Çok güzel bir yazı eline sağlık ama;
Ne mezunusun, ne iş yapıyorsun?
- Hukuk mezunu olacağım, avukat olurum herholf.
Çağdaşlaştırmaktan kasıt nedir? Eğer laiklikse toplumun büyük bir kısmı karşı çıkacaktır, toplumu karşına almak ise işlerini çok zora sokacaktır,
- Çağdaşlaşmaktan kasıt herhangi bir Avrupa ülkesine ya da gelişmiş bir ülkeye giden insanlar şaşkın gözlerle bakmayacak. Adamlara bak bir de bize bak şeklinde şeyler duymayacağız.
Rantı kesersen etrafındakilerin sesi yükselecek senin ayağını kaydırmak için her yolu deneyeceklerdir..
- Zaten bu ütopik bir düşünce. O güce sahip olmak zaten çok zor. Olan kişinin de merhametli olması lazım. Putin, mesela Rusya'da çok güçlü ama çok fazla sindiriyor insanları.
Ülkede mevcut tüm dinleri dikkate almalısın, her dine ait ibadet yerleri yapmalısın(putperestlik dahil), bunu yapsan bu defa maaşlı dini lider isteyeceklerdir bunu da yapmalısın,
- Ben belirli bir insan sayısına hitap eden dinlerin kendi ibadet yerli olmasında bir sorun görmüyorum. Tabi binaların yapısı vs. önemli olmalı. Sallıyorum bizim ibadethanemiz penis şeklinde olacak diyen adama ibadethane yaptırman mantıksız. Dini kuruluşlar özerk bir statüye sahip olunca mali konular kendi sorunları olacak. Vakıf faaliyetleriyle idare ettirmek durumunda olacaklar kendilerini. Devletin tek müdahalesi anayasal yasaklar boyutunda olabilir. Nefretin tırmanması vs.
tüm bunları yapsan bu defa ateistler çıkıp bu ne arkadaş her yer ibadethane doldu diye isyan edeceklerdir..
- Ateistler açık fikirli insanlar olmak zorundadırlar. Bilime ve özgürlüğe inanan insanlar böyle bir argümanla gelirse gülerim.
Kısacası ne kadar denge politikası ve insanlar iyi tarafından yaklaşmaya çalışırsan çalış mutlaka birileri sesini yükseltecektir,
böyle bi tablo karşısında ömründen 30 yıl gidecek ve kısa süre içinde saçlarının beyazlaşması ve dökülmesi kaçınılmaz bir gerçek olacaktır..
Bu ülkede 60 yaşından fazla yaşayabilen insan zaten kaygısızdır.