Ünal Aysal: "Bu Ateş Üfleyerek Sönmez, Çözüm Zamana Yayılamaz"

Cevap: Ünal Aysal: "Bu Ateş Üfleyerek Sönmez, Çözüm Zamana Yayılamaz"

Başta bende eleştirdim ama iş ciddiyete bindi. Herkes bize karşı cephe aldı, bu camianın sahipsiz olduğunu sanıyorlar. Gereken cevabı vermemiz lazım.

başkan bu forumu takip ediyordur dayanamadı baskımıza

Sonuna kadar bu açıklamanın arkasındayım. Herkes cephe alsa da Ünal Aysal bu duruştan taviz vermesin.

Tepkiden dolayı değil,içten geldiği gibi yazıp yayınlamışlar.Bir daha Başkan'ımı kutluyorum.

Tüylerimi diken diken etmiştir.Kısacası bizde g.te g.t denir demiştir.

Alayını toplasan bi Ünal Aysal etmez !

Piyasadaki takımların başkanları arasındaki en şerefli kişi tarih bunu yazacaktır.

Kulube ve Ünal Aysal'a Teşekkür.

Bilindiği gibi başta sessiz kalmasına rağmen başkanın bugun yaptığı açıklamalar bizi oldukça rahatlattı ve tabi yarası olanlarıda gocundurdu.

Kulube bu konuyla ilgili destek ve teşekkürlerimizi ileten maiiller atmamız gerektiğini düşünüyorum, böylece Yönetim desteğimizi hissedecek ve bu duruşunu sergileyecektir.

Ben bir Mail attım bu konuyla ilgili gereken duyarlılığı göstereceğimize eminim.

baskanimizin aciklamasini icerik acisindan cok dogru buluyorum. fakat zamanlama acisindan cok emin degilim cunku tam basinin ve sike olaylarina karisan takimlarin istedigini yapip gundem degistirtdik basina. herkes (kulupler ve basin dahil) simdi galatasarayi sucluyor bizim hicbir alakamiz olmamasina ragmen olaylarla.

Cevap: Kulube ve Ünal Aysal'a Teşekkür.

Önemli olan sonuç alınması.Yapılan açıklamaya sadık kalındığı zaman hep beraber teşekkürlerimizi sunarız.

Cevap: Kulube ve Ünal Aysal'a Teşekkür.

Teşekkürler Ünal başkan.

Cevap: Başkanımıza Destek !

Ünal ünal Aysaaaaaaaaaaaaaaaaaal Ünal Ünal Aysaaaaaaaaaaaal.

Arkadaşlar,öncelikle şunu belirterek başlamak istiyorum.Dün başkanımızı ve yöneticilerimizi tutum ve tavırlarından ötürü ağır bir dille eleştirmiştim,bugün ise başkanımız gereken tepkiyi koymuş ve sesimiz olmuştur.

Öncelikle elimizdekiler neler..5 adet Fenerbahçe yönetici ve yetkilisi,Sivasspor Başkanı,Eskişehir teknik direktörü,Ümit Karan,Korcan Çelikay tutuklandı ve mahkemeyi beklemek üzere cezaevine gönderildi.Hemen ardından emniyetten resmi bir açıklama geldi.19 adet Bank Asya ve Süper Lig maçında şike ve teşvik olduğu delillendirilmiştir dendi,peki kimdi bu kulüpler Süper Lig'den o dönem soruşturmalarında tutukluluk kararıyla yargılanacak olan?

Fenerbahçe,Sivasspor,Eskişehirspor(Yönetici bazında şüphelileri yok)

Sayın Mehmet Ali Aydınlar,öncelikle elimize belgeler geldiği anda karar vereceğiz dedi ve savcı sayın Mehmet Berk'den ön iddianameyi aldı,yani kim neden tutuklu yargılanacak bunu ifade eden iddaaname şu an Futbol Federasyon başkanının elinde.Fakat kendisi asıl iddaaname hazırlanmadan bir yargıya varmak infazdır diyor.Kendisine göre haklı olabilir.Peki diyelim ki 2-3 aylık süreç sonunda hala bu göz altılar devam etti ki ne zaman bitecek bilinmiyor,iddaaname 5-6 ay sonra yazılmak zorunda kalırsa ne olacak?

Şu an topun ağzındaki kulüpler seslerini çıkartmıyor,şikeye karışsın karışmasın herkes kendi çıkarının peşinde,bu pastadan Fenerbahçe'nin ayrılması demek onlara göre yayıncı kuruluşun geri çekilmesi demek,4 alırken 1 almak demek,şike varsa bunu bile hiçe sayarak rantını düşünmek demek..Peki eğer 3 ay sonra Fenerbahçe,Sivasspor ve birkaç kulüp düşürülme kararıyla karşı karşıya kalırsa ve Uefa bu takımları Avrupa Kupaları'ndan men ederse,onlar zarar görecek.Peki ya bu delillerden yola çıkarak bir karar verilmemesi uygun görüldü.3 ay sonra atıyorum Bursaspor,sorduğunda'Biz neden hakkımız Şampiyonlar Ligi iken Uefa'dayız'diye Futbol Federasyonu ne cevap verecek?

Galatasaray bu ligi 8.bitirdi ve şu anda üstündeki 3-4 takımla ilgili şike iddaaları var,bu takımların 3-4 ay sonra iddaanameden sonra olası bir ligden düşürülmesi olayında Avrupa Kupları'na gitme hakkı elinden alınmış olan Galatasaray'ın haklarını kim kime nasıl ödeyecek?

Eğer bu takımlar hakkında lig gerekirse geç başlatılmayıp karar verilmezse,şu an Bank Asya'da mücadelesinde devam eden Çaykur Rizespor,Gaziantep B.B tkımlarının olası bir ligden düşürülme kararında lige yükseltilmemeleri sonucu elde edeceği maddi kayıp ve prestij kaybını nasıl açıklayacak federasyon?

Emniyetten söylenen delillendirmeler çocuklara masal niteliği mi taşıyor?Futbol federasyonu özerk bir kuruluş değil midir?Futbol federasyonu Türk toplumunu bile dolaylı yoldan etkileyen futbol sektöründeki bu şaibeli ortamı temizlemek için davadaki gizlilik kararının kaldırılıp tüm delillerin elinde toplanmasını savcılıktan talep edemez mi?Etmeli...

Bunlar işin bu boyutları..Bu olay federasyon için takke düştü,kel göründü olayıdır...Bogdan Tanjevic hem Fenerbahçe antrenörlüğü hem milli takım antrenörlüğü görevlerini yapmıştır,Ceyhun Yıldızoğlu hem Galatasaray Medical Park baş antrenörlüğü hem de Milli Kadın Basketbol Takım baş antrenörlüğü görevini hala yapmaktadır.Bu mevkiilerdeki insanların birinci görevi,duygularını bağlı ve sorumlu olduğu kurumlara karşı nötralize etmek değil midir?Mehmet Ali Aydınlar,Fenerbahçe voleybol sponsoru firmasının sahibidir ve sponsorluk böyle bir kurumun başında olmasına rağmen devam etmektedir,edebilir..

Federasyon başkanı herkese eşit mesafede olmak zorundadır,Fenerbahçe Başkanı kendisinin Süper Lig'de sorumlu olduğu 18 başkandan yalnızca biridir,dostluk bu makamda geri kalmalıdır ama kalmamıştır.Mehmet Ali Aydınlar kendisinden'BAŞKANIM' diye söz etmektedir..Trabzonspor'luların açıklaması son derece mantıklı ve yerinde..Futbol Federasyonu başkanı neden Aziz Yıldırım'la 45 dakikalık bir ziyaret gerçekleştirmiştir?Bu görüşme eğer hasta ziyareti ise neden 45 dakika sürmüştür?Eğer sebep hasta ziyareti ise aynı durum ve konumdaki Nevzat Şakar neden ziyaret edilmemiştir?

Federasyon başkanının görevi etik ve adil olmaktır,oysa kendisi benim elimde olsa asla kulüplere ceza vermem,bu işi yapanlara ceza veririm demek hangi hukukun üstünlüğünü kabul etme anlayışından ileri gelir?Kanunlar açık ve net sınırlarla belirlenmişken,futbolu kirleten insanların bu derece yanında olma çabası da neyin nesidir?

Daha ilk günden kulübümüzü tehdit eden ve ceza vermekle korkutmaya çalışan,kanun önünde suçlu olmasa da şike ve teşviğin yapıldığının belgeleriyle delillendirildiği bir ortamda önce Kulüpler Birliği'ni toplayarak onları da dümen suyuna sokan,adillikten tamamen uzak bir şekilde şike ve teşviği özendiren bu kuruluşa karşı olan tepkimizi günü ve saati en kısa zaman diliminde belirlenecek şekilde Federasyon Binası'na yürüyerek protesto etmemizi,başkanımızın ve kulübümüzün yalnız olmadığını belli cümle aleme 'MEDENİ ve GALATASARAY'LILIK DURUŞUNA YAKIŞIR' bir şekilde göstermemizi sizlere öneriyorum.İşimi gücümü bırakıp her gün ve saatte de bu protestoda yer alacağımı belirtmek istiyorum..

Saygılarımla,

Dün başkana coğumuz kızdık.Neden sessiz kalıyorsun diye,bu pislikler kapanacak tepkini göster diye..

Ama başkan yerinde ve zamanında konuştu..Bütün takımlar şikenin kapanmasını isterken galatasaray'ın böyle dik duruşu iyiki galatasaraylıyız dememe neden oldu..

Baskan bu yazisiyla bugün hemen hemen bütün serefsiz takimlari gün yüzüne cikardi.

@BuyukBesiktas BirBlogdanFazlası ✔

#bjkyonetimistifa ÜNAL AYSAL KADAR OLAMADINIZ ADAM ŞERRE SAVAŞ AÇTI TEK BAŞINA

1 Ünal Aysal 17 Şikeciyi yok eder!!!

Geri
Üst Alt