UEFA Avrupa Ligi 2. Tur İlk Maçı | Tobol 1-1 Galatasaray | 16 Temmuz | Maç Sonucu

Cevap: UEFA Avrupa Ligi 2. Tur İlk Maçı | Tobol 1 - 1 Galatasaray | 16 Temmuz

Burada hepimiz hızlı yazıyoruz. Ben bir yazı yazdığımda yanlışlar varsa sürekli edit yapıp defalarca düzelten biriyim. Olay illa derdi anlatmak olayı değil. Ortada forum kuralları vardır ve arkadaşlar mümkün mertebe bu kurala uyulmasını istiyorlar. Burada asıl dikkate alınması gereken Türkçe'yi senden öğrenmem deyip fahiş hatalar yapmaya devam etmektir.

Türkçe'de en büyük sorun yazım sırasında dertlerin, anlatılmak istenenlerin hep MSN gibi anlatılması. Merak etme, Marcel Proust'u sapına kadar anlayabilen biri olarak bozuk Türkçe ifadelerle anlatılan cümleleri de anlayabilecek kapasitedeyim. Burada asıl sıkıntı üslup, yol ve yordam. Başka bir şey değil.

Rahat ol sen.Uslubum ıyıdır.Hakedene hakkettıgı gıbı yanı.Sen bosver bunu.Keyfıne bak.

Çok güzel bir laf vardır bilir misiniz...

"Kıyıdan uzaklaşmaktan korkanlar, yeni okyanuslar keşfedemez..."

;)

Desteklıcez dıye elestırmıcekmıyız.Orhun Yazıtları ha.İyidi haa:Dgercekten.Yanlız sunu unutma.ben komıklık yapmaya calısmıyorum ama sen cok komıksın ya.devam et ıyısın boyle:D

Kimse sana eleştirme demiyor.Eleştirinin bir temeli olsun.Daha toplasan 5 maç oynamamış 19 yaşındaki bir futbolcuyu 0,bu takımın oyuncusu değil diye eleştiremezsin.Yeterince açık mı?İnsanları provake etmeyi kes.;)Forumun seviyesini düşürme.Ceza almak istemezsin öyle değil mi?

Ayrıca peki.

Galatasaray'ın oyuncuları değiller diyelim ki bunlar.

Satın şunu, gönderin bunu, yollayın şunu.

Oldu, bu kadar kolaydı dimi.

Alparslan'a burada "kötü" diyenler var.

Hakikaten futboldan soğutuyorsunuz insanı...

Ne kadar ezbercisiniz...

Hazırlık maçı olur, Servet topu ceza sahasında çalım atacam diye kaptırır, pas hatası yapar. Ama hatasız oynayan Gökhan Zan yerden yere vurulur, Servet'e laf edilmez...

Vs vs...

Orkun, o şutta ne yapsın? Allahaşkına?

Kafanız çalışıyor mu? Casillas kurtaramaz o topu.

Hayatınızda kaç kere kalecilik yaptınız. Tutulabilir top nedir, tutulamayan toplar nelerdir bilmez misiniz? Bilmiyorsanız, ne diye konuşuyorsunuz?

Aydın'ı paso eleştirenler. Haklı yönleriniz var. Ama Aydın şöyle boşa kaçınca önüne pas gelmiyorsa, koşmaya başlayınca istediği yere Sarp'tan, Sabri'den pas alamıyorsa o ne yapsın?

Çok hata var ama siz bu hataları başka hatalı gözlerle bakıyorsunuz...

Tabelacılar yine iş başında. Rijkaard'ı yedirmeyiz size! UEFA'dan elensekte,BANK ASYA' liginde oynasakta sonuna kadar destekliyorum hocamızı..

Tabelacılar yine iş başında. Rijkaard'ı yedirmeyiz size! UEFA'dan elensekte,BANK ASYA' liginde oynasakta sonuna kadar destekliyorum hocamızı..
Hocam onlar tabelacı değil bildiğin ezikler işte. hermaç sonrası buraya gelip ortalığı karıştıran ezikler.

Merak etme hakedene hakettıgı gıbı davranıyom.

eger eglencelıksen eglenıyom.

Adamsan adam gıbı konusuyom.

Bıraz forumda dolan anlarsın.

bu arada ben bı öğretmenim.Yasın kac bılmıyom ama.Lıse cagındaysan Bellı olmaz belkı senın ogretmenınım.yanı turkceyı senden :D

baska soze gerek yok

Sizin bana saygınız yokki benim size olsun.

maçtan sonra hemen bir değerlendirme yapmak istemedim, şimdi daha sakin kafayla maç hakkındaki görüşlerim şöyle;

öncelikle bu maçın rijkaard için bir hazırlık maçından çok farksız olduğunu söyleyemeyiz. takım maç sabahı antrenman yaptı. rakibin fizik olarak daha diri görünmesini 1 buna, 2 de liglerinin başlamış ve hazır olmalarına bağlayabiliriz. bu rakibi küçümsemek olarak algılanmaması lazım, rijkaard takım yeni sezona tam olarak hazır girsin diye elinden geleni yapıyor. planı, çalışmayı hiçbir şekilde bozmuyor. sezonu erken açmak büyük dezavantajdır. rijkaard'ın bu duruma yapabileceği birşey yok, bu etkileri en aza indirmeye çalışıyor.

açıkcası emre çolak'ın oynamasını bekliyordum, bana kalırsa rijkaard fiziki dezavantajını da düşünerek onu fizik olarak hazır, ligleri başlamış bir takım karşısına sürmek istemedi. eğer alparslan atılmasaydı sonradan mutlaka forma bulacaktır ama kırmızı kart onun şansızlığı oldu dün gece diyebiliriz.

uzun bir yolculuk, yorgunluk, jetlag, ligleri başlamış, hazır, tam bir iç saha takımı olan rakip takım, kaygan zemin ... maçın zorlu geçeceği belliydi. kısır bir maç bekliyordum ve açıkcası böyle oldu. 2 gole rağmen akıllarda kalan başka pozisyon hatılamıyorum. saydığım etkenler pas yüzdesini, konsantrasyonu, organize olmayı zorlaştıran etkenlerdi. bazı oyuncular zeminden dolayı ayakta durmakta zorlandılar, bir sakatlık yaşanmaması sevindirici.

rıdvan'ın fenerbahçelilik damarı tutmuş olmalı ki 90 dakika durmaksızın saçmaladı. maçtan önce onu biraz olsun savunduğuma bin pişman etti, sanki beni haksız çıkarmak için uğraşır gibiydi. daha ilk resmi maçtan rijkaard'ı eleştirmek de kimin haddine? yanlış kadro diye tutturmalar başladı daha ilk maçtan sanki rijkaard arda ve baros'u sokmayı düşünemiyor muymuş gibi. rijkaard gibi dünya klasmanındaki hocalar için takımın çalışma programı bu tür rakiplere 5-6 gol atmaktan önemlidir, bazılar için değildir. bu aradaki vizyon farkını gösterir zaten.

öncelikle hakemin gerçekten berbat olduğunu söylemeliyiz. alparslan'ın iki ucuz kartla oyundan atılması komikti gerçekten. rakibin sert ve kasti hareketlerine kart göstermeliydi. aydın'ın da aşırı agresif, kartlık faulleri vardı. eğer atılsaydı kimse birşey diyemezdi.

yediğimiz golde sabri'yi suçlamak çok yanlış. kademeye girmiş olan, sadece kafasını sokmadı diye sabri'yi eleştireceğimize gökhan zan nerde diye sormak lazım?

orkun'un ise ne kadar yavaş olursa olsun her köşeye giden topu izlemesinin de payı büyüktü golde. boyunun dezavantıjını bu tür poizsyonlarda ortaya çıkıyor. ama yine de aykut'a tercih ederim orkun'u. zaten bir sezonda 5-6 maç oynayacak birini şimdi burada eleştirmek doğru olmaz, yedek için tatmin edici bir kaleci diyelim geçelim.

servet-gökhan ikilsi bu maçta da güven vermedi. ikisinin de topla çıkışları vardı ama bu çıkışlar genelde dengesiz çıkışlar oldu. tobol karşısında zorlandıklarını gördük, ki daha önemli forvetler karşısında çuvallayabilirler. gökhan şimdilik bildiğimiz bjk'deki gökhan. servet ise kendisinden beklenen formundan uzak. umuyorum ki bir an önce eski istediğimiz servet geri dönecektir. bunun dışında servet'in defansın arkasına atılan toplarda uzun mesafede hızlı bir oyuncu olduğunu bu maçta da gördük ama yine de bu ikilinin ağır bir ikili olduğunu ve sezonun bu şekilde bitemeyeceğini düşünüyorum.

alparslan'ı yine beğendim, modern bir sol bek. geçen sezon volkan oynarken alparslan diye sayıklamamızın haksız olmadığıı gösteriyor. defansa yeteri kadar katkı yapmadığı söyleniyor ama kimse ondan hakan kadar bir katkı beklemesin zaten. hareketli, rakibini yakalayabiliyor. zamanla daha da geliştirecektir defansif yönünü ama şimdiki halini de kötü bulmuyorum. dayanıklılığı yetersiz olabilir belki, efor testlerinde çok parlak olmadığını duymuştum. ama yine de hakan için çok iyi bir alternatif olacaktır ve bence bu sene birçok maçta da forma şansı bulmalı. fiziğni ve dayanıklılığını geliştirirse 5.5M'luk ismail'le arasında çok fazla bir fark görmüyorum.

sağ bek için uğur kesinlikle sabri'den önceki ilk tercih olmalı. rijkaard sabri'yi daha iyi tanıdıkça, uğur kendisini biraz daha toparladıkça zaten uğur'un formayı bir daha geri vermemek üzere sabri'den alacağını düşünüyorum.

m.sarp için ciddi eleştiriler mevcut forumda. en önemli ekiskliği kesiciliğinin olmaması bana göre. yan pas, geri pas, bunlar halledilebilecek şeyler. m.sarp'ın top tekniği takımdaki birçok oyuncuya göre iyidir, kendine güveni geldikçe topla daha olumlu oynayacaktır. m.sarp ile girdiği ver-kaç onun görevi dahilinde olmayan bir hareketti, uamrım güven ve cesaret kazandıkça böyle pozisyonlarını daha sık görebiliriz. benim gözüme çarpan ve asıl üzerinde durulması gereken en büyük eksikliği dediğim gibi topal kadar iyi bir kesici olamaması, rakibim atakarında yavaş kalması, rakibi yakalayamaması.

ayhan-barış ikilisi için fazla birşey söylemeyeceğim. ama genel olarak orta sahada organize olamadığımızı söylemek gerek. ayrıca rakibin orta sahamızı çok çabuk geçmesi de dikkate alınmalı. bunda topal'ın yokluğunun payı büyüktü, çünkü orta sahadaki hiçbir oyuncumuz tam olarak kesici olamadı.

yaser vasatın altında kaldı. sürekli yerlerdeydi. fiziği takımdaki diğer oyunculara oranla o kadarda güçsüz değil ama yerden kalkamaması dikkatimi çekti gerçekten, zemine mi bağlamak lazım bilemiyorum ama diğer maçlarda da buna benzer pozisyonlar yaşadığını söylemeliyiz. bunun dışında gol yollarında oldukça etkisizdi, bir iki top indirmesi dışında olumlu birşeyler yapamadı.

aydın artık kendisine bir çeki düzen vermeli, sabri'nin yolunda emin adımlarla ilerliyor. hırs yok, istek yok diycem ama zamanla aydın'ın da yetenek olmadığını düşünmeye başlıycam. takım oyunundan çok kopuk, kendi başına birşeyler yapma peşinde. açıkcası sürattan başka birşey göremiyorum 2 yıldır aydın'da. topu sürekli çizgiye sürüyor, dolayısıyla orada tıkanıyor sonra da. acaba sol açıkta oynasa daha mı verimli olur, içeri kat eder diye düşünmeden edemiyorum. kendisine diğer genç oyunculara tanınmaya şans tanındı, bunun değerinin fakında mı onu bile gösteremiyor.

erhan geçen sezon diyarbakır birinci lige çıkarken en önemli silahlarından biriydi. diyarbakır'da sağ kanatta oynuyordu, acaba orada denenseydi daha verimli olu muydu? açıkcası bu fizikle ortada çok boğuluyor, kendini gösteremiyor. antrenmalarda iyi performans gösterdiğni duydum, yetenekli olduğunu da biliyorum ama açıkcası geri kalan maçlarda kendisine verilen şansı iyi kullanamdığını düşünüyorum. diyarbakırspor'a bir sene daha kiralanması devamlı oynayabilmesi açısından onun için daha iyi olur diye düşünüyorum.

sonuç olarak rijkaard'ın sonun kadar arkasındayız, takım zamanla çok daha iyi olacaktır.

hazırlık maçı gözüyle bakın, daha fazla büyütmeyin bu maçı.

rijkaard'ı gelmesine sevinirken bu işin zorluğunu biliyorduk, sancılı bir süreç olacak.

bu süreçte UEFA'dan bile elenebilir TSL'ye havlu atabiliriz ama desteğimiz kesinlikle kesilmeyecek!

sabır, sabır derken laf olsun diye demiyorduk; gerçek anlamıyla ne olursa olsun arkasıda olmalıyız rijkaard'ın!

Kazanmamız gereken bir maçtı.Böyle maçları kazanamadıkça Avrupa'daki ismimizin değeri düşüyor.

Dünkü oynanan futbol kötü olabilir. Kendi adıma sonuna kadar güveniyorum Rijkaard'a. Geçiş dönemi atlatıldığında müthiş olacak bu takım. Tobol'u da rahatça eleyeceğimizi düşünüyorum.

Tobol maçında ilk 11'de oynayanlardan sadece Servet takımda oynayabilir. Alparsalan, Gökhan, Ayhan ve Barş'ta yedek olur. Onun için fazla cidiye almak gerekmiyor.

Merak etme hakedene hakettıgı gıbı davranıyom.

eger eglencelıksen eglenıyom.

Adamsan adam gıbı konusuyom.

Bıraz forumda dolan anlarsın.

bu arada ben bı öğretmenim.Yasın kac bılmıyom ama.Lıse cagındaysan Bellı olmaz belkı senın ogretmenınım.yanı turkceyı senden :D

baska soze gerek yok

Bu forumda Engin öğretmen gibi öğretmenler de var ve Türkçe 'sine, üslubuna inanılmaz dikkat ediyorlar.

Ben öğretmen olmadığınıza eminim. Bu sebeple öğretmenlere güvensizlik duyacak kadar kötü bir durum -çok şükür- söz konusu değil.

Zaten ceza aldığınızda başka isimle üyelik denemeniz şüphelerimde beni haklı çıkarttı.

Yapaylık var bu sentezde, kelime oyunları var, algı eksikliği var.

Yazdığınız mesajın yapıcı eleştiri olarak algılanmaması ve aksine iğneleyici bulunması bunun bir göstergesi. Şebeklif lafını ne maksatla kullanmış olursanız olun, rahatısız edici. Bunu vurguladığım örneğe bile bir kulp bulmaya çalışmışsınız, ilginç.

Bir mesajda forum kalitesinin kötüye gittiğinin altı birden çok kez çizilmiş. Kime göre ve neye göre? Üstelik bu yapıcı eleştiri gibi gösterilmeye çalışılmış, maalesef değil. Çünkü bu uğurda yaptığımız tüm çabalar ve gerçek seviyemiz gözardı edilmiş. Aslında bu bile tek başına pozitif düşünmediğinizi ortaya koymakta.

Diğer yandan hem aktif olup hem de en üst seviyede kaliteyi tutturmak ne kadar mümkün? Bu eleştiri ağır değil mi? Siyah ve beyazdan bahsediyorsak, reel hayatın gri ve tonları olduğu gözardı edilmiş gibi geliyor. Hem 8 aylık bir forum için hem de hali hazırda rakip taraftar forumlarından çok daha ileri seviyede olan bir forum için. Biz bunu optimum bakış açısında en yukarıda tutmak için elimizden geleni yapıyorken, bu noktada ısrarla vurgulamaya çalıştığınız şey yapıcı eleştiri olarak algılanamıyor haliyle.

"Biri çıkmış forumu kötülüyor" görüntünüzden kurtulmanız için belki de sizi daha yakından tanımam lazım, yoksa şu an cümleleriniz çok havada ve yapay geliyor.

Konu devam edecekse, bundan sonraki yeri; "Tebrikleriniz şikayetleriniz öneriniz" bölümü olsun.

Kelime oyunları yok aksine ne yazıyorsam o okunsun olduğu gibi anlaşılsın başka bir arzum yok.

Tobol maçı konusunda 30 sayfa yazı okuyup kayda değer sadece 3 -4 mesajla karşılaşınca ve bu kişilere ''biraz ciddiyet'' diyen bir yönetici göremeyince, bu durum birazda iğneleyici konuşmaya itti beni, ki bunu inkar etmiyorum. Kullandığım deyimin yanlış anlaşılabileceğinin pekala farkındaydım. Verdiğiniz örnekte mantık hatası olduğu da bir gerçek, kulp bulma çabası değil.

Ayrıca amacım forumu kötülemek olsa niye vakit ayırıp yorumları okuyum hatta yorum yapayım hatta ve hatta eleştiri yapma, şu anda olduğu gibi kendimi ifade etme zahmetine niye gireyim? Çok önceden beri takip ediyorum forumu ve eski seviyesinde katiyyen değil bu bir gerçek. Buna rağmen internette takip ettiğim ve edilebilecek kalitede 4-5 Galatasaray forumundan birisi buda bir gerçek.

Dediğim gibi, nasıl onca site varken, eleştirmeme rağmen gelip burda yazıyorsam, bu benim tercihim ise beni forumda tutmak veya uzaklaştırmakda sizin tercihinizdir. Forumu kötülemek için burada bulunduğumu düşünüyorsanız uzaklaştırırsınız forumdan veya eleştirilerimde haklı olabileceğim konusunda özeleştiri yaparsınız. Buda sizin tercihiniz

Neyse konu çok uzadı. Bu arada maç hakkında görüşlerini detaylı bir şekilde aktaran Çağatay arkadaşımıza teşekkür ederim bu tarz yorumlara hasret kaldım açıkcası. Mesajın çok uzun olduğu için alıntı yapmadım ama kısaca iyi bir değerlendirme diyebilirim.

Dün sahada yer alan oyuncularımızı maç boyunca eleştirmekten çekinmeyen ve “bu topçular Galatasaray’ın topçusu değil” sözünü neredeyse 20-30 kere tekrarlayan yorumcu Rıdvan Dilmen’e verilecek 2 cevap var:

· Rotasyonda bu kadar geride olan oyunculardan kurulu başka hiçbir Türk takımı rakip kim olursa olsun, sahadan dünkü gibi bir sonuçla sahadan ayrılabilme potansiyeline sahip değil.

· Şu an ligde görev yapan hiç bir antrenör takımı ile çıkacağı ilk resmi maçta “günü kurtarmak” yerine, sezonun genelinde “kalıcı başarı”yı daim kılmak için stratejisinden ödün vermeyecek özgüvene sahip değil.. Ligin kurdu Mustafa Denizli bile..

Elbetteki önemli olan çok sayıda oynayacak oyuncu yerine, dengeli bir 24-25 kişilik kadroya sahip olmak. Bu noktada antrenöre düşense kime hangi maçta görev vereceğini iyi hesaplayarak sezon sonunda 3 kategoriyi de istenilen şekilde tamamlamak.

Geçtiğimiz sezon Skibbe; öncelikleri karıştırıp hangi oyuncusunu kupada, hangisini ligde oynatacağı konusunda yanlış kararlar vermişti (bakınız sakatlığı tam geçmeden oyuna sürülen ve bir daha verim alınamayan E.Güngör). Bülent Hoca ise bu yanlışla beraber bir benzerini de harmanlamış; M.Güven’in ortada oynuyorken ve takımın acil gole ihtiyacı varken Kewell’ı ısrarla stoperde tutmuş, Kaptan Hasan’ı yine E.Güngör gibi hazır olmadan bazı maçlarda oyuna sürmüştü.

Rijkaard ise sanki seleflerinin bu hatalarından iyice ders almış bir edada ve Türk basınına inatla Erhan’lı, Aydın’lı, Alparslan’lı kadro ile çıkma özgüvenini gösterdi daha ilk resmi maçında. Amerikan futbolundaki defans/hücum takımı gibi dün yedeklerden hatta ve hatta yedeklerin yedeklerinden oluşan bir kadro ile çıktı sahaya ve “bilmem kaçıncı ön eleme turunu bu oyuncularla” geçer, “takım içi rekabetten başarı ile çıkanlarla yoluma devam ederek sezonu bu oyuncularla sürdürürüm” dedi adeta. Aynı göreve yeni başladığında doğru analizler yaparak 1 aylık, 1 yıllık değil 3-5 yıllık stratejileri ortaya koyup başarılı olan tüm vizyon sahibi diğer yöneticiler gibi. Rijkaard, sessizce bir devrim gerçekleştirmenin ilk adımlarını attı dün..

İşin diğer bir güzel tarafı 2 yılda bir elinin parmağı kadar teknik adam değiştiren A.Polat da geçmişte yaptığı hatanın farkında artık ve “Rijkaard’ın arkasındayız” tarzı beylik cümleler kurmaya bile gerek duymuyor, duymayacak da. Bu sessiz devrim ilerledikçe inanın hem Türkiye’de hem de Avrupa’da çok ama çok ses getirecek sevgili okurlar...

Sahadaki Galatasaray’a bakınca gözüme çarpan en büyük aksaklık olarak pozisyon azlığını gösterebilirim. 4-3-3 ile henüz istenilen sayıda pozisyona giremememiz, Sabri + Gökhan’ın bireysel konsantrasyon eksikliklerinden daha önemli bir eksiklik bence. Rijkaard’ın önlem alması, üzerinde çalışması gereken en önemli konu şimdilik bu. Burada akla gelen ilk çözümlerden biri 4-3-3’ün kanatlarında oynayan 2 açığın açılarak çizgiye gelmeleri ve gizli 4-5-1’e dönüp topu bu iki açıktan biri ile buluşturup atağı rakip kaleye daha yakın yerde başlatmaya çalışmak olmalı..

Ebedi sevgilimizle her zamanki yerimizde buluşmamıza çok az kaldı sevgili okurlar, haftaya Perşembe ToBOL’u iyi ağırlayıp, BOL golle evine yollayacağımıza inancım tam..

Ant İpek/webaslan

https://www.webaslan.com/yazar/ant_ipek/33347/tobolu-bol-golle-gonderelim.php?ref=AKM3

bu maça bakarak hiçbirşey yazılmaz adamlar hazırlık maçı gibi oynadı arda sahada yürüyordu

Çok önceden beri takip ediyorum forumu ve eski seviyesinde katiyyen değil bu bir gerçek. Buna rağmen internette takip ettiğim ve edilebilecek kalitede 4-5 Galatasaray forumundan birisi buda bir gerçek.

Teşekkürler, daha fazla yapıcı eleştiriyle, daha iyi noktalara, daha kısa sürede gelebiliriz sanıyorum.

En iyi Galatasaray forumlarından biri burasıdır sanırım ben başka bir büyük Galatasaray forumunda Adminlik yaptım ve çoğu işe yaramaz gibi bu forumdaki yöneticilerden Abdullah Taşan,Mustafa Gürpınar gibileri iyi yöneticiler ancak iyi olmayan yöneticilerde var ancak forumda adamın biri geliyor birşeyi eleştirince sen kuşsun diyor sende ona terbiyeli konuş diyince senide suçlu ilan ediyorlar buda bir saçmalıktır sanırım

fazla eleştiri yapmak yersiz bence herkesin kabul gördüğü gibi yedek ağırlıklı bir takım ile sahadaydık.yabancıların takıma katılımı ve iskelet kadronun oturmasıyla çok daha iyi işler yapacağız.

rijkaard ve ekibinin sonuna kadar arkasındayız....

Geri
Üst Alt