Ünal Aysal | Başkan (2011-2014) (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Ünal Aysal | Başkan

Ki kaldı ki Ünal Başkan'ın Sneijder ve Drogba hamlelerinin meyvelerini daha toplamadık. Son maçta parıltısını gördük. Bu sezon kalan maçlarımızda görücez umuyorum. Sezon sonu gelicek, gidicek transfer trafiğini de merakla bekliyorum ve başkanımıza güveniyorum.

Ölene kadar başkan kal.. Gerçekten senin vizyonundanki insanların başarısız olması çok az.. Satranç gibi oynadın takımla. Doğru yerde doğru hamleler.

Geleli 2 sezon olacak.1 sampiyonluk,şampiyonlar liginde çeyrek final,2.şampiyonluga da inşallah ulaşacagız.Seneye direk sampiyonlar ligindeyiz.Bizden mutlusu harbiden olamaz.Teşekkürler sayın ÜNAL AYSAL :)

Futbol'dan anlamam ben paradan iyi anlarım ama yönetmek benim işim dedi ve hakkını verdi. Ben Ünal Başkanımızın çok çok zeki, akıllı, ayrıca Galatasaray kültürünü çok iyi bilen, saygın, fair play ruhuna uyan bir başkan olarak hafızamda tutacağım. Ayrıca sadece futbolda değil Basketbol ve diğer branşlarda da sıçrama yaptık ki bu ne kadar başarılı olduğunun göstergesidir. Lütfen Ünal Aysal başkanımızın nacizane daha samimi bir ifadeyle Ünal başganın yanında ve arkasında olalım. Desteğimizi bir damla bile esirgemeyelim. Tabi diğer yönetici abilerimize de aynı şekilde. Abdürrahim Albayrak olsun, Lütfi Arıboğan olsun,Ali Dürüst olsun, Sedat Doğan olsun bunları takdir ediyorum basını ve bize karşı yapılan oyunları çok saygın bir ifadeyle tabiri caizse üzerimize yıkılmaya çalışılan bazı oyunlar da başarıyla çıktılar tabir-i caizse ağızlarına sıçtık.

Bazı taraftar toplulukları şikeci, küfürbaz, itibarsız, başarısız başkanının afedersiniz yumurtalıklarını yalarken; biz hep destek tam destek olarak GALATASARAY kültürüne yakışır bir şekilde desteğe devam etmeliyiz. Saygılar.

Iyiki varsin Baskan. Bu diriliste senin de katkin cok büyük. Tesekkür ederiz. Umarim bir dönem daha kalirsin basimizda. Sana ihtiyacimiz var. 3 sene yetmez

masallah sagligi iyi, kac senedir böyle bir baskan bekledik, cok iyi gidiyoruz

Daha iki sene olmadan efsaneler arasına girdi.

Fatih Hoca ve Ünal Baskan. Muhtesem 2li derler ya, hani öyle bir 2li. Bu yüzden bazilari bu durumun farkinda ve bu muhtesem 2liyi bozmak istiyorlar.

Ünal Baskandan baslayim. 2 sene bile dolmadan, bence Türk futbolunu degistiren bir isim oldu. Nedeni basit. Turkiyeye ilk defa proje icin oyuncular geldi. Drogba ve Snejder kalitesinde oyuncular geldi. Galatasaray Milan, Juve, Chealse, Liverpool ve Anzhinin inanilmaz yüksek maasli teklifleriyle yarisarak bu oyunculari transfer etti. Cok önemli bir olay.

Dünyada 2003ten beri mali yönetimin önemi cok önem kazandi. Takimlar sirket gibi yönetilmeye baslandi. Bizim İnterde tek adam Moratti var. Durumumuz ortada. Ünal Aysal Galatasarayi sirket gibi yönetiyor.

İlk 10 projesi de cok önemli ve ciddi bir proje. Planlanma ve strateji cok önemli. Altyapilarin tekrar yapilandirilmasi, futbol okullari kurulmasi, marka değerinin, pazar payinin artirilmasi, taraftarla bütünlesme ve taraftar desteğinin artmasi, sponsor gelirlerinin artmasi, gelirlerdeki büyüme, organizasyon, kurumsallasma gibi faktörler cok önemli. Bunlardan da öte, futbol disi gelirler cok önemli. Eğer ilk10a gireceksek, önce finansal acidan girmeliyiz. Turkiyede tv gelirleri paylasiliyor,sponsor gelirleri düsük. Günümüzde firmalar, en az maaliyetle en yüksek verim prensibini benimsiyor, bu yüzden sponsor gelirleri, sadece en yüksek seviyede sürekli kalarak, Avrupadaki ekonomik kriz nedeniyle Turkiyede piyasaya girecek firmalarla artirilir.

Azerbaycanda Almanyada futbol okullari acilmasi da mantikli. Orada pazar payi ve marka değerinin artirilmasi, yüksek kalitede yerli oyuncularin yetistirilmesi bizim icin önemli.

Borclar nedeniyle eski yönetim taraftarlari baskani yipratiyor. Sermaye artiriminda o borclari kapatmaliyiz. Daha sonra gayrimenkullari kullanarak gelirde büyümeliyiz. Sponsor gelirleri artmali. Marka değeri, pazar payi arttikca sponsor gelirleri de insallah artar. Polatin zamaninda dediği gibi gayrimenkullarda ligdeki diğer takimlarin tamaninin kat kat fazlasina sahibiz. Bunu kullanmaliyiz. Fakat satarak degilde, sürekli nakit akisini sağlayacak.

AVM, Villalar, Spor salonu gibi sürekli nakit akisi sağlayacak projeler cok önemli. GS Storelarinin sayisinin artmasi. Biz, son 10 yildaki mali krizi cok hissetik.Fenerin hemen hemen bizim 2 katimiz storesi var. Taraftar sayisi olarak daha fazlasiyiz. Ne yazikki harcama aliskanliğina yeni yeni sahip oluyoruz.

Son 5 yilda Avrupada gelirlerde en fazla büyüyen takimiz. Deloitte göre gelirlerde 30.siradayiz. Burada bir parentez aciyim. Deloitte 2012 bütcesini baz aldiği icin, o gelirlerde loca gelirleri, isim hakki gelirleri, bazi sponsor gelirleri, Clnin 15 milyon euroluk TV geliri daha verilmedi. 150 milyon euroya rahat ulasiriz diye düsünüyorum. 2013te ilk20ye girebiliriz. ilk20den ilk10 girmek icin, futbol disi projeler cok önemli.

Tüm bunlari Fatih Hocamiz olmasaydi basaramazdik. Bazilari diyor ya, GS icin bir TDden daha fazlasi sonuna kadar haklilar. Taktik ve teknik bilgisi,tecrübesi, Adam yönetimi, liderliği, vizyonuyla bizim icin cok önemli bir hoca. Elit TDlerin arasinda yer alan isim. O varken Sneijder ve Drogba gibi isimler geliyor, Mourinho size referans oluyor. Bu yönetim tecrübesizdi, Fatih Hoca olmasaydi, Ebouye 3.5 yerine 8 verirdik.

Hocanin bir diğer özelliğide oyuncu gelisiminde usta. Takimdaki dengelerde cok önemli. Bu dengeleri de bence iyi kurdu.

Fatih Hoca geldiğinde, 2014e kadar gelirler temlikli, kasa bostu. Loca ve isim hakki 2014e kadar harcanmisti. Bu takim onun basarilarinin parasiyla kuruldu. Bu saatten sonra dediğim gibi, futbol disi gelirler, altyapinin yüksek kalitede yerli oyuncular cikarmasi ve sistemin kisilere bağli kalmadan isler hale gelmesi önemli.

393152_10151374141136604_1747452737_n.jpg

Baskanim,

Kadin baskette az once sampiyonlugu kaybettik. Eminim sen hepimizden fazla uzulmussundur.

Eger yoksa planlarin arasina bu subeyi adam etmeyi eklemeni istiyoruz.

Ezeli rekabette zarar vermeye basladi.

Saygilar

Mahir

Chef reis :bid:

Allah razı olsun başkanım, büyük adamsın. Allah başımızdan eksik etmesin :016:

Büyük insan. Aysal başımızda olduğu sürece başarıdan şüphem yok.

Son iki yıldır yüzümüzü güldüren adam..

Allah başkanımızdan ve Fatih Hocamızdan razı olsun.Vizyon dediğimiz olay işte böyle genişletilir. :asd:

İlk geldiğinde eğitimli kültürlü ve oturaklı farklı bir adam olduğunu gösterdi. Buna rağmen atıp tutanlar vardı. Şimdi diyorki seneye yokum bu derece egosu olmayan bir isim. Helal olsun sana !

Allah seni ve fatih hocayı başımızdan eksik etmesin en az 3 sene daha başımızda kalın

Kutlamalarda uzakta duruşu çok iyiydi. Herşeyi ben yaptım edasıyla sahaya atlayıp kendini parçalamadı. Bu hareketi rakiplerini daha çok kudurttu helal Başkan:yenieek:

Ynt: Ünal Aysal | Başkan

Birakin Galatasarayi tum turk futbol yoneticileri tarihi acisindan milattir unal aysal.

GT-I9000 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt