Ukrayna Hava Sahasını Kullanan Tek Havayolu

Murat Saylak

Muhasip Üye
GalataSarayı Efendileri
Bs0QXjKCMAAzRtm.jpg:large

Bs0gy3CCQAAL0ET.jpg:large

Ukrayna hava sahasını kullanan tek havayolu ONUR AİR

Onur Air - En uygun fiyata uçak bileti

evet araştırmacı moderasyon boyle olmalı sn murhan'dan geldi yine

Onur Air bu basitliği nasıl yapar. Ya oradan geçerken bir şey olsa bu nasıl bir ciddiyetsizliktir.Nasıl bir aymazlık,vurdumduymazlıktır.?

Lan adam bildiğin bize bişey olmaz diyip orası boş diye basmış geliyor. :D

Ulan insanın gülesi geliyor ister istemez de saçma iş yani.

Dün gece görmüştüm bunu bende. Pilot haydi bismillah deyip geçti herhal.

[attachment=11893:Capture.JPG]

KİLİT

Ekli dosyalar

• Capture.webp
    Capture.webp
    109,2 KB · Görüntüleme: 244
Evet ne gerek var demi. Bosuna kerozin savuracaklar Ukraynanin disindan gecince. Yazik degil mi onca Kerozine.......

Arkadaşlar sivil hava yolları bu tip çatışma bölgeleri üzerinden uçarlar , çünkü asli tehdit olan MANPADS yada namlulu sistemlerin yolcu uçaklarına zarar veremeyecekleri hesap edilir , bu tip sistemler asimetrik , yarı-asimetrik grupların ellerinde bolca bulunsada maksimum 10K Ft. 'e kadar etkili olabilirler oysa yolcu uçakları yaklaşık 40K seviyesinde seyrederler ,

bu uçakları düşürebilecek konvansiyonel sistemlerin bahsi geçen grupların elinde bulunmayacağına yada bulunsa dahi etkin kullanılamayacağına hükmedilir genelde ,

bu olay son derece ekstrem bir olay muhtemelen rus yanlısı ayrılıkçı grupların işi fakat bu grupların elinde rusların verdiği orta menzilli orta irtifa SAM lerin olduğu bu sistemlerinde profesyonel rus askerlerince kullanıldığı düşünülüyor ,

çok çok yakın zamana kadar herkes uçuyordu burada Onur air 'in rotasındada ben bir hata göremedim coğrafya bilgim yetersizdir ama ya çevresinden geçeceksin yada daha iç taraftan esas karışık tehlikeli yer ise sınır ve yakın bölgeler .

Boş yol arkadaşlar hız yapıyor sanırım

Geri
Üst Alt