Ünal Aysal | Başkan (2011-2014) (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yerli/Yabanci degil iyi ve kötü Teknik Direktör vardir... Sen büyük bütceli takimlarda bir eli yagda, bir eli balda hocalari getirip üzerlerinden kalkamayacaga kadar zor bir görev teslim ediyorson. Türkiye Teknik direktörlük yapilacak en zor ülkelerden bir tanesidir, o yüzden Ülkeye gelen balon teknik adamlar boyunun ölcüsünü alip gidiyorlar. Büyük ligden, kücük bir lige gelen futbolcu ile karsilastirilmasi gerek bir konudur bu... Cok kaliteli teknik adamlar var, ama büyük takim calistiracak lobileri olmadigindan dünya futbolunda ön plana cikamamislardir...

Orada Cevat Güler´in sampiyonlugu yoktur, o basari Feldkamp´indir... Sonra basarili olmus teknik adamlar hep kaliteli isimler Mustafa Denizli, Fatih Terim, Ertugrul Saglam, Senol Günes hatta Ersun Yanal bile...

Ertugrul ve Ersun tesadüfen bile basarili olmus olabilir, ama diger Teknik Adam´lar zaten bu isin Usta´lari, yurt icinde, yurt disinda basarilar ile kendini kanitlamis Teknik Adam´lar... Potansiyelli takimlarda herzaman is görürler...

Ünal Aysal futboldan anlamiyor, onu etrafindakiler doldurmuslar Sneijder ve Drogba transferlerinden sonra. "Bu takimda Teknik Adam olmadan da basarili oluruz" algisi yaratildi, buna Ünal Aysal inandi ve Terim´in gereksiz oldugunu düsündü. Bir Teknik Adam´in böyle bir mantik ile gönderilmesi bizi 5 sene, 6 sene üst üste Sampiyonluk derken, günümüzdeki halimize sokmustur... Sonucta bir sene kaybettik ve simdi yine kötü basladik.

Prandelli´den hala umutluyum, basarir mi basaramaz mi bilmiyorum ama bu is bu mantik ile yürümez.

Ben bi tane türk teknik direktör gelene kadar başarılı olamayacağımızı idda ediyorum, bekleyip göreceğiz..

Herşeyi geçtim de şu Selçuk ve Burak yenilenen o sözleşmeler var ya asrın hatası..

Moderatör tarafında düzenlendi:
düzgün aday olmayacağını bildiğimden aysal başkan olmalı diyorum. İyi ekip oluşturursa yine eski günlere döneriz ayrıca kulüpteki köstebeği bulursa bana göre herşey halledilir kulüpteki herşeyden medyanın anında haberi oluyor kadro erkenden veriliyor sırf bu yüzden kaos ortamı oldu yoksa daha ligin başı boşuna koca yılı kaos ortamında geçireceğiz aysalı istememin ana sebebleri bırakınca fenerli medyanın mutlu olacağı ve adnan döneminde yaşanan rezillikler aysal şuanda hükümet,tff ve azizle düşman yerine adnan gibi biri gelirse hep ezileceğiz şimdi hiç değilse azda olsa ses çıkarıyoruz sportif olrakta gayet başarılıyız buna sadece futbol yönünden bakmayın özellikle baskette eskiden olmayan heyecan geldi avrupa şampiyonluğu gördük,23 yıl sonra şampiyon olduk,ilk kez euroleague katıldık v.s iyi bir yönetimle ve köstebeğin bulunmasıyla başkan yine ayağı kaldırır.

Terim'in kaos futbolundan ve yaptırdığı gelecek ile alakası olmayan özelliksiz transferlerden zerre hazzetmiyorum/hazzetmedim.Terim'in mevcut milli takım kariyeri de ortada ancak bu takıma yanına aldığı Albayrak-Dürüst ikilisi ile birlikte yarar sağlamayı başarmış belki de birkaç sene kalsa bir ekol bile yaratabilecek bir hocaydı ve Galatasaray'da bir vizyon uğrunda, idealist bir ruh yaratmaya çalışıyordu. Ünal AYSAL ise yalnızca salt başarı ve güce önem veren bir profile sahip ve kendisini herşeyin üzerinde görüyor.Bir yerde bir başarı varsa ve yönetiminde de Aysal varsa bütün alkışları o toplamalıdır. Eğer kendisi ön plana çıkamıyorsa, ön plana çıkanların ayağını kaydırır ve mevcut alkışları toplar.Ancak Ünal AYSAL zannedildiği kadar zeki de değildir.İş dünyası ya da futbol fark etmez.İki sektörde de büyük paralar dönüyor, başarısızlığa yer yok ve takım ruhu/uyum çok önemli.Aysal zaten sipariş bir başkan olduğundan Galatasaray'da taraftarı uyutup, yönetmini ayakta tutmak ve aynı zamanda da alkış toplayı egolarını tatmin etmek için yapabileceği her şeyi yaptı.İsimli futbolcu ve hoca takıntısı da tamamen bundandır.Klübü uzun vadede borca sokarak eldeki paraları da çere-çöpe yatırarak, ayrıca doğru dürüst bonservisi ile oyuncu dahi satamayarak, futbol ekonomisinden ne kadar anlamadığını göstermiştir.Aysal'ın futboldan ve onun ekonomisinden ne kadar anlamadığını "Burak YILMAZ'ın satılmaması olayı"ndan daha net anlayabiliriz.Futbolcular insandır, makine gibi sürekli aynı şeyi üretemezler. Bir malın satılacağı bir seviye vardır, futbolcu için de bu geçerlidir.Derğerini bulan her şey satılıktır.Ünal Aysal ve yönetimi bunu bilemeyecek kadar Galatsaray'la alakasızlar.Maç izlemekten dahi zevk almayan adamların başkanlık yaptığı klüplerden de başarı beklmek biz taraftarlar için hayalcilik oluyor.Aysal döneminde ki ilk başarılar da Dürüst,Terim,Albayrak üçlüsünün Florya'da sağladığı disiplinli, uyumlu ve dostluğun ön planda olduğu ortam sayesindedir.Aysal klübü düzlüğe çıkabilme şansı varken sırf egoları için tekrar batırmıştır, Terim'in emeklerini de taraftarın umutlarını da heba etmiştir. Galatasaray'da bir gün çok büyük bir başarı elde edilirse, bu Galatasaray'ı tribünde izlemekten zevk alan ve her maçına giden bir başkan sayesinde olacaktır.Gerektiğinde tribüne gönderilmiş hocasıyla birlikte atılan golde çevresini yumruklayabilecek "kadar" bir başkan sayesinde olacaktır.Doğduğu topraklara fahiş fiyattan enerji satıp zengin olan bir çifte vatandaş tarafından değil.

Not: Bu mesaj çok ağır falan olmadı 1.5 sene de Galatasaray'a yapılanlar ağırdır.Ben bunları okul masraflarından kesip Galatasaray eşyası/forması alan "aptal" bir taraftar olarak yazıyorum...

Imza.. enerji konusunda katilmasamda. zorla yaptirmadi o sözlesmeyi sonucda o sektörde. Ticari basarisi, beceresi, firsatcligi diyelim.
elestirilemez o konuda bence

Olayın yerli yabancı teknik direktörle alakası yok , biraz olsun kafanızı kullanın...

2011-12 sezonu...Forvet hattımız Elmander-Baros-Necati...Eklenen bazı eklentilerle 24 hafta nasıl futbol oynadığımızı hatırlıyorsunuz...Gördüğünüz üzere 2 tane kaliteli yabancı ve 1 tane kaliteli yerli forvet var...

Hemen ardından gelen 2012-13 sezonu...Elmander sakatlık yüzünden adam akıllı oynamıyor Umut-Burak oynuyor , o da ne ? Takım ilk 18 haftada şaka gibi 33 puan alabiliyor...

Devre arası gelen Drogba-Sneijder transferleri ile 16 haftada yüksek bir puan olan 38 puanı topluyoruz , Drogba attığı ve attırdıkları ile bize hayat veriyor...

2013-14 sezonu.Artık Drogba 36 yaşında ve performansını ciddi olarak kaybediyor , kala kala Umut-Burak ikilisine kalıyoruz koca sezonda atabildiğimiz gol 59...

Geç Terim-Lucescu'yu Kloop-Simeone-Mourinho gelse ne olacak ? Sanıyor musunuz ki Prandelli gidince (bu arada gitmesini istiyorum ama olacakları da söylüyorum) her şey düzelecek ? Sen yerli forvetle oynadığın sürece kaybetmeye mahkumsun !!!!!!!!!!!!

Süper ligde 18 takımın 16 tanesi yabancı forvet kullanıyor , yerli kullanan sadece GS-Balkes.Sonuç ortada...

Konunun başkan ile alakası ise rezilin birine Galatasaray gibi takımı 5 yıl sürece muhtaç edecek olması...Bu maaaşı yüzünden kimse almaz bunu,başımızı duvarlara taşlara vurmak gerek...Gerçekten futboldan anlamıyor, o yüzden mutlaka ama mutlaka başkan olarak kalması gerektiği gibi futbolun başına Haldun Üstünel geçmeli...Güçlü bir yönetimde yola devam etmeli ama işi bilenlere bıraksın,kendisi mali konulara zaman harcasın...

Gectigimiz haftalarda maca cikartmasin takimi muhabbeti yapilinca, Turk taraftara guvenilip is yapilmaz demistim. Buyurun 2 hafta icinde adamin ticari islerine laf atmak bile takdir gorur hale geldi.

Bir ton yanlis yapti, bazilari cok kritikti. Ama gittigi zaman ben de kulubun bagimsizligindan emin olana dek Galatasaray muhabetini kapatacagim.

Burada mevzu Aysal olup olmamasi degil, kulubun bagimsiz yapisini korumasi. Gelecek olanin bunu yapmayacagini dusunuyorum. Umarim sizin dusunceniz gibi olur da korur ama sanmiyorum.

Deep Thought cihazından gönderildi.

Türk teknik direktör gelse Selçuk ve Burak'ı kesecek sanki.
Bu takıma halilhodzic gibi istediğini yaptırıp takımı yenileyecek biri lazım.
Takımın kadro mühendisliği aşırı derecede kötü.
Terim'in ilk senesinden sonra yapılan bütün transfer planlamaları tam anlamıyla bir facia.
Terim ile 2.şampiyonluğumuzu aldığımız zaman da bu görülüyordu ama şampiyon olduğumuz için üstü kolayca örtündü.
En az 10-15 oyuncusu bu takım seviyesinde futbolcu değilse orada çok bir sorun var demektir.
Artık şu yabancı sınırı belasını kaldırtacak gücümüz olmalı.
Ardından da takıma gereken müdahale yapılmalı,bir çok oyuncumuzla yollarımızı ayırmalıyız.

Durust bir yazi yazalim ve gercekleri kabul edelim..

2 sene fenerin sike olayi ile sampiyon olduk bjknin bile ceza aldigi ortamda bu cok kolaydi peki biz o iki turu birinci tamamlamak disinda ne yaptik!

Baskan olarak sike surecinde gerekli politik baskiyi kurabildik mi saibeli sampiyonlugu akip sahibine verdik mi? Sike surecinde berbaatttik.

Transfer cok ama adam gibi yatirim yokk...

Mancini hataydi ayni hatayi tekrarlayan bir is adami!

Kendi sirketinde boyle radikal karar alabiliyor mu acaba tonla transfer yapti ama amacsizca gunu kurtarmak adina...

Bence ruhunu kaybetmis bir lider galatasaraya hic bir sey katamaz..

Baskanda td.de degismeli keske bilic gibi bir adam gelse.aslinda sergene bile raziyimm..

Ama baskan gitsinnn adnan ozturklu abdurahim albayrakli ekip gelsinn

GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

son 7 sene futbolun tam da keşmekeşe dönüştüğü dönemde görüldüğü üzere türk teknik direktörler işi götürüyor,

Sneijder ne dedi: "soyunma odası arı kovanı gibi", 4 tane tercümanla iş yürür mü, takımda iletişim sorunu var, hoca kesinlikle türk olmalı ve bi an önce bizi 4-4-2 sistemine döndürmeli..
Bende istatistiklere güvenme diyorum sana.

Hiç öyle paragraf paragraf yazı döşeyecek değilim.

Kusura bakmayın arkadaşlar ama sirke döndü takım.

yapacağım en masum eleştiridir bu.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Son olarak, 97-98 yılından beri izlediğim Galatasaray'ı izlemeyi bıraktım. İzlemeyi geçtim takip de etmiyorum artık.

Bu hislerim Ünal Aysal döneminde gerçekleşmiştir.

Gectigimiz haftalarda maca cikartmasin takimi muhabbeti yapilinca, Turk taraftara guvenilip is yapilmaz demistim. Buyurun 2 hafta icinde adamin ticari islerine laf atmak bile takdir gorur hale geldi.

Bir ton yanlis yapti, bazilari cok kritikti. Ama gittigi zaman ben de kulubun bagimsizligindan emin olana dek Galatasaray muhabetini kapatacagim.

Burada mevzu Aysal olup olmamasi degil, kulubun bagimsiz yapisini korumasi. Gelecek olanin bunu yapmayacagini dusunuyorum. Umarim sizin dusunceniz gibi olur da korur ama sanmiyorum.

Deep Thought cihazından gönderildi.
Yunan veya Rus taraftara güvenip iş yapın o zaman. Başkanın futbol ekonomisinden anladığını söyeleybilecek birisi var mı bu dünyada ?

Sayın Ünal AYSAL ve kurduğu yönetimlerin transfer başarısızlıkları:

*Yiğit Gökoğlan
*Burak YILMAZ(alınması ve satılmaması)
*Tarık Çamdal(o fiyatlara, rezalet)
*Nordin Amrabat
*Albert Riera(Sol açıksız kaldık korkusu ile son gün bizzat kendisi tarafından yapıldı.)
*Dany Nounkeou
*Goran Pandev
*Blerim Dzemaili
*Gökhan TÖRE'nin alınmaması.
*Cris
*Izzet Hajrovic
*Umut Gündoğan
*Salih Dursun
*Kaan BAYSAL
*Lucas ONTIVERO
*Kapa bildirilip de üç-beş kuruşa elden kaçan önemli oyuncular.
*...

Transfer başarıları:
*Arda TURAN'ın 12 milyon'a satılması.(Bu da ne kadar başarı ise artık...)

Bahsi geçen transfer başarısızlıklarının bir kısmında Fatih TERİM'in de etkisi vardır.Ancak bu kendisinin transferden anlamadığı gerçeğini değiştirmez...

Ünal AYSAL'ın başarılı olduğu herhangi bir konu oldu mu ilk döneminde kurduğu yönetim dışında ?

Borsada Galatasaray'ın küçük hissedarlarından para alıp çöp transfere yatırma çabasını ise Allah'tan engellediler.Yoksa gelsin Dzemaili'ler gitsin Pandev'ler. Gelsin Yiğit'ler gitsin Hajrovic'ler...

haldunu,abdulrahimi ve ali dürüstü geri getir.sonrası kolay.

Yunan veya Rus taraftara güvenip iş yapın o zaman. Başkanın futbol ekonomisinden anladığını söyeleybilecek birisi var mı bu dünyada ?

Sayın Ünal AYSAL ve kurduğu yönetimlerin transfer başarısızlıkları:

*Yiğit Gökoğlan
*Burak YILMAZ(alınması ve satılmaması)
*Tarık Çamdal(o fiyatlara, rezalet)
*Nordin Amrabat
*Albert Riera(Sol açıksız kaldık korkusu ile son gün bizzat kendisi tarafından yapıldı.)
*Dany Nounkeou
*Goran Pandev
*Blerim Dzemaili
*Gökhan TÖRE'nin alınmaması.
*Cris
*Izzet Hajrovic
*Umut Gündoğan
*Salih Dursun
*Kaan BAYSAL
*Lucas ONTIVERO
*Kapa bildirilip de üç-beş kuruşa elden kaçan önemli oyuncular.
*...

Transfer başarıları:
*Arda TURAN'ın 12 milyon'a satılması.(Bu da ne kadar başarı ise artık...)

Bahsi geçen transfer başarısızlıklarının bir kısmında Fatih TERİM'in de etkisi vardır.Ancak bu kendisinin transferden anlamadığı gerçeğini değiştirmez...

Ünal AYSAL'ın başarılı olduğu herhangi bir konu oldu mu ilk döneminde kurduğu yönetim dışında ?

Borsada Galatasaray'ın küçük hissedarlarından para alıp çöp transfere yatırma çabasını ise Allah'tan engellediler.Yoksa gelsin Dzemaili'ler gitsin Pandev'ler. Gelsin Yiğit'ler gitsin Hajrovic'ler...

gercekten cok abartili bir hata zinciri olusmus. Birde bunun ustune takimdaki oynamayan ve buyuk maas adamlari da eklersen... eboue hamit gokhan zan vs vs.. hele o salih dursun ve izzet hajrovic transferleri tam rezalet... yani camiayi icten batiracak olsalar plan budur. Ultraslan etkisiz kalmistir. Buyuk kulup dedigin ucuza alir, adam eder, oynatir satar. Iyi fiyata alir... saglam oyuncu yapar... avrupaya yollar. Sonra butun gencler bize gelmek ister...Hava yaratmis oldun. Alir, oynatir, deger eder... kontrat cazip.. oynatir, satar.. Gunumuzun futbolunda, sen oyuncu satamazsan.. senin oyuncularin rakibi cekindirmezse, senin kapini calan yoksa, sen o rakiple bogusamazsin. O seviyede degilsin demektir.. Yani senin adamin o takima katki veremezse, istenmez. Peki senin buyuk para verdigin adamlar, nerden gelmis, hangi seviyede ne yapmis, bunlardir onemli olan. Anderlecht 17 yasindaki cocugu sahaya koydu gecen gun.. 2/3 sene sonra o cocuk para edecek. Degerini florya'da uretecen. Malesef biz uretmekte zorluk cekiyoruz. Ic saha hem dis saha. Sen kendi imkanlarin icinde deger yapip malina oyuncuna deger tecrube ve gelisim veremezsen onlar sana zarar vermekten baska bisey veremez. Gelmis adam 30 yasina ve ona emeklilik kontrati veriyorsun ustelek en son senesi de en iyi ucreti (s. inan). Bu resmen intihar bir durum. Nasil bir insan dukanini atese verip sigortadan para koparir diye bir plan yapar, buda boyle gidiyor ama burda sigorta falan yok. Tek mal Riva. Oyuncu dedigin mallarin da satilmaz. Yani durum cok kotu degil de, cok kotu olabilir...

Son düzenleme:
kurumsallık nasıl gidiyo başganım...

en çok kızdığım olay
1-selçuk,burak efendilerin maaşlarının arttırılması
2-hayroviç meselesi
3-kaleci eray'a yapılan %900 zam ve ardından gönderilmesi
4-gs takımının sıradan takımlar karşısında aciz kalması

Fatih hoca amrabata 5 verin en fazla diyor başkan gidip 8.5 milyona alıyor adamı sonra kim suçlu tabiki terim

15 yıldır Galatasaray'ı takip ediyorum. Bu yıl çerçevesinde Aysal'dan daha kötü bir Baskan hatırlamıyorum.

Burada Aysal kalsın ama yöneticileri degistirsin diye yorum yapanlar var. Bende Aysal normal gitmesin, DEFOLUP gitsin diyorum. Büyükte konusuyorum, bu külüp tarih boyu asla Aysal gibi bir Baskanı aramayacaktır. Cünkü bir takımı amatörler bile bu kadar kötü yönetemez.

Aysal ve ekibinin net olarak futboldan uzaktan yakından alakası yoktur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt