evet, torbaların önemi yok artık eskisi gibi.

önceden olduğun torbadan takımlarla karşılaşmıyordun şimdi ise karşılaşıyorsun. yani bi önemi yok artık torbaların

Grok sallamış. Hatta az inceleyince görülüyor ki çok desteksiz sallamış.

Birincisi FB Feyenoord'u eleyerek henüz o ranking'den bir takım silmiş olmadı, zaten Benfica-Feyenoord eşleşmesinden bir takım gelecekti ve ikisi de önümüzdeydi. Feyenoord yerine FB'nin de gelmesi bir şey değiştirmiyor çünkü Benfica'yı da eleseler FB de kesin önümüzde olacak... Yani Benfica çıkacak FB girecek listede önümüze ve bizim rankimiz değişmeyecek...

Plzen'in elenmesi hepten bir haltı değiştirmiyor çünkü zaten seri başı değillerdi. Zaten elenmeleri bekleniyordu. Onları eleyen Rangers'ın da sıralamada yeri bizden yüksek, hatta daha yüksek. Aslında Plzen'in geçmesi daha iyi bile olurdu çünkü sadece 5 yıllığa değil ülkelerin getirdiği yayın gelirleri de etkili ve Çek Cumhuriyeti yayın gelirleri bizden net düşüktür. 5 yıllıkta da Plzen az farkla önümüzde olduğu için yayın gelirleri sıralaması farkıyla Plzen'in belki önüne geçebilirdik. Gerçi Plzen'in Rangers'ı elemesi de yetmiyordu çünkü hala elemesi gereken bir de Club Brugge olacaktı. Yoksa bir şey değişmiyordu...

Açıkçası FB'nin yol yürüdüğü şampiyon olmayanların ön elemesi 3. turunda 5 yıllıkta bizden geride bir tek Nice vardı ama onlar da Fransız takımı olduğu için yayın gelirleri sıralamasında bize fark atacağı için yine muhtemelen asıl rankingde önümüzde kalırlardı.

Yani anca Plzen iki tur birden atlarsa bir ihtimal sadece onların önüne geçebilirdik, o yüzden Plzen'in elenmesi işimize gelmedi, aksine kötü oldu...

Öte yandan şampiyonların ön elemesinde 5 yıllık sıralamada bizim arkamızda takımlar var, oradaki takımların ülkelerin çoğunun yayın gelirleri sıralamasında da arkamızda olması muhtemel olduğu için oradan gelebilecek sonuçlar bu rankingde bizi 1-2 yukarı atabilir. Tüm bu saydığım muhabbette 1 ranking de 900 küsur bin Euro getiriyor.

Bir de 10 yılık ayrıca bir ranking var, o ayrı ödül getiriyor üsttekinden bağımsız ama daha düşük. Ancak onda da Benfica-Feyenoord-FB-Plzen-Brugge-Rangers hepsi üstümüzdeydi. Bir tek Nice altımızdaydı, onlar 2 tur geçseydi 1 rank yukarı atlardık ama orada da 1 rank sadece 300 küsur bin Euro getiriyor.

Bu sıralamaların nasıl yapıldığına dair detaylar şurada:

Şampiyonlar Ligi Gelirleri Dağıtım Sistemi ve Tahmini Miktarlar
Bu kuslar nasil onumuzde? Konferansta aldiklari kolay puanlar yuzunden mi? Sampiyonlar ligi maclarinda alinan puan katsayilari konferans ile ayni mi?

Simdi UEFA kulupler siralamasina baktim da bizim icin durum cok kotu. 2022-2023 de kupalara katilamadigimizdan bir 0 puanimiz oradan var. Ayrica 2021-2022 de aldigimiz yuksek puan da (Barcelona'ya elendigimiz yil) onumuzdeki yil siliniyor. Kisacasi bayagi uzun bir sure 4. torba takiliriz.
Siralama burada:

Bu kuslar nasil onumuzde? Konferansta aldiklari kolay puanlar yuzunden mi? Sampiyonlar ligi maclarinda alinan puan katsayilari konferans ile ayni mi?

Sanırım galibiyet-beraberlik vs puanları aynı ancak tur geçmenin bonus puanları farklı. Sanırım eski sistemde grup aşamasında olmanın da ek bir bonusu vardı ama çok aşırı da değildi. Şimdi yeni sistemde lig sıralamasındaki yerin bonus puan getiriyor ve CL'deki sıralamardan gelebilecek bonuslar EL'deki sıralama bonuslarından baya üstün, KONF'dan daha da üstün...

Tek tek hangi yılda nereden çok puan almışlar bilmiyorum açıkçası. Çok uzun sürer hangi yıl hangi puan nereden gelmiş FB'ye ama bizim kötü birkaç yılımız var. Onların 2022-23 ve 23-24 sezonları fark yaratmış görünüyor.

Bu sene kullanılan 5 yıllık sıralama burası:

UEFA 5-year Club Ranking 2025

Bu sene ciddi fark atamazsak ilerleyen senelerde de önümüzde olurlar çünkü gelecek yıl ve sonraki yıl onların iki kötü sezonları silinirken bizim iyi bir sezon silinecek 5 yıllıkta.

Sanırım galibiyet-beraberlik vs puanları aynı ancak tur geçmenin bonus puanları farklı. Sanırım eski sistemde grup aşamasında olmanın da ek bir bonusu vardı ama çok aşırı da değildi. Şimdi yeni sistemde lig sıralamasındaki yerin bonus puan getiriyor ve CL'deki sıralamardan gelebilecek bonuslar EL'deki sıralama bonuslarından baya üstün, KONF'dan daha da üstün...

Tek tek hangi yılda nereden çok puan almışlar bilmiyorum açıkçası. Çok uzun sürer hangi yıl hangi puan nereden gelmiş FB'ye ama bizim kötü birkaç yılımız var. Onların 2022-23 ve 23-24 sezonları fark yaratmış görünüyor.

Bu sene kullanılan 5 yıllık sıralama burası:

UEFA 5-year Club Ranking 2025

Bu sene ciddi fark atamazsak ilerleyen senelerde de önümüzde olurlar çünkü gelecek yıl ve sonraki yıl onların iki kötü sezonları silinirken bizim iyi bir sezon silinecek 5 yıllıkta.
Evet mesaji yazdiktan sonra ben de arastirdim. Bizim onumuzdeki sene 15 puanimiz (en iyi senelerden biri) siliniyor. 0 puan aldigimiz sene bir sene daha kalacak. Durum vahim.

Evet mesaji yazdiktan sonra ben de arastirdim. Bizim onumuzdeki sene 15 puanimiz (en iyi senelerden biri) siliniyor. 0 puan aldigimiz sene bir sene daha kalacak. Durum vahim.

15 puanımız bu sene sonunda silinmiyor. Sonraki sene siliniyor. Sen 5 yıllığa bakarken muhtemelen zaten şu an artık başlamış olan sezonu da katarak 5 yıl hesap eden aktif değişken sıralamaya bakmışsındır.

Simdi UEFA kulupler siralamasina baktim da bizim icin durum cok kotu. 2022-2023 de kupalara katilamadigimizdan bir 0 puanimiz oradan var. Ayrica 2021-2022 de aldigimiz yuksek puan da (Barcelona'ya elendigimiz yil) onumuzdeki yil siliniyor. Kisacasi bayagi uzun bir sure 4. torba takiliriz.
Siralama burada:
20-21 siliniyor 2500 puan var, yani bu sene iyi iş yaparsak seneye 3 e çıkarız fakat önümüzdeki sene iyi iş yapamazsak tekrar 4'e düşerüz çünkü 21-22 silinecek, hatta iyi iş yapsak bile bir ihtimal 4'e düşebiliriz.

3 takımımız maç oynuyor.

2 tanesi yeniliyor 1 tanesi berabere devam ediyor.

Umarım rövanşta toparlarız.

Geri
Üst Alt