Ünal Aysal Adaylığını Açıkladı

Cevap: Ünal Aysal Adaylığını Açıkladı

Unal Aysal iyi bir ekiple basarili olur. Baskan bu kadar takilmamak gerekir,Adnan Polat gibi tek basina degil ekibine danisarak kararlar verirse basarili olur.

Ben de Adnan Polat basarili olsun istiyordum ozellikle liseli olmadigi icin ama hic tanimiyormusum, su anda herkes gibi cok kiziyorum. Sportif basarisizlik bir tarafa, camia bolundu ben bilirim herseyi tavriyla.

Adnan Polat, Keita yı, Mehmet Topal ı, Meira yı satarak kulübün gelir-gider dengesini tutturuyor ya aklı sıra

bu sırada kaçan şampiyonluklardan, Cl ye gidemeyerek ciddi gelirden yoksun olmaktandan neden bahsetmiyor.

td lere ödediği tazminatları neden anlatmıyor.

bonservissiz diye aldığı vasıfsız, yedek kulübesinde oturarak para kazan topçuları ne yapıcaz

Lincoln, Elano, Misimoviç ten yaptığımız zararlar ne olucak

Para konusunu zaten sizden icin soylemedim, bazi renktaslar dedim. Dogrudur tanimadiginiz bir insan'a sarilacak degilsiniz fakat yasi 70 olmus vizyonu bizim icin kotu olur vs demeniz de dogru degil tanimadiginiz biri hakkinda.

Olur demedim :)

Olabilir dedim ve bu bir sadece öngörü.

Yanlış olabilir yani.Ben Ünal Aysal'ın önce konuşmalarını görmek istiyorum biraz fikir sahibi olabilmek için.

Adnan Polat, Keita yı, Mehmet Topal ı, Meira yı satarak kulübün gelir-gider dengesini tutturuyor ya aklı sıra

bu sırada kaçan şampiyonluklardan, Cl ye gidemeyerek ciddi gelirden yoksun olmaktandan neden bahsetmiyor.

td lere ödediği tazminatları neden anlatmıyor.

bonservissiz diye aldığı vasıfsız, yedek kulübesinde oturarak para kazan topçuları ne yapıcaz

Lincoln, Elano, Misimoviç ten yaptığımız zararlar ne olucak

Soylenenler dogru ise borc yuksekmis, nasil bir 2012 kriterleri bunlar?

Son günlerde aldığım en güzel haber. Umarım yeni başkanımız Ünal Aysal olur. Güçlü bir yönetim kurar ve elini birazda cebine atarsa, o zaman başarılarda arkasından gelir. malum kendisi bu camianın en zengin kisisi ve çok başarılı bir is adamı. O kadar para öbür tarafa bile fazla gelir. Uçur bizi Ünal amca.

Bu adamların yerine bu adamların bazılarının desteğiyle A.Polat'ı tercih ederim ama bazıları yönetime girmeli.

Ünal Aysal aklımdaki başkan profilini sergilerse destek benden.Ha şu andada destekliyorum.Kusura bakmayın Polat'ın karşısında kim olursa olsun onun yanındayım.Tabi sayın Aysal futbola karışmayan ve profesyonel bir şekilde yöneticiler atayan bir yönetim sergilerse çok sevinirim.Başkanlar karışmamalı futbola.

Burda olumlu ve olumsuz görüş belirteceklerin adamın muhtelif zamanlarda verdiği demeç-röportajları okumuş olmasını beklerdim...Yaşım çoğunuzdan büyüktür,iş-sanat-spor-siyaset alanında olsun,bu denli ''Kalite'' telkin eden,güven veren,zeka pırıltısı taşıyan mesajlara rastlamadım...Hayran oldum,bu kadar mı her kelime özenle seçilir?...

Şu an sağda solda edilen laflar ve bu röportajlar dışında bir şey bilemiyoruz hakkında tabi...Abramoviç modeliyle filan alakası yok adamın söylediklerinin,kulüp hisselerini ele geçirmiyor...Para hibe etmekten de bahsetmiyor,bazılarının umduğu gibi...Kulübün,camianın dinamiklerini harekete geçirmek,yeniden bir kenetlenme sağlamak,ideal bir kulüp yapısı organize etmek gibi hedefler koyuyor ki şu an gerekenler bunlar zaten...Bu hedeflere yürümek adına ''İlle de başkan olayım'' da demiyor...

Bu adamların yerine bu adamların bazılarının desteğiyle A.Polat'ı tercih ederim ama bazıları yönetime girmeli.

[video=youtube;Q7aF_FhALzs]https://www.youtube.com/watch?v=Q7aF_FhALzs&feature=related[/video]

Şu videoyu izle bitince görüşelim bi daha bu mevzuuyu seninle olur mu ?:)

Kişisel menfaatler ve iktidar kavgasının arasında, olan GALATASARAYA oluyor, bizde itin köpeğin maskarası oluyoruz.Adnan POLAT benim sevdiğim bir GALATASAYLI dır bu günkü başarısızlığına rağmen ben yinede severim (20:45 i hiç unutamam :) ).Ama Adnan başkanla buraya kadar.İlerisi artık hiç ışık vermiyor ve çok yıprandı.Yaptığı manevralar ve politik hareketler GALATASARAY'a zarar veme pahasına, koltukta da biraz daha kalmasına yarayacaktır.

Camiadaki bu bölünmüşlükle beklenen başarılar yakalanamayacak ve ekonomimiz dahada dibe vuracaktır.Adnan POLAT eğer gerçekten GALATASARAY'ın menfaatlerini düşünüyorsa seçime gider, camiadaki bölünmüşlüğü toparlayacak bir liderin etrafında yeniden yapılanmaya gidilir.Şu durumda Ünal Aysal bu dağınıklı toparlayacak lider olabilir.

Ben Ünal Aysalın açıklamasını olumlu ve yapıcı buldum, gerçekten olması gerekeni çok iyi gözlemlemiş kavgadan uzak ve birleştirici.İnşallah Adnan Polat, Ünal Aysalın açıklamalarını gerçek manada anlar ve seçime gider.Zira bu yapılması gereken bir kaç oyuncu ve teknik adamın gelmesinden çok öte, kulübün etik değerlerinin korunmasından tutun idari yapısının yeniden şekilllenmesine bir sürü düzelmesi gereken şeyler var.Geldiğimiz şu noktada, bir kaç yıldız transferi ile taraftarı kandırmaya çalışmak bir yerde ihanettir.

[video=youtube;Q7aF_FhALzs]https://www.youtube.com/watch?v=Q7aF_FhALzs&feature=related[/video]

Şu videoyu izle bitince görüşelim bi daha bu mevzuuyu seninle olur mu ?:)

Videonun süresi ne lan öyle? Wtf :S abooo

Burda olumlu ve olumsuz görüş belirteceklerin adamın muhtelif zamanlarda verdiği demeç-röportajları okumuş olmasını beklerdim...Yaşım çoğunuzdan büyüktür,iş-sanat-spor-siyaset alanında olsun,bu denli ''Kalite'' telkin eden,güven veren,zeka pırıltısı taşıyan mesajlara rastlamadım...Hayran oldum,bu kadar mı her kelime özenle seçilir?...

Şu an sağda solda edilen laflar ve bu röportajlar dışında bir şey bilemiyoruz hakkında tabi...Abramoviç modeliyle filan alakası yok adamın söylediklerinin,kulüp hisselerini ele geçirmiyor...Para hibe etmekten de bahsetmiyor,bazılarının umduğu gibi...Kulübün,camianın dinamiklerini harekete geçirmek,yeniden bir kenetlenme sağlamak,ideal bir kulüp yapısı organize etmek gibi hedefler koyuyor ki şu an gerekenler bunlar zaten...Bu hedeflere yürümek adına ''İlle de başkan olayım'' da demiyor...

Burak, süpersin. Bu forumda görüşleri, perspektifi benimkine en yakın kişilerin başında geliyorsun. saygılar, sevgiler kardeşim.

Kişisel menfaatler ve iktidar kavgasının arasında, olan GALATASARAYA oluyor, bizde itin köpeğin maskarası oluyoruz.Adnan POLAT benim sevdiğim bir GALATASAYLI dır bu günkü başarısızlığına rağmen ben yinede severim (20:45 i hiç unutamam :) ).Ama Adnan başkanla buraya kadar.İlerisi artık hiç ışık vermiyor ve çok yıprandı.Yaptığı manevralar ve politik hareketler GALATASARAY'a zarar veme pahasına, koltukta da biraz daha kalmasına yarayacaktır.

Camiadaki bu bölünmüşlükle beklenen başarılar yakalanamayacak ve ekonomimiz dahada dibe vuracaktır.Adnan POLAT eğer gerçekten GALATASARAY'ın menfaatlerini düşünüyorsa seçime gider, camiadaki bölünmüşlüğü toparlayacak bir liderin etrafında yeniden yapılanmaya gidilir.Şu durumda Ünal Aysal bu dağınıklı toparlayacak lider olabilir.

Ben Ünal Aysalın açıklamasını olumlu ve yapıcı buldum, gerçekten olması gerekeni çok iyi gözlemlemiş kavgadan uzak ve birleştirici.İnşallah Adnan Polat, Ünal Aysalın açıklamalarını gerçek manada anlar ve seçime gider.Zira bu yapılması gereken bir kaç oyuncu ve teknik adamın gelmesinden çok öte, kulübün etik değerlerinin korunmasından tutun idari yapısının yeniden şekilllenmesine bir sürü düzelmesi gereken şeyler var.Geldiğimiz şu noktada, bir kaç yıldız transferi ile taraftarı kandırmaya çalışmak bir yerde ihanettir.

o 20:45 deki şampiyonluk özhan canaydının bence :) onun zamanında gelse bile ona saymıyorum ben.

'Başkanlık görevine hazırım'

Galatasaray'da Ünal Aysal Başkanlığa aday olduğunu açıkladı!..

Galatasaray'da adı başkan adayları arasında geçen Ünal Aysal, bugün yazılı bir açıklama yaptı. Aslında Mehmet helvacı'nın bugün Hirriyet Gazetesi'nde çıkan açıklamalarına yanıt niteliği taşıyan açıklamanın içinde Aysal, başkan adaylığı konusunda göreve hazır olduğunu gösterdi.

"Ben bugüne kadar adaylık sinyali vermedim. Sadece camiamızın saygın bazı üyelerinin bu konuda beni işaret etmiş olmaları tabiatıyla beni gururlandırdı ve ciddi olarak da bu görev üzerinde düşündürdü, yüreklendirdi" diyen Aysal, asıl niyetinin aday olmak yerine güvendiği bir adayı desteklemek olduğunu belirtti. "Niyetim direk aday olmak yerine, bu şerefli göreve talip olacak genç, yetenekli ve saygın duruşunu kaybetmemiş arkadaşlara ihtiyaçları olabilecek ve benden talep edebilecekleri konularda gereken ve de elimden gelebilecek bütün desteği sağlamaktır" diyen Aysal, sözlerini "Bununla beraber şartlar gerektiriyorsa Başkan adaylığına da talip olurum" diye sürdürdü ve göreve hazır olduğunu açıkladı.

Aysal şunları söyledi: "Böylece daha fazla yıpratılmadan gönülden bağlı olduğum Galatasaray camiasına daha fazla faydalı olabileceğimi umuyorum. Zira, Galatasarayımızın kurumsal ve ekonomik yapısının ve buna bağlı olarak sportif başarısının yeniden tesisinin, tek şahıs veya şahıslar yerine toplumsal bilinçlenme ve elbirliği ile sağlanabileceğine inanıyorum. Savaş kaybetmek kısa sureli bir kayıptır. Tekrar güçlerinizi toparlayıp aynı meydana dönebilir bu defa hatalarınızdan ders alıp başarıyı yakalayabilirsiniz. Cesaret kaybetmek ise herşeyi kaybetmek anlamına gelir. Bir an önce ihtiyacımız olan güveni tazeleyip ileriye bakmalıyız. Galatasaray'ın bugün kişilerin egoları ve kişisel kavgaları ile zaman kaybetmek gibi bir lüksü kalmamıştır."

HELVACI'NIN İDDİASINA CEVAP

Ünal Aysal açıklamasında ayrıca, Mehmet Helvacı'nın şok suçlamasına da cevap verdi. Galatasaray'da Başkan Polat ile ters düşen Mehmet Helvacı, Hürriyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada Ünal Aysal'ı suçlamıştı. Helvacı, "Ünal Aysal hiç hikaye anlatmasın. Galatasaray'a 23.5 milyon dolar verdi, 1 sene sonra 34 milyon dolar aldı. Yani 10.5 milyon dolar kar etti" demişti.

Ünal Aysal bu sözlere de yanıt verdi. 2002'de Başkan Özhan Canaydın ve Yönetim Kurulu'nun acil talebi üzerine, kulübü 70 milyon dolarlık bir tazminattan kurtarmak için 23.5 milyon dolar vererek hisseleri satın aldığını söyleyen Aysal, bu noktada Helvacı'ya da göndermede bulundu. "Bu işlemi o zaman Galatasaraylı olduğu için ve de Galatasaray'ın menfaatlerini gözetmesi için bana Başkanın önerdiği Av. Mehmet Helvacı başkanlığında gene onun gibi kulüp üyesi olan Galatasaraylı avukat arkadaşlarının hazırladığı kontrat bazında gerçekleştirdik" diyen Üysal, Mehmet helvacı'ya 1-2 günlük bir iş için o günün şartlarında çok yüksek sayılabilecek bir avukatlık masrafı ödediğini belirtti.

Aysal'ın konuyla ilgili açıklamaları şöyle sona erdi:

"Bu anlaşmaya gore ne bir faiz ne de bir kar alımı talebimiz olmadı. Kulup bu hisseler karşılığı diğer bütün hissedarlara şirketin dağıtması gereken temettünün elimdeki hisselere tekabül edecek kısmının dışında başkaca bir ek avantaj önermedi. Ancak bıı işlemden sonra kulubun muhtelif diğer acil güncel ihtiyaçları için ve tamamen bu AIG kontratı dışında ve buna ek olarak toplam yaklaşık 8 milyon USD civarı yönetimin talebi üzerine ve makbuz karşılığı tarafımdan muhtelif ödemeler yapıldı.

Kulüp bu hisseleri birinci yılın sonunda geri alamayacağını, bir yıl daha bu anlaşmanın uzatılmasını talep etti. Ben de ne zaman isterseniz o zaman alabilirsiniz dedim ve ilave hiçbir şart koşmadım, faiz vs gibi ek, ağırlaştırıcı hiç bir talebim olmadı.

Aradan 2,5 yıl geçtikten sonra ve Galatasaray camiasının tam bilgilendirilememiş olması dolayısı ile verdiği yanlış tepkileri önlemek üzere, açık,şeffaf ihale formülü ile ve kulübün de onayladığı, bağımsız fınans kuruluşları aracılığı ile , bu hisselerin on farklı alıcı ya satışını gerçekleştirme kararı aldım ve neticede Galatasaray'in 23.5mio USD ye satip parasını almış olduğu hisseleri bu defa 34 mio USD ye borsada sattırıp tahsil edilen bedelin tamamını Galatasaray kulubüne direk ödettirdim.

Galatasaray kulubu kasasından hiçbirşey çıkarmadan ve tamamı bu tahsil edilen paranın içinden karşılanmak üzere benim ödemiş olduğum rakamları ve bana olan diğer borçlarını ödedi. Bu paralar içinde kontrattan kaynaklanan temettü gelirleri de dahildi.

Bu işlemden dolayı bana ödenen bu temettü gelirlerini teberru olarak kısmen Galatasaray kürek şubesine, kısmen Galatasaray adası'nın (kulube iade ettiğim ve kullanmadığım) peşin kira bedelleri olarak iade ettim. Netice olarak bütün camianın çok yakından izlediği bu işlem Kulübümüzün cebinden bir tek kuruş çıkmadan ve tersine para kazandırılarak ve de 70 milyon dolarlık bir tazminat yükünden temizlenmiş olarak tamamlandı."

Daha iyisi çıkmadığı sürece "yeni ve güçlü bir yönetimle" A.Polat bu dinazorlardan 100 kat iyidir. Gelen gideni aratır derler. Daha kötüsü bundan kötüsü olur.

Seneye bu yarim yamalak yönetimle küme düsersin. Benden söylemesi. Adnan Polat 1 sene daha isteyecegine, kendi adamlarini yönetsin ilk önce. Böyle baskan olmaz. Galatasaray herseyin üstündedir. Adnan Polat´in imajinin da üstündedir.

Geri
Üst Alt