U19 Derbisi | Galatasaray 5-3 Fenerbahçe

Vay be artık pozisyon tekrarlarını bile izleyebiliyoruz. U-19 takımında oynayan oyuncuların artık yavaş yavaş A takım seviyesinde olmaları lazım. Çok övülen Berk Yıldız artık 19 yaşına girmiş A takım antrenmanlarına çıkıyordu bir zamanlar.

Ne çok gol oluyor yav . Ya iki takımın da forvetleri çok süper yada defansları kazma .

Vay be artık pozisyon tekrarlarını bile izleyebiliyoruz. U-19 takımında oynayan oyuncuların artık yavaş yavaş A takım seviyesinde olmaları lazım. Çok övülen Berk Yıldız artık 19 yaşına girmiş A takım antrenmanlarına çıkıyordu bir zamanlar.

berk 18'ine yeni girdi.96lı.

Yaş olmuş 17-18-19 oyuncular hala top onlara gelmeden çevre kontrolü yapmıyor, top ile ne yapacağını daha önce düşünmüyor. Altyapılarda ne öğretiliyor bunlara.

U-17, U-15 filan neyse de artık bu yaşlarda birşeyleri ortaya çıkmaası lazım. Malesef umut yok bir çoğundan.

Yaş olmuş 17-18-19 oyuncuları hala top onlara gelmeden çevre kontrolü yapmıyor, top ile ne yapacağını daha önce düşünmüyor. Altyapılarda ne öğretiliyor bunlara.

2005'te altyapıda defans oynarken tekniğim var diye forvetin arkasına konmuştum. Mantık buydu o zamanlar. Ki benden sonraki dönemlerde çok değiştiğini sanmıyorum bunlar da o jenerasyondan yetişme.

18 olsun 19 olsun bir sey fark etmez iki takım da hikaye belli bu attıkları paslardan bile belli

bu alt yapıdan sabri ve emreç gibi adamların çıkması normal.. ya ne çıkacağıydı, messi mi :) çok bile çıkmış..

bu arada alt yapıda bile baskın oynayan ve oyunu rakip kaleye yıkan biz, johnsonvari oynamadan kolpa goller bulan fener.. fenerli oyuncuların içine işlemiş geride bize karşı ezik oynayıp şans gollerine güvenmek.. ama Allahı var güvenleri boşa çıkmıyor..

Benim gördüğüm bireysel oyuncu yeteneklerinden ziyade, bu alt yapılarda herhangi bir sistem yok. Yani şu takım sahada ne oynuyor bilinmez. Bir sistem kurup onu sahada çatır çatır işleten bir düzen göremiyorum.

Belki gerçekten yetenekli oyuncular vardır içlerinde ama bu sistemsizlikte onunda farkına varamıyoruz. Bu alt yapılara oyuncudan ziyade adam gibi staff ekibi getirmemiz lazım.

Geri
Üst Alt