üretim yapamayan tüketici devlet

Recep İçfındık

Büyük Kaptan
tam anlamiyla devlet olma olgusunu tamamlayamayan zayif kurumlar. daha cok (bkz: "kabile") olarak nitelendirilmelidir.

Kabile: Ortak bir atadan türediklerine ve birbirleriyle kan akrabalığı bulunduğuna inanan ataerkil, geleneksel topluluğa kabile denir.

uretim yapamayan milletler, yok olmaya mahkumdur

Baslik tekrar yapilandirildi

Son düzenleme:
aynı zamanda kadın cinayetlerinde üst sıralarda ve adaleti olmayan devletlerdir.

Birde dünyanın yeni süper gücü olacağını iddia etmektedir

O tren kaçtı artık çok seneler önce .Bu saatten sonra sırf üretmek için üretmeye gerek yok kapılacak pazar filan kalmadı.

Skoda, Cek Cumhuriyeti'nin yerli otomobil firmasiydi, 91 yilinda volkswagen tarafindan satin alindi.
sehrin yuz olcumunun (Boleslav) 1/3'ten fazlasını kaplamakta ve sehrin bir parcasi olma niteligini korumaktadir.
Hala Cek Cumhuriyeti'nin ekonomisinde onemli bir yer tutar.

hani kucumsenir ya herkes
"cek cumhuriyeti" mi diye burun kivrilir

Son düzenleme:
Aynı devlet ümmetçilik politikası uygular. Sıkıştığı yerde dini ön plana atar. Bu kadarla sınırlı mı? tabii ki değil.

Bu tür bir devlette bilim gelişmemiştir. Hele bu ülke bir de müslüman bir ülkeyse, Ülke yetkilileri Müslümanlardan Mucit çıkmaz diyecek kadar pervasızlaşabilir.

Motor üretiliyor ve üretilecek. Yakın zamana kadar bunu yapan firmadaydım.

Otomobil olayı çok zor.

Gönül ister tabiki. Tayyip de istemişti... Ama bu işi yapacaksa büyük sermayedarlar yapacak. Hiçbirinde güven özveri tecrübe yokmuş.

Motor yapıyorsak otomobil neden yapmayalım ki? Zaten tek eksiğimiz motor gerisini yapmakta ne var ki?
Ciddi Arge maliyeti lazım kalite için. Bunu da devlet desteği olmadan sağlayamazlar. Hiçbir firmada bu sorumluluğu almaz. O yüzden savunma sanayi projelerinden elde edilen know-howla belki bir şeyler olabilir ama şu gerçekki ülkede ciddi bilgi eksikliği var. Mühendisler gerekli bilgilere sahip değiller ve eğitecek insan da pek yok o yüzden devlet destekli bir firmanın bu işe girişmesi lazım.

Aslında şu an babayiğit projesi var ve elektrikli araç yapılacak ama ne kadar kullanışlı olur Türkiye'de orası soru işareti.

Aynı devlet ümmetçilik politikası uygular. Sıkıştığı yerde dini ön plana atar. Bu kadarla sınırlı mı? tabii ki değil. Bu tür bir devlette bilim gelişmemiştir. Hele bu ülke bir de müslüman bir ülkeyse, Ülke yetkilileri Müslümanlardan Mucit çıkmaz diyecek kadar pervasızlaşabilir.
Sorun dinse Italya ve Almanya gibi Hiristiyan ülkeler nasil o kadar araba markalari üretebildiler? Sorun dinle alakasi yok, bizim milletimizin mentaliteyle alakali; çok kisa vaade düsünceye sahibiz genelde. Tabi vizyonlu insanlar var ama genelde nasil en kisa zamanda basarili olurum diye isimizi halletmeye çalisiyoruz. Türkiyede yerli motor-otomobil üretme potansiyeli var, ama onu basarmak için ciddi zaman, para ve en önemlisi; egitimli insanlara ihtiyacimiz var.

cok net birsey var %100 yerli otomobili bir kac asirda yapamaz bu devlet ve millet.

Bu devlet kolay kolay gelismez, yapabilecegi en buyuk sey duble yol. Onuda yok su patladi, yok dogal gaz gibi nedenlerden dolayi surekli kazarak follos ediyorlar

bir dünya liderine(!) sahip olan devlettir.

Sorun dinse Italya ve Almanya gibi Hiristiyan ülkeler nasil o kadar araba markalari üretebildiler? Sorun dinle alakasi yok, bizim milletimizin mentaliteyle alakali; çok kisa vaade düsünceye sahibiz genelde. Tabi vizyonlu insanlar var ama genelde nasil en kisa zamanda basarili olurum diye isimizi halletmeye çalisiyoruz. Türkiyede yerli motor-otomobil üretme potansiyeli var, ama onu basarmak için ciddi zaman, para ve en önemlisi; egitimli insanlara ihtiyacimiz var.

Sorun din değil. Aksine sorun dinin ne oldugunu bilmeyen ama islam ve ümmetcilik politikasi uygulayan, lise mezunu islamcılar. Sorun bunların kafaları. Bu kafa vizyonsuz bir kafa. Menderes zamanından itibaren bu kafalar yönetiyor ülkeyi. Hal böyle olunca Az gelişmiş ülke konumuna girmemiz çok normal.

Misal, araç yapımına yol açayım demiyor kimse. Onun yerine, dısarıdan alayım aldığımın neredeyse bir buçuk katı fazlasina satarım mantığı var.

Ve satıyor da zaten. Açıkcası araç veya motor yapımına Türkiyenin girmesini ben istemem. Benim gibi çoğu kişinin bir kaç zevkinden biridir arabalar. içine etmesinler mümkünse.

Son düzenleme:
Brezilya uçak üretiyor daha dün izledim, Hindistan Mars'a uzay aracı gönderdi hemde 75 milyon dolara mal etti ve tek seferde tam başarı sağlayarak bir ilki gerçekleştirdiler, İran sürekli uzaya canlı gönderip duruyor, biraz araştırırsanız daha neler göreceksiniz, biraz bilim ve teknoloji ile alakanız varsa ülkemizin ileride kötü durumlara düşeceğini anlamanız çok zor değil, sadece tüketen hiçbir şey üretemeyen toplumlar yok olurlar tarihte bunun örnekleri çok.

13 yıldır ülkeyi yönetiyorlar eğitim ve bilim için tek çivi bile çakılmadı, bunu kimse önemsemiyor çaldıkları milyonlar herkesin dilinde, parayı pullu yerine koyarız ama asıl bizden çaldıkları geleceğimiz, geleceğimizi kurtarmalıyız herkesin asıl anlaması gereken de budur.

Geri
Üst Alt