Ünal Aysal | Başkan (2011-2014) (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Selçuk'a şu sözleşmeyi Dursun veya başka bir yönetim yapsa yerden yere vurulurdu.Önce taraftarlar olarak adam kayırmayı bırakmamız lazım.Yanlışa yanlış diyebilmek lazım.
Selçuk'a verilen sözleşmeye doğru diyen yok zaten. Sorun sizin sürekli önceki yönetimi suçlayarak bu yönetimi aklamanız ve onlara alan yaratmanız. Bu yönetim de bunu kullandı, kullanıyor. Her köşeye sıkıştığında önceki yönetim diye ağlıyor.

Ünal Aysal sözleşme uzatmasa Sabri'ye zamlı sözleşme veren yönetim ve teknik direktörün Selçuk'la sözleşme uzatmayacağına hatta göndereceğine gerçekten inanıyor musunuz? Varsayalım ki dediğiniz gibi bu yönetim aslında Selçuk'u gönderecekti ama önceki yönetimin yaptığı sözleşme yüzünden gönderemiyor. O zaman Sneijder'e yaptıklarını yapsınlar. İtibarsızlaştırma ve mobbing konusunda oldukça başarılılar gördüğüm kadarıyla.

Taraftarın adam kayırması konusunda katılıyorum. Aysal döneminde en ufak şeylerde tepki gösteren taraftarın bugün tepkisiz kalması hayret ettiriyor.

Ünal aysal gs tarihinin en başarılı 2-3 başkanından biridir.Daha önce de yazdım 2014 sonlarında aysal ayrılmadan 1 ay kadar önce fenerbahçe internet sitesinden bir açıklama yapmıştı.Açıklama '' biz sizi değiştireceğiz.'' şeklinde bitiyordu.Bu açıklamadan 1 ay sonra aysal ayrılma kararı verdi.Ondan sonra başımıza gelen çapsız adamları biliyoruz zaten.Fenerbahce: Biz sizi değiştireceğiz! Bu da o açıklama...

Ünal aysal gelmeden önce kulüp son şampiyonluğunu 4 yıl önce almış,üstüne bir öncek sezon rezil rüsva olmuştu.Çoğu kişi hatırlar son 6 hafta kala küme düşer miyiz diye herkes fikstürü inceliyordu..Ligin bitimine 6 hafta kala 14.sıraya düşmüştük nakın 14.sıra..Galatasaray 14. sırada - Spor Haberleri..

o sezon ki takım kadrosu

zapata
sabri
neill
servet
hakan balta
yekta
kazım
mustafa sarp
arda
baros
pino şeklindeydi...İşte aysal yönetiminin elinde bulduğu takım buydu.Bu takımın neredeyse tamamı değişmeliydi.Bir de utanmadan adnan polat'a haksızlık yapıldı deniyor.Yahu bu adam 3 sezon başkanlık yaptı kulüpte ve 3 sezonun hiç birinde takım ilk 2 sıraya giremedi,üstüne son sene takım küme düşüyordu.Hiç unutmuyorum son 6 hafta kala bucaspor ile fark 9'a düşmüştü ve bucaspor bir sonraki hafta ilk maçını bizden önce oynuyordu ve a.gücü deplasmanında 2-0 öne geçtiler ama sonra kaybettiler o maçı.Ama o 2-0'lık skoru görünce gerçekten küme düşeceğimiz korkusunu yaşadım.Sırf bu bile adnan polat döneminin rezilliği için yeterli bir örnek herhalde.

Aysal döneminde kulüp 3 senede 2 şampiyonluk aldı.
2 defa üst üste ş.liginde gruptan çıktı ve çeyrek final oynadı bir tanesinde.
2 süper kupa ve 1 türkiye kupası kazanıldı.
basketbol ve diğer sporlarda yapılan atılımları saymıyorum bile.

2011 MAYISINDA BİTMİŞ HALDE OLAN TAKIM 2013 MAYIS AYINDA BİR SONRAKİ SEZON ŞAMPİYONLAR LİGİNİ KAZANABİLİR MİYİZ DİYE HAYAL KURDURMAYA BAŞLADI.Bakın sadece 2 sene.

Yanlışları tabii ki oldu ama yaptığı olumlu şeyler çok fazlaydı.

Selçuk'a verilen sözleşmeye doğru diyen yok zaten. Sorun sizin sürekli önceki yönetimi suçlayarak bu yönetimi aklamanız ve onlara alan yaratmanız. Bu yönetim de bunu kullandı, kullanıyor. Her köşeye sıkıştığında önceki yönetim diye ağlıyor.

Ünal Aysal sözleşme uzatmasa Sabri'ye zamlı sözleşme veren yönetim ve teknik direktörün Selçuk'la sözleşme uzatmayacağına hatta göndereceğine gerçekten inanıyor musunuz? Varsayalım ki dediğiniz gibi bu yönetim aslında Selçuk'u gönderecekti ama önceki yönetimin yaptığı sözleşme yüzünden gönderemiyor. O zaman Sneijder'e yaptıklarını yapsınlar. İtibarsızlaştırma ve mobbing konusunda oldukça başarılılar gördüğüm kadarıyla.

Taraftarın adam kayırması konusunda katılıyorum. Aysal döneminde en ufak şeylerde tepki gösteren taraftarın bugün tepkisiz kalması hayret ettiriyor.

Suçlarım/suçlarız tabi.Sürekli hem Aysal'ı hem Dursun'u suçlarım ayırt etmeden.Bugün Dursun bizi yönetiyorsa,ona mecbur kalmışsak tamamen demiyorum ama Aysal'ın hatalarının da büyük payı var.Öyle hataları vardı ama büyük başkandı denip geçiştirilecek hatalar değil bunlar.Hadi Terim'i kovdu,kendince haklı sebepleri de vardı o çok subjektif bir konu ona girmeyeceğim onun sonu yok.Ancak o süreçten sonra yapılan bütün hamleler yanlış neredeyse.Gerek transferler,gerek kontratlar ve hoca tercihleri olsun.Bunun en büyük ve en yakın örneği şu Selçuk'a yapılan sözleşme misal.Bunlar dışında kurumsallaşacağım kurumsallaşacağım dedi,bu söyleminde haklıydı sonuna kadar ama pratikte hep tam tersini yaptı.İşe yarayan insanları birden kesip atmak kurumsallaşma değildir,bu olsa olsa kurumsallaşma adı altında en hafif tabirle kendi bindiğin dalı kesmek olur.

Velhasıl kelam,takım UEFA Kupası'ndan sonra ilk defa bu kadar büyük bir ivme yakalamıştı.Bunda Aysal'ın da payı var hiç şüphesiz.Ama bu ivme tekrardan eksiye geçtiyse yine kendisinin de payı büyük.Aysal Dursun'la falan kıyaslanamayacak ölçüde zeki bir adam,o yüzden yapmamalıydı zaten bunu.Dursun'u sabahtan akşama kadar eleştirsen ne olacak,kapasitesi belli beceriksiz herifin teki.Gayrimenkulden başka hemen hemen hiçbir konuda vasatın üstü bilgiye sahip olduğunu düşünmüyorum.Mal belli zaten yani orada,taraftarların %99'u eleştiriyor her zaman.O konuda adam kayrıldığını da düşünmüyorum.Ultraslan'ı falan ben saymıyorum ciddiye alınacak taraftar grubu olarak,reisleri ne derse onlar onu der.Başka bir deyişle sıkıntı,bugünü sadece bugün sanıp dünü unutmak ve körün ölüp badem gözlü olması.Mesele başarılı olmaksa,Aysal da Fatih Terim varken başarılı oldu.Onu gönderdikten sonra olamadı,Şampiyonlar Ligi'nde ve ligde gelenden geçenden 3-4 yiyorduk takımı bıraktığında.Diğer branşlar pek ilgi alanıma girmiyor,o yüzden yorum yapmayacağım ama futbol özelinde bu böyle.

Bilmiyorum,muhtemelen en az 1 kez de olsa uzatırlardı Selçuk'la nasıl Sabri'yle uzattılarsa 2 kez ama bu Aysal'ın hatasını söylememe engel değil diye düşünüyorum.

suan ki halımızın ana sorumlusu kendısıdır. klubun dursun gıbılere kalması bıle bunun sucudur. konusur konusur roportaj verır gıder demırorenı destekler gıder dursunu destekler

Bazi kişilerin sürekli Galatasarayın en önemli değerlerine nefret beslemesi çok eneteresan bu forumda. Yabancı sınırlaması olan dönemde Selçukla sözleşme imzalamış diye kötü oluyormuş. Adaletinizi seveyim.

O günler Aysallı Galatasaray piyasa yapmasaydı Belhanda, Gomis gibi 2. sınıf oyuncu bile göremeyecektik bugünler. Az kalmadı, bir kaç seneye ne dediğim anlaşılır.

Dün birşey yazmıştım. Milletin derdi Galatasaray değil, kendini haklı çıkarmak olmuş. Selçuka sözleşme yaptı diye olumlu yaptığı 90%ı yok sayıyor.

Son düzenleme:
aysali cok cetrefilli degerlendirmek yanlis . buyuk para harcadi basarili oldu , ama basarili oldugundaki geliri harcadiklarindan az kaldigi icin (bu turkiyenin kaderi aysalin sucu degil) mali anlamda buyuk yuk bindirdi

dursun ise , bunun mali anlamda birebir aynisini yapti , ustune klubu sportif olarak da kuruttu

polat ise , mali anlamda bu ikisinden cok daha onemli yapisal sorunlari cozdu ve tam guzel miras birakti , fakat o da dursundan da beter (en azindan derece olarak bir takimin baskaniydi)

polat ile dursun sportif anlamdaki basarisizlikta yarisir ama polat verdigi paralar , satislari ve kadrosunun maliyeti degeri uzerinden gidilirse dursundan kat be kat daha az zarar vermistir

buyuk bonservisle aldigi adamlari satti , topali , ardayi ,misimovici ,keitayi , baska var mi bilmiyorum

dursun bu seneye kadar onu da beceremiyordu da bruma ile ilk defa bir kus tuttu

aysalda ise oyuncu satisi hak getire , yagli sozlesmeler , tarik , hayrovic gibilere 5 er milyon bonservisler dagitti

yani baskanlarin farkli konularda dogru ve yanlis yaptigi seyler var , seyirci sportif yonuyle ilgilendigi icin kimin doneminde basari vardi , aysalin , o zaman aysal iyidir cikarimi ile ilerliyor

Bazi kişilerin sürekli Galatasarayın en önemli değerlerine nefret beslemesi çok eneteresan bu forumda. Yabancı sınırlaması olan dönemde Selçukla sözleşme imzalamış diye kötü oluyormuş. Adaletinizi seveyim.

O günler Aysallı Galatasaray piyasa yapmasaydı Belhanda, Gomis gibi 2. sınıf oyuncu bile göremeyecektik bugünler. Az kalmadı, bir kaç seneye ne dediğim anlaşılır.

Dün birşey yazmıştım. Milletin derdi Galatasaray değil, kendini haklı çıkarmak olmuş. Selçuka sözleşme yaptı diye olumlu yaptığı 90%ı yok sayıyor.

dedigin dogru en sonda ,ama savunanlar da onu yapiyor , bir adam birak 2 sampiyonlugu , sampiyonlar ligi sampiyonu da yapsa , halen bir seyleri yanlis yapiyor da olabilir eszamanli olarak

Nasil Sneijdere karsi dört bir yandan itibarsizlastirma adina mobbing uygulandiysa ve algi yaratildiysa aynisina demeyelim de benzerine de Ünal Aysal maruz kalmistir zamaninda.

O varken Galatasaray batti bitti öldü diye her gün sayfa sayfa haberler yapiliyordu, adama dört bir yandan saldiriyorlardi özel hayatindan vuracak kadar adilestiler hatta. Sermaye arttirimi engellendi, vergi cezasi kesildi, stadin cati olayindan dolayi ceza vermek istediler, aylarca metro hatti yüzünden taraftarlar stada gidemedi yollari uzadi. Yukarida Yener'in paylastigi Fenerbahce aciklamasi da manidar yani bunlarin yaninda.

Ne zaman Aysal gitti rüzgar döndü Galatasaray bitti batti öldü haberleri birden kesildi. Aysali yerden yere vuranlar birden sus pus oldu Yarsuvat denen Fener'in avukatligini yapan sike aklayici adami her gün yalayip yuttular. Cok tatli adam cok güleryüzlü diye adami yalaya yalaya bitiremediler. Dursun geldi Galatasarayin mali sorunlari yoktur diye aciklama yapti daha baskanlik seciminden önce vs. Bu herif döneminde vergi cezasi sorunu birden ortadan kalkti, cati sorunu birden ortadan kalkti, metro sorunu birden ortadan kalkti, SPK da sermaye arttirimina hic bir engel konulmadi. Aslinda cok sey yazilir cizilir de duvara anlatir gibi konustugumuz icin hic bir degeri yok bu yazilanlarin.

Ha kimse Aysala kusursuz bir baskandi demiyor bunu da anlamiyorsunuz kendi kendinize savunmak icin bir argüman yaratiyorsunuz durduk yere ya neyse. Futbolda Terim-Apo-Ali Dürüst üclüsü yüzünden basarili olduk diye savunanlara sormak lazim bu üclü yüzünden de diger branslarda basaridan basariya kostuk herhalde hani sirf bu adamlar yüzünden gelmis ya basari o yüzden diyorum.

Dün diger konuda da yazmistim, burasi Türkiye abi bu adam fazla geldi bu ülkeye. Bugüne kadar hayatinizda ne türlü baskan profilleri gördünüz de Aysal ve Süren gibi adamlari begenmiyorsunuz, evet Süreni de begenmeyenler yerin dibine sokanlar var AIG meselesinden dolayi hatta o 4 senelik kulübün en basarili dönemini bile hice sayacak adamlar var. Ister kabul edin ister kabul etmeyin bu adamlar bizim ülkede görebilecegimiz en üst kademe baskan profilleri, bunlardan daha iyisinin cikma ihtimali cok düsük. Diger kulüplerin baskanlarina hic göz attiniz mi siz yahu. Mafyavari baskan mi ararsin, yalakalikta master yapmis baskan mi ararsin, sizofren manyagin teki olan baskan mi ararsin ne ararsan var ama Aysal ve Süren'in kalitesinin yarisina bile yaklasabilecek bir adam yok.

Neyse ya Aysal gelmez artik bir daha, gelmesin de zaten hak etmiyoruz böyle adamlari hic bir sekilde. Ancak Hajrovic ama borc yapti diye salak salak argümanlar ile yerin dibine sokun siz. Sanki 100% basarili olan baskan görmüssünüz de hayatinizda. Neyse saglicakla kalin iyi forumlar

Ha bir de unutmadan borcu takti gitti diyenler var ya. Adam kongrede acik acik elinde belgelerle anlatti kulübü kac borcla alip kac borcla devrettigini arada 12 Milyon fark mi ne vardi. Kimse de orada sesini cikaramadi. Ancak yüzüne söyleyemedikleri icin arkasindan atip tuttular hep. 330 Milyon borcla birakti kulübü. Dursun bey borcu ne kadara cikartti döneminde hic kimse konusmuyor. Riva dan gelen paranin büyük bölümü sirf Dursun'un yarattigi borcu örtmek icin havaya gidecek farkindaysaniz.

Son düzenleme:
Bu olaylar bir zincir , mesela herkes bruma gitmesin dedi di mi , belki cavanda, tolga ,de jong gibi adamlar alinmasa brumanin gitmeyisi tolere edilebilecekti

aysal doneminde gelen 15 e yakin maliyetli ama istifade edilemeyen adam var , serhat ulueren bir tablo hazirlamisti bunla ilgili hatta , bu adamlari toplasan ne sneijder in , ne melonun ne de podolskinin parasina ,tasarrufuna ihtiyac kalirdi

arti , tariklar , ontiverolar , pandev ,olcan gibi dertler hep aysal doneminin kalintilaridir , bunlara "hayir olmadi" mi diyelim

burada aslinda ayni seyi soylerken , ya da aramizda 10-20% mertebesinde fikir ayriligi varken , is aysali savunma , is aysali elestirme noktasina gelince sanal sekilde o 10-20% lik sey 90% lik bir ayrima donusuyor

fikirlerinizde bu kadar fevri ,sert olmayin , gri de bakabilin

DFkhRaoWAAAYDlJ.jpg

Büyük başkan :hat:

Bizim taraftar değerini bilemedi ;(

sent via GSC

Moderatör tarafında düzenlendi:
Adam bir kere fenomen. Kurduğu cümleler, seçtiği tabirler bugün bile başka takımlarca ve başkanlarınca tanım yapmak için kullanılıyorsa geçtim bizi kulübü bu adam herkeste iz bırakmış demektir. Eksikleri yanlışları olabilir ancak imaj ve vizyon olarak bize çok yakışıyordu açıkçası.

Bu cahil akboy taraftar kitlesine yakışmıyordu, iyi ki kaçtı, iyi ki kaçırıldı.

Galatasaray'ın seviyesi Dursun ve türevleridir.

Dursun umarım 3-4 dönem daha başkan seçilir, bu camia hak ediyor.

Büyük başkan :hat:

Bizim taraftar değerini bilemedi ;(

sent via GSC

İyi başkandı da taraftarın suçu nedir? Kendisinin lisesinden mezun olan, değiştirmeyi aklından bile geçirmediği tüzük tarafından korunan divan ve kongre gönderdi kendisi. Taraftarı takımın, kulübün içine çekseydi kalırdı. Aysal'a taraftar desteği hiç bir zaman %80'in altına inmedi. ultraslanı bile hizaya getirirdi. O fazla uğraşmadan bırakmayı seçti. Herhalde traftar zorlamadı kendisini işleyen düzeni boz, yönetimi değiştir, hocaları gönder filan diye.

İyi başkandı da taraftarın suçu nedir? Kendisinin lisesinden mezun olan, değiştirmeyi aklından bile geçirmediği tüzük tarafından korunan divan ve kongre gönderdi kendisi. Taraftarı takımın, kulübün içine çekseydi kalırdı. Aysal'a taraftar desteği hiç bir zaman %80'in altına inmedi. ultraslanı bile hizaya getirirdi. O fazla uğraşmadan bırakmayı seçti. Herhalde traftar zorlamadı kendisini işleyen düzeni boz, yönetimi değiştir, hocaları gönder filan diye.

Bir kaç post Yukarıda da yazdım böyle adamlar böyle başkan profilleri Türkiye de bulmak zor. Bence Süren de Aysal sa en üst kademe başkanlar, bunlardan iyisi var mı son 20 sene de hem bizde hem başka kulüpler de? Varsa bilelim yani.

Abi hiç bir başkan kusursuz olamaz insan bunlar sonuçta hiç bir insan kusursuz değil.

Taraftarın suçu şu, hâlâ Aysal kulubü batırdı bitirdi palavrasına inanlar var. Fazla uğraşmadan mı bıraktı ne yapaydı ya her yandan önüne taş koydular, 70 yaşındaki adamın özel hayatından bile vurmaya başladılar. Başkaları gibi yalakalık yapmadı diye çatı meselesi hallolmadı metro olayı hallolmadı SPK da sermaye arttırımına çomak soktular vs.

Ultraslana para mı yedirseydi aynı Dursun gibi onları dizginlemek için? Işleyen düzeni o mu bozdu ya, durduk yere Terime sulanan TFF ye ne demek lazım. Başka takımın hocasına sulanılsa etik metik diye ağlar herkes ama bizde olunca vatan görevi oluyor.

sent via GSC

. öyle vitrinde güneş gözlükleri ile poz verip hava atıp arka taraftan batırıp da kirişi kırdığın kulüpten uzak ol hakkımızda yorum da yapma.
anlık parlamaların cezası yıllarca esaret çekmektir. vizyonmuş önce adam ol !
sorumluluk al ödemesen de en azından ben yaptım de o mertliği göster !
yüzünde botokstan başka ifade göremiyoruz sayın başkanım (!)

. öyle vitrinde güneş gözlükleri ile poz verip hava atıp arka taraftan batırıp da kirişi kırdığın kulüpten uzak ol hakkımızda yorum da yapma.
anlık parlamaların cezası yıllarca esaret çekmektir. vizyonmuş önce adam ol !
sorumluluk al ödemesen de en azından ben yaptım de o mertliği göster !
yüzünde botokstan başka ifade göremiyoruz sayın başkanım (!)

kalkinmanin da cokusun de mimari

kalkinmanin da cokusun de mimari

borçlanarak büyümek doğru bir strateji gibi görünebilir ama boş boş adamlar alarak değil.
yerli çöplere ömürlük kazık sözleşmeler vererek değil.
bruma sneıjder drogba hamlelerini eleştirmiyorum ama diğer yanda bir dünya boş adama saçtığımız paralar ?
selçuk burak yiğit vs yerli çöplere verdiğimiz paralar ?
hala kurtulmuş değiliz.
terazinin bir kefesine iyilikleri diğer kefeye kötülükleri koyduğumuzda kulüp adına rezalet dönemlerden birini yaşadık .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt