Ümit Karan'ı bireysel olarak tanımam, ulusal ve dini değerleri benimseyen biri de değilimdir. Suçlu mu suçsuz mu elbette bilmiyorum. Söylediği cümlelerin anlamı anlaşılmak istenmemiş burda. Atatürkçü olduğu için bu şekilde bir suç atıldığını söylemek istiyor benim anladığım. Survivor kısmını da şu şekilde anladım: Yemekten, cinsellikten ayrı olunan bir adada kadınlara suç olacak şekilde cinsel eğilim göstermediysem bunu özgür olduğum, cinselliğimi yaşayacağım zamanlarda niye yapıyım demek istiyor. Ancak şu var: Yarışmada yaparsan birçok kamera var, ortaya çıkar. Bu açıklama mantıklı gibi görünse de irdelediğimizde yıkılan bir mantığı var.
Ümit Karan'dan bağımsız olarak ülkenin cinselliğe bakışında problemler olduğunu, bu problemlerin statlarda, tezahüratlarda dahi ortaya çıktığını bildirmek isterim. Spor müsabakalarında takımlarını desteklerken rakiplerine ''koyarım, ananın amı, hamile bıraktım'' söylemleriyle cinselliğe şiddet duygularıyla yaklaşan bir ülkedeyiz. Cinsellik kadınları güçsüz kılan bir eylem olarak görülüyor Türkiye'nin çoğu yerinde. Arda Turan olayından sonra neden olmasın diyoruzdur hepimiz. Ancak yine de ortak bulunduğu grubun birbirine darbe yapacak kadar gözlerini hırs bürüyen ülkede bu olayı tüm açıklığıyla bilmemizin çok zor olduğunun da farkındayızdır.