UEFA'dan Galatasaray'a İnceleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mehmet Yıldırım

#10 W.Sneijder
Aslan Üye
Ligde, Avrupa'da ve son olarak da Türkiye kupasında aldığı sonuçlarla sıkıntılı günler geçiren Galatasaray'ın UEFA kulüp lisansının da risk altında olduğu anlaşıldı.. UEFA'nın,Finansal Fair- Play (FFP) kuralları çerçevesinde risk altında bulduğu Galatasaray'la ilgili "yerinde inceleme" kararı verdiği ve geçtiğimiz ay İstanbul'a gönderdiği 2 müfettişi tarafından sarı-kırmızılı kulübün hesaplarını incelettiği ortaya çıktı. Daha önce Beşiktaş kulübünün 1 yılı ertelemeli 2 yıllık men cezasına mâlolan mali kriterler konusunda UEFA Finansal Fair Play komitesinin bu yıl için Türkiye'den Galatasarayla birlikte Trabzonspor ve Bursaspor'un hesaplarını "açıklamaya muhtaç" bulduğu diğer iki kulüpten bu konuda yazılı açıklama istemesine karşılık Galatasaray için ise "hesapların yerinde incelenmesi" kararı vermesi dikkat çekti. Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri Galatasaray kulübünün hesaplarının yaklaşık bir ay önce UEFA'dan İstanbul'a gelen yetkililer tarafından incelendiğini doğrularken neticisinin ise Mayıs ayı içinde belli olacağını ifade ettiler. TFF yetkilileri bu konunun direkt kendileriyle ilgili olmadığını belirterek, "Kulüpler 3 ayda bir gelir ve giderlerini mali blançolarını direkt bilgisayar üzerinden sisteme giriyorlar. UEFA'nın kulüp lisansla ilgili yeni oluşturduğu Finansal Fair Play komitesi de bu hesapları inceler. UEFA, denk bütçeye bakıyor. İleriye dönük planlamasının gerçek ve uygulanabilir olmasını istiyor. Eğer bu hesaba girilenler de buna aykırı bir durum varsa bunun açıklamasını istiyor. Bu konu tamamen kulüple, UEFA arasında bir konu ama UEFA'nın bir süre önce iki kulübümüzden yazılı açıklama istendiğini Galatasaray kulübümüzün hesaplarını ise bizzat kulübe gönderdikleri kişiler tarafından incelendiği doğru" bilgisini verdiler.

UEFA'nın Galatasaray kulübünün hesaplarının açık vermesi bu nedenle kriterlere aykırı olmasından dolayı kulüpten açıklama istediği öğrenilirken sarı-kırmızılıların hesaplardaki dengesizliğe gerekçe olarak kurdaki yükselişi gösterdikleri ifade edildi. Avrupada 60'ın üzerinde kulübün hasaplarında ciddi sapmalar tesbit ederek şubat ayından bu yana bu kulüpleri inceleme altına alan UEFA'nın 31 marta kadar eksiklerini gideremeyen kulüplere yaptırımının UEFA gelirlerinin bloke edilmesi veya avrupa kupalarından men şeklinde olacağı öğrenildi.

Kaynak : İnternethavadis son dakika, doğru haberin adresi

Bir kaç haber sitesinde daha rastladım merak ettim bu işin aslı astarını

Ekli dosyalar

• galatasaray_uefa_finansal_fair_play_komitesi_tarafindan_inceleniyor_h93738.webp
    galatasaray_uefa_finansal_fair_play_komitesi_tarafindan_inceleniyor_h93738.webp
    8,8 KB · Görüntüleme: 57
Böyle birşey olacak, Demirören'in gazeteleri susacak? Mümkün değil.

Hiç birşey olmaz merak etmeyin .

Valla durumlar sakat görünüyor yazılanlara bakılırsa :42:

Devre arası 9 futbolcu transfer edilmesinin bir nedeni de bu riskmiş sanırım. Çünkü transfer yasağı gelebilir seneye eğer durum düzeltilmezse....Bu ciddi bir tehlike,Galatasaray kulübü de konuyla ilgili 2. bir inceleme riski olduğunu aylar öncesinden dile getirmişti.

SPK'nın engel yapması ve doların yükselişi mali planları bozdu...

gecen sene neysek bugunde oyuz. resmi siteden yapılan bazı açıklamalar birlerinin kanına dokundu. onlarda herzaman yaptıklarınız yaptılar.

korkum şu ki fener avruppa ya gidemiyor diye bizide br şekilde yollamamak engellemek.

bu ülkenin çivisi çıkalı çok oldu zatten.

Drogba eboue gibi yüksek ücret alan oyuncularla yollar ayrılır bu sezon o zaman

Vuran vurana.

Gelecek sezon kuculmeye de gideriz tam olur.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Milletin taraftarı düşeceği halde rahat biz masabaşı haberler inanıp yönetime sallıyoruz, değişik bir grubuz.

Seneye küçülmeye gideceğimiz kesin zaten ... Elde olanlarla devam ederiz giden pahalı yabancıların yerine de vasat ve ya ona yakın topçular alırız. Örnek Burdisso.. Sonra da bu futbolcuları kim aldırdı kulübe sorusuna futbol şubesinde kim varsa "Ben bilmiyorum vallahi" cevabı verir.

İncelendik ama gelecek yıl için etkilenmiyoruz diye biliyorum, pek çok takım inceleniyor zaten.

internet havadis.com diye bir siteye inanmakta güçlük çekiyorum açıkçası

durum zaten sakat yıllardır öyle aysal bu kulübü batırıp gidecek sanırım drogbalar sneıjderler diğer oyunculara ödenen paralar verilen bonservisler hep eksi olarak dönüyor bize.Umarım avrupadan men falan yemeyiz.Sırf resmi siteden twitter açıklaması yapıldı diye yüklü miktarda vergi cezası yedik.Yönetim bıraksın siyaset yapmayı otursunlar adam gibi kulübü yönetsinler sözde kurumsal olacaktık uğraştığımız şeylere bak twitter la ilgili açıklama yapılıyor başka bir sorun yokmuş gibi ayrıca padişahlığın hüküm sürdüğü bir ülkede padişahın hoşuna gitmeyen hareketler yaparsan keserler işte böyle cezanı ayıya bazen dayı demek gerekiyor.

Evet beyler, Balotelli ye 25 milyon, Doria ya 15 milyon, Orta saha ve diger transferlere 25 milyon daha.

Sonra: Kulub batti dersiniz, veya UEFA cezayi cakarsa sasmayin..

Kisaca ayagimizi denk almaliyiz, apuk sapuk rakamlari geciniz..

aysal şakşakcıları buna ne diyecek açaba? şuanda haber cnn türkte'de çıktı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt