Alpay Asma
Şef Gümüş Kıvrım
- 23 Kasım 2008
- 74.025
- 23.567
- 3.723
Ya ne alakası var bu olayın Terim ile? 2 senedir bağırıp çağıran 9'ar, 10'ar ceza alan Terim değil miydi? Antep maçında 9 kişi bırakılan takımın başında ki adam Terim değil miydi?
Play-off döneminde katledilip şampiyonluk son maça kaldığında Terim bu takımın hocası değil miydi? Terim varken bu fener yine bir dolu böyle maç kazanmadı mı? 2 senedir cemaat mi şampiyon yaptı bizi o zaman, bu nasıl bir mantık?
Vay be.. Terim gitmiş, Galatasaray bitmiş öyle mi? İyi bari kapatalım o zaman kulübü.. Bu mantığına göre 4 sene üst üste bizi şampiyon yapan Mehmet Ağar olsa gerek. Bu nedir ya.. Terim'i savunucam, başkana sallayacam diye Terim'i küçük düşürüyorsun farkında değilsin.
Cemaat şampiyon yapmadı tabi ki. Ama şu var. Aziz'in lobisi TFF içinde ve medya da o kadar kuvvetli ki medya 1 haber yapıyor yalanlasan bir dert yalanlamasan bir dert. Terim varken o haberler %80 oranında her seferinde azalıyor. 6 ay önce yaşandığı iddia edilen Terim-Sneijder haberleri neden 6 ay önce değil de şimdi servis ediliyor mesela. Ayrıca Terim gittiğinden beri Galatasaray.org en az onun döneminde ki ortalamanın 6-7 misli yalanlama yaptı. Fatih Terim'i ise ben bu takımda bu gücü için istiyorum zaten. Üstün bir taktisyen olduğu için değil. Terim'in gönderilmesini de bunun için eleştirdim hep.
Ayrıca bu kulüp kabul etmesek de yıllardır cemaat ile iç içe geçmiş bir kulüp. Abdürrahim Albayrak çok üstün bir yönetici mi ki ne tesadüftür ki yönetimde olduğu 3 sezonun 3'ünde de bu takım şampiyon olmuş. O Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığı sayesinde orada her seferinde. Baransu gibi cemaatin çocuklarının 3 Temmuz da ortaya çıkışı da tesadüf olamaz. Ülke futbolu en küçük hücresine kadar siyasete batmış durumda gerçek bu. Olayı tabi ki somut bir delile dayandıramam bu benim kanaatimdir.
Ayrıca geçen sezonda da tabi ki aleyhimize hatalar yapıldı ama hakemleri takip edin turnusol hakemler var bu ülke de Halis Özkahya, Tolga Özkalfa bunlar şaibeli adamlar. Tuttuğu takım illa ki var ama büyüklerin yönettiği maçlarında ki yönetim tarzları ile o sezonun gidişatını anlayabilirsiniz. Geçen sezon ki Galatasaray-Fenerbahçe 2-1'lik maçta mesela iyi bir maç yönetmiş kritik hata yapmamış ama ev sahibi takımın yani bizim seveceğimiz tarzda da maçı yönetmişti bu sezon ise gördük bugün.Yine 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe maçlarında düdükleri de aklımdadır.
Tabi benim dediğim sadece ufak işaretler kanıtlanabilirliği, resmiliği yok ama dediğim gibi spor yorumcusundan, hakemlerin saha içi davranışlarına kadar belli eder bazı şeyleri. Geçen sezon mesela Mersin maçına kadar aleyhimize de lehimize de hatalar oldu , Ordu ve Mersin maçları evet aleyhimize yönetilen maçlardı. 2 sinde de Terim ceza aldı ve sezonu kapattı. Ondan sonra ise isteseler daha da doğrayıp, FB'nin maçlarında bu gün ki gibi yönetimler göstererek çok rahat itekleyebilirlerdi daha fazla. BU SENE İSE HER HAFTA ARTAN ŞİDDETLE HAKEM HATALARI ARASINDA Kİ MAKAS AÇILIYOR. VE DE DÜZELECEK GİBİ DE DURMUYOR.