Dostum ben alınabilecek durumdaki isimleri tek tek araştıracak durumda değildim maalesef hatta foruma da çok nadiren girebiliyorum. Ben alınan isimler üzerinden eleştirimi yapıyorum. Transferin amacı olan takımı iyileştirme isteğinin başarılı olamayacağını bunun da sebeplerini söylüyorum. Tek tek mevkilere ve kulübeye isim yazmam için tüm transfer piyasasına hakim olmam lazım ki bunun için ne zamanım ne de imkanım var.
O zaman şöyle toparlayayım. İsteğin direk 11 oynayarak takımın seviyesini yukarı çekecek oyuncu transferi anladığım kadarı ile. Bu kağıt üzerinde güzel plan. Ancak mevcut şartlarda ancak varolan yabancıları değiştirerek yabancı takviyesi yapabiliyoruz. Bu ne demek? Chedjou'yu kesip yerine yabancı stoper alıyorsun. Eboue'yi yedek bırakıp yabancı hakkını sağdan sola alıp Telles'i koyuyorsun mesela.
Bu bağlamda Koray'ı mı monte etsek ne yapsak diye düşündüğümüz şartlarda "direk 11 oynayacak" yabancı transferi bizi aşar. Bu hakkı Chedjou-Ranocchia ve Eboue-Telles ile kullandık. Burada olası bir değişim Drogba-yabancı hücumcu şeklinde olabilirdi bunu eksik görebiliriz. Ama olmazsa da Drogba'yı kesememe durumu anlaşılabilir.
Şimdi tabii Hajrovic, Onteviro -ismini bile yanlış yazdım belki- kağıt üzerinde katkı vermeyecek boş adamlar olarak görünebilir ama bu adamların en büyük artısı tribünde oturdukları sürece sorun çıkartmamaları. Bu adamlar iyi de çıkabilir, kötü de çıkabilir. Zararın fazla olmaz, gençler bir yere gönderirsin en kötü. İyi çıkarsa zaten işine yarar.
Ama tutup -mesela- Nani'yi getirdin. Yer kalmadı ne yapacaksın, bu adamı tribüne göndersen ertesi gün gazeteler inler. Dolayısı ile bize lazım olan "tribünde oturmayı kabul edebilecek genç yabancılar" dı. Bunlar da geldi. Ha tutar tutmaz ama zarar etme ihtimali yahut sorun çıkma ihtimali az diğer tanınan isimlere göre.
Yerli transferde ise yapacak hiçbir şey yok. Kulüpler uçuk paralar istiyor. Bazısı da gelmek istemiyor. Böyle bir anlayış var, bas parayı al kardeşim diye ama gerçek hayatta böyle yürümüyor işler. Sen dünyaları da sunsan adam Almanya'dan kalkıp Edirne ötesinde kimsenin umrunda olmayan ligine gelmiyor. Geliyorsa zaten acaba sorunları mı var dersin

İç piyasa malum, 10 milyonlardan bahsediliyor. Burada da tercihin ne olmalı? Yurt dışında şans bulamayan (Koray) veya 2. ligden parlayan (Umut) gençelri toparlamak. Çünkü zaten somut bir şey ortaya koymuş adam sana gelmez.
Toplarsak bizim hep bahsettiğimiz, Galatasaray'ın ilk 11'i iyi ama kadrosu kötü durumu vardı. Fenerbahçe'nin bizden üstün olduğu yön budur. 11 adam dizersek biz daha iyi durabiliriz ama tüm kadroya bakınca onların eli daha rahattı. Bizim değildi. Şimdi biraz daha rahata kavuştuk. Çünkü bizim için kadroyu rotasyona sokabilme önemli bir sorundu.
Kaldı ki bence ve çoğu kişiye göre başarılı da olsa, elbette bazılarını tatmin etmemiş bir transfer sezonu olabilir. Ancak dünyanın hiç bir yerinde, başarısız bir transfer sezonu geçirdi yahut bir sezon şampiyon olamadı diye, istikrar gösteren bir yönetimin gitmesi istenmez. Zira bu aç gözlülük ve şımarıklık olur. Bunu zaten, "Fener ceza almazsa" gibi ön şarta bağlamak, zaten sorunun Galatasaray yönetimin icraatlarinde değil, sene sonu kazanacağı kupalara odaklı yaklaşım olduğu gösterir ki dünyada hiç bir takım her sene şampiyon olamaz.