UEFA Avrupa Ligi 2. Tur İlk Maçı | Tobol 1-1 Galatasaray | 16 Temmuz | Maç Sonucu

Cevap: UEFA Avrupa Ligi 2. Tur İlk Maçı | Tobol 1 - 1 Galatasaray | 16 Temmuz

Bes tane mac yaptik. 1 tanesi hazirlik olmak uzere 3 tanesi Zayton kupas'i ve bir tane Uefa 2. on eleme maci. Simdi 5 mac yapmis bulunmaktayiz. Bu 5 macin, hicbirinde as kadro ile cikmadik. Aksine genclere sans verdi hocamiz. Kaybedilmis hicbirsey yok, kazanilmis genc oyuncular var. Emre Colak. 1991 dogumlu olmasina ragmen kumasi cok iyi bir oyuncu. Ki bu oyuncu icin yildiz demek erken, yanliz eger mental olarak Rijkaard ve ekibi Emre'ye destekci olabilirler ise, yildiz bir oyuncu olabilir Emre Colak. Soylenen soylentiler gibi, fizik calismasi sart Emre'nin.

Rijkaard, mesela 5 maci as kadro ile ciksa idi, bu maclarin hepsini kazansaydik, elimize ne gececek idi. Sadece as kadronun mac temposu, lige hazirlanisi, uefa'ya hazirlanisi vs..vs. Rijkaard, ve ekibi simdi hangi futbolcuyu kulanabiliriz, hangi genc oyuncu benim istediklerimi yapiyor, hangi genc oyuncuyu kadroya katabilirimin arayisi icindeydi. Henuz takimi tanimaya calisiyor hocamiz. Kafasinda bazi soru isaretlerini giderebilmis idir bu 5 maclik surede. Savunma bolgesinda kim oynayabilir, transfere ihtiyac varmi ? gibi soru isaretleri giderilmis idir.

As kadrodaki oyuncular calisma yapiyorlar. Kewell,Keita,Nonda,Linderoth gibi yabanci futbolcular. Suan icin kazanilmis olan sey, kimin takimdan gonderilecegini gorebilmis olmasidir Rijkaard'in. Sanirim kimin kumasi kaliteli,kim mental olarak hazir anlamis idir Rijkaard. Bunlari rapor edip, yonetime sunacakdir. Malumunuz kadro sisik oldugu icin, gerekli yerlere takviyeler yapilacagi icin bazi oyuncular gonderilecekdir. Verilecek kararin arkasinda olacagi(z)m.

Simdi as oyuncularin kadroya monte edilmesi, ek olarak paf takimindan kadroya girebilecek gencler ile bir iskelet olusturulacak. gerekli yerlere takviye(ler) ile kadro bir sekil kazanacak. Tobol macindan sonra bazi seyleri konusmak daha netlik kazanacak. Soylemek istedigim sabir gerektiren bir donem icindeyiz. Rijkaard bazi seyleri oturturmaya calisiyor. Bu sancili donemden az hasar ile cikar isek, meyvelerine toplariz. Ki benim inancim sonsuz Rijkaard ve ekibine. 23 temmuz gunu oynanilacak olan Galatasaray-Tobol macinda Galatasaray'imiza basarilar diliyorum.

Bes tane mac yaptik. 1 tanesi hazirlik olmak uzere 3 tanesi Zayton kupas'i ve bir tane Uefa 2. on eleme maci. Simdi 5 mac yapmis bulunmaktayiz. Bu 5 macin, hicbirinde as kadro ile cikmadik. Aksine genclere sans verdi hocamiz. Kaybedilmis hicbirsey yok, kazanilmis genc oyuncular var. Emre Colak. 1991 dogumlu olmasina ragmen kumasi cok iyi bir oyuncu. Ki bu oyuncu icin yildiz demek erken, yanliz eger mental olarak Rijkaard ve ekibi Emre'ye destekci olabilirler ise, yildiz bir oyuncu olabilir Emre Colak. Soylenen soylentiler gibi, fizik calismasi sart Emre'nin.

Rijkaard, mesela 5 maci as kadro ile ciksa idi, bu maclarin hepsini kazansaydik, elimize ne gececek idi. Sadece as kadronun mac temposu, lige hazirlanisi, uefa'ya hazirlanisi vs..vs. Rijkaard, ve ekibi simdi hangi futbolcuyu kulanabiliriz, hangi genc oyuncu benim istediklerimi yapiyor, hangi genc oyuncuyu kadroya katabilirimin arayisi icindeydi. Henuz takimi tanimaya calisiyor hocamiz. Kafasinda bazi soru isaretlerini giderebilmis idir bu 5 maclik surede. Savunma bolgesinda kim oynayabilir, transfere ihtiyac varmi ? gibi soru isaretleri giderilmis idir.

As kadrodaki oyuncular calisma yapiyorlar. Kewell,Keita,Nonda,Linderoth gibi yabanci futbolcular. Suan icin kazanilmis olan sey, kimin takimdan gonderilecegini gorebilmis olmasidir Rijkaard'in. Sanirim kimin kumasi kaliteli,kim mental olarak hazir anlamis idir Rijkaard. Bunlari rapor edip, yonetime sunacakdir. Malumunuz kadro sisik oldugu icin, gerekli yerlere takviyeler yapilacagi icin bazi oyuncular gonderilecekdir. Verilecek kararin arkasinda olacagi(z)m.

Simdi as oyuncularin kadroya monte edilmesi, ek olarak paf takimindan kadroya girebilecek gencler ile bir iskelet olusturulacak. gerekli yerlere takviye(ler) ile kadro bir sekil kazanacak. Tobol macindan sonra bazi seyleri konusmak daha netlik kazanacak. Soylemek istedigim sabir gerektiren bir donem icindeyiz. Rijkaard bazi seyleri oturturmaya calisiyor. Bu sancili donemden az hasar ile cikar isek, meyvelerine toplariz. Ki benim inancim sonsuz Rijkaard ve ekibine. 23 temmuz gunu oynanilacak olan Galatasaray-Tobol macinda Galatasaray'imiza basarilar diliyorum.

Keşke herkes sizin gibi düşünebilse ve tartabilse.

Hazır olmayan rotasyon oyuncularına dayanarak yeterince yerin dibine sokuldu Galatasaray. Ama işleyen planın yukarıda yazdığınız gibi ilerlediğini anlamaları için skor ve şimdiden Barca futbolu beklentisinden uzak olmaları gerekiyor.

Düşünceleriniz için teşekkürler.

Berbat, iğrenç, rezalet o gönderilsin inşallah şunun bacağı kırılır diyen arkadaşlara sesleniyorum. Arkadaşlar kendinize gelin daha tam kadro sahaya çıktığımız bir maç olmadı. Takımın %70' inin ilk avrupa maçıydı. Rijkaard bu maçta gençlere şans verdi niyemi? bu gençleri daha deneme şansı bulamıyacak olduğu için kimin pafa kimin takımdan gönderilceğinin kararlaştırılması için. Yorumlarınızı gören Galatasaray tam kadro sahayı çıktı Tobol'la berabere kaldı gibi gözüküyor.

Ben tesekkur ederim. Dusunduklerimi sadece birseyler karalayarak foruma aktarmak istedim. Onemli olan Tobol'a karsi beraberlik degil, onemli olan genc futbolculari kazanmak. Genc futbolculara ozguveni verebilmek. Hemen bir genc futbolcu kotu oynadi diye onu silmemek aksine, sen daha iyi oynayabilirsin diyerekten genc futbolcuyu motive etmek. Bu detaylari Rijkaard'in iyi yaptigi icin, genc oyunculara babalik yaptigi icin, Rijkaard'i destekliyorum. Onemli olan bir avrupa kupasini kazanmak degil, takimin temelini olusturmak. Genc oyunculari kazanip, onlari oynatarak, mac tecrubesi kazandirmak.

Dun aksam, Yaser Yildiz kotu oynamis olabilir. Yanliz Yaser'in ben kamp doneminde ne kadar hirs ile oynadigini gordum. O yuzden Yaser uzerinde biraz daha durmak lazim. Unutmayalimki Galatasaray kulubunde oynayan bir oyuncun her zaman bir meziyeti vardir. Bir oyuncu daha teknik idir, digeri daha iyi savunma yapar. Bana sorsalar 10 tane lig macimi ust uste kazanmak yahut 1 tane genc futbolcu kazanmak mi diye, ben hic dusunmeden 1 tane genc futbolcu kazanmak derim. Cunki lig her zaman devam eden bir dongu. Yanliz genc oyuncuyu her zaman kazanamiyorsunuz.

Rijkaard'in simdiye kadar oynadigimiz 5 macta genclere sans vermesini destekliyorum. Pek tabiki bazilari olmayacak. Paf takima geri gonderilecek olanlar olacak, kiralananlar olabilir. Bu surecte bir tane genc futbolcu armagan edebilir isek Turk futboluna ve Galatasaray'imiza Rijkaard'in degerini elestirenlerde, ileredi anlayacaktir. Birseyi yazmadan once, dusunulerek yazilir ise, hersey daha saglikli olacak idir. Hem yaziyi okuyanlar acisindan, bir nebzede kendi acinizdan.

Tek maçla ahkam kesen arkadaşlara seslenmek istiyorum. Biliyorum bu dediklerimle belki bir çok kişiyi karşıma alacağım ama tek bu maça bakıyorsak Mustafa Sarp gayet iyiydi. Hatta Arda'dan da iyiydi. Bitmiş denilen Ayhan, ilk yarı pas trafiğini yapan adamdı. Gökhan Zan'a eleştiriler olmuş. Bana göre Gökhan Zan, Servet'ten daha iyi oynadı. Ayrıca golde Gökhan'ın hatası var denmiş. Onun içinde ben değil resim konuşsun:

golb.png

Tek maçla ahkam kesen arkadaşlara seslenmek istiyorum. Biliyorum bu dediklerimle belki bir çok kişiyi karşıma alacağım ama tek bu maça bakıyorsak Mustafa Sarp gayet iyiydi. Hatta Arda'dan da iyiydi. Bitmiş denilen Ayhan, ilk yarı pas trafiğini yapan adamdı. Gökhan Zan'a eleştiriler olmuş. Bana göre Gökhan Zan, Servet'ten daha iyi oynadı. Ayrıca golde Gökhan'ın hatası var denmiş. Onun içinde ben değil resim konuşsun:

golb.png

gökhan'ın hatalı olduğunu düşünenlerden biri de bendim.

tekrarını izlemeliymişim, olması gereken yerde olmayan servet'miş.

resim için sağol. ;)

Yav Berabere Kaldık Ama Onları Eleriz.

Gökhan'ı hala sahiplenmeyenler olduğu için bir önyargı var. Kimse Servet'e dil uzatamazken Gökhan Zan üvey evlat muamelesi görüyor. Dünkü maçta hangi oyuncumuz döktürdü ki zaten? Ben Gökhan Zan'ı her şeye rağmen beğendim. Bence asıl sorun, onu hala kendi evladımız olarak kabul etmememizde. Bunun tersi olursa, işte o zaman yaptıkları birilerine batmayacak. Evladımız olarak kabul etmediğimiz bir adamın iyi yaptığı işleri asla görmeyiz, kötü yaptığı işlere ayarlarız radarımızı ve bu öyle bir radardır ki yaptığı her iş bize hep hataymış gibi görünür. Sıkıntı bu aslında. Halbuki bu adamı kabullenseler, önyargılı yaklaşmasalar Gökhan'ın orada zerre hatalı olmadığını görecekler, onu geçtim Servet'e nazaran daha dengeli oynadığını da göreceklerdi.

Örneğin Arda yüzlerce hata yapsın, hiç kimse laf etmez. Çünkü o Galatasaray'ın bir numaralı evladı olarak görülüyor. O gözlükle izleniyor ve yaptığı hatalar dikkate bile alınmıyor. Ne zamanki Gökhan'a da bu gözlükle bakılır, o zaman daha derli toplu düşünceler oluşur.

Bu anlamda Gökhan Zan için üzülüyorum. Önyargılar çok kötü...

Gökhan'ın bizde daha başarılı olabileceğini öngörmüştüm ve inşallah bu gerçekleşecek.

Gökhan'ı hala sahiplenmeyenler olduğu için bir önyargı var. Kimse Servet'e dil uzatamazken Gökhan Zan üvey evlat muamelesi görüyor. Dünkü maçta hangi oyuncumuz döktürdü ki zaten? Ben Gökhan Zan'ı her şeye rağmen beğendim. Bence asıl sorun, onu hala kendi evladımız olarak kabul etmememizde. Bunun tersi olursa, işte o zaman yaptıkları birilerine batmayacak. Evladımız olarak kabul etmediğimiz bir adamın iyi yaptığı işleri asla görmeyiz, kötü yaptığı işlere ayarlarız radarımızı ve bu öyle bir radardır ki yaptığı her iş bize hep hataymış gibi görünür. Sıkıntı bu aslında. Halbuki bu adamı kabullenseler, önyargılı yaklaşmasalar Gökhan'ın orada zerre hatalı olmadığını görecekler, onu geçtim Servet'e nazaran daha dengeli oynadığını da göreceklerdi.

Örneğin Arda yüzlerce hata yapsın, hiç kimse laf etmez. Çünkü o Galatasaray'ın bir numaralı evladı olarak görülüyor. O gözlükle izleniyor ve yaptığı hatalar dikkate bile alınmıyor. Ne zamanki Gökhan'a da bu gözlükle bakılır, o zaman daha derli toplu düşünceler oluşur.

Bu anlamda Gökhan Zan için üzülüyorum. Önyargılar çok kötü...

Gökhan'ın bizde daha başarılı olabileceğini öngörmüştüm ve inşallah bu gerçekleşecek.

Konu'yu güzel aydinlatmissin Atilla abi. Herkes kadro yapip Servet'in yanina birini koyuyor ama Zan bana göre Servet'ten daha iyi bir futbolcu. Zan ve Emre Güngör iki'lisini merak ediyorum acikcasi.

Konu'yu güzel aydinlatmissin Atilla abi. Herkes kadro yapip Servet'in yanina birini koyuyor ama Zan bana göre Servet'ten daha iyi bir futbolcu. Zan ve Emre Güngör iki'lisini merak ediyorum acikcasi.

Benim en çok üzüldüğüm ve sürekli anlatmak istediğim de şu senin yazdığın kalın kısımda bitiyor.

Evet.

Herkes bir kadro yapıyor. Herkes sağ kanada birini koyuyor. Sağ beke de. Stopere de. Bu öyle ilginç bir şeydir ki o futbolcuları biz çalıştırmadığımız, idman yaptırmadığımız, o günkü ruh halini, çalışma haddini, fiziksel ve mental durumunu, herhangi bir sorun yaşayıp yaşamadığını bilmediğimiz halde kadroyu biz kuruyoruz. Servet'in yanına en sevdiğimiz adamı koyuyoruz. Sevmediğimiz adamı koymuyoruz.

Acaba oyuncunun sağlık durumu nedir, bir problemi var mıdır, ailesinden biri hastalanmış mıdır, maç günü yaklaşırken psikolojik, mental ve duygusal bir yıpranmaya maruz kalmış mıdır, antrenmanda neler yapmıştır, hocasının söylediklerini birebir yerine getirmiş midir, hocasının yapılmasını istediği hareketleri, şablonları becerebilmiş midir, bunu bile tartamıyoruz. Bize kalsa bir kadro yazarız ve aynı kadro, hiç bozulmadan peş peşe 50-60 maç oynar durur. Başkasına da gerek yoktur.

Sorun burada ama. Kadroyu o takımı çalıştıran, oyuncularla gün boyu yaşayan, onlarla bir şeyler yaşayan, birebir izleyen hoca belirler. Bu isim Rijkaard ve ekibiyse isimlere bakmaz dahi. Performansa, hazır olmaya bakar. Bazı hocalar belki o anki formu ne olursa olsun güvendiği oyunculara bakar ama Rijkaard yeni bir takımda daha çok performansa bakacaktır. Zaten Arda ve Baros'un bile şu an itibariyle 90 dakika oynatılmamalarının sebebi de budur.

Kimilerine göre Barış dünkü maçta rezil olduğu için devre arasında oyundan alınmıştır. Sözde, onlar için nihayet Rijkaard en sonunda onun topçu!!! olmadığını görmüştür, o yüzden oyundan almıştır, yerine Arda'yı koymuştur.

Ama gerçek şudur ki, resmi sitede bugün yayınlanmıştır: "Karşılaşmada sol ayak bileği burkulan Barış Özbek’in dün akşam başlanan tedavisine bu sabah sağlık merkezinde devam edildi."

Halbuki bu olmasaydı belki de Yaser ya da Aydın ikilisinden birini alıp Arda'yı oyuna alacaktı...

golb.png

Resim herşeyi anlatıyor,Servet'in aklı nerelerde kimbilir :( şu Marsilya transferi gündeme gelmeseydi keşke

Gökhan Zan adamı tutuyor resimde görüldüğü gibi ama Servet'in nerede olduğunu da herkes görüyor lütfen Gökhan Zan'a anlamsızca eleştiri yapılmasın Gökhan'ı sevmeyen taraftarlarımız var ama çok efendi biri futbolculuğuda kötü değil

Kıyıdan ayrılmaya korkanlar yeni okyanuslar keşfedemezmiş...

Gökhan Zan'ın, Servet Çetin'den daha iyi oynamış olma ihtimaline bile tahammülü yok bazı arkadaşlar.

Ama gerçek şu ki, hazırlık maçlarından bu yana G. Zan, Servet'ten daha az hatayla ve iyi oynamıştır.

En azından Gökhan, tekniğini biliyor. Kendisini biliyor. En yakınındakine pas atıyor. Servet'in bu çalım atma vs sevdası bize çok pahalıya patlayacak. Demedi demeyin. Her sezon Servet'in bu huyu yüzünden fix 3-4 gol yiyoruz.

Albert Einstein'nın dediği gibi "Önyargıları parçalamak, atomu parçalamaktan zordur…” .

2 sene önce servet değil şampiyonluk istiyoruz diye servete önyargıyla yaklaşan taraftarlar olarak gökhan zan'ın durumu su an için aynıdır. şaşırmıyorum ben artık ...köstek olmak varken neden destek olup sahip çıkılsın ki.(!!!!)

servet'e de ilk geldiğinde bir önyargı vardı, o mücadelesi ve hırsıyla bunu kırdı ve taraftarın kalbinde yer edindi, gökhan da bu önyargıları kırabilir. açıkcası dün servet'ten daha kötü değildi hatta daha iyiydi bile diyebiliriz (hazırlık maçlarında da öyleydi). maalesef ben de gökhan'ı suçladım ama bu resimde gördüğümüz gibi gökhan servet'in, sabri de gökhan'ın kademesine girmiş. gökhan'ın golde bir suçu yok. diğer topiclerde de belirtmiştim, bu taraftarın barış'a, sabri'ye ve şimdi gökhan ile m.sarp'a karşı müthiş bir önyargısı var. en ufak hatasında kelleleri isteniyor. bu baskı onların daha cesaretli, özgüvenli oynamalarını engelliyor. aslında servet'in fenerbahçe ile şimdiki hali arasındaki en büyük fark sadece ve sadeceözgüvendir. bazı oyuncularımızı daha çok seviyor olabliriz ama her oyuncumuza eşit şekilde sahip çıkmalıyız diye düşünüyorum. :)

Ben de Gökhan kademeye girdi diye hatırladığımdan merak ettim ve özete baktım. Ancak burda amacım Servet'i de suçlamak değildi. Muhtemelen orta açacak adama kademeye gitti ama çok önde kaldı yetişemedi. Ben sadece Gökhan'a yapılan haksız eleştirilere üzüldüm. Ve dediğim gibi Servet de geldiğinde eleştirilmişti. Gökhan da eleştiriliyor. Ancak ben Gökhan'a güveniyorum :) En azından takıma yeni gelen tüm oyunculara güvenmemiz lazım. Tek maçla bir yerlere varmamak lazım. En az 8 hafta izlemeliyiz ki ona göre karar vermeliyiz.

Birde su Tobola soylenmeden edemiycem. Arkadas ne cirkef top oynadiniz tamam top oynamaya calisip golu bulup kapanmaya calistiniz ona ok.Peki neden her ataga kalkisimizda faulle durdurmaya calistiniz.Ben boyle oyunlari sevmiyorum.

Diger bi elestiriyse taraftarina.En nefret ettigim taraftar tipidir daha orta sahayi geciktleri anda hepsi sanki kaleciyle karsi karisya pozisyonmus gibi oooooo aaaaa diye bagirinanlar..Bu beni ekran basinda sinirden cildirtti.

Sami Yen'de 5 çekeriz"

18 Temmuz 2009 Cumartesi * 13:19

Başkanımız Adnan Polat dönüş uçağında Tobol maçının değerlendirmesini yaptı.

Başkanımız Adnan Polat dönüş uçağında futbolcularıyla Tobol maçının değerlendirmesini yaptı. Sözlerine teşekkür ederek başlayan Polat, “Rakibimiz ligleri başladığı için bize göre daha hazırlıklıydı. Buna karşılık biz dezavantajlarımızla sahaya çıktık. Eksiğimiz çoktu. Neredeyse takımın yarısı sahada yoktu. Maçın ilk yarısında mücadele eden genç oyuncularıma teşekkür etmek isterim. Hepiniz çok özverili oynadınız. Gençlerin kazanma hırsı bizi memnun etti” dedi.

Haftaya perşembe Ali Sami Yen'de oynanacak rövanş maçında her şeyin çok farklı olacağını kaydeden G.Saray Başkanı, “En önemlisi kendi seyircimiz önünde oynayacağız. Ayrıca daha ideale yakın bir takımla sahaya çıkacağız. Eksiklikler giderilince her şey çok farklı olacak. Tobol G.Saray'a rakip olacak takım değil. Biz bu takıma Ali Sami Yen'de 5 çekeriz” diye konuştu. Polat'ın dün Florya Tesisleri'nde Teknik Direktör Frank Rijkaard'la durum değerlendirmesi yaptığı öğrenildi. G.Saray Başkanı'nın milli oyuncular ve yabancıların rövanş maçında oynayıp oynamayacağını sorduğu ve takımın genel durumu hakkında bilgi aldığı belirtildi.

Bu arada Rijkaard, Tobol maçında gereksiz yere çift sarı kart gören genç Alpaslan'ı “Ucuz kart görmemelisin. Takımını yok yere 10 kişi bırakman bize çok zarar verebilir” diyerek dikkatli olması konusunda uyardı.

Abdullah Eğilmez - Yeni Şafak

Başkanın böyle bir açıklama yaptığını zannetmiyorum.Böyle açıklamalardan da nefret ediyorum.Hele Trömsö olayından sonra.

Resim herşeyi anlatıyor,Servet'in aklı nerelerde kimbilir :( şu Marsilya transferi gündeme gelmeseydi keşke

Gökhan Zan adamı tutuyor resimde görüldüğü gibi ama Servet'in nerede olduğunu da herkes görüyor lütfen Gökhan Zan'a anlamsızca eleştiri yapılmasın Gökhan'ı sevmeyen taraftarlarımız var ama çok efendi biri futbolculuğuda kötü değil

oradaki adamı sabri değil Servet tutmalıydı servet Erhandan daha çok forvetteydi valla. Sabri adamın boyunun yarısına geliyor zaten üstünden vuru verdi.

Tobol maçıyla ne Sevet'in nede Gökhan Zan'ın performansına bakıp ilerisi için bu daha iyi olur demek yanlış.Sadece o maçlık Gökhan Servet'ten iyi oynamıştır olabilir.Ama genel bi yargıda bulunmamak gerek.

servet orta açan adama yönelince gökhan onun yerine, sabri de gökhan'ın yerine kaymışlar.

sabri'nin yapabileceği hiçbir şey yok, kademeye girmiş zaten. tekmeye neden kafa sokmadın diye eleştirmek büyük insafsızlık olur.

gökhan ise servet orta açan adama yönelince mecburen onun mevkisine kaymış ki ben abes birşey göremiyorum bunda.

servet neden mevkisinde değil diye eleştirilebilir belki ama sonuçta bu üçlü düzenli olarak kaymış, sabri ve gökhan kademeye girebilmişler.

yani bu gol biraz şansızlık diyelim, kademe hatasından dolayı boşta olan bir adam yok ya da hamle yavaşlığından dolayı bir gol olmadı.

tobollu oyuncunun şansı yaver gitti, hiç olmayacak bir pozisyonda top köşeye gitti.

Geri
Üst Alt