Uçaklarda Neler Oluyor?

Ali Rıza DEMİR

10 Numara!
Madrid’den kalkan Air Europa’ya ait uçak şiddetli türbülans sonrası Brezilya’ya acil iniş yaptı. Birçok kişi şiddetli sarsıntıda başlarını tavana çarptı, bir kişi baş üstü dolabına sıkıştı. Yaralanan 30 kişi tedavi altına alındı.

Son dönemde artan uçaklarda şiddetli türbülans olaylarına bir yenisi eklendi.

İspanya’nın başkenti Madrid’den, Uruguay’ın başkenti Montevideo'ya giden bir yolcu uçağı şiddetli türbülans yüzünden Brezilya’ya acil iniş yaptı, 30 kişi yaralandı.

İspanyol havayolu şirketi Air Europa’ya ait Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçakta türbülans nedeniyle büyük panik yaşandı. 325 yolcunun bulunduğu uçakta bazı yolcular şiddetli sarsıntıyla havaya savruldu, bir kişi baş üstü dolabına sıkıştı.

Yolcunun sadece ayakları görünür şekilde baş üstü dolabına sıkıştığını gösteren görüntüler gündem oldu.

Uçaktaki birçok koltuk da sarsıntının etkisiyle büyük hasar aldı. Bazı koltuklar ve tavanlar kırıldı.

YOLCULARIN KAFATASINDA ÇATLAKLAR OLUŞTU

Air Europa sözcüsü, Atlantik üzerinde Brezilya'ya ulaşmadan hemen önce türbülansa giren ve Brezilya'nın kuzeydoğusundaki Natal Havaalanı’na yönlendirilen uçakta yaralanan yolcuların tedavi altına alındığını aktardı.

Normal bir şekilde inen uçaktaki durumu nispeten kötü 10 yolcu ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Brezilya'daki yerel sağlık ekibi, yaralananların türbülans sırasında başlarını çarptığını, bazı kişilerin kafatasında çatlaklar ve yüzlerinde kesikler oluştuğunu belirtti.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ETKİSİ

Şiddetli türbülans riski son dönemde iklim değişikliği etkisiyle artıyor.

Singapur Havayolları’na ait 211 yolcu ve 18 mürettebatın olduğu Boeing 777-300 tipi uçak, Mayıs ayında şiddetli türbülansa girmişti. Londra-Singapur seferinde yaşanan olayda bir yolcu hayatını kaybetmiş, onlarca yolcu yaralanmıştı.

Türbülansı boşver

Tr yurtdışı uçaklarına dikkat edin feci hırsızlık var

Bir doktor arkadaşımın arkadaşı yaklaşık 20bin Euro civarında para kaybetti

Üzerindeki cüzdanı Çaldıran var üstteki kokpit bagajından paraları çalınanlar var

Sadece hırsızlık için uçağa biniyorlar

Türbülansı boşver

Üzerindeki cüzdanı Çaldıran var üstteki kokpit bagajından paraları çalınanlar var

Oha. Mantıklıymış ama
Uçakta kamera yok bişi yok
Çaldığını kanıtlayamazsın da
Sonrasında adamı hatırlasan polisler bulsa bile ben çalmadım kardeşim der kanıtlayamazsın

Türbülansı boşver

20 bin euro taşıyacak kadar zenginse adama koymaz.

Yurt dışında çalışan bir insan TR ye gelirken 20 bin euro ile gelebilir ki onun için çok büyük para değildir ve zengin de değildir

15 günlük bir TR tatili için az bile o para
Kartla ödeme ve para çekme imkanı varken o kadar nakit para getiren adamın para sıkıntısı yoktur. Her gün 1300 euro harcayan gurbetçilerin sayısı %1 veya %2 olsa gerek

Oha. Mantıklıymış ama
Uçakta kamera yok bişi yok
Çaldığını kanıtlayamazsın da
Sonrasında adamı hatırlasan polisler bulsa bile ben çalmadım kardeşim der kanıtlayamazsın
Çanta elektronik eşya almıyorlar sadece para yani kabıtlanamayacak şeyler
Adam uçaktan çıktı mı game over

Yurt dışında çalışan bir insan TR ye gelirken 20 bin euro ile gelebilir ki onun için çok büyük para değildir ve zengin de değildir

15 günlük bir TR tatili için az bile o para
15 gün tatile 700k he bide az? Senin tatil anlayışını merak ediyorum

15 gün tatile 700k he bide az? Senin tatil anlayışını merak ediyorum
4 Kişilik bir aile - 15 gün tatil

Antalya UHD 1 hafta tatil - 300.000
Araç kiralama + Yakıt - 50.000
Eş dost tanıdık hediye - 50.000
Yeme içme her gün kahvaltısından akşam yemeğine sokak lezetlerine - 100.000
Alışveris - 200.000
Saç ekimi, göğüs büyütme peniş küçültme, diş tedavisi vs sağlık hizmetlerinden faydalanma (TR de çok ucuz diye) 100.000

Yetmedi para 100.000 içerdeyiz

Geri
Üst Alt