üniversite yurt ücretleri

Cihan Ağzıkara

Hic sasmaz kutsal guvercin boku fali
Yönetici
Süper Moderatör
ülkenin çivisinin çıktığının bir başka göstergesidir. itü'ye ait yurt ücretleri açıklanmış.

1627933479973.png

vadi yurtlarının farkı ne
Vadi yurtları imkan açısından en düşük yurttur. Kampüsün merkezine de biraz uzaktır. Mesela Gölet yurtlarında mutfak imkanı varken Vadi'de yoktur. Ya da Ali İhsan Aldoğan'da banyo tuvalet odanın içindeyken Vadide her koridorda bulunur banyo tuvalet. Ortaktır yani.

Odalar 2 kişilik ve 3 kişilik yapılmamalı insanların bir özel yaşamı var tek kişilik yapılmalı.

Ben 2008de Vadide 180 liraya kalıyordum yav çok artmamış :D

Pandemi öncesine göre fark nasıl?
Ben bıraktığımda 230-240 liraydı admirim. 10'ar lira artardı hep. Hatta kaldığım son sene 15 lira atmıştı rektörü ( o zamanlar Muhammed şahin) vadi yemekhaneye getirmişlerdi sen ne yapıyorsun demek için :D

Ben bıraktığımda 230-240 liraydı admirim. 10'ar lira artardı hep. Hatta kaldığım son sene 15 lira atmıştı rektörü ( o zamanlar Muhammed şahin) vadi yemekhaneye getirmişlerdi sen ne yapıyorsun demek için :D

Ev kiraları inanılmaz arttı, bunlar da ayak uydurmuşlar.

Öğrenci olmak da çok zor bu dönemde.

Ev kiraları inanılmaz arttı, bunlar da ayak uydurmuşlar.

Öğrenci olmak da çok zor bu dönemde.
bundan önceki rektör öğrencilere kan kusturmuştu her konuda. şu anki rektör de belli şırıngayla çekiyor kanı. Yazık oldu koca kuruma

Arkadaş sen devlet kurumusun, esnaf gibi geçmiş 1.5 yılın acısını çıkarmaya çalışmak komedinin yeni hali.

Milleti 4 kişi bir odaya tık toplam 3000tl para al. Yuh yorum.

2014'ten sonra okumanın çok gereksiz oldugu kanısındayım

2020 yılında mezun oldum, 4 yıl + 1 yıl hazırlık toplamda 5 sene okudum

1627934609334.png

41k borc ile mezun oldum, + ortalama aylık 1k kiradan 60k tl yapar, bunun yemeği suyu faturası derken 5 yılda 130-140k tl gitmistir. 41k tl borc da cabası

Hicbir sekilde degmedigini düsünüyorum acikcasi, getir'de çalışan arkadaşlarım benden daha fazla maaş alıyor, açıktan lise bitiren arkadasim torpille devlete girdi, ekstrasıyla cartıyla curtuyla nereden baksan benden 2 kat fazla maaş alıyor ve ben okurken o para biriktiriyordu, arabasini aldi evi icin para biriktiriyor. Şişli belediyesinde çalışan bir memur arkadaşım var, o da liseyi açıktan bitirmişti şu an eline geçen maaş ortalama 7.5k, çok garip bir duzene denk geldik

Artık bu ülkede diplomanin tek artısı yurtdışına çıkmayı kolaylaştırması

bundan önceki rektör öğrencilere kan kusturmuştu her konuda. şu anki rektör de belli şırıngayla çekiyor kanı. Yazık oldu koca kuruma
İTÜ bayağıdır gerileme dönemine girdi zaten, malum kesime yakın davranan her kurumda olduğu gibi.

Kontenjanların niteliğe değil niceliğe hitap ettiği bir yapıda da fazlası beklenemez.

Arkadaş sen devlet kurumusun, esnaf gibi geçmiş 1.5 yılın acısını çıkarmaya çalışmak komedinin yeni hali.

Milleti 4 kişi bir odaya tık toplam 3000tl para al. Yuh yorum.
Abi Vadi yurtları (ben bıraktığımda) 4 bloktu.

Her blok 5 kat, katlar 24 oda.

480 * 3* 485 = 700 bin lira yılık getirisi

Üniversiteler kesin yüz yüze mi olacak yani? Bununla ilgili bir açıklama yapıldı mı?

Kiz yurtlari cok pahali isyanlarinda haklilar onlara da bir vadi lazim en son vadiyi sadece yaz okulunda kullanabiliyorlardi

Geri
Üst Alt