Ünal Aysal | Başkan (2011-2014) (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çöküntü falan yok arkadaş. Daha spk'nın bu sene izin vermediği hisse senedi satışları yapılacak, özellikle gelecek sene başarılı bir sezon geçirirsek ciddi rakamlara gidebilir. ( yani heralde ) ayrıca forma reklamı için ciddi rakamlar konuşuluyor. 20milyon oyrolar falan. ( şuan 5 milyon dalır )

Çöküntü falan yok arkadaş. Daha spk'nın bu sene izin vermediği hisse senedi satışları yapılacak, özellikle gelecek sene başarılı bir sezon geçirirsek ciddi rakamlara gidebilir. ( yani heralde ) ayrıca forma reklamı için ciddi rakamlar konuşuluyor. 20milyon oyrolar falan. ( şuan 5 milyon dalır )

Forma belki 15'de kalır ama 4 katına çıkıyor neredeyse. Denizbank ile yapılan anlaşma var bir de..

Ayrıca hiç satılmalarını istemesem de Sneijder, Muslera ve Bruma gibi 3 oyuncumuz var.

Wellingtonun çapraz bağlarının kopmuş olması ve başkanın gitsin diye ısrar etmemesi Melo'yu kulüpte tutan. Yoksa bu 3lü Wellingtonun peşine düşmüş.

Ünal Aysal´a kalsaydi Melo ilk sezondan sonra yolcuydu. Yönetimin yüzünden transfer gecikti, sonra Melo Aysal´a Twitter´da "cocuk" dedi. Harla hurla baskiyla 3 gecikmeli Transfer edildi.

Ikinci sene Teknik Ekip disiplin sorunlari yüzünden göndermeye düsündü, daha iyisi bulunamayinca piyasada yine Melo alindi...

Fatih Terim´in israri olmasaydi Melo´nun Galatasaray defteri kapaniyordu....

Hem oyuncuyu 3 ay gecikmeli Transfer et, hemde kötü performans gösteriyor diye oyuncuyu sucla. Geciken transferinden sonra Melo ilk yariyi cok kötü gecirmisti, sonra toparlanip yeniden klit bir rol almayi basarmisti hatirlarsak...

“İmtihan dönemlerinde çalışmaya başlayan tembel öğrenciler gibi. Beni rahatsız eden Melo’nun 7-8 tane iyi maç oynaması. Sürekli olmayan hiçbir şey benim için başarı değil. Çünkü ben 1 mevsim için para ödüyorum. 1-2 ay oynayıp, benden bütün sezonun parasını hiçbir oyuncu alamaz” sözleriyle özetleyen Aysal’ın önceliklerinin önlibero olmasına rağmen alternatif isimlere yoğunlaştı.

Serkan kardesimizin dedigi gibi, bu durumu en iyi bilecek adam zaten Melo´dur. Ve Melo´nun aciklamalari herseyi özetliyor. Melo´nun Ünal Aysal´i sevdigini de hic zannetmiyorum.

Terim'i sevmeyen herkes Aysalcı mı? Çok cahilce. :S

Cahilce degil, bence oran en az yüzde 80... Esas cahilce ne biliyormusun ? Türk futbolunda en gereksiz aktörlerin, en büyük iligiyi görmesi... Devamli avrupa derler, yabanci hayrani olurlar, ama Avrupa´da hic biryerde Baskan´larin bukadar poh pohlanmadigini bilmezler. Cünkü yillarca maddi krizde bogusurken Ortega´lari, Anelka´lari, Lugano´lari, Alex´leri getiren bir Aziz Baba vardi. Bizde iste Ilic, Heinz gibi oyuncular ile karsilik veriyorduk...

Aziz Yildirim takimin Baskani, Piskoloji Uzmani, Teknik Direktörü ve hatta Massörüydü... Sözde Sirket, Özde Bakkal gibi yönetilen Fenerbahce...

Bu özenti cogu Galatasaray taraftarini derinden etkilemistir. Oysaki o dev bütceler ile kurulan takimlar, hic bir zaman beklenen farki atamadi.

Lütfü Aribogan Sike Iddianamesinde ne diyordu ? Eski bir Basketci aceba niye Basket ile degilde, Futbol ile ugrasmak ister? Bir konusmada sadece medyanin önünde olmak icin futbol ile ugrastigini söylüyordu. Sonra TFF binasinda Aziz Yildirim ile diger kulüp baskanlarina "köpekler" muhabbeti. Aziz Yildirim´in Emre´nin SMS olayini örtmesinde yardim ve yataklik...

Ve bu adamlardan yönetimsel basari bekleyip, floryalar emanet ediliyor.

Cahilce degil, bence oran en az yüzde 80... Esas cahilce ne biliyormusun ? Türk futbolunda en gereksiz aktörlerin, en büyük iligiyi görmesi... Devamli avrupa derler, yabanci hayrani olurlar, ama Avrupa´da hic biryerde Baskan´larin bukadar poh pohlanmadigini bilmezler. Cünkü yillarca maddi krizde bogusurken Ortega´lari, Anelka´lari, Lugano´lari, Alex´leri getiren bir Aziz Baba vardi. Bizde iste Ilic, Heinz gibi oyuncular ile karsilik veriyorduk...

Aziz Yildirim takimin Baskani, Piskoloji Uzmani, Teknik Direktörü ve hatta Massörüydü... Sözde Sirket, Özde Bakkal gibi yönetilen Fenerbahce...

Bu özenti cogu Galatasaray taraftarini derinden etkilemistir. Oysaki o dev bütceler ile kurulan takimlar, hic bir zaman beklenen farki atamadi.

Lütfü Aribogan Sike Iddianamesinde ne diyordu ? Eski bir Basketci aceba niye Basket ile degilde, Futbol ile ugrasmak ister? Bir konusmada sadece medyanin önünde olmak icin futbol ile ugrastigini söylüyordu. Sonra TFF binasinda Aziz Yildirim ile diger kulüp baskanlarina "köpekler" muhabbeti. Aziz Yildirim´in Emre´nin SMS olayini örtmesinde yardim ve yataklik...

Ve bu adamlardan yönetimsel basari bekleyip, floryalar emanet ediliyor.

Tamam da %20'yi kabul etsem bile %20 az değil. Böyle bir genelleme yaparsan benim gibi birinden tepki alırsın.

Diğer demek istediklerinle Aysal'ın bağlantısı ne? Zaten Aysal gelirken ben futboldan anlamam demişti. Para konusunda da başarılı olduğunu sabaha kadar tartışırım çünkü başarılı.

Tamam da %20'yi kabul etsem bile %20 az değil. Böyle bir genelleme yaparsan benim gibi birinden tepki alırsın.

Diğer demek istediklerinle Aysal'ın bağlantısı ne? Zaten Aysal gelirken ben futboldan anlamam demişti. Para konusunda da başarılı olduğunu sabaha kadar tartışırım çünkü başarılı.

Bu yönetimi kuran sahis Ünal Aysal, ve Lütfü´yü Galatasaray´a CEO olarak o getirdi... Türkiye´deki her Baskan para konusunda basarilidir, hepsi zengin olmanin yolunu bilen insanlardir. Yada parayi yönetmeyi bilirler... Ancak futbol kulüplerini kendi sirketleri gibi yönetmezler. FFP yakamizdayken, oyunculara paralarini yetistirmekte zorlanirken, sen gidip kis transfer döneminde 18 Milyon avroyu kuma gömemezsin. Galatasaray kendi sirketi olsa, bunu asla yapmazdi Ünal Aysal.

Yoksa Demirören´de bilirdi Guti, Quaresma, Simao getirip tribünleri "Demirören yetmez" diye bagirtmayi. Ama kendi Aile sirketi zenginlesip, türkiye´de zirveyi zorlamaya baslarken, Besiktas maddi anlamda batti onun döneminde...

Senin kapini FFP caldiktan sonra bunun hic bir manasi kalmaz.

Drogba Sneijder gibi transferler biraz erken geldi. Zaten kurdugumuz kadrolar güclüydü, biraz sabretseydik 2-4 yil icinde kralini alirdik. Piyasada yildiz bitmez... Galatasaray profesyonel olrarak yönetilseydi ozaman borclar minimuma indirildikten sonra bu sekilde büyük yatirimlar yapilirdi.

Ama Türk futbolunda baskanlar kendilerini düsündükleri icin, sirketlerinde yaptiklari gibi sabirli hareket edemiyorlar.

Bu yönetimi kuran sahis Ünal Aysal, ve Lütfü´yü Galatasaray´a CEO olarak o getirdi... Türkiye´deki her Baskan para konusunda basarilidir, hepsi zengin olmanin yolunu bilen insanlardir. Yada parayi yönetmeyi bilirler... Ancak futbol kulüplerini kendi sirketleri gibi yönetmezler. FFP yakamizdayken, oyunculara paralarini yetistirmekte zorlanirken, sen gidip kis transfer döneminde 18 Milyon avroyu kuma gömemezsin. Galatasaray kendi sirketi olsa, bunu asla yapmazdi Ünal Aysal.

Yoksa Demirören´de bilirdi Guti, Quaresma, Simao getirip tribünleri "Demirören yetmez" diye bagirtmayi. Ama kendi Aile sirketi zenginlesip, türkiye´de zirveyi zorlamaya baslarken, Besiktas maddi anlamda batti onun döneminde...

Senin kapini FFP caldiktan sonra bunun hic bir manasi kalmaz.

Boldladığım noktada katılıyorum. Zaten ben hatasız biri olduğunu da düşünmüyorum. Ama kendi nüfusunu ve zamanını sonuna kadar kullanıyor, yapmıyor ya da parasal anlamda kötü demek nankörlüktür. Polat dönemi ile şimdi arasındaki rakamsal değerler zaten her şeyi gösteriyor..

Edit: Kusura bakma biraz kafam dalgın, uzun uzuna yazamıyorum. Gerçi 260 sayfada konuşulan şeylerden farklı ne söyleriz, o da tartışılır. :)

Boldladığım noktada katılıyorum. Zaten ben hatasız biri olduğunu da düşünmüyorum. Ama kendi nüfusunu ve zamanını sonuna kadar kullanıyor, yapmıyor ya da parasal anlamda kötü demek nankörlüktür. Polat dönemi ile şimdi arasındaki rakamsal değerler zaten her şeyi gösteriyor..

Edit: Kusura bakma biraz kafam dalgın, uzun uzuna yazamıyorum. Gerçi 260 sayfada konuşulan şeylerden farklı ne söyleriz, o da tartışılır. :)

estafrullah ne kusuru...

Adnan Polat Döneminde

1. Sirketler birlesmemisti (her sene hic yoktan 25 Milyon dolar zarar ediliyordu), daha dogrusu giderayak birlestirildi.

2. Yeni stad daha yapilmamisti, daha dogrusu bittikten sonra Adnan Polatta gitmek zorunda kaldi.

Bu iki unsur Galatasaray´in maddi anlamda önünü acmistir. Ve Ünal Aysal Galatasaray´da bunlar olduktan sonra görevi devraldi. Yani bir kiyaslama yapmak yalnis olur maddi anlamda... Biz zaten Ünal Aysal gelmeden önce maddi anlamda seviye atlamistik... Artik Aysal olsada olmasada parayi akilli harcadigimiz her sene lehimize isler... Fenerbahce´nin bizi maddi anlamda katlamasinin en büyük nedeni Sükrü Saracoglu stadi olmustur zamaninda.

Ünal Aysal´in isi Futbol sahasi, Basketbol sahasi degil, bunu anlayamayanlar var. Ünal Aysal´in görevi yukarida belirttigim gibi projeler hazirlayip, hayata gecirmesidir. Ünal Aysal´da Galatasaray´a futbol anlaminda verecek hic birsey yok, olamaz da, alani degil. Marifetlerini Riva gibi, Florya gibi projeler ile görmemiz lazim. Ama daha göremedik...

estafrullah ne kusuru...

Adnan Polat Döneminde

1. Sirketler birlesmemisti (her sene hic yoktan 25 Milyon dolar zarar ediliyordu), daha dogrusu giderayak birlestirildi.

2. Yeni stad daha yapilmamisti, daha dogrusu bittikten sonra Adnan Polatta gitmek zorunda kaldi.

Bu iki unsur Galatasaray´in maddi anlamda önünü acmistir. Ve Ünal Aysal Galatasaray´da bunlar olduktan sonra görevi devraldi. Yani bir kiyaslama yapmak yalnis olur maddi anlamda... Biz zaten Ünal Aysal gelmeden önce maddi anlamda seviye atlamistik... Artik Aysal olsada olmasada parayi akilli harcadigimiz her sene lehimize isler... Fenerbahce´nin bizi maddi anlamda katlamasinin en büyük nedeni Sükrü Saracoglu stadi olmustur zamaninda.

Ünal Aysal´in isi Futbol sahasi, Basketbol sahasi degil, bunu anlayamayanlar var. Ünal Aysal´in görevi yukarida belirttigim gibi projeler hazirlayip, hayata gecirmesidir. Ünal Aysal´da Galatasaray´a futbol anlaminda verecek hic birsey yok, olamaz da, alani degil. Marifetlerini Riva gibi, Florya gibi projeler ile görmemiz lazim. Ama daha göremedik...

Denizbank'ı devamlı kullanıyorum çünkü çok önemli bir gelişme bizim için, SPK için 1 sene bile kalmadı, yapılan sponsorluklar ve iş ortaklıkları. Ali Kırca'nın GSTv'ye geçmesi bile büyük bir başarıdır. Riva'yı satma imkanı varken satmaması vs. aslında çok fazla iş yaptı, özellikle geçmişe kıyasla.. Görevden ayrılmadan önce eleştirmek pek doğru gelmiyor. (Ki yine ekliyorum, bence başarılıdır.) Gittiğinde elimizde bir şey yoksa birlikte zaten eleştiririz.

Ünal Aysal´a kalsaydi Melo ilk sezondan sonra yolcuydu. Yönetimin yüzünden transfer gecikti, sonra Melo Aysal´a Twitter´da "cocuk" dedi. Harla hurla baskiyla 3 gecikmeli Transfer edildi.

Ikinci sene Teknik Ekip disiplin sorunlari yüzünden göndermeye düsündü, daha iyisi bulunamayinca piyasada yine Melo alindi...

Bu 3'lü Melo'ya senin yerine Wellingtonu düşünüyoruz diyecek halleri yok illaki başkan sorun çıkarıyor demiştir. Kaynak Hasan Şaş.

Wellingtonun çapraz bağlarının kopmuş olması ve başkanın gitsin diye ısrar etmemesi Melo'yu kulüpte tutan. Yoksa bu 3lü Wellingtonun peşine düşmüş.

İtalyada yılın bidonu seçilen bir adamı üstelik ne kadar sorunlu olduğunu bilinmesine rağmen potansiyeline güvenerek takıma kazandıran kimdi?

bizde kanıt sunalım madem

şubat 2014 melonun brezilya basınına verdiği röportaj

Melo: Bayern Münih beni istedi

Galatasaray'la anlaşma serüvenimiz çok uzamıştı. Galatasaray işi çok ağırdan alıyordu. Bir dönem gerçekten ayrılmayı düşündüm. Daha sonraFatih Terim'in beni ısrarla istemesi üzerine yöneticiler beni aradı. Bu gelişmeler üzerine Bayern'le görüşmeleri dondurduk. Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanamadık ama Türkiye'deki bütün kupaları kazandık. Burada ulusal bir kahramanım."

Felipe Melo - Fatih Terim - Galatasaray Dergisi Röportaj

üç senelik kontrat yapmamdaki en büyük etken Fatih Hoca. Beni inanılmaz istedi. Ve onun sayesinde yeniden Galatasaray formasına kavuşabildim. O, bence bana Tanrı’nın bir lütfu. Tanrı, onu benim hayatıma soktu. Çok sevdiğim, saygı duyduğum bir insan. Onun da bana güvendiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"Terim'in anıtı dikilmeli" - NTVSpor.net

Taraftarın hala Terim'i desteklemesi normal" diyen Melo, Terim'le ilgili, "Kendisi yaşayan bir efsane. Terim'in anıtının dikilmesi lazım. Çok önemli başarılara imza atmış bir insan. Geçmiş dönemdeki başarılarda başkanımızın da payı var. O bu takımı oluşturdu. Yardımcı antrenör ve yöneticilerimizi de unutmamak lazım. Hep beraber tarih yazıldı" dedi.

eleştiri olmalı kimse sütten çıkmış ak kaşık değil ama hocanın kıymetini bilenler biliyor zaten görüldüğü üzere, bizde keşke İnsanların hizmetlerine ve başarılarına çamur atmaktansa bir Gslıya yakışan şekilde saygı duyabilsek, tıpkı Melo gibi

Iste bundan bahsetmistim vasfi kardesim.Serkan sagolsun paylasmis bu roportaji.Daha melonun tweetleride var.

Ünal Aysal cidden işi biliyor GS'nin marka değerini Drogba, Sneijder gibi yıldızlarla geliştirdi şimdi karsılığını alıyor göğüs forma reklamı 5 milyon dolardan 15-25 Milyon Euro arası rakamlara cıktı deniliyor.

Doğum günün kutlu olsun nice yıllara büyük Başkan:)

dünkü takımı harikaydı harika

ynymu2yn.jpg

1 yıl sonrası için önümü görmem lazım diyen adam şimdi 10 gün sonrasını göremiyor.Yönetim S.O.S. veriyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt