Ünal Aysal | Başkan (2011-2014) (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
eyvallah,ben mali açıdan süperiz diyenlere cevap veriyorum Galatasaray yıllardır iyi yönetilmiyor ünal aysalla alakalı bir durum değil bu herkes günü kurtarma derdinde

Mali açıdan 2000 senesinden beri b.k götürüyor kulübü ciddiyim şuan kulüp en parlak dönemlerini görüyor mali açıdan. Faruk Süren aklında olan şeyi yapabilseydi çok farklı yerde olabilirdik, ama yapamadı giderken kendi demişti yalanlayan da olmadı, 30-40 lira borç bırakmıştı tabi oda ayrı bir saatli bombaydı Süren naylon fatura olayları falan her neyse, gelenler onu yola bunu getir bunu getir onu yolla bugünlere getirdiler sağolsun en acı günleri gördük. şuan ciddi bir iyileşme var baya bir şeyleri düzeltimiş örneğin oyuncular alacaklı değil bu bile mükemmel bir şeydir.

Taraftar konusuna gelince söylemeden edemeyeceim Nevizade'yi 2 sıfır yenerken söylemenin anlamı oyk, 2-3 yada 4-5-6 yediğin zaman söyle ki bir anlamı olsun haksızmıyım?

senin için dememşitim, boşuna üzerine alınma :) Galatasaray taraftarının %70i malesef böyle stad'da görüyoruz

not: yanılmıyorsam yarısını kurtardık o gelirlerin, öyle bir şeyler vardı ama Adnan Polat 100 liralık borca 750 ipotek göstermiş oda ayrı mesele tabi mali kongre de söyleniyordu

bir kısmı kurtarıldı evet ama yarısı mı bilmiyorum,bir 5 sene daha çekicez bu sorunu maalesef

Mali açıdan 2000 senesinden beri b.k götürüyor kulübü ciddiyim şuan kulüp en parlak dönemlerini görüyor mali açıdan. Faruk Süren aklında olan şeyi yapabilseydi çok farklı yerde olabilirdik, ama yapamadı giderken kendi demişti yalanlayan da olmadı, 30-40 lira borç bırakmıştı tabi oda ayrı bir saatli bombaydı Süren naylon fatura olayları falan her neyse, gelenler onu yola bunu getir bunu getir onu yolla bugünlere getirdiler sağolsun en acı günleri gördük. şuan ciddi bir iyileşme var baya bir şeyleri düzeltimiş örneğin oyuncular alacaklı değil bu bile mükemmel bir şeydir.

Taraftar konusuna gelince söylemeden edemeyeceim Nevizade'yi 2 sıfır yenerken söylemenin anlamı oyk, 2-3 yada 4-5-6 yediğin zaman söyle ki bir anlamı olsun haksızmıyım?

faruk sürene zaten nasıl efsane başkan deniyor anlamak zor,aysal 2 .sermaye arttırmı yaparsa ve riva projesini hayata geçirisek baya bir rahatlarız ama bunlar için ciddi bir kaynak gerekiyor,taraftara gelirsek kendi taraftarımı yıllardır sevemedim,koreografi yapmak dışında bir numaraları yok,kasımpaşa maçında staddaydım yarım saat bizim için paşayada koy cimbombomu söylediler uykumu getirdiler insanın koyacağı varsada koymaz:) boş bir taraftarımız var maalesef

faruk sürene zaten nasıl efsane başkan deniyor anlamak zor,aysal 2 .sermaye arttırmı yaparsa ve riva projesini hayata geçirisek baya bir rahatlarız ama bunlar için ciddi bir kaynak gerekiyor,taraftara gelirsek kendi taraftarımı yıllardır sevemedim,koreografi yapmak dışında bir numaraları yok,kasımpaşa maçında staddaydım yarım saat bizim için paşayada koy cimbombomu söylediler uykumu getirdiler insanın koyacağı varsada koymaz:) boş bir taraftarımız var maalesef

Borç konusunda baya bir kriterlere uyuyoruz hatta uefa'nın yazılı bir şey vardı bize yazmıştı 2011 demi 2012 de mi öyle bir şeydi. zaten Uefa giderine gelirine bakıyor , giderin gelirinden fazlaysa, mal varlığına, mal varlığına yoksa o zaman ihtar çekiyor. Bu bile ciddi bir şeylerin düzeldiğini gösteriyor

şuan o koyduk koyamadık diye tezahurat edenlerin %80 i 2000 senesinden sonra Galatasaraylı olmuş taraftarlar. en ufak başarısızlıkta stadı boş bırakırlar.. Sami Yen'de bir tarafım dona dona maç izlediğim zamanları hatırlarım.. hatta çok iyi hatırlarım 2008 senesi kar kış kıyamet maçlara gittim, stad Fenerbahçe ve Beşiktaş maçı dışında dolmamıştı sanırım onlara da ben gitmedim. sezon sonu oldu şampiyonluk maçı, bilet bulamadım :) karda kışta o zor günler de gelmeyenler şampiyonlu sevincine gidiyolar sadece. eh bende oturudm evimde açtım televizyondan izledim o maçı. en çok kimin hak ettiği değilde keşke karı kışı soğu bilmem nerelerimizin donmasını onlarda çekseydi de azıcık.. o şampiyonluk zevkini daha farklı yaşasalardı.

ulan cırcır olmuştum, sırf o soğukta 1 kişi daha fazla gözüksün diye maça gitmiştim cırcır olduğum halde haha :D

Borç konusunda baya bir kriterlere uyuyoruz hatta uefa'nın yazılı bir şey vardı bize yazmıştı 2011 demi 2012 de mi öyle bir şeydi. zaten Uefa giderine gelirine bakıyor , giderin gelirinden fazlaysa, mal varlığına, mal varlığına yoksa o zaman ihtar çekiyor. Bu bile ciddi bir şeylerin düzeldiğini gösteriyor

şuan o koyduk koyamadık diye tezahurat edenlerin %80 i 2000 senesinden sonra Galatasaraylı olmuş taraftarlar. en ufak başarısızlıkta stadı boş bırakırlar.. Sami Yen'de bir tarafım dona dona maç izlediğim zamanları hatırlarım.. hatta çok iyi hatırlarım 2008 senesi kar kış kıyamet maçlara gittim, stad Fenerbahçe ve Beşiktaş maçı dışında dolmamıştı sanırım onlara da ben gitmedim. sezon sonu oldu şampiyonluk maçı, bilet bulamadım :) karda kışta o zor günler de gelmeyenler şampiyonlu sevincine gidiyolar sadece. eh bende oturudm evimde açtım televizyondan izledim o maçı. en çok kimin hak ettiği değilde keşke karı kışı soğu bilmem nerelerimizin donmasını onlarda çekseydi de azıcık.. o şampiyonluk zevkini daha farklı yaşasalardı.

ulan cırcır olmuştum, sırf o soğukta 1 kişi daha fazla gözüksün diye maça gitmiştim cırcır olduğum halde haha :D

ben sami yeni özlüyorum açıkçası farklıydı oranın atmosferi,keşke oraya yapılmış olsaydı stat,ilk gittiğim maç 2006 daki boleslav maçıydı ardanın sahneye çıktığı maç:) o maçtan sonrada formayı bir daha bırakmamıştı,kötü anılarda var tabi sulu derbi mesela izmirden gittik maça özenerek burnumdan gelmişti,ama sami yen iyidi herşeye rağmen istanbulda yaşasam ilk işim kombine almak olur zaten her branştan:)

ben sami yeni özlüyorum açıkçası farklıydı oranın atmosferi,keşke oraya yapılmış olsaydı stat,ilk gittiğim maç 2006 daki boleslav maçıydı ardanın sahneye çıktığı maç:) o maçtan sonrada formayı bir daha bırakmamıştı,kötü anılarda var tabi sulu derbi mesela izmirden gittik maça özenerek burnumdan gelmişti,ama sami yen iyidi herşeye rağmen istanbulda yaşasam ilk işim kombine almak olur zaten her branştan:)

Sami Yen'in oraya cidden 55 bin kişilik stad olmazdı hele ki artırılabilir kapasiteye sahip bir stad imkansız cidden çok merkezi bir yer orası trafik o kadar yoğun ki o kimsenin gitmediği maçlarda bile mecidiyeköy de trafik ciddi sıkıntı oluyor. Tamam özgürlüktür de başkasının da özgürlüğünü kısıtlamamak lazım. hem güvenlik içinde sıkıntı oluyor

bak ekleme yapayım, beşiktaşın öyle bir sıkıntısı yok mesela. İnönün orada, deniz ulaşımı, otobüs ulaşımı , tramvay ve metro bulunmakta.. ama mecidiyeköyde otobüs metrobüs ve metro, otobüs zaten trafik kilitlendi mi bitti.

taraftara gelirsek kendi taraftarımı yıllardır sevemedim,koreografi yapmak dışında bir numaraları yok,kasımpaşa maçında staddaydım yarım saat bizim için paşayada koy cimbombomu söylediler uykumu getirdiler insanın koyacağı varsada koymaz:) boş bir taraftarımız var maalesef

Ağzına sağlık kesinlikle katılıyorum

bak ekleme yapayım, beşiktaşın öyle bir sıkıntısı yok mesela. İnönün orada, deniz ulaşımı, otobüs ulaşımı , tramvay ve metro bulunmakta.. ama mecidiyeköyde otobüs metrobüs ve metro, otobüs zaten trafik kilitlendi mi bitti.

otoyolu yıkamıcağına göre yeni açıktan kat çıkmakta imkansızdı,olsaydı yer olarak güzel olurdu manasında dedim yoksa imkansız tabi

Başkan sakin sakin bekliyor bakalim. Ne demişler, uysal atin tekmesi pek olurmuş.

Ama son günlerde duydugum Drogba ile sözleşme uzatma konusu hiç hoşuma gitmedi. Drogbaya sözleşme yenilerse destegimi çekerim. Gerçi bu birazda Mancini ye bagli. Kesinlikle emekli oyuncularla sözleşme yenilemesin.

Başkan sakin sakin bekliyor bakalim. Ne demişler, uysal atin tekmesi pek olurmuş.

Ama son günlerde duydugum Drogba ile sözleşme uzatma konusu hiç hoşuma gitmedi. Drogbaya sözleşme yenilerse destegimi çekerim. Gerçi bu birazda Mancini ye bagli. Kesinlikle emekli oyuncularla sözleşme yenilemesin.

Valla teknik heyetin görüşünden bağımsız olarak, kafasına göre Drogba ile sözleşme yapmaya kalkarsa o zaman bende ciddi anlamda soğurum kendisinden. Ha eğer ki teknik heyet de Drogba ile sözleşme yenileyin derse, o zaman teknik heyetten de soğurum.

Valla teknik heyetin görüşünden bağımsız olarak, kafasına göre Drogba ile sözleşme yapmaya kalkarsa o zaman bende ciddi anlamda soğurum kendisinden. Ha eğer ki teknik heyet de Drogba ile sözleşme yenileyin derse, o zaman teknik heyetten de soğurum.

Mancini geldiğinde Drogba'yı beklediğimden çok daha iyi bir şekilde buldum demişti. Sanırım oda istiyor kalmasını Drogba'nın. Ya kim istemez Drogba'yı bugün hala Mou bana Ibra ve Drogba'yı verin diyor.

Mancini geldiğinde Drogba'yı beklediğimden çok daha iyi bir şekilde buldum demişti. Sanırım oda istiyor kalmasını Drogba'nın. Ya kim istemez Drogba'yı bugün hala Mou bana Ibra ve Drogba'yı verin diyor.

Drogba için geçen sene çok dert yandım, keşke bize daha erken gelebilseydi diye. Kendisini ne kadar sevsem de bence herşeyi tadında bırakmak lazım. Adam belli ki artık kaldıramıyor koca sezonun yükünü.

Bide Mourinho Drogba'yı ister ama o bizim gibi kullanmaz. Şu an Drogba bizim takımın olmazsa olmazı. Ama Chelsea'ye giderse genelde hep 60'dan 70'den sonra giren oyuncu konumunda olur, yani Mourinho'nun ve Chelsea'nin Drogba'yı böyle kullanma lüksü var ama bizim yok. Biz bu adamı oturtamayız kulübede. E haliyle verimini de minimuma düşürürüz, ki şu anda da minimum verimle kullanıyoruz.

Ben başkanin Drogba yi 2 yil daha tutacagini zannetmiyorum. Okardar anliyordur futboldan herhalde? Yani Drogba nin maaşini vermektense, genç bir santraforun bonservisine verilsin.

Yine subjektif yorumlar dolu.

1. Tek yaptığı çene çalmak olan biri Adnan Öztürk. -Kişisel olarak tanıyorsun veya Galatasaray yönetim kurulundaydın heraldeki Arcelor Mittal’ın Akdeniz, Ortadoğu ve Türkiye sorumlusunun sadece çene çaldığından eminsin. Bir söylesene hangi işleri verdinde yapamadı veya verilen hangi işleri yapamadığını gördün.

2. Teknik heyetin görüşünden bağımsız olarak, kafasına göre Drogba ile sözleşme yapmaya kalkarsa o zaman bende ciddi anlamda soğurum kendisinden. -Başkan Sneider'ide alırım onu oynatacak hocayıda diyerek, kurumsallığın en önemli olgusunu zaten taca atmadımı daha önce. Bugüne kadar soğumamış olduğuna göre mevzuyu kaçırdın galiba.

3. Sami Yen'in oraya cidden 55 bin kişilik stad olmazdı hele ki artırılabilir kapasiteye sahip bir stad imkansız cidden çok merkezi bir yer orası trafik o kadar yoğun ki. -Trafik olacağı muhakkak. Katılıyorum. Ama şunu bilmemiz lazım. Stad oraya trafik olacağından yapılmamış değil. Stadı oraya yaptırmayanların İstanbul'a yaptıklarına bakarsak (2.0 emsallik yerlere 5.0'ın, 10.0'un üzerinde emsaller, tüm yeşil alanlarda imar planı değişikliği) bırak trafiği hiçbirşey (sultanahmet camisinin silüetine gökdelen yaptırdılar) onların zaten umrunda değil paradan başka. Bugün oraya yapılan proje staddan daha azmı trafik yapacak. Tokinin alacağı 416.000.000 TL, toplam ihale bedeli 1.000.000.000 TL'nin üzerinde. Yeni stada harcanan 200.000.000 TL'ye yakın. Neden trafik değil bürokratlarla, siyasetçilerle, yandaş firmalarla paylaşılacak rüşvettir, ranttır.

4. Mali açıdan 2000 senesinden beri b.k götürüyor kulübü ciddiyim. -Bunu genişleteyim. 1986-1990 Ali Tanrıyar sportif olarak çok başarılı, ekonomik olarak kesin bilgim yok. (Ancak Alp Yalman yönetim çok ekside aldığını söyler). Alp Yalman 1990-1996 sportif olarak başarılı, ekonomik olarakda başarılı. Faruk Süren 1996-2001 sportif olarak çok başarılı, ekonomik olarak çok başarısız. 2001 Mehmet Cansun sportif olarak çok başarılı, ekonomik olarakta başarılı. 2002-2008 Özhan Canaydın sportif olarakta, ekonomik olarakta başarısız. 2008-2011 Adnan Polat sportif olarak başarısız, ekonomik olarak başarılı. 2011- Ünal Aysal sportif olarak çok başarılı, ekonomik olarak söylemde çok başarılı ancak gerçekte başarısız yönetimlerde bulunmuşlardır.

5. Kulübün stad gelirleri temlik altında maalesef adnan polatın bize kazığıdır bu. Temlik koyulmasını kazık olarak görmek için ekonomiden bihaber olmak gerekir heralde. Finans kurumlarından kredi kullanırken veya aldıın parayı ödeyemezken ne yapmasını beklerdin. Öpücük vermesinimi.

6. Vakifbank borcunu kapatti finans dehasi başkan. tüpçünün yareninin miçtiklarini temizliyor. -Sen çok bloomberg tv izlemişsin. Malesef yaşamın en reel olgularından ekonomiye, sihir muamelesi yapılmasını bizim lümpenler gerçek, Vakıfbank'ın borcunu denizbank'tan aldığı krediyle kapatanı da deha sanıyor.

7. Kulübün iyi gitmesi sonucu ellerinden kayıp gittiğini gören altaylı. Şimdi ne hikmetse birde adnan polat çıktı. - Biraz ayrıntıyı kaçırmışsın. Adnan Polat yeni çıkmadı. kükreyenaslan sitesinden Ünal Aysal yönetimi geldi geleli zaten kara propaganda yapıyorlar. Fatih Altaylı'ya gelince mesele sadece kulübün ellerinden gitmesi değil belkide hiç öyle değil. Ünal Aysal ve Turgay Ciner'in iş hayatlarındaki rekabet düşmanlık derecesinde. Siyasete ve patronlarına köpek olmaktan ileriye gidememiş Fatih Altaylı burda zaten asıl işini yapıyor.

8. Ünal Aysal'ın kulübün ekonomisini yönetmekteki performansına gelince. Bir kere ekonomide sihir yoktur. Sihir beklemekte başkana haksızlık olur. Sihirbaz muamelesi yapanda cahildir.

a. Başkan ilk dönemde çok kötü durumdaki nakit akışını ve bundan kaynaklanan ödemelerin gecikmesini düzeltmek için kulubün elinde olan sportif a.ş. hisselerininin bir bölümünü sattı. Bu ne dehadır, ne de hainlik. Ya kredi alacaktı (kredibilite kötüydü, muhtemelen uygun şartlarda alamazdı), ya bunu yapacaktı, veya fener'in yaptığını yapabilirdi.

b. Sportif A.Ş'yi teknik iflastan kurtarmak ve kulübe sermaye kazandırmak için sermaye artışına gitti. Sanki bir hukuksuzluk veya dolandırıcılık yapılıyormuş gibi propaganda yapıldı. Bunun kimler tarafından yaptırıldığını daha önceki tecrübelerimizdende biliyoruz. Ancak camiamızdan bazı şerefsizlerde vardı. Oysaki gayri ahlaki en ufak bir şey yoktur.

c. 2. Sermaye artışı muhtemelen yapılan propagandadan dolayı kabul edilmedi. Ünal Aysal'ın burda da bir hatası olduğunu veya olabileceğini düşünmüyorum.

d. Tribün, yayın hakları, federasyon ve uefa, ürün satışı gelirlerimiz muazzam arttı. Yanlız bunun ne kadarı Ünal Aysal'a ait bu tartışılır. Sponsorluk sayılarındada artış var gibi. Ancak potansiyel iyi kullanılıyormu. İşin içinde değilim, bilemem.

e. Giderlerimizde muazzam artmış görünüyor. Daha iyi sporcular oynatıp, daha büyük hedeflere koşuyorsun. Artmasının bir bölümü gayet doğal. Ancak bunun üzerinde bir artış var. Nedenide kurumsalık masalıyla yeni pozisyonlar açıp ulufe dağıtmak gibi sanki.

f. Sonuç olarak hisse senedi satılması ve sermaye artışı muhakkak katkı sağlamasına rağmen ekonominin iyi yönetildiği söylenemez. Çünkü bunlar tekrarlanabilir değildir. Borcumuzun olmasından ziyade, zararımızın artıyor olması daha büyük sorundur. Çok başarılı futbol takımı, her bileti ve 400.000 formayı alan taraftara rağmen.

Rakiplerimiz yerlerdeyken, biz sinif atliyacagimza geriledik, onlar atladi... Okadar iyi durumdayken, transferlerde risk yapmak mantiksiz di, git avruopada standarti olan bir oyuncu al 8 milyona, ama Amrabata verme... Dany ? Bunlar hic bir zaman hint kumasi degildi, Cris filan sanki futbolcu yok, yine Rahmettli Canaydin dönemi gibi transferler yaptirdi bu takima, o yüzden suc Baskan da degil, bos bosuna onla lafa girdi, Terim efendi herseyi daha iyi biliyor.

Ve Alper Potuk da o Albayrak ve Dürüst ikilisinin yüzünden geldi, daha resimleri var ikili nasil ES ES YÖneticiler ilen yemetekler, Baskan bir tek Wesley Sneijder icin baska bi Baskan la direkt görüsmüstür ! Ve su ikili bize hangi iyi türk futbolcu yu kazandirdi ? Iyki hepsini kovmus, hepsi tek prestij pesinde, Galatasaray umrunda degil, buna Albayrak da dagil, amigo olabilir, ama kendi parasi olayi girince hemen objektif oluyor.

Daha dün gibi hatirliyorum nasil disarida bir macimiz var, ve Albayrak bi neden uydurarak Otobüslerini Galatasaray Taraftarina vermedi, bisey olur diye kortugu icin arabalarina

süreni,polatı,kıranı konuşmaya başlamış.eğer ünal aysal olmazsa poku yerdik şimdiye...desteklemiyosanız gidin feneri tutun,ciddiyim.sizin başkan adayınız kim ? yok...daha ne..destekleyeceksin, o kadar.

Rakiplerimiz yerlerdeyken, biz sinif atliyacagimza geriledik, onlar atladi... Okadar iyi durumdayken, transferlerde risk yapmak mantiksiz di, git avruopada standarti olan bir oyuncu al 8 milyona, ama Amrabata verme... Dany ? Bunlar hic bir zaman hint kumasi degildi, Cris filan sanki futbolcu yok, yine Rahmettli Canaydin dönemi gibi transferler yaptirdi bu takima, o yüzden suc Baskan da degil, bos bosuna onla lafa girdi, Terim efendi herseyi daha iyi biliyor.

Ve Alper Potuk da o Albayrak ve Dürüst ikilisinin yüzünden geldi, daha resimleri var ikili nasil ES ES YÖneticiler ilen yemetekler, Baskan bir tek Wesley Sneijder icin baska bi Baskan la direkt görüsmüstür ! Ve su ikili bize hangi iyi türk futbolcu yu kazandirdi ? Iyki hepsini kovmus, hepsi tek prestij pesinde, Galatasaray umrunda degil, buna Albayrak da dagil, amigo olabilir, ama kendi parasi olayi girince hemen objektif oluyor.

Daha dün gibi hatirliyorum nasil disarida bir macimiz var, ve Albayrak bi neden uydurarak Otobüslerini Galatasaray Taraftarina vermedi, bisey olur diye kortugu icin arabalarina

Malesef objektif olmaktan çok uzaksın. Günahları sevmediğine, sevapları sevdiğine yıkma derdindesin. Doğru senin umrunda değil. Senin motivasyonun haklı olmaya duyduğun ihtiyaç. Böyle olduğu sürecede söylediklerinin hiçbiri önemli olmayacak. Çünkü doğru olmayacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt