UEFA, Galatasaray'ın Durumunu Görüşmek İçin Toplanıyor

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1525901150042.webp
1525900970354-png.21920

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu, Galatasaray'ın mali durumunu yarın ve cuma günü yapılacak toplantılarda ele alacak.

UEFA Kulüp Finansal Kurulu'na sunum yapan ve kararı bekleyen Galatasaray için yapılacak toplantının tarihi açıklandı.

Kurulun Galatasaray'ın mali durumunu yarın ve cuma günü yapılacak toplantılarda ele alacağı ve kararını haziran ayında açıklayacağı bildirildi.

UEFA medya yetkilisi, ''UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu, yarın ve cuma günü toplantılar yapacak. Galatasaray'ın durumu da toplantılarda ele alınacak konular arasında yer alıyor" dedi.

Öte yandan İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA genel merkezindeki toplantılara, Galatasaray'dan bir yetkilinin katılmayacağı öğrenildi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve beraberindeki heyet, 9 Mart'ta sarı-kırmızılı kulübün mali durumu hakkında bilgi vermek amacıyla İsviçre'nin Nyon kentinde UEFA yetkilileriyle bir araya gelmişti.

Kulübün ekonomik yapısı hakkında detaylı bilgiler verdiklerini aktaran Başkan Cengiz, "3 tür sunum yaptık. Mevcut durum, en kötü durum ve en iyi durum. Bu 3 duruma göre çeşitli varyasyonları aktardık. UEFA tabii ki bunları dinleyecek. UEFA bu konuda çok ciddi ve samimi." şeklinde konuşmuştu.

AA

Herkes tahminini yazsin . Nasilsa bizim dememizle olacak degil

Ben baslayim .

1 sene men bekliyorum

%50 sattığın kadar al, %50 1 yıl men. İkisinden biri, umarım ilki gelir.

65 milyon euro olan maaş kısıtlamasını 55-50 ye düşürüp sattığın kadar al yaptırımlarını bekliyorum ki bu durum bizim için hayırlı olur haddinden fazla ödemeler yapmamış oluruz.

Men alırsak boku yeriz önümüzdeki senenin cl gelirlerine çok ihtiyacımız var

Sattigin kadar alabilirsin + maas butcesi indirilmeli cezasi bekliyorum

Ne yazikki men bekliyorum. Bizim icin cok cok kötü olur

Kadr kismet men gelirse de yapcak birsey yok

65 milyon euro olan maaş kısıtlamasını 55-50 ye düşürüp sattığın kadar al yaptırımlarını bekliyorum ki bu durum bizim için hayırlı olur haddinden fazla ödemeler yapmamış oluruz.
65 olan maaş sınırı yok.

Ama bende tekrardan maaş sınırı bekliyorum. Men kararı çıkmaz.

haziran mi ? Hani cuma günü belli oluyordu

Uefa boyle iliskilere kararlar almiyorsa da , tek umudum ceferin-servet yardimci diyalogunun guclu olmasi ve uefa nin cezalandirma sisteminde genel bir gevseme trendine girmesi (bir onceki baskana nazaran...)

Fakat finansal ihlallerin derecesine tarafsizca baktigimizda eger bizim durumumuza men cezasi verilmiyorsa , sanirim baska hic bir kulube de verilemez

Atlanan bir nokta var surekli , bir onceki men cezamizin diger maddelerinden birinde "bu ceza bir final degildir , su su rakamlara ileriki donemde de uyulup uyulmama monitor edilmeye devam edilecektir" diye cok net ifadeler var

Yani "biz yeni bir anlasma yapmadik , o yuzden ona uymamak gibi bir durumumuz da olamaz , bu yuzden men cezasi olmaz" dusuncesi dogru degil

Men cezasi olmazsa bile sebep bu olmayacaktir

Ceza metninde acik acik , turkce meali "bu cezayi aldiniz diye istediginizi yapin filan demiyoruz , izlenmeye devam edeceksiniz" olan seyler yaziyor ...

Hayirlisi neyse o olsun.

Bi bitmedin be UEFA

Adam olsan PSG ile City isimli 2 kahpe camia'yi men ederdin.

500 bin euro ceza ve denetim yeriz.

Bir ceza cinsi daha var , su ana dek kullanilmadi ama men cezasindan bir alt ceza olarak listede mevcut

Avrupa kupalarina katilmana izin veriyorlar , unvan olarak herseye devam ediyorsun , bilet kombine satip para da kazanabiliyorsun fakat uefa sana sampiyonlar ligi geliri odemiyor (veya gecici bir sure kriterlere uyana dek el koyuyor)

Bir ceza cinsi daha var , su ana dek kullanilmadi ama men cezasindan bir alt ceza olarak listede mevcut

Avrupa kupalarina katilmana izin veriyorlar , unvan olarak herseye devam ediyorsun , bilet kombine satip para da kazanabiliyorsun fakat uefa sana sampiyonlar ligi geliri odemiyor (veya gecici bir sure kriterlere uyana dek el koyuyor)
Galiba onu bir kulübe vermişlerdi ama adını tam hatırlamıyorum.

Geri
Üst Alt