Ünder: "Oyundan memnunum"

Cevap: Ünder: "Oyundan memnunum"

gelecek yil biraz toparlaniriz, 2-3 sene sonra ancak sampiyonluga oynariz, en az 3 sene daha zaman gerek, bir gün de yerle bir olmadik, bir gün de de düzelmeyiz, yani seneye bisey bekleme...

Mesele benim için hiç şampiyonluk değil.. Galatasaray başkanı bugün çıksın desin ki genç yatırımımızda ki sistemimiz Arsenal gibi olacak gençlere yatırım yapacaz kaliteli tecrübeli adamlarlada harmanlayacaz sonuna kadar destek olurum mesela arsenal 5 yıldır kupa alamamasırağmen wegner neden hala takımın başında ? üstelik onların yaptığı genç fetişizmi olmasına rağmen..ben umut istiyorum vizyon istiyorum.. günün birinde yabancı bir futbolcu gaşatasaraya geldiğinde ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim diyeceği büyük bir kulüp olmak istiyorum şampiyonlar liginde kupayı kaldırabilecek kalibrede bir takım olmak istiyorum ! ha kupayı alır almaz şampiyon olur olmaz.. onlar benim için mesele değil.. Galatasaray arsenal barcelona inter ayarında bir kulüp olsun varsın 14 sene şampiyon olamasın...

Mesele benim için hiç şampiyonluk değil.. Galatasaray başkanı bugün çıksın desin ki genç yatırımımızda ki sistemimiz Arsenal gibi olacak gençlere yatırım yapacaz kaliteli tecrübeli adamlarlada harmanlayacaz sonuna kadar destek olurum mesela arsenal 5 yıldır kupa alamamasırağmen wegner neden hala takımın başında ? üstelik onların yaptığı genç fetişizmi olmasına rağmen..ben umut istiyorum vizyon istiyorum.. günün birinde yabancı bir futbolcu gaşatasaraya geldiğinde ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim diyeceği büyük bir kulüp olmak istiyorum şampiyonlar liginde kupayı kaldırabilecek kalibrede bir takım olmak istiyorum ! ha kupayı alır almaz şampiyon olur olmaz.. onlar benim için mesele değil.. Galatasaray arsenal barcelona inter ayarında bir kulüp olsun varsın 14 sene şampiyon olamasın...

arsenal ve gs kiyaslayamazsin.

biz ingiltere'nin manchester united'iyiz. daima sampiyonluga oynariz. basarisizliga tahammülümüz yok.

araya 2-3 genc katarsin olur. ama 5 sene samp.luksuz vs gec bunlari renkdas.

sampiyonluga oynamadiktan sonra kapatalim kulübü. nesine oynayacagiz ilk 5 icin mi ?!

bize yakismaz. daima en tepeleri hedeflememiz lazim.

büyük kulüp dedigin hem yetenekli genclere firsat verir hem tecrübeleri oynatir ama hedef herzaman sampiyonluktur.

önemli olan ikisini ayni anda yürütebilmek.

arsenal ve gs kiyaslayamazsin.

biz ingiltere'nin manchester united'iyiz. daima sampiyonluga oynariz. basarisizliga tahammülümüz yok.

araya 2-3 genc katarsin olur. ama 5 sene samp.luksuz vs gec bunlari renkdas.

sampiyonluga oynamadiktan sonra kapatalim kulübü. nesine oynayacagiz ilk 5 icin mi ?!

bize yakismaz. daima en tepeleri hedeflememiz lazim.

büyük kulüp dedigin hem yetenekli genclere firsat verir hem tecrübeleri oynatir ama hedef herzaman sampiyonluktur.

önemli olan ikisini ayni anda yürütebilmek.

Gayette başarılı değilmi arsenal ? şampiyon olmuyor ama finallerin takımı ? ben kıyaslarken şunu demek istedim sistem öyle kolay oturmaz.. önce nedir sistemimiz onu seçelim.. yıldız futbolcu diye yutturulan emekli futbolcularmı ? yoksa iyi bir scout ve futbol okulu merkezli genç yetenekli oyuncu bulmakmı .. sonra teknikdirektör olayı .. sistem derken teknik direktör değişebilir mesele aynı zihniyette teknik direktörlerin gelmesidir örneğin lucescudan sonra eric geretsi getirmek saçmalamaktan anlık başarı kovalamaktan başka bişey değildir çünkü ikisinin futbol mantalitesi farklıdır lucescunun mantalitesine uygun oyuncu alıp sonra eric geretsi getirmek fikri ancak futbolcu simsarlarıyla yönetici ortaklığı mantığıyla açıklanabilir ki oda bizim ülkemizde yok değildir... benim demek istediğim nedir önceliğimiz ? uzun vaadede chelsea barcelona realmadrid olmakm?ı yoksa 10 sene sonra turkiyede 3-4 şampiyonluk uefa avrupa liginde gruptan ancak çıkabilen bir takım olmakm?ı.. seçim bu kadar basit kısa ve anlık başarımı uzun vaade ve sürekli başarımı?.. ikincisi çok zor ve doğru ellerde başarılabilecek bir durum orasıda var tabi..

Cevap: "Oyundan memnunum"

İlk yarı ve ikinci yarı doğal olarak çok farklıydı. Oyuncuların kondisyonu ikinci yarıda yetmedi. İlk 60 dakikada skoru ele geçirmiş olsaydık maçı kazanabilirdik. İlk yarıdaki futbolu çok beğendim, eskiyi hatırlattı. Oyuncuların fiziklerine Bülent hocanın doğrudan bir müdahalesi olamaz şu durumda. Sezon öncesi ve devre arası kamplarda yapılması gereken işti o.

bunun nedeni de o yere göğe sığdırılamayan rijkaard işte

Hadi gençleri oynatmıyorsun.Bari şu Zapata yıda oynatma.Adam şaka gibi bir kaleci.

Ilk yarti kosuyorlardi

Ikinci yari pil bitti ne yazikki

Sen de sahaya baka kaldion zamaninda degiiklik yapmadin

Caglar-Insua degiskiligiylede her kesi cileden cikardin

td biraz yürekli olur renkdaslar genc aslanlar koyar ilk 11 mesela cünkü hersey bitmis Galatasaraymiza 2-3 yil zaman lazim bu bir gercek yeni gelecek yönetim enkaz bir takim aliyor cünkü kafa dan 10 tane futbolcu lazim saka degil aci gercek ben raziyim beklemeye saygilar.

Tamam Aykut ve Ufuk ' u da oynatma paftan genç kalecileri oynat be kardeşim. Vallahi maçı izlerken tek düşündüğüm genç oyuncularımız oynama vaktinin geldiği ve geçtiğiiii

Hadi gençleri oynatmıyorsun.Bari şu Zapata yıda oynatma.Adam şaka gibi bir kaleci.

Biri bana da anlatırsa sevinirim şu Insua-çağlar değişikliğini. Aklıma tek gelen içeriye top şişirmesi için alındığı

Ilk yarti kosuyorlardi

Ikinci yari pil bitti ne yazikki

Sen de sahaya baka kaldion zamaninda degiiklik yapmadin

Caglar-Insua degiskiligiylede her kesi cileden cikardin

Iki mac gecer Aykutu koyar , tepki gorur Ufuk u dener , sonra yine Zapatayi koyar .. Bu adamin vizyonu bu kadar , sonra neden elestiriliyor diyosunuz , tabi ki elestirilecek . Bu yine daha da fena , sirf Zapataci .. Rijkaard ya da Hagi de farkli degil .. bu 3 kalecinin de iyi olmadigi bu kadar belli iken israrla bunlari oynatiyorlar.

asirma gol yiyor aykut efendi, bi mac sonra ufuk kalede , o bursada orta sahadan gol yiyor , bi bakmisiz zapata , o antepten kupa macinda 3 tane yiyor , hadi tekrar ufuk

farkli bir sey yap kardesim bir kere de !

Adamin her yaptigini taraftarlara aciklama yukumlulugu yok. Takim sahaya cikmis, iyi mucadele etmis, goze hos gelen futbol oynamis ve duzelme sinyalleri vermis. Taraftar da tabiri caizse kunefeyi bulmus kaymaklisini istiyor.

Göze hoş gelen futbol?.. En yakın göz tedavi merkezine tez zamanda görün! Deli dana gibi koşturmak, göze hoş gelen futbol anlamına gelmiyor. Akıllı bir oyuncusu olan her takım, birkaç pozisyonda skor üretebiliyorsa, bu senin takımının ne kadar akıldan yoksun olduğunun ispatıdır.

Eleştirilen her oyuncuyu, teknik adamı savunarak "sıradışı" olmaya çalışmanın mantıklı tek izahı "radikal" olmayı yaşam biçimi seçmiş insanların tutumudur.

Sporcu, teknik adam artık gerekli katkıyı sağla(ya)mıyorsa onunla yolları ayıracaksın. Yok vefaydı, çok hizmeti oldu gibi sözler hikayedir; o dökülen her terin karşılığı maddi olarak fersah fersah alınırken "vefa" sadece semt isminden ibaret kalıyor.

Göze hoş gelen futbol?.. En yakın göz tedavi merkezine tez zamanda görün! Deli dana gibi koşturmak, göze hoş gelen futbol anlamına gelmiyor. Akıllı bir oyuncusu olan her takım, birkaç pozisyonda skor üretebiliyorsa, bu senin takımının ne kadar akıldan yoksun olduğunun ispatıdır.

Eleştirilen her oyuncuyu, teknik adamı savunarak "sıradışı" olmaya çalışmanın mantıklı tek izahı "radikal" olmayı yaşam biçimi seçmiş insanların tutumudur.

Sporcu, teknik adam artık gerekli katkıyı sağla(ya)mıyorsa onunla yolları ayıracaksın. Yok vefaydı, çok hizmeti oldu gibi sözler hikayedir; o dökülen her terin karşılığı maddi olarak fersah fersah alınırken "vefa" sadece semt isminden ibaret kalıyor.

Ündere en az senin kadar kızgın olsamda bir de futbolcular daki kalite eksikliğini göz önünde bulundurmalıyız.. normal dizilişte ilk 20 dakika baskı press takımın artı yönüydü ünderin asıl hataları maç bir birken defans adamlarının değişikliği örneğin son 3 dakika kalmış hala sol bek değişikliği yapıyor hani bilmeyen çağlarda maç başı parasını alsın bari diye yaptı sanacak.. Maç 1-1 ve sol bek değişikliği 60 ına varmış bir antrenör.. ilginç.. burada bazı arkadaşlar herkesten çok biliyorsunuz filan diye yorumlar yapıyor BEYLER YİNELİYİM FUTBOL BASİT BİR OYUNDUR .herkes bildiği için bu kadar popülerdir.. akıl süzgecinden geçirerek yorumlarımızı yaparsak daha makul standardlarda anlaşabiliriz..

Ilk yaridaki orta saha-forvet oyunculari

Mustafa, Ayhan, Culio, Arda, Stancu, Aydin

Bu Arda tam, Ayhan ve Culio da yarim yaratici oyuncular. Buna ragmen baskili, pas yapan, rakibi cikartmayan bir futbol oynadik.

Fikirlerimiz uyusmayabilir, adi uzerinde fikir. Ama ben size git bir akil hastanesine yatir kendini demiyorum. O yuzden goz tedavi merkezine tez zamanda gorunmeme gerek yok. Bana gore, ozellikle ilk yaridaki futbol bana hos geldi, takim sahaya iyi yayilmisti ve birkac pozisyonda ceza sahasinin onunde topu calarak pozisyon buldu. Ben boyle yurekten oynayan takimlari seviyorum, kaldi ki takimin tek yaptigi sey kosmak degildi. Ilk yarida iyiydi takim.

"Eleştirilen her oyuncuyu, teknik adamı savunarak "sıradışı" olmaya çalışmanın mantıklı tek izahı "radikal" olmayı yaşam biçimi seçmiş insanların tutumudur." 38 yasinda oldugunu iddia eden bir kisinin internet uzerinden boyle komik tesbitler yapmasi bana dogru gelmiyor. Elestirilen her oyuncuyu ya da teknik adami savunmak gibi bir durumum yok. Yine "fikir" diye tabir ettigimiz kisiden kisiye degisen olguyu zorla kendi dogrulariniza uydurmaya calisarak farkli dusunen insanlara hakaret etme ve asagilama yoluna gitmissiniz.

Sizi kiniyorum.

Yok Artık HAYRİ CUND valla son cümleye kadar seni takdir ediyorken son cümlede evet bu arkadaş hayridir dedirttin bana bende seni tebrik ediyorum :) ayrıca şunlarıda açıklamanı rica etsem ? futbolcuların iştahlı oyunun ünderle ilgisinin olduğunu pek inanasım gelmiyor kaldıki ufacık onur kırıntısı dahi yada sınırsız gamsızlık eseri göstermeyen futbolc puan tablosuna baksa bu zaten oyununa doping etkisi yapar ? şimdi çok koştu bastı ünderin başarısı demek biraz fazla ündercilik olur.. hayri kardeş ilk yarı için doğru tespitlerine katılmakla beraber maç 1-1 ken iki defans oyuncusunu değiştirmesi ve artık tek atımımız kalmışken sol bek değişiminin maça nasıl bir katkı yapabileceğini yada daha doğrusu hangi defansif hamleyle maçı çevirmeyi düşündüğünü söylermisin ? heleki bu uzun süredir oynamayan Çağlarsa ? bu sorunun cevabını veremedikçe ünder iyi teknik direktör diyebilirmiyiz ?

Hayir diyemeyiz.

denmis ki "Oyuncuların fiziklerine Bülent hocanın doğrudan bir müdahalesi olamaz şu durumda. Sezon öncesi ve devre arası kamplarda yapılması gereken işti o."

cevabi da "bunun nedeni de o yere göğe sığdırılamayan rijkaard işte"

o yuzden adamin yazdigi ilk mesaji destekler nitelikte ve dogru tam olarak okumadan atlayan kardesh

yok yaa ? şakacıktanmı yazdın bu yorumu ? rijkard diyorsun ? hemen hemen 7 ay önce giden adam ? buda güzel..

bu takımın bu halde olmasının bi kısmıda rijkarda ait. dogru demiş. beyefndi balayından gec döndü. takımı zaten calıstırmamış bu acık bariz ortada.. o adamı korumayın alllahaskına. rijkard koyun bile güdemez..

denmis ki "Oyuncuların fiziklerine Bülent hocanın doğrudan bir müdahalesi olamaz şu durumda. Sezon öncesi ve devre arası kamplarda yapılması gereken işti o."

cevabi da "bunun nedeni de o yere göğe sığdırılamayan rijkaard işte"

o yuzden adamin yazdigi ilk mesaji destekler nitelikte ve dogru tam olarak okumadan atlayan kardesh

bu takımın bu halde olmasının bi kısmıda rijkarda ait. dogru demiş. beyefndi balayından gec döndü. takımı zaten calıstırmamış bu acık bariz ortada.. o adamı korumayın alllahaskına. rijkard koyun bile güdemez..

El insan rijkard gittikten sonra en az sezon başındaki kadar bir ara sezon ortasında verilmedimi ? hala nasıl rijkardı suçluyorsunuz ? 2 ay yahu en az yaz ayı kadar ara var turkiye liginde bu dalga konusu bile oluyorken hala zaman yokmu diyeceksiniz ? komik bir durum bu kondisyon eksikliğini rijkarda bağlamanız..

EDİT : Ayrıca bir bilgi rijkard ismini yanlış yazmadıysam Albert rocha gibi dünyanın sayılı kondisyonerlerinden biriyle çalışıyor.. buda bir nevi fikrimizi aydınlatabilecek bilgi olsun istedim..

Geri
Üst Alt