Ünal Aysal, Galatasaray'ı Batırmıştır (!)

Onur Adıbelli

Büyük Kaptan
Ulan Aysal'ın ismi bile bazılarını korkutmaya yetmiş...

Bizim taraftar ne kadar beyinsiz arkadaş ya. Aklım almıyor. Bu kadar beyinsiz adamla aynı ülkede yaşamayı, bu beyinsizlerle aynı oy değerine sahip olmayı aklım almıyor.

5 milyar dolar serveti olduğu söylenen adamın gelip Riva'ya peşkeş çekim de, parasını cebime atayım mı diyecek? Bu nasıl bir kafadır lan?

Borç - alacak farkı:
2012: 377 m.TL
2013: 555 m.TL
2014: 831 m.TL
2015: 946 m.TL
2016: 1.078 m.TL

Hala adamın aldığı oyuncular takımı sırtlıyor. Muslera, Wesley, Bruma. Bu üçünü çıkart resmen PTT ayarında takım.

-Telles'i 6.5 muydu neydi sattık. Kim aldı? Aysal.
-Bugün Bruma'ya 20M istiyorsun. Kim aldI? Aysal..
-Yıllardır süren kaleci sorununu kim çözdü? Aysal.
-Yönettiği dönemde bütün branşlarda başarı gelmedi mi? Geldi.
-Wesley, Drogba gibi yatırımlarla GS'ın marka değerini yükseltmedi mi? Yükseltti.

-Adamın aldığı Tarık ve Veysel'i eleştiriyorlar. Ulan sokacam şimdi çarkınıza. Verebildikleri örnekler bir elin parmağını geçmiyor zaten. Sanki başka yerli oyuncu vardı o dönem. Gittikten sonra yerli sınırının kaldırılması ne kadar da manidar.
-Burdisso diyorlar, herifi beğenmedik zaten kiralıktı gitti.
-Hajro transferini ve Selçuk'un sözleşmesini eleştirebilirsiniz. Ama zaten kusursuz diyip tapmıyoruz adama.

Arkasında durmalıyız dediği yönetimin aldığı oyuncular:

-Dembele'ye imza parası vermeyip, 4M'a Eren
-4.5M + 3 oyuncu = kronik sakat Serdar
-Cavanda,
-Sakat Sigthorsson,
-Anadolu topçusu Josue,
-Kronik sakat Tolga.

Bu adamlara verilen fahiş yıllıkları saymıyorum bile. Takımın hem kalitesini anadolu seviyesine düşürüp, hem de mali olarak mahvetmek her yönetimin harcı değildir. Helal olsun Özbek ve yönetimine...

Sonuç mu? Evet, Ünal Aysal batırdı (!)
Hadi lan ordan. Alayınıza Aysal!

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bruma mı hangi Bruma? Şu sakatlandığında Terim'in son kazığı dediğiniz Bruma mı?

Helal kardeşim güzel konu şimdi gelirler terimciler mevzilerimize geçelim derhal..

Bruma mı hangi Bruma? Şu sakatlandığında Terim'in son kazığı dediğiniz Bruma mı?

O dönem aklı başında herkes yeteneğinin heder olacağını, bize gelmese şu anda çok farklı yerde olacağını ve bu adamı geliştiremeyeceğimizi söylemişti. Sonra 1 senelik İspanya macerası bile çok şey kattı ve bambaşka bir kimliğe büründü. Ne anlatıyorsun özetle şimdi sen?

Terimciler degil arkadaslar, terimci gorunumlu gs dusmanlari aziz yildirim ajanlari. Butun gercek gsliler Sn. Ünal Aysal'ı sever ve önderi olarak görür.

Adam tüm branşlar da 3 yılda 25 kupa almış her boku istatisliklere bağlayanlar sadece veysel tarık hayroviç diye ağlayıp duruyor devamlı..

Para yok diyen adamlar 18 ayda 45 milyon euro harcadı ve geri dönüşü olan tek oyuncu Podolski :) Aysalı taraftar eleştirebilir fakat bu yönetimin eleştirmesi tek kelime ile gülünç. Ben bu yönetim kadar taraftarı aptal yerine koyanı görmedim..Bir yönetici aynı hafta defalarca farkı söylemlerde bulunabilir mi?Şimdi bunlara Riva-Florya parası mı emanet edilecek?

doğru ünal aysal takımı batırmıştır ama kimlerin neresine batmıştır orasını bilemem!

para bulup transfer yapmak için sattığı adamlar melo-telles beğenmedikleri aysal'ın transferleri.peki borç batağından kurtulmak için satıp kar elde etmek istedikleri adamlar kimler muslera-sneijder-bruma yine beğenmedikleri aysal'ın transferleri!!

Konu iyi veya kötü transfer değil bazı Aysal'a tabiri caizse tapanların çelişkili tutumları Bruma'nın elimizde patlayacağı düşünüldüğünde Terim kazığıydı şimdi bakıyorum her konuda Aysal'ın iyi transferlerinden biri olarak gösteriliyor.

Aysal'ın ilk 2 yılı ne kadar başarılıysa, son iki yılı o kadar rezalettir. Önce bunu kabul edebilmek lazım körü körüne savunma derdine düşmektense. Yok efendim Tarık'tan, Olcan'dan başka futbolcu mu varmış, yok efendim yerli sınırı varmış gibi acizce savunup sonra tapmıyoruz demek de ayrı bir ironi.

Ocak 2014 transfer dönemi görüp görebileceğim en rezalet işlerin yapıldığı transfer dönemiydi. Haziran 2011 ve Ocak 2013 transfer dönemi de gördüğüm en iyi, en isabetli transferlerin yapıldığı dönemlerin başında geliyordu. İki işi yapan da Aysal. 1-2 yıl arayla bu kadar farklı ve tezat işler yapıyorsa ya aşırı dengesiz ya da akıl veren insanları değişmiş demektir.

İlk 2 yılda futbol olarak aklı kim veriyorsa onunla gelecekse buyursun gelsin, ama şuan içimizde bulunan durumun baş sorumlusu olan son döneminde olan ekibiyle gelecekse eksik kalsın.

Sonuç olarak kulübü ilk 2 yılda şahlandırmıştır. Ama son döneminde sert bir şekilde düşürüp batırmıştır.

35 yaşımdayım hiç bir sezon bu kadar etkisiz oynadığımız bir sezon hatırlamıyorum bir hafta önce sabri sağ açık oynuyor adam yokluğundan bir hafta sonra oraya yaptığın transfer yedek kalıyor kadro dışı kalan oyuncun banko oynuyor buda yetmiyor adam en iyi maçını oynuyor ve oyundan çıkıyor:) yemin ediyorum bu kadar saçmalığı ömrümde görmedim elimizde bir sürü maçı verdik bir sürü sakat adamlara para harcadık neresinden tutsan elinde kalıyor ve hala herkes görevde..

Yav Aysal pek çok saçmalık yaptı bunların benim açımdan önemli olanları yazacağım zaten de batırdı muhabbeti komik.

31 yaşındayım her sene gazetelerden gs batıyor kesin bu sene haberleri okuyarak büyüdüm bişey olmadı. Kaldı ki mevcut yönetim vallahi battık para yok diye gezerken saçma sapan adamlara 4er 5er milyon bonservis gömüyor demek ki para var? ha eskiden uefa kontrolü falan yoktu artık var. olduğu için de sırayla tüm kulüpler cezayı yiyip oturuyor. bjk yedi, biz yedik, fener de eli kulağında. (ki onlar da bir ara gidemedi de mevzu başkaydı)

Aysal'ı bence en gıcık kılan özellik durduk yerde işleyen sistemi bozması. daha iyi yapayım derken daha kötü yaptı ki ana olarak yönetim bazında oldu. gereksiz değişiklerdi.

td olarak Mancini hamlesini ben eleştirmiyorum, tutmadı ama mantıksız bir hamle de değildi. Öte yandan Prandelli kararı aptalcaydı.

Selçuk, Burak ile imzalanan astronomik sözleşmeler de saçmalığın bir parçası. bahane değil ancak bunları yaparken yabancı sınırı diye bir şey vardı. yine de saçma bir hamleydi çünkü selçcuk tutup şu daha çok para veriyor diye gitmezdi zaten.

herkesin dilinde olan ontivero, hajrovic vb topçulara gelince bu maalesef galatasaray geleneği. 20 yıldır böyle adamlar alınıyor sektirmeden. hani bunları aldık battık paraları saçtı mantığı ile gidersek, mali durumu düzeltmek için gelen özbek daha büyük rezillikler ile topçulara para verip verip oynatamadan gönderdi. biri batırıyorken öbürü nasıl batırmıyor bire bir aynı hamle ile anlamak güç. hamleler aptalca o ayrı.

aysal yüzünden ceza aldık diyince sanki o dönem başkası olsaydı almayacaktık gibi bir durum oluşuyor ki her türk kulübü gibi ceza kaçınılmazdı.

bu yüzden negatif durumlar çok önem arz etmiyor neden? başkası olsaydı da aynı saçmalıklar yapılırdı bir şekilde.

ama başkası olsaydı aynı olumlu gelişmeler olur muydu? muamma.

kendisini seviyoruz ama yönetimin bir ekip işi olduğu ve öyle zırt pırt kritik isimlerle oynamaması gerekiyordu, benim için eleştirecek tek yönü bu.

nike ile yapılan sözleşmenin parasını kırdıran adnan polat,türk telekomun stat ismi ve forma reklamını için verilen parayı temlik ettiren adnan polat,dsmart ile yapılan sözleşmeyi temlik ettiren adnan polat sonra birde utanmadan şerefsiz levent dün gece hepsini ünal aysal'a yıkmaya kalktı.

Yav Aysal pek çok saçmalık yaptı bunların benim açımdan önemli olanları yazacağım zaten de batırdı muhabbeti komik.

31 yaşındayım her sene gazetelerden gs batıyor kesin bu sene haberleri okuyarak büyüdüm bişey olmadı. Kaldı ki mevcut yönetim vallahi battık para yok diye gezerken saçma sapan adamlara 4er 5er milyon bonservis gömüyor demek ki para var? ha eskiden uefa kontrolü falan yoktu artık var. olduğu için de sırayla tüm kulüpler cezayı yiyip oturuyor. bjk yedi, biz yedik, fener de eli kulağında. (ki onlar da bir ara gidemedi de mevzu başkaydı)

Aysal'ı bence en gıcık kılan özellik durduk yerde işleyen sistemi bozması. daha iyi yapayım derken daha kötü yaptı ki ana olarak yönetim bazında oldu. gereksiz değişiklerdi.

td olarak Mancini hamlesini ben eleştirmiyorum, tutmadı ama mantıksız bir hamle de değildi. Öte yandan Prandelli kararı aptalcaydı.

Selçuk, Burak ile imzalanan astronomik sözleşmeler de saçmalığın bir parçası. bahane değil ancak bunları yaparken yabancı sınırı diye bir şey vardı. yine de saçma bir hamleydi çünkü selçcuk tutup şu daha çok para veriyor diye gitmezdi zaten.

herkesin dilinde olan ontivero, hajrovic vb topçulara gelince bu maalesef galatasaray geleneği. 20 yıldır böyle adamlar alınıyor sektirmeden. hani bunları aldık battık paraları saçtı mantığı ile gidersek, mali durumu düzeltmek için gelen özbek daha büyük rezillikler ile topçulara para verip verip oynatamadan gönderdi. biri batırıyorken öbürü nasıl batırmıyor bire bir aynı hamle ile anlamak güç. hamleler aptalca o ayrı.

aysal yüzünden ceza aldık diyince sanki o dönem başkası olsaydı almayacaktık gibi bir durum oluşuyor ki her türk kulübü gibi ceza kaçınılmazdı.

bu yüzden negatif durumlar çok önem arz etmiyor neden? başkası olsaydı da aynı saçmalıklar yapılırdı bir şekilde.

ama başkası olsaydı aynı olumlu gelişmeler olur muydu? muamma.

kendisini seviyoruz ama yönetimin bir ekip işi olduğu ve öyle zırt pırt kritik isimlerle oynamaması gerekiyordu, benim için eleştirecek tek yönü bu.

Adama zaten dediğim gibi tapmıyoruz. Elbette hataları oldu. Ama bu adamın doğruları o kadar fazlaydı ki yanlışlar yanında devede kulak kalıyor.
Emre'ye 10 senedir kulüp tahammül ediyor, Ontivero oynamadan gitti. Herifin on numara ayağı vardı bence. Emre kadar bile sabredilmedi.
Yapılan saçma sözleşmeler ve alınan hatalı oyuncular elbette var. Ancak o dönemki yerli sınırı çok bariz bir şekilde etkiledi bazı şeyleri...

ünal aysal tek yanlış hareketi tulun'un aklına uyup ontivero ve hajrovic'i almasıdır.veysel-tarık-olcan transferlerini ve selçuk ve burak'a verilen astronomik kontratları yerli kotası var diye verdi adam.şimdiki yabancı kotası olsa ne o türk oyuncuları alır nede selçuk ve burak'a o kontratları verirdi.o paralarla yine sneijder ve drogba ayarında 3-4 adam daha alırdı.

Aysal ölünce ne yapacagiz arkadaslar farkli seyler deneyelim diyeniniz cikmamis?

ünal aysal tek yanlış hareketi tulun'un aklına uyup ontivero ve hajrovic'i almasıdır.veysel-tarık-olcan transferlerini ve selçuk ve burak'a verilen astronomik kontratları yerli kotası var diye verdi adam.şimdiki yabancı kotası olsa ne o türk oyuncuları alır nede selçuk ve burak'a o kontratları verirdi.o paralarla yine sneijder ve drogba ayarında 3-4 adam daha alırdı.
Yerli kotasi diyorsunda bu adamlarin biyere gittikleri yoktu. Sozlesmeleri devam ediyordu.
Tek hatasi vardi diyonda en buyuk hatasi olan 1. Yonetimini dagitmasini ve tamamen tek seslilik icin kurulan 2. Yonetimini hesaba katmiyorsun. Kendisinin en buyuk hatasida budur zaten. Bugun yerdeen yere vurdugumuz sahis ogun bi mucize olmasaydi 2..baskan olacakti bunun farkinda mi degilsin yoksa gormezden gelmeyi mi tercih ediyorsun.

Geri
Üst Alt