UEFA'dan FIFA Başkanı Gianni Infantino'ya Sert Tepki

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
1783342160083.webp

UEFA, bügün yaptığı bir açıklamada FIFA'ya sert tepki gösterdi. Avrupa futbolunun yönetim organı, Amerikalı forvet Folarin Balogun'a Dünya Kupası nedeniyle verilen cezanın askıya alınması kararı karşısında şaşkınlık yaşıyor.

UEFA:

"Otomatik bir maçlık cezanın bir yıllık deneme süresi boyunca askıya alınması kararı, sınırı aştı. Diğer tüm spor dalları gibi futbol da adil, dürüst ve şeffaf bir rekabetin temelini oluşturan kurallara dayanır. Bazen kurallar yoruma açık olabilir; ancak bu durumda durum böyle değil."

"Kuralların hukuki kesinliği bizzat onların koruyucuları tarafından güvence altına alınmadığında, sporun bütünlüğü tehlikeye girer ve bir müsabakanın güvenilirliğine gölge düşer. Dahası, böyle bir karar turnuvanın geri kalanı için emsal teşkil eder; bu da benzer durumların bundan böyle aynı şekilde ele alınması gerekeceği anlamına gelir."

"Futbol, harika bir spor olduğu ve her yerde aynı kurallara göre oynandığı için dünyanın en popüler sporudur."

"Hiçbir turnuva asla tamamen kendi başına değerlendirilemez. Söz konusu Dünya Kupası olduğunda, bu durumun sporun bütünü üzerinde olumlu ya da olumsuz sonuçları olabilir. Bu vesileyle, daha önce eşi benzeri görülmemiş, akıl almaz ve haksız karara ilişkin şaşkınlığımızı ve tepkimizi dile getiriyoruz."

Derin bir endişe mi duyuyorsunuz siz de. Alayınız iki yüzlü aga

Dünya Kupası'ndan kart cezalarını kaldırdım.

-Kelfantino.

derhal istifa @fenertino

UEFA:

Diğer tüm spor dalları gibi futbol da adil, dürüst ve şeffaf bir rekabetin temelini oluşturan kurallara dayanır. Bazen kurallar yoruma açık olabilir; ancak bu durumda durum böyle değil."
UEFA'nın kastettiği:
Bu adalet, dürüstlük ve şeffaf rekabetin oluşması için Trump'tan aldığınız rüşvetin yarısını bize vermezseniz en adi şerefsizsiniz, yalnız yiyen yalnız ölür.

UEFA da cok farkli degil. Al birini vur otekine.

Aciklamanin icerigine UEFA'yi gormezden gelerek deginirsek, dogru bir bakis acisi.

Ulan sanki siz çok temizsiniz itoğlu itler.

Bir satılık oluşum diğer satılık oluşuma laf ediyor.

Bu yapilan her degisiklik fenere yarayacakmis gibi duruyor. Maclar 20 dk uzayacak. Ostercocugu kirmizi gorunce iptal edilecek gibi gibi

UEFA, FIFA'ya bağlı bir kurum değil mi? Bu herhangi bir bakanlığın başbakanlığa tepki göstermesi gibi bir şey. Demokratik bir görüntü vermeye çalışıyorlar akılları sıra.

Hadi lan oradan koç yalamasıı caferin.sizinde yatacak yeriniz yok.

Adam bi tepki koymus ,sizde adamlara
Destekliyormusunuz anlamdim ki !

Uefa'nın tepkisini çok yerinde buluyorum. Bencede fifanın bu konuda verdiği karar kabul edilemez, ve maç sonucunu doğrudan etkileyebilecek bir karar. Ayrıca emsal olacağı bundan sonraki kırmızı kartlardan sonra çok tartışması olur..

CPH2797 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt