UEFA'dan Ayakta Maç İzlemeyle Alakalı Açıklama

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
📣 UEFA'dan ayakta maç izlemeyle alakalı açıklama.

"UEFA müsabakalarında güvenli ayakta seyirci uygulaması

UEFA İcra Komitesi, 2026/27 sezonu için Ayakta Seyirci Alanları Gözlem Programı’nın uzatılmasını onayladı.

Şu ana kadar UEFA gözlem programına katılan federasyonlar, kulüp eleme turları da dahil olmak üzere tüm UEFA organizasyonlarında ayakta seyirci alanlarını kullanabilecek.

Şimdiye kadar gözlem programına katılmamış ancak son en az üç yıldır kendi ülkelerinin birinci liglerinde ayakta seyirci uygulamasını kullanan federasyonlar ise, 1 Eylül 2026’dan itibaren tüm UEFA müsabakalarında bu uygulamayı kullanmak için başvuruda bulunabilecek.

Ayakta seyirci uygulamasını hayata geçirmek isteyen diğer federasyonlar da, 2027/28 sezonunda yürürlüğe girecek yeni UEFA Stadyum Altyapı Yönetmelikleri öncesinde planlamalara başlayabilecek.

Bu yönetmelikler; daha fazla geliştirme ve paydaşlarla yapılacak ek görüşmelerin ardından nihai olarak onaylanacak zorunlu asgari standartları içerecek. Görüşmeler, ulusal federasyonlar, kulüpler (EFC), ligler (EL) ve taraftar organizasyonu (FSE) ile yeni sezon boyunca sürdürülecek.

Bugünkü karar, UEFA’nın tüm organizasyonlarında taraftarlara mümkün olan en iyi maç günü deneyimini sunma konusundaki kararlılığını pekiştiriyor."

1000160059.webp

daha konforlu maç izlememiz gerekirken işler daha da kötüye gidiyor. Ve bunu da bizlere taraftarlarlık diye sunuyorlar.

ben taciz edilmek istemiyorum arkama kim geçeceğini seçebilir miyim ? mümkünse @Osman Arabacı olsun

Maçlar şu şekil izlenecek yani

Zaten öyle izleniyor ki. Özellikle derbi ve kritik maçlarda statta en az 60 bin kişi olduğunu düşünüyorum. Artık nasıl giriyorlar bilmiyorum ama tüm koltuk sahipleri geldiği halde aralara sıkışan her koridorda 5-10 kişi oluyor. Güvenliğin arkadaşı, kaynakçı, bilmem kimin yakını bitmiyor.

Oturarak maç izlenmez ki zaten lan evde bile oturamıyorum heyecandan

kritik maçlarda ayakta oluyordu millet zaten

oturup cekirdek citleyemeyecek miyiz?
kardesim comelsene izleye miyoruz !!

Geri
Üst Alt