ultrAslan'dan Sert Açıklama!

çok boş bir açıklama.. biz iyiydik o yüzden şampiyon olduk, şimdi kötüyüz o yüzden şampiyon olamayız..

İyide hangi kritere göre iyiydik. Geçen sezondan 2 puan daha fazla almışız. Bir gol fazla atmış, 7 gol daha az yemişiz. Üstelik tüm rakiplerimiz geçen sezon olduğundan daha güçlü iken. Şimdi rakiplerimizin zayıflığını kendi iyi oyunumuz olarak yorumlarsak ve geçen sezonki kadroyu yeterli görürsek böyle ikinciliğe sevinecek duruma düşeriz.

Al işte. Sığ diyorum sonra kızılıyor. İnsanlarımız sığ olduğu kadar maalesef balık hafızalı ve insanların söylemleriyle beyinlerinde gerçek olmayan şeyler oluşuyor. Nedir bunlar?

1: İnandığımızda neler başarabileceğimizi görmüşüz. Çıkması garantilenmiş, yedeklerle gelmiş ManU ve yine turu geçmiş Madrid karşısındaki galibiyetle kendimizi mi kandıralım yıllarca? Ruh vardı da şimdi mi yok? Yok böyle bir dünya geçen yıl da her hafta sıkıcılığından baydığım deplasman maçları izliyordum. Öyle böyle bir gol bulursak yenebiliyorduk. Şampiyonlar liginde kesinlikle kazanmamız gereken Braga, Cluj karşısında daha yolun başında kendi evimizde kaybettik Braga'ya. Cluj gibi zayıf bir takımla berabere kaldık. En kritik Braga maçını rezil bir şekilde oynadık şansımız da vardı ki yendik. Bunlar mı ruhtu? Aynı olduramayışı ve deplasmanda berabere kalışı defalarca izledim geçen yıl da. Ruhsuzlar mıydı yoksa hani bir ihtimal yeteri kadar iyi futbol oynamıyor olabilir miyiz? Bunun sebebi de ruhsuzluk değil yarımyamalak kadromuz ve kalitesizlik olabilir mi? Geçen arkadaşımla konuşurken bana Sneijder'in solda Burak'ın sağda oynaması gibi şeyleri sebep gösterdi. Evet, yanlış da başka bir seçenek görmüyor ki böyle çıkıyor adam da. Ne sağlam kanat oyuncumuz var kadroda ne de tek forvete dönebilecek kalitede bir forvetimiz. Yabancı sınırı bu oyuncuları kadrona katmanı engellemiş, transfer döneminde yolları ayıralım kötülerle desen, elindeki rezil adamların bile tonla para alması kadro dışı kalmayı bile göze alıyor olmaları elini kolunu bağlamış. Drogba'yla başlasa çok ağır kalıcak, maç içinde ortadan kaybolduğu oluyor, Burak'la başlasa en ufak topla bir etkileşime geçecek yeteneği yok. Takımla kopuk. Niye sorun açık bir şekilde kalitesizliğimizken başka şeyler aranıyor? Şut çekemedik falan deniyor da nasıl çekeceksin? Orta sahanın ortasındaki Selçuk defanstan topu ileri taşıyacak kapasitede mi? Kaç kere defans-kaleci paslaşması gördük salı günü topu çıkaramadığımızdan. Her attığı pas alakasızdı. Hele 2-3 kez 3 kişi arasındaki Burak'a atılan paslar çileden çıkardı. Burak topla buluşsa o rezil top kontrolüyle pası vericek zaman bile bulamıyor. Drogba kendisinden tek beklediğimiz ilerde top tutmayı yapmak yerine her defasında top kaybı yapıyor. Pas alışverişi olmadan nasıl şut çekiceksin zaten? İnançla mı oluyor sizce bunlar gerçekten?

2: Mancini rakibi favori gösteriyormuş çok sevdiğim Galatasaray Ruhu'nu idrak edememiş. Bak Galatasaray ruhu da değilmiş. Baya özel bir şey kaçırmışım valla. Chelsea-Galatasaray karşılaşıyor bizim traftara favoriler demesi batmış. Değiller miydi? Yalandan basın karşısında savaşacağız biz çünkü biz Gassarayız falan mı desin? Demiyor mudur sanki şunu şunu yaparsak geçebiliriz turu diye? Mücadele edicez diye kendi aralarında? Maç esnasında oyuncularının olduramayışına sinirlenip kalemi, su şişesini attığında, sağı solu yumrukladığında görmüyor musunuz bunu? Ayaklarını uzatıp güldüğünde sinirli ve hayalkırıklığına uğramış olduğunu? Ben çabaladığını görüyorum açıkcası, iyidir veya kötüdür bilemem.

Mancini suçsuz mudur? Değildir belki. Ama bizim insanımızın alışkanlığıdır bu. İlk td suçlanır. Burak'a kral diyen UltrAslan gelir suçlu bulur Mancini'yi. Pardon tek suçlu odur hatta. Selçuk Selçuk diye tribünleri inletenler vardır yine aralarda. Hiçbir zaman tdye sabır yoktur. Daha bir yıl dolmadan kendinin belki istemediği bir kadro türüyle oynarken asılır direk. Bi durun 1 yıl daha kalsın bilemedin 2. Olumlu gidiş yoksa başla gitsin demeye. Gerçi Selçuk, Burak, Eboue, Drogba gibi oyuncular takımın parçası olacaksa ilerleme olacağını hiç ama hiç zannetmiyorum.

mancinin açıklaması çok doğruydu.

Gerçekten maçları izleyen aklı başında Gsli chealseayı geçemeyeceğimizi bilir duygusallığın manası yok.

maalesef Türkiyede bazı şeyler amatör seviyede kalmış.

içerde oynanan futbola bak dışarda oynanan futbola bak mancini mi oynuyo ?

tamam kadro tercihlerini tartışalım yanlışları var ama bizim Türk futbolcular gazla çalışıyo o yüzden terim iyi gazlıyodu.

selçuk mesela her duran topu tehlikeydi çoğu gol oluyodu bu sene pas veremiyo.

bitek biz de değil fb bugün 8 puan öndeyse 3 temmuz gazıyla ve taraftar gazıyla oynuyo.

aziz çıkıp ağlıyo ben bu takım için hapis yattım siz ne yaptınız diye.

ua son derece saçmalamış. madem öyle ozaman içerde gol yediğimizde ya da yenildiğimizde bağırsınlar takımı yenildikten sonra alkışlasınlar.

bu ua değilmi hasan şaşın kafasına telefonla vuran?

kendilerini takımın sahibi görmekten vazgeçsinler

Sinirlama kalktigi gün türk futbolunun kurtuldugu gündür. Cok yüz veriyoruz yerli oyunculara coook.

morinho da demiş zaten turk oyunculara cok para ödeniyor ilgi alanımda değiller diye

Hala Terim'i savunan var. Akıllı olun akıllı !! O adanalı sattı bizi gitti. Üstelik daha birkaç ay önce güya planları olan ama bunlara karşı savaşmak için kalan adam.. Ne oldu sonunda para konuştu. Terim Galatasaray'ı satmıştır.

Mancini'ye gelince sen takım sahada bu kadar lakayıtken sırıtamazsın arkadaş biz öyle alışmadık. Hadi İtalyan diyelim normal diyelim. Sen hala hangi akıl ve mantıkla sağ kanatta Burak ile oynarsın hangi akılla Sneijder'i sola hapsedersin. Defol git ya valla git ne halin varsa gör. Lucescu falanda gerek yok. Başka bir ton hoca var daha faydalı olabilecek. Şu kıçıkırık ligde her sene şampiyon olmalısın. Ben anlamam yok ZTK yok son 16..

Terim fetişi yapanlarada bi lafım var. Allah her insana Terim şansı versin. Beşiktaş borç batağında Fener saha dışı bir ton şeyler uğraşırken ki ondada az daha son maçta vermeyi başarıyordu şampiyonluğu. Çeyrek final mi ? Eğer geçen yılki çeyrek final içinize siniyorsa fenerde yarı final oynadı ama ?? Plzen, Borisov, Kırmızı kartlar, Penaltılar bala yarıya kadar geldiler. Not olarak eklemek istiyorum. Bu seneki son 16 geçen seneki çeyrekten daha çok içime sindi.

Ruh istiyorsak. Trabzon tayfasini postalamakla başlayabiliriz işe. O mecburi bikere.

Mancini'de keşke Italya milli takimina gitse. Dalga geçiyor resmen. Sneijderin sol kanatta olmayacagini bile bile oynatiyor. Formsuz oyuncular üzerinde israr ediyor. Terim'de begenmedigim ne varsa iki katini yapiyor. Tazminat vermeden gönderebilirsek ne ala.

Kimse niye Chelsea'ye elendik demiyor. Sahadaki on bir oyuncu futbol izlettirmemiş tahammül edilmeyen bu. Biz bunu deplasmanlarda da görüyoruz.

Bir ruh eleştirisidir almış başını gidiyor. Yahu ruhtan kasıt mücadele, yardımlaşmanın üst düzey olması, her oyuncunun kazanma hevesinde olması gibi şeylerdir. Atletico müthiş oyunculara mı sahip? Takım moral olarak bir gün kötü oldu mu rezalet oynuyorlar ama kazanmak için sahada oldular mı son ana dek mücadele ediyorlar. Dün ManU'ya sihirli değnekle dokunan olmadı. 90 dakika boyunca stoperinden forvetine herkes oyunun içinde, kazanmak için sahadaydı. Bir şeyler yapmak için çabaladılar. Chelsea ile Kayseri karşılaşsa hiç olmazsa kaleyi bilmem kaç kez yoklardı. Biz de o da yok. Bunun sebebi sakın ola sadece futbolculardı demeyin. Asıl sığlık budur..

Devre arası transferleri yapıldı alınsaydı bir iki kanat oyuncusu. Burdisso bu takıma ne verdi? Ya da Umut veya Veysel? 17-18 yaşında da değiller ki. Ya da Salih'ten bir beklentiniz var mıydı.. Geçin Avrupa maçlarını anamızın ligindeki takımlardan kadro olarak kötüyüz diyorsanız vay halimize yazıklar olsun Başkanından futbolcusuna..

Bruma'yı sağ bek izledik. Amrabat kaliteli oyuncu değil belki ama biri sağda öteki solda 4-2-3-1'de ısrarcı olsak ne kaybederdik. Hiç olmazsa çocuk topla oyalanıp takıma gerektiğinde nefes aldırıyor, zaman kazandırıyordu. Riera yetersiz filan ama takımındaki en teknik adam. Engin keza öyleydi. Soldaki isimler gönderildi. Kadronda Eboue, Sabri, Hamit varken Veysel+Salih alındı. Sınır sınır diye ağlıyoruz Ontiviero'yu aldın kiralık gönder, İzet keza öyle. Burdisso tam da ihtiyacımız olan isimdi..Kadroda düşünülmeyen adamlarla kontenjanı doldurmanın mantığı nedir?

Mancini' ye kızılmayıp da ne yapılacak. Adam 75-90'da oyuncu değişikliği yapıyor. Koca takım deneme tahtasına dönmüş. Bu adam ilk devrenin sonunda gelmedi ya. Transferlere kadar sorunları iyi analiz etmesi gerekmez miydi. Kadro istikrarı yok, taktik anlayışta yine istikrar yok. Organizasyon denilen olay bizim alt liglerde bile varken Galatasaray'da yok. Biri 40m'den vurur, köşe gönderine giden direkt ön direğe yuvarlar topları. Kademe anlayışı yoktur. Pozisyon almayı becerebilen yoktur. Oyuncular bilhassa deplasmanlarda kaçak oynar, çapraz koşu, top sürme vs takımda gözlenmez.. Allah rızası için ya Eboue-Sabri'nin uzun taçları gibi basit olaylarının önüne geçmek çok mu zor? Frikikte organizasyon yapmak zor mu? Hakaret edilen Terim'in hatalarını tekrarlıyor, daha ne olsun eleştirmemek için. Chelsea favori gibi laflar gayet doğal bir şekilde fanatik insanları rahatsız eder. Bunda abartılacak ne var ki.

Yeri geliyor Bayern, Real gibi takımlar ciddi şekilde oynadıkları maçlarda alt sıralardaki takımlara karşı zorlanıyor. Kadron leş, yarım yamalak olsa dahi bir şeyler göster, bir düzenin olsun..

Bende yayınlayacam maç sırasında uykumu getiriyosunuz diye bakalım olacak mı

senin gibi kendini taraftar zanneden 21 yaş cahil cühela takımının da benim gözümde 1 kuruşluk değeri yok, git kendi taraftar kitleni topla istediğin tezahüratı yap o zaman seni tutan mı var?

21 yaş cahil cühela takımımı ? Neyse senin gibi bir herifin seviyesine inmeme hiç gerek yok. Senin gibi yetersizler söylemlerimi çürütmeye çalışacağına anca işi hakaret boyutuna indirgerler. Benden altıntı yapma, senin gibi bir herife verecek hiçbir cevabım yok zira sen zaten cevap verememişsin.

Eleştiri yaparken biraz yavaş ol lütfen. Uzaydan gelme değiler. Kardeşlerimiz, abilerimiz var orda . Ne o eksik meksik?!

Hataları olmuşdur sana bana göre ama iyi ve faydalı işleride bir sürü oldu sonucta. Eleştiri yaparken biraz saygılı olalım lütfen, rica ediyorum.

Düşman muhamelesini hak etmiyorlar

Zaten düşmanım olsalar onlar adına utanmaz ve sinirlenmezdim.

Tepki iyi olmus ama sunlarida es gecmemiz lazim..

Tff ve Ulkeyi yoneten insanlar fenerbahceyi sampiyon yapmak icin hersey yapiyorlar, bugun en son ornek gaziantep saha kapatilmasi + maclari pazartesi oynanmasi..

Bir takimin baskani hapis cezasi alacak ve elini kolunu sallayip herkezi tehtit edecek ve kimse ses cikarmayacak.

Bu takim sike damgasi yemis ve halen yerel ligde bir ceza almamis ve yetmedi yuzumuze tukurerek hakemleri satin aliyorar bizde amin diyoruz ve puan kazanmalarina musade ediyoruz.. lig bittikten sonra konusursak komuk duruma duseriz.

Sonra ligden cekiliriz diyorlar, herkez sustu ve bizde sustuk.. Yani bu anlama geliyor, fenerbahce ligden cekilirse biz donsuz ve ac kalacagiz degilmi?

Okadar pislik var ortada ama bizimkiler halen seyirci, bazi taraftarlrda uefada ceza gelecegi icin bunlarin agzi canak tutmasina musade ediyor :S

Bizim taraftar kendini takimini asmaya gelince cok iyi cenesi calisiyor, ama rakipler bizim kellemizi alirken cokta cenemiz calismiyor.. durumun farkinda degilsiniz galibia UA ve yonetim!

Boyle devam ederse bizler bu ligin piyonu oluyoruz, fenevlileri mutlu ettirmek icin birer palyoncuyuz..

yabanci sinirlamasini onlar karar veriyor, cezalar hep bize veriliyor, tff, basbakan ve diger guclu etkenler onlar icin calisiyor ama biz halen susuyoruz ve play off kuruldugunda bile tepki gosteremedik..

Cemal nalga olayinda takipcisizyiz dediler, en kucuk durumda bize hakaret ettiler ve klubun tumumuyla kapanmasini istediler ve dusunun bugunki fenerin durumunda biz olsak onlar ne yapardi?

Biz halan susuyoruz, bide diyorlarki GS lobisi pislik yapip bizim hakkimizi yediler falan diyorlar (lutfu ++ ) v kendilerini kamu ve medyada hakli duruma cikardilar soyle boyle..

Cikin soyleyin sikeciler, ahlaksizl yada hani ligden cekilecektiniz! Galatasaray klubu gercekten sahipsizmi, baba oglu tupcu, hirsizlar (ulkeyi yonten) ve asker kacaklarin oynadigi oyuna biz niye piyon oluyoruz?

gercekten artik biktim bu ligden, 2 senedir sampiyonuz ama yinede bi burukluk var icimizde.

Terimspor kafalı arkadaşlar, protesto olayına girerlerse bu takım 2. bile olamaz. Sizlere iyi günler.

(Mantık kelimesinin anlamını birazcık araştırın)

başarı taraftarı...

Geri
Üst Alt