Ulusal Kanal'ın Fener Sempatizanlığı

Galatasaray taraftarıyım. Kemalistim. Galatasaraylı arkadaşlarımın %90 ı kemalist.

Milli takıma en büyük katkıyı sağlayan takım Galatasaray.

Türk futbolu denildiğinde akla gelen TEK marka Galatasaray.

Hatta ve hatta Türkiye denildiğinde akla gelen ilk unsurlardan biri Galatasaray.

TT Arena açılışında yaşanan olayları biliyoruz. (Galatasaray taraftarı ne iktidar yalakasıdır, ne de bahsettiğin gibi terör sempatizanıdır)

Sende aşırı heyecanlısın.

Ben galatasaray terör sempetizanı demedim.

Sadece arkadaşla aramda geçen konusmayı paylasmak istedim.

Ben uç kanalları izlemiyorum zaten daha doğrusu tvde açıp izlemeyi sevmiyorum Tartışma programlarında genelde CNN türk kanalını izliyorum.. Daha farklı kesimler bir arada oluyor geri kalan kanallar körler sağırlar hesabı birbirlerini ağırlıyorlar..

Duman kendi düşüncelerini aktarmamış, gözlemlerini ve diyaloglarını aktarmış ama arkadaşının kafası ciddi biçimde karışmış belli ki.

Öncelikle alt liglerden tek tük takım hariç hiç bir Türk takımı, kısıtlı bir kesime hitap etmez. Hatta bunun eleştirisi de çok yapılır, Türkiye'de rekabetlerin hiç bir dayanağı yok diye. Farklı yabancı liglerde, "ezeli rakip" dediğiniz takımların arasında siyasi, dini, sosyal, ekonomik çatışmalar vardır. Türkiye'de ise ezeli rekabetler sadece maç odaklıdır. Dolayısı ile hiç bir takım taraftarı şu görüşe yakındır diyemeyiz.

Arkadaşının sözlerine gelince açıkçası denecek çok şey var, bir çam devirmeden nasıl ifade edebilirim bilmiyorum ama aşağılamak yahut eleştirmek için "kürt takımı" ifadesi kullanmak bildiğin ırkçılık ve basitliktir. Buna karşı savunma geliştirmek de yersizdir. Üstelik bu adam kendini ilerici ve modern görüyorsa bu savla gelirken hayat hakkında komple her şeyi yanlış anlamış demektir.

Konu içeriğine gelince al birini vur ötekine, tencere dibin kara seninki benden kara ve benzeri tüm sözler bu mevzuda geçerli. Türkiye'de o kadar beyinsiz bir medya var ki izledikçe sinirleniyorum. Ana haber bülteni diyip süre doldurmak için youtube'dan kaç yıllık videoyu, ya çok ilginç bişey olmuş diye koyan büyük kanallar varken bu tip ufak kanalların saçmalamakta sınır tanımaması normal. Üzerine konuşmaya dahi değmez.

Fenerbahçelilerin çoğu kemalisttir sırf bu yüzden ulusal kanal olsun oda tv olsun hepsi fenerbahçeyi çok severler.

Özellikle fenerbahçe tribünlerinin hepsi kemalist diyebiliriz.

GFB'nin liderleri ne kadar iktidar yalakası olsa da gfb üyelerinin çoğunluğu kemalisttir ki fenerbahçe tribünlerde sadece GFB etkin değil. Bir sürü tribün grupları var ve hepsi GFB kadar güçlü ve etkin.

Mesela ben GFB'li bir arkadaşla konustum bizi şey olarak görüyorlar, kürt takımı.

Hatta bir fenerli ile aramdaki konusmayı paylaşayım size:

+ Olum sizin takımın renkleri bozuk, baksana sarı-kırmızı. Pkk ile aynı renklere sahipsiniz.

- Ne alakası var? Manyak mısın sen? Biz 1905 de kurulduk, Pkk 1978.

+ Ya işte abdullah öcalan galatasaraylı olduğu için pkknın renklerini sarı kırmızı yaptı.

- Abdullah öcalan galatasaraylı ise bundan bize ne. O galatasaraylı diye tüm galatasaray taraftarı öyle olmak zorunda mı?

+ Ya kardeşim bırak bu işleri sende iyi biliyorsun. Tüm teröristler galatasaraylı oluyor genelde...

Senaryo terk.

Benim konustugum, sonra küfür edip engellediğim tüm fenerliler böyle düşünüyor.

Demek ki saçma sapan insanlarla muhattap oluyorsun. Onlarca Fenerli tanıdığım var ve tanıdığım hiç bir Fenerli'nin ağzından şimdiye kadar böyle bişey duymadım. En fazla sinir etmek için Fransız falan diyorlar. Ayrıca bu Fenerlilerin hepsi senin deyiminle "Kemalist". Memlekette yandaş olmayan herkes "Kemalist" oldu zaten. Bu kadar yaftalama meraklısı bi millet daha yoktur zaten. Ya osun ya busun arası yok.

Beyler fenerin icinde ulusalci bi yapi vardir.,taraftar kismini bilmem.Azizin secimdeki soylemleri filan hep o damari oksamak icindi.Stadlarina ismini veren kisi tipik ulusalci bi adam zaten,varlik vergisini cikartan biri baska bisey olamaz.

İnsanları yönetmenin en kolay yollarından biridir nefret!!!

1513337_662750417108346_197158024_n.jpg

"Bana şiirlerinde küfür etme diyorlar usulsüz; lan bu kadar .............. nasıl anlatayım küfürsüz?"

Boşluğu siz doldurursunuz artık. Ülkede onlardan cok var zaten hemen aklınıza gelir.

Geri
Üst Alt