UEFA ve Finansal Fair Play Gerçekleri

Ozan bir noktada haklı risk almalıydık çünkü önceki sezonlar yapılmayan hamleler yüzünden, Hamzaya kızgın olmamın başlıca sebebidir bu, ortada ne bir takım kalmıştı ne de para dışında bize bir oyuncunun gelmesi için bir sebep. Harcanan bonservisler de bence esas sorun değil, çünkü yapılan bir iki satış ve gelen şampiyonluk bu bedelleri amorti etti.

Bu yüzden her ne kadar oyuncu ve özellikle maaş yükü sebebi ile başarılı bulmasam bile bir noktada mecburduk, çünkü artık lokal olarak da bir şeyleri kaybetme noktasına gelmiştik.

Bundan sonra önemli olan daha akıllı hamleler yapmak, taşınabilir bir maliyete kemik bir kadro oluşturup, bu kadroyu her sezon akıllıca geliştirmek.

Orada girdiğimiz tam anlamıyla risk sayılmazdı belli bir kısmı risk diyebiliriz biz ana kadrodan neredeyse tamamını yollayıp kemik kadro kurduk bu sene de Onyekuru(Kiralık), Ndiaye(Kiralık), Ozan(Alt yapı), Yunus(Alt yapı) sırf FFP'de gelir gider tablosu için Gomis'i sattık yerine adam alamadık böyle güzel işler yapıyoruz.

13-14 sezonundan itibaren kötü yapılanmanın en son aşamasını 16-17 sezonunda yaşadık o kadroyu normal şartlarda zaten toparlanamazdı toparlayamasaydık da edeceğimiz zarar her geçen gün daha fazla olacaktı. 15-16 sezonunda da aldığımız men cezasını hak ettik dedik çünkü gerçekten de yapmamız gereken işler yaptık fazla maceraya kaçıp Mancini dönemlerinde çok ekstra paralar harcadık kısacası keyfimize göre para harcadık.

Ama geçen sezon hiç keyfimize göre para harcamadık bir yatırım yaptık ve o yatırım karşılığını aldık bunun üstüne eldeki oyuncularda fazlasıyla değerlendiler bir bakıma Win - Win ilişkisi oldu.

Bir onceki mesajimi desteklemek icin sunu yazayim .. bir adami aldigin zaman , odeyecegin bonservis realize oluyor , ama satisi durumunda kazanacagin para ise hayali .. cunku ortada bunun bir garantisi yok

benzer sekilde, risk aldiginda basarinin garantisi yok ki basari sonucu gelirin garantisi olsun .

sampiyon olamadigin ilk sene bu adamlarin senelik yuku odenemez .. ndiaye satilmasa borcsuzluk kagidi alamiyorduk mesela

Iste orada da bir baska kriter geliyor devreye malesef .. ismi de "sarta bagli yukumlulukler" .. sen bir adamla 4 senelik sozlesme yapip her seneye 4,5 milyon euro yazinca , ffp degerlendirmesinde gelecek projeksiyonunda eksi hanene yaziliyor , sayisi arttikca da risk seviyen yukseliyor

su yok , yani "ama bu adam satilirsa..." , evet belki belhandayi abartiyorum 30 milyona satacaksin .. ama bu anlasma imzalanirken var olan bir durum olmadigi icin sadece hayal ...

yani sozlesmelerin bedelleri kadar sureleri de onemli .. toplam yuk olarak bakinca oyle ucuk seyler cikiyor ki

mesela belhanda bonservisi 9 milyon euro , 3,35 ten bonuslarla daha cok ama 3,5 tan 4 sene .. 23 milyon euro , bunun faizi ve duble olan euro/TL kuru ile geldigi hali dusun

bir de bu belhanda , feghouli , maicon , mariano , devam eden selcuk , eren , ... say say bitmiyor .. bunlari "ama buyuyerek borc odeyecegiz" diye aciklayamiyorsun uefa ya

Doğru ama adamı sattığın kadar gidiyor hepsi satmazsan zaten yenisini alamadığın için borç miktarı da artmaz.

Aldığından yüksek fiyata sattığın an her türlü kazançlı oluyorsun.

Altyapıya verdiğimiz önemi de görmüşlerdir o kadar eşek değillerdir bunlar bir şeyler yapmaya çalışıyor demeleri lazım.

Bence sıkıntılı bir durum var. Olmasa tekrar incelensin denmezdi. Ceza arttırımı olacağını düşünüyorum ama bu men mi yoksa daha düşük bir şey mi olacak bilemiyorum. Yine de benim merak ettiğim men yersek bu sezon CL’den aldığımız gelirlere el koyacaklar mı? O önemli çünkü bizim o paralara çok ihtiyacımız var.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sadece bonservis üzerinden değerlendirme de yetersiz.

Stad geliri , store geliri , sponsorlar , Riva ve Florya'dan gelecek ( gelen ) para vs aslında çok berbat halde değiliz Dursun dönemine göre çok iyiz hatta.

Seneye stad isim hakkı da bitiyor ordan da güzel para gelebilir.
Geçen sene başında neden şampiyon olmalıyız diye bir başlık açmıştım onda da aynı şekilde belirtmiştim geçen sene belki de kurulduğumuz tarihten itibaren en önemli senemizdi çünkü Riva ve Florya paraları gelmeye başlayacaktı bunu tek bir şekilde faydasını görebilirdik.

Şampiyonlar ligi ve ligden gelecek paralar rahatlıkla takımı kaldıracak seviyelere geldi. Gomis ve bir kaç oyuncunun gitmesiyle beraber maaş bütçemizde tam tamına 10 m euro'ya yakın düşme oldu. Stad, store, sponsorluk gelirleri de borçlara ve diğer yönlere gidip bizi rahatlatacaktır mesela Riva ve Florya'dan şu an o paralar gelmeye başlayacağı için belki de 3 sene sonra kulüp eğer düzenli avrupaya gittiği taktirde borçları 0'lamaya çok yakın olacağız sonuçta borç - alacak farkımız 1.2 milyar TL Riva ve Florya'dan ekstra gelirlerle beraber 200 m TL'lere kadar düşebilir en güzeli de yakın zamandaki yüksek gelirli faizleri o gelecek parayla tamamen bitirebiliriz ve bu bizi fazlasıyla rahatlatır.

Bir de atladigimiz nokta var . Esas uzucu olan tarafi .. Gecen sene takimi yeniledik , ve esasen aldigimiz en maliyetli adamlar kimler , belhanda, feghouli , mariano , fernando ,maicon , ndiaye ,gomis

ndiaye malimiz degil artik , sattik kar ettik ama gidecek , keza gomis ,gitti

peki geri kalan hangisi takimi yenileme sebepli alternatifsiz sekilde bizi memnun eder durumda

feghouli , maicon ,belhanda ... hele bu 3 u

hadi mariano ile fernando tamam .. mariano yerine linnes de oynayinca cok mu fark ediyor sanki
yani aldigimiz 7 adamdan bize ait olup da "oh be mutlaka ilk 11" dedigimiz sadece fernando var

ama 4 senelik kontratlari devam eden belhanda maicon feghouliye o paralari surekli odeyeceksin , selcukta oldugu gibi

iste sorun burada ..

Geçen sene başında neden şampiyon olmalıyız diye bir başlık açmıştım onda da aynı şekilde belirtmiştim geçen sene belki de kurulduğumuz tarihten itibaren en önemli senemizdi çünkü Riva ve Florya paraları gelmeye başlayacaktı bunu tek bir şekilde faydasını görebilirdik.

Şampiyonlar ligi ve ligden gelecek paralar rahatlıkla takımı kaldıracak seviyelere geldi. Gomis ve bir kaç oyuncunun gitmesiyle beraber maaş bütçemizde tam tamına 10 m euro'ya yakın düşme oldu. Stad, store, sponsorluk gelirleri de borçlara ve diğer yönlere gidip bizi rahatlatacaktır mesela Riva ve Florya'dan şu an o paralar gelmeye başlayacağı için belki de 3 sene sonra kulüp eğer düzenli avrupaya gittiği taktirde borçları 0'lamaya çok yakın olacağız sonuçta borç - alacak farkımız 1.2 milyar TL Riva ve Florya'dan ekstra gelirlerle beraber 200 m TL'lere kadar düşebilir en güzeli de yakın zamandaki yüksek gelirli faizleri o gelecek parayla tamamen bitirebiliriz ve bu bizi fazlasıyla rahatlatır.

ben bir hesap yaptim , eger 4/4 yapar isek , operasyonel kar olarak cok cuzi bir artida oluyoruz , o da gecen seneye ait olmayan nagatomo emre ve benzeri ek transferleri karsilar

3/4 yaparsak basabasin biraz altinda kaliyoruz , tolere edilebilir mi , diger gelirlere ve ulkesel sartlara bagli

2/4 yaparsak durum oldukca ciddi .. cok ciddi zarar ederiz ... 1/4 zaten cepte , yaptik..

Bir de atladigimiz nokta var . Esas uzucu olan tarafi .. Gecen sene takimi yeniledik , ve esasen aldigimiz en maliyetli adamlar kimler , belhanda, feghouli , mariano , fernando ,maicon , ndiaye ,gomis

peki geri kalan hangisi takimi yenileme sebepli alternatifsiz sekilde bizi memnun eder durumda

hadi mariano ile fernando tamam .. mariano yerine linnes de oynayinca cok mu fark ediyor sanki
yani aldigimiz 7 adamdan bize ait olup da "oh be mutlaka ilk 11" dedigimiz sadece fernando var

ama 4 senelik kontratlari devam eden belhanda maicon feghouliye o paralari surekli odeyeceksin , selcukta oldugu gibi

iste sorun burada ..

Bunlar boş beleş topçular değil bizim takıma uyum sağlayamadılar sadece.

Maicon'u Araplar istiyordu ne yap et sat.

Feg ismi olan biri gerekirse menajerlere azıcık koklat anında satarlar.

Belhanda ne kadar kötü desek de satılır zorlarsak.

iste sorun burada ..
Seneye alt yapıdan daha fazla oyuncu çıkarabiliriz sonuçta 10'a yakın oyuncunun sözleşmesi bitecek bunların içinde Tarık ve Selçuk İnan'da var yaklaşık olarak 10-15 m euro'ya yakın tasarruf yapma imkanımız doğacak. Bence o kadar olumsuz bir durum yok

en azindan ,avrupadan ne yaptirim gelirse gelsin , sirf avrupa degil , ffp icin degil ,genel borc durumumuz iyice yonetilemez hale gelmesin diye artik tamamen bu maliyetli transfer isinden kurtulmamiz lazim

bu ic acitici olabilir ama gelirlerimiz musade etmiyor iste .. premier ligin sonuncusu senden kat be kat fazla kazaniyor

bu gercegi kabullenmek bizim jenerasyona zor geliyor, cunku son 20 senede cok sohretli topcular ve guzel seviyeler gorduk avrupada, bunun eksilmesi herkesi uzer ama sartlar boyle

ben bir hesap yaptim , eger 4/4 yapar isek , operasyonel kar olarak cok cuzi bir artida oluyoruz , o da gecen seneye ait olmayan nagatomo emre ve benzeri ek transferleri karsilar

3/4 yaparsak basabasin biraz altinda kaliyoruz , tolere edilebilir mi , diger gelirlere ve ulkesel sartlara bagli

2/4 yaparsak durum oldukca ciddi .. cok ciddi zarar ederiz ... 1/4 zaten cepte , yaptik..
4/4 olursa muazzam ötesi olur ben yeni yönetimin Terim'le 2+3 opsiyonlu 5.5 senelik antlaşmanın da kulübü düzlüğe çıkarma operasyonu olarak yapıldığını düşünüyorum. Ne Beşiktaş ne Fener'de bizde ki Riva ve Florya gibi değerli yerleri yok onların zaten bize oranla şampiyonlukla borçlarını bitirebileceklerini düşünmüyorum ama bizim 4 senelik bir seriyle o borçları bitirme noktasına getirme imkanımız olacak.

Terim'le beraber istikrar, düzen ve bir çok konuda olumlu yönde kulübün aksiyonları olacaktık borçları bitirmek elimizde doğru planlamayla her şeyi başarabiliriz tabi dediğimiz gibi uzun süreçli bir şampiyonluk serisine ihtiyacımız var.

Bir de Avrupa'da başarılı olduğumuz süre boyunca da büyük sponsorluk firmalarının ilgisini çekeceğimizi düşünüyorum 1 kazanıyorsak 3 kazanmaya da başlayabiliriz. Fatih hocamıza bu yolda büyük destek vermek lazım çünkü her şey onun ellerinde umarım bu yolda başarılı şekilde ilerler.

Seneye alt yapıdan daha fazla oyuncu çıkarabiliriz sonuçta 10'a yakın oyuncunun sözleşmesi bitecek bunların içinde Tarık ve Selçuk İnan'da var yaklaşık olarak 10-15 m euro'ya yakın tasarruf yapma imkanımız doğacak. Bence o kadar olumsuz bir durum yok

Gidişat iyi ama Gs klasiği bu

1 ileri 2 geri

Ondan illa o taş gelecek önümüze.

Gidişat iyi ama Gs klasiği bu

1 ileri 2 geri

Ondan illa o taş gelecek önümüze.
Fatih hocamızın bu gelişinde hayalinde Wegner ve Ferguson modeli olduğunu anladım o yüzden bu sefer basamakları 1'er 1'er yukarı doğru çıkacağız zaten 2+3 yıllık antlaşma sonunda kulübün geleceği noktaya göre Fatih hocamız daha da devam etmek isteyecektir. Bence bir hayali şampiyonlar ligi şampiyonluğu ama diğer hayali de bu kulübün Ferguson ve Wegner gibi istikrarla beraber yönetip nerelere vardığını görmek isteyecektir.

eğer ceza yemezsek zarar etmememiz için yapmamız gereken en elzem şey giden oyuncularla maaş yükünü en az 10-15 milyon euro seviyesinde azaltmak olacak bu 10-15 milyon euro azalan maaş seviyesi zaten yaptığımız zarara falan tekabul ediyor bence oyuncu satışlarından daha önemli konu maaş seviyemizi düşürmek, 65 milyon euro ödüyorduk şurda 1-2 sene önce 65 milyon euro öderken tabi zarar edersin 40 milyon eurodan fazla ödememeliyiz hatta belhanda maicon feg gibi adamları satıp neredeyse bunların yarı fiyatına (maaş) bunlardan aldığımız performansın 2 katı oyuncu bulabiliriz.

son mesajim da su olsun . beni endiselendiren bir konu .. o donemde calisanimiz olan ve rakamlarin sunumunda gorevi olan bazi kisiler ,eger kulupten ayrildiktan sonra "o donemde yonetimdeki kisilerin baskisiyla sunu sunu sunu soyledik ama dogrusu bu bu bu" dedi ise ,bu bir problem olabilir

onun disinda yok ali koc calisiyormus , fb liler mail organizasyonu yapmis .. bos isler

psg ve milan gibi kuluplere gelince . onlar bizi sikayet etmezler direk olarak , sadece kendilerine yapilan bir muamele bir digerinden sert olur ise , ornek olarak kullanirlar .. biz veya baskasi ..

flood olacak ama feg-belhanda-selçuk-mariano-maicon-eren bu 6 lısından sadece garanti ücret olarak 16.8 milyon euro maaş limiti azaltması yapabiliyoruz maç başı ve ekstralarla bu ücrete 20 diyebiliriz biz bu 6 lının zaten 3 tanesini efektif kullanıyoruz adam başı 2 milyon garanti ücret+maçbaşı+ekstralarla birlikte 6 milyona 3 adam alsan bu 6 lının arasından oynayan 3 kişilik gruptan daha kötü performans vereceğini sanmıyorum şu mahşerin 6 atlısından yerine 3 adam da alsam 14 milyon euro kar ediliyor. tabi bunlar yapılmadıkça farazi kalıyor ama cidden yapılması en önemli hamlenin bu adamlardan kurtulup yarı fiyatına bu performansı alacağımız oyuncuları alabilmemiz.

son mesajim da su olsun . beni endiselendiren bir konu .. o donemde calisanimiz olan ve rakamlarin sunumunda gorevi olan bazi kisiler ,eger kulupten ayrildiktan sonra "o donemde yonetimdeki kisilerin baskisiyla sunu sunu sunu soyledik ama dogrusu bu bu bu" dedi ise ,bu bir problem olabilir

onun disinda yok ali koc calisiyormus , fb liler mail organizasyonu yapmis .. bos isler

psg ve milan gibi kuluplere gelince . onlar bizi sikayet etmezler direk olarak , sadece kendilerine yapilan bir muamele bir digerinden sert olur ise , ornek olarak kullanirlar .. biz veya baskasi ..
Şu an bizim dosya tekrar alt kurula yani investgtry olana gönderildi tekrar incelensin diye ve alt kurulyn men etme yetkisi yok. Şunu diyebilirmiyiz, ilk çıkacak kararda men olmayacak kesinlikle. Anca alt kuruldan nihai kararı üst kurula bırakma kararı çıkarsa, üst kurul incelemesi sonrası men vs gibi cezalar çıkar ki bu da tahminin bu yıl cl de kalıp para almamıza yetebilir???

Onu bunu bilmem tek bir gercek var dursun ve cenk külübün icine ettiler. Simdi yillarca bunu acisini cekecegiz. Sansimiz varsa alt yapidan fazla oyuncu a takima cikarip ilk 11 de oynatabilirsek birsekilde bir kac yil icinde borclarimizi düsürürüz sampiyonluklar yasayabilirsek tabiki

SM-G935F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Rubin kazan’ın men edilmesi, Almanya’nın Mesut Özil’e yaptığı davranış ve ödül olarak EURO 2024’ü organize etmeye hak kazanması. Avrupa kupalarına katılacak kulüplerin değişen sıralaması. Gerçekler “ırkçılık sorunu” özgürlük ve insan haklarından sürekli dem vuranların başka milletlere katlanamamasıdır. Brunson’ın gönderilmesi sebebiyle bir ihtimal yanlış anlaşılma oldu verdiğimiz kararlar geçerlidir açıklaması gelebilir.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Şu an bizim dosya tekrar alt kurula yani investgtry olana gönderildi tekrar incelensin diye ve alt kurulyn men etme yetkisi yok. Şunu diyebilirmiyiz, ilk çıkacak kararda men olmayacak kesinlikle. Anca alt kuruldan nihai kararı üst kurula bırakma kararı çıkarsa, üst kurul incelemesi sonrası men vs gibi cezalar çıkar ki bu da tahminin bu yıl cl de kalıp para almamıza yetebilir???

Insallah diyebiliriz . Bu yil (avrupa yasagi gelse bile) sampiyonlar liginden cikartilmamamiz lazim , birinci oncelik bu . Olacagini sanmasam da malesef maddelerde bu olasilik acikca yaziyor . Ihtimali nedir ? Oldukca dusuk

Zaten 6 milyon euro para cezamiz da var

Ben hep olabilecek en kotu ihtimali de yaziyorum ama umarim en azindan bu yila ait bir etkisi olmaz

Yeniden degerlendirme karari cok erken alindi , sampiyonlar liginden cikisimiz hangi ay olur (elenme) bilemem , belki avrupa ligine gecis olacak . Artik o kadarini da yapmazlar umarim

Bu arada evet dogrudur , su an basvurunun bulundugu kurul en kotu ihtimalde bile avrupadan bizi yasaklayamaz , ama yasaklayabilecek kurula dosyayi aktarabilir

Geri
Üst Alt