ümit akdağ

Okan varken genç oyuncu bakmaya gerek yok

Romanya Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu: Ümit Akdağ ile konuştum, onu gelmeye ikna etmeye çalıştım ama olmadı. Ona biraz daha düşünmesini söyledim. Hâlâ Türkiye Milli Takımı’na çağrılmayı umuyor. Ancak orada forma giymesi zor, çünkü benimle birlikte çıkış yapan oyuncular var. Mesela Avusturya’ya karşı Avrupa Şampiyonası son 16 turunda iki gol atan Merih Demiral ve parayı tercih ettiği için ülkesine dönen Çağlar gibi. Ona orada forma giymenin çok zor olacağını, burada ise bir şansı olduğunu söyledim — en azından Drăgușin dönene kadar. Ailesiyle konuştuğunu söyledi. Burada doğmuş ama ailesi Türk olduğu için Türkiye’ye dönmüş. Elbette bir noktada köklerinin olduğu yere dönmek istiyor. Türkiye için oynamak istiyor!"

Bükreş'te doğan ve Romanya'nın U21 Takımı'nda forma giyen Ümit Akdağ, en üst seviyede milli takım tercihini henüz yapmadı.

Lucescu peşine düşmüş.

Sol stoper için genç bir yetenek gibi görünüyor. Alanyaspor ile 2028 yılına kadar sözleşme var tabii.

romanyalı dün eski takımına gol atmış diye sevinmemiş

Romanyalı Ümit Akdağ nasıl olur ya

Sn. Özdağ duysa yüreğine iner vallahi

Rumen ama yerli sayılıyor hem ligde hem UEFA nezdinde

Fb maçında dikkat çekmişti İbo Kaya isimli Oflu sporcu ile beraber

Sol ayaksa eger düşünülebilir çünkü gayet iyi oynuyor ,mentalide sağlamsa apo yerini doldurmuş oluruz

Kendisini tam ispat etmesini beklemeye gerek yok bu tip oyuncuların. Geçen yaz alınsa daha iyiydi mesela. TR MT ye seçilse ve iyi bir maç çıkarsa fiyatı daha da artar, alınması iyice zorlaşır. Daha önce dediğimi tekrarlayayım; özellikle üçlüde sol stoper oynamaya çok müsait, pas kalitesi standart bir orta saha oyuncusu seviyesinde. Yabancı statüsünde olsaydı dahi U23 kontenjanı kullanılabilecek kadar iyi olduğu kanısındayım.

Bu kota olayı ve ligdeki dominasyon durumumuzdan ötürü transferi çoktan bitirilmeliydi. Apo da yavaştan rotasyona.

apo ihtiyarlamaya başlamışken alınması gerek
tutmazsa tutmaz. yerli oyuncuya yatırımdan vazgeçilmemeli. takıma kimlik katan oyuncular bunlar.
Alanyada yabanxi mi yerli statusunde mi oynuyor? Ben cok takilmis haldeyim o konuya.

Her sekilde cogu kisinin dusundugu gibi coktan bitmeliydi ya da on zemini hazirlanmaliydi. Ayagi temiz baya izledigim maclarda.

Alanyada yabanxi mi yerli statusunde mi oynuyor? Ben cok takilmis haldeyim o konuya.

Her sekilde cogu kisinin dusundugu gibi coktan bitmeliydi ya da on zemini hazirlanmaliydi. Ayagi temiz baya izledigim maclarda.
TR MT de oynamaya müsait olması yetiyor yerli sayılması için ki merhum Lucescu' nun da ifade ettiği üzere müsait şu an için; maça çıkıp çıkmaması fark etmiyor ve haliyle yerli sayılması gerekiyor mantıken. Romanya MT ile maça çıkarsa iş değişir.

Denk gelen maçlarda alıcı gözle izleyip beğendiğimi söylemiştim daha önce. Üçlüde ideal sol stoper olarak tam isabet bir transfer olacağı kanısındayım; bir bek gibi ileri çıkıp geri dönebiliyor, pasları bir orta saha oyuncusu rahatlığında. Dörtlü oynadıkları bir maçta ise özgüven eksikliğinden olsa gerek, haddinden fazla derinde kalıp tedirgin görüntü vermesi dikkatimi çekmişti; o minvalde seviye atlaması gerekebilir.

Genç olsun, yerli olsun, her yönden de mükemmel meziyetlere sahip olsun gibi bir mantık güdülürse, yerli oyuncu transferi yapamazsın; denemek zorundasın. Abdülkerim ve Barış olmasa 4 şampiyonluktan kaçını kazanabilirdik mesela?..

Geri
Üst Alt