UEFA Şampiyonlar Ligi 2026-27 Grup Kura Çekimi Yapıldı

Fener'in Atletico, Liverpool ve Aston Villa maçlarından bu alma şansı yok gibi birsey. bizim PSG, Barcelona ve Sporting maçlarından puan alma sansımız daha yüksek.
Shakhtar deplasmani Lille deplasmanından daha kolay degil.
Stuttgart Villareal'den daha iyi bir takim degil.
Feyenoord'u rahat yenmemiz lazım, Fener'de Slavia Praha macini kazanmalı.
AEK deplamani ve Lask deplasmani cok farkli degil.
Icerdeki Aston Villa maçı kolay degil ama siz Roma macini kolay sanıyorsunuz herhalde.

Hiçbir maç kolay değil elbette ama çoğunda hiç katılmıyorum ama hem de hiç... Bir kere FB'nin bir maçtan puan almasının daha düşük olup olmaması önemli değil ki... O onların eşşekliğiyle ilgili... Sonuçta oynayacağı rakip daha kolay mı kolay... Bizimki daha zor diye onlarınki kolay ve rahat yenerler falan demek değil... Sonuçta aynı şartlarda kuraya girdik... Onların kurasını çeksem müthiş kura derdim... şimdi zor kura diyorum... Analizler de öyle diyecek zaten uzak ara... değişelim deseler havada kaparım... Sen kapmam diyorsan artık yorumunu diğer üyeler yapsın...

Tek tek bakalım:

PSG (D) - A.Madrid (D) .... İkisi de çok zor ama çok ekstrem bir rotasyon falan olmadığı sürece (ki CL'de pek yapmıyor, ligde yapıyor) PSG bariz daha zor...

Barcelona - Liverpool .... İkisi de hayli zor ama Barcelona bariz daha zor (çünkü Liverpool kötü gidişatta ve yeni hocayla değişim sürecinde, Barça ise çok iyi bir hocayla olgunluk dönemine giriyor)

Sporting (D) - Aston Villa (D) ... İkisi de zor ama Aston Villa biraz daha güçlü takım, Sporting deplasmanı da zor deplasman ama İngiltere deplasmanları da hep zordur, onların daha zor olduğu tek ikili bu ama o da büyük farkla değil...

Aston Villa - Roma .... UZAK ARA Aston Villa daha zor, özellikle deplasmanda da ekstra tehlikeli bir takım Villa... Avrupa Ligi şampiyonu ve Emery'li takım... (Bu Roma kolay anlamına gelmez ama arada ciddi fark var...)

Lille (D) - Shakhtar (D) .... UZAK ARA Lille daha zor... Shakhtar kendi evinde bile değil, başka ülkede oynuyor maçlarını... Doğruysa Chelsea'nin stadında oynayacakmış bu sene... Üstelik genç hoca ve çok genç tecrübesiz kadro... Lille gayet iyi takım ve iç sahada daha iyiler... Kıyas bile kabul etmez bu... Sana en katılmadığım bu mesela...

Stuttgart - Villareal ... En yakın eşleşmeler olabilir. Sezon içi performansları daha net belirler ama Villareal pek CL kaldıramadığını geçen sene gösterdi gibi. Stuttgart biraz daha oturmuş bir takım sanki... Hadi yine bunu eşit sayalım...

AEK (D) - Lask (D) ... Hadi uzak ara demeyeyim ama BARİZ AEK daha zor... Lask bu senenin en zayıf takımlarından biri. AEK fena takımlar olmayan Yunanistan'ın şampiyonu. Konferans Ligi'nde Anderlecht falan eleyerek çeyrek yapmışlar geçen sezon. Üstelik iç sahada çok sertler ve Türk takımı olunca daha da sertler. LASK'ın buraya katılması bile sürpriz.

Feyenoord - Slavia Prag .... İkisi de 3 puan alınması gereken maç, orası doğru ama hangisi zor dersen az farkla da olsa Feyenoord zor...

Hiçbir maç kolay değil elbette ama çoğunda hiç katılmıyorum ama hem de hiç... Bir kere FB'nin bir maçtan puan almasının daha düşük olup olmaması önemli değil ki... O onların eşşekliğiyle ilgili... Sonuçta oynayacağı rakip daha kolay mı kolay... Bizimki daha zor diye onlarınki kolay ve rahat yenerler falan demek değil... Sonuçta aynı şartlarda kuraya girdik... Onların kurasını çeksem müthiş kura derdim... şimdi zor kura diyorum... Analizler de öyle diyecek zaten uzak ara... değişelim deseler havada kaparım... Sen kapmam diyorsan artık yorumunu diğer üyeler yapsın...

Tek tek bakalım:

PSG (D) - A.Madrid (D) .... İkisi de çok zor ama çok ekstrem bir rotasyon falan olmadığı sürece (ki CL'de pek yapmıyor, ligde yapıyor) PSG bariz daha zor...

Barcelona - Liverpool .... İkisi de hayli zor ama Barcelona bariz daha zor (çünkü Liverpool kötü gidişatta ve yeni hocayla değişim sürecinde, Barça ise çok iyi bir hocayla olgunluk dönemine giriyor)

Sporting (D) - Aston Villa (D) ... İkisi de zor ama Aston Villa biraz daha güçlü takım, Sporting deplasmanı da zor deplasman ama İngiltere deplasmanları da hep zordur, onların daha zor olduğu tek ikili bu ama o da büyük farkla değil...

Aston Villa - Roma .... UZAK ARA Aston Villa daha zor, özellikle deplasmanda da ekstra tehlikeli bir takım Villa... Avrupa Ligi şampiyonu ve Emery'li takım... (Bu Roma kolay anlamına gelmez ama arada ciddi fark var...)

Lille (D) - Shakhtar (D) .... UZAK ARA Lille daha zor... Shakhtar kendi evinde bile değil, başka ülkede oynuyor maçlarını... Doğruysa Chelsea'nin stadında oynayacakmış bu sene... Üstelik genç hoca ve çok genç tecrübesiz kadro... Lille gayet iyi takım ve iç sahada daha iyiler... Kıyas bile kabul etmez bu... Sana en katılmadığım bu mesela...

Stuttgart - Villareal ... En yakın eşleşmeler olabilir. Sezon içi performansları daha net belirler ama Villareal pek CL kaldıramadığını geçen sene gösterdi gibi. Stuttgart biraz daha oturmuş bir takım sanki... Hadi yine bunu eşit sayalım...

AEK (D) - Lask (D) ... Hadi uzak ara demeyeyim ama BARİZ AEK daha zor... Lask bu senenin en zayıf takımlarından biri. AEK fena takımlar olmayan Yunanistan'ın şampiyonu. Konferans Ligi'nde Anderlecht falan eleyerek çeyrek yapmışlar geçen sezon. Üstelik iç sahada çok sertler ve Türk takımı olunca daha da sertler. LASK'ın buraya katılması bile sürpriz.

Feyenoord - Slavia Prag .... İkisi de 3 puan alınması gereken maç, orası doğru ama hangisi zor dersen az farkla da olsa Feyenoord zor...
PSG tabiki daha zor ama PSG'den puan alma sansin yüzde 5 ise, Athetico'dan da yüzde 10
Bence Liverpool daha sert bir takim; Barcelona daha yetenekli ama defansi çok onde tuttuğu icin sürpriz yapmaya daha elverişli
Sporting ve Aston Villa deplasmanlarinin ikiside zor.
Aston Villa daha iyi takimdi ama butun onemli orta saha ve hucum oyuncularını sattı ve lige 4 0 yenilgiyle başladı.
Lille uzak ara daha zor degil bence. Gecen sene oynadigimiz Monaco Lille'den daha tehlikeli bir takim. Shakhtar'in seyircisi yok ama, hiç kolay olmaz o mac.
Stuttgart Villareal seit gibi.
Feyenoord'u izlemedim ama Hollanda takımları açık futbol oynadıkları icin genelde deplasmanda kirilgan oluyorlar.

Fener'in grubu az birsey daha kolay belki ama forumda yazildigi gibi Uefa ligi, Konferans ligi seviyesinde degil. Ayrica; Roma, Stuttgart gibi takımlarla Uefa'da oynamakla Şampiyonlar liginde oynamakta daha farklı; butun takımlar Sampiyonlar ligine çok daha özel bir sekilde konsantre oluyorlar.

PSG tabiki daha zor ama PSG'den puan alma sansin yüzde 5 ise, Athetico'dan da yüzde 10
Bence Liverpool daha sert bir takim; Barcelona daha yetenekli ama defansi çok onde tuttuğu icin sürpriz yapmaya daha elverişli
Sporting ve Aston Villa deplasmanlarinin ikiside zor.
Aston Villa daha iyi takimdi ama butun onemli orta saha ve hucum oyuncularını sattı ve lige 4 0 yenilgiyle başladı.
Lille uzak ara daha zor degil bence. Gecen sene oynadigimiz Monaco Lille'den daha tehlikeli bir takim. Shakhtar'in seyircisi yok ama, hiç kolay olmaz o mac.
Stuttgart Villareal seit gibi.
Feyenoord'u izlemedim ama Hollanda takımları açık futbol oynadıkları icin genelde deplasmanda kirilgan oluyorlar.

Fener'in grubu az birsey daha kolay belki ama forumda yazildigi gibi Uefa ligi, Konferans ligi seviyesinde degil. Ayrica; Roma, Stuttgart gibi takımlarla Uefa'da oynamakla Şampiyonlar liginde oynamakta daha farklı; butun takımlar Sampiyonlar ligine çok daha özel bir sekilde konsantre oluyorlar.

Fikstürde cok onemli; ornegin Barcelona'yla ikinci hafta oynamakla, son hafta ilk 8'i garantilemişken oynamak çok farklı.

E tabi illa ki... Bizimki onu dikkate almayan yorum şimdilik... Gerçi onu fikstür açıklanır açıklanmaz da kolay bilemezsin... Mesela Barça'nın da kurası bir tık zor... 1-2 kötü sonuç alırlar sonlarda bile oynasak önemli maç olur onlar için ilk 8 en azından veya sakatlıklar şu bu... Ya da kendi lig fikstürünün neresine denk geldiği vs... O yüzden fikstürlü analiz yapmak pek mantıklı değil... PSG önceki sene son haftaya 25. mi ne girdi mesela ve onu alamasa çıkamıyordu... Sonra gitti kupayı aldı...

Bu arada sana attığım bir tane bizimkilere ait bir algoritmanın analizi... Bir tane daha attım altına, onda bizimki daha da zor, FB'ninki de en kolay hesap edilmiş...

Bu da başka bir algoritmanın sonuçları:

Frankfurt (d)---------- Sporting (d)
Liverpool------------- Barcelona
Bode ---------------- Stuttgart
Ajax (d)-------------- AEK (d)
Union---------------- Feyenoord
Monaco (d)---------- Lille (d)
Atletico------------- Aston Villa
City (d)------------- PSG (d)

Gecen sene 10 puan toplamistik. Yönetim beyinsizlik yapmayıp 2-3 doğru düzgün takviye yaparsa yine 10-11 puan toplama şansımızın yüksek oldugunu düşünüyorum.

Frankfurt (d)---------- Sporting (d)
Liverpool------------- Barcelona
Bode ---------------- Stuttgart
Ajax (d)-------------- AEK (d)
Union---------------- Feyenoord
Monaco (d)---------- Lille (d)
Atletico------------- Aston Villa
City (d)------------- PSG (d)

Gecen sene 10 puan toplamistik. Yönetim beyinsizlik yapmayıp 2-3 doğru düzgün takviye yaparsa yine 10-11 puan toplama şansımızın yüksek oldugunu düşünüyorum.

Evet yakın geçen senekiyle... Yine de:

1. Feyenoord USG'den daha zor bir takım net bence...
1. Sporting, Frankfurt'tan net zor bir deplasman bence... Kadro ve oyun gücü arasında çok fark olmayabilir ama deplasman olarak daha zor...
2. Benzer bir durum Bodo'da da var. Deplasmanda oynamak çok zor ama içeride biraz yumuşak kalıyorlar. Bodo'yla içeride oynamak da Stuttgart'la içeride oynamaktan iyi olabilir. Yakın tabi yine de...
3. Barça bu sezon beklenmedik bir düşüş yaşamazsa ben içeride öyle bir sürpriz yapmamızın Liverpool'a kıyasla bir tık zor olduğunu düşünüyorum. Geçen sezon başında bunu bilmiyorduk ama Liverpool şaşalı transferleri adapte olamayınca hayli kötü bir sezon geçirdi, Barça'nın bu sezon benzer "kötü bir Barça" olacağını zannetmiyorum, Flick'le artık oturmuş denebilecek hayli güçlü bir oyunları var. Defansta risk alıyorlar falan diyorsun doğru ama oyunları o kadar güçlü ki onun bedelini ödedikleri maç çok az oluyor... Biz de o zaafları değerlendirmekte çok becerikli değiliz... Öte yandan onlar da Real'i bile sürklase ediyorlar bir yakaladılar mı...
4. Bir de ben bize özel olarak oyunu ters gelebileceğinden gruplarda Aston Villa'yı ağırlamanın Atletico'dan bir tık zor olduğunu düşünüyorum ama tabi bu daha göreceli bir fikir çünkü Villa'da kadroda değişimler oldu vs... Mesela çift maç elemede A.Madrid'i net daha zor görürüm ama tek ve içeride grup maçı sanki A.Madrid'i tercih ederim gibi... A. Madrid çok aşırı tempolu oynamayabiliyor gerekmedikçe, o da bizim şansımızı artırıyor... Aston Villa 3sn'de falan kalemizde biter top kayıplarımızda korkarım ve nefes aldırmaz bize... Hele yenicez diye zorlamak mecburiyetindeysek hepten... Orada avantajımız fikstür olabilir işte EPL'nin yoğun yerine falan denk gelirse...

Tabi ki koskoca GS şu fikstüre bakıp karalar bağlamaz ama iyi kadro kurup iyi oynayamazsak çok fena yerlere de gidebilecek bir fikstür... Geçen sene de işte ucu ucuna çıktık denebilir... Her sene ekstra bir 1. torba galibiyeti alamazsın, o yüzden bu sefer USG benzeri kazalar asla olmamalı... Feyenoord-Stuttgart'dan (USG'ye kıyasla daha zor olmalarına rağmen) 6 puan şart... Hatta diğer iç saha maçlarımız sıkıntılı olduğu için AEK bile mecbur 3 puan yazılması gereken maç gibi...

Fikstürde cok onemli; ornegin Barcelona'yla ikinci hafta oynamakla, son hafta ilk 8'i garantilemişken oynamak çok farklı.
Yeni sistemde buda çok farketmiyor artık. Nasılsa ilk 24 e gireriz düşüncesinde oldukları için ilk hafta maçlarında da çok hovarda olabiliyor büyük takımlar. Mesela son 2 yılın şampiyonu psg geçen yıl 11. ondan önceki yılda 14. sırada bitirmiş turnuvayı..

Ayrıca statü sebebiyle puanlar birbirine çok yakın olduğu için barcelona, psg gibi takımlarla son hafta bile karşılaşsanız ilk 8'i garantileyememiş olma olasılıkları oldukça yüksek olacak.
Bence bu takımlarla ilk haftalarda yeterince hazır ve konsantre olmamış durumdayken eşleşmek daha avantajlı olabilir bu yeni sistemde.. çünkü ilk haftalar çok hovarda puan kayıpları yaptıklarını gördük geçmiş yıllarda.

CPH2797 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yeni sistemde buda çok farketmiyor artık. Nasılsa ilk 24 e gireriz düşüncesinde oldukları için ilk hafta maçlarında da çok hovarda olabiliyor büyük takımlar. Mesela son 2 yılın şampiyonu psg geçen yıl 11. ondan önceki yılda 14. sırada bitirmiş turnuvayı..

Ayrıca statü sebebiyle puanlar birbirine çok yakın olduğu için barcelona, psg gibi takımlarla son hafta bile karşılaşsanız ilk 8'i garantileyememiş olma olasılıkları oldukça yüksek olacak.
Bence bu takımlarla ilk haftalarda yeterince hazır ve konsantre olmamış durumdayken eşleşmek daha avantajlı olabilir bu yeni sistemde.. çünkü ilk haftalar çok hovarda puan kayıpları yaptıklarını gördük geçmiş yıllarda.

CPH2797 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet, yazdiklariniz çok doğru.

Fenerbahçe balı işte şampiyonlar ligine gidiyorlar en kolay kurayı çekiyorlar anlamadım gitti.

1788001386871.webp

fenerinkilerde bunlar karşılaştırma adına:

1788001434494.webp

Geri
Üst Alt