Ümit Aktan Vefat Etti

"Schmeichel değil, bütün Michael'lar gelse o golü ordan alamazdı!"

"Arif, şut açısı buluyor, vuruyor, top ağlarda! Top ağlarda! Dünyanın en iyi kalecisi bu Schmeichel, ama, bizim Arif de öyle bir vuruyor ki, köşedeki örümceği alıyor!"

"İnanın ağlamak istiyorum!" (1993 yılında Manchester United - Galatasaray maçında Arif Erdem'in direkten dönen şutunu Kubilay'ın tamamlayıp attığı golden sonra.)

Yattığı yer incitmesin. Hafızalardan silinmeyecek.
Daha tabii o zamanlar çocuktum 8 yaşındaydım, hayal meyal hatırlıyorum ama benim bugün Galatasaraylı olmamı sağlayan maçtır.

Çok şey söylenir tabii Ümit Aktan hakkında ama o kadar güzel anlatmışsın ki Allah rahmet eylesinden fazlasını yazamadım. Kalemine sağlık.

2025 - Ölüm yılı.

Allah kahretsin böyle seneyi.

Allah rahmet eylesin

Futbol literatürümüze 'Hagi Arif Bey' gibi enteresan söylemler kazandırmıştır..

Bir tv programı vardı, neredeyse tüm ülkedeki alt kategori maçlarına kadar canlı bağlanıp golleri vs. anlatıyorlardı. Özel/Epik bir ses idi, Allah rahmet eylesin.

Allah rahmet eylesin. Ailesine ve sevdiklerine başsağlığı dilerim.

Hayatımda asla unutmayacağım 1993 yılındaki Manchester maçı sunumu efsanedir gözümde. Onun kadar yoğun duygu dolu bir maç sunumu daha dinlemedim.

Allah rahmet eylesin, bu isimler giddikce sıranın bize döndüğünü hissediyorum. Artık yasitlarimiz hoca oldu.

Allah rahmet eylesin
Ümit Aktan, Sabri Ugan gibi adamlar çocukluğumuzda Galatasaray sevgisini daha bir heyecanla yaşadığımız zamanlarda o anlara sesleriyle unutulmaz anlatımları ile daha bir neşe ve anlam katan güzel insanlardı
Mekanları cennet olsun

Allah rahmet eylesin Spor medyasinda uzuldugum Ender adamlardan

Sabri Ugan ile birlikte zamanının en iyi spor spikeriydi. Allah rahmet eylesin, Mekanı cennet olsun.

Geri
Üst Alt