üst üste 14 yıl şampiyonluk görmemiş taraftar

Cihangir Göktaş

10 Numara!
73-87 seneleri arasında yaşayan , Bizi Galatasarayli yapan Babamız , amcamız , dayimiz , abimizdir.

Çile çekmiş ve Galatasaray sevdasından vazgeçmemiştirler.keza günümüzde sosyal medya gazıyla tüketici toplumu olduğumuz düşünülürse sırf bu yüzden hayranlik duyulup takdir edilmelidirler Ayrıca 10 senedir şampiyon olamayan şikeci camia gibi " dıj güçler vs" deyip aglamamislardir.

İyi ki vardırlar.

ciddi yönetim ve teknik heyet başarısızlığı +++ olarak taraftarda buna ayak uydurmuş

o dönemde fener tribünlerinde bizim 14 sene ve beşiktaşın 15 sene şampiyon olamamamıza istinaden 14’ü sarı zemin üstüne kırmızı, 15’i siyah zemin üstüne beyaz olarak “bekleyemeyiz biz 14-15 sene” diye pankart açarlarmış.

Biz o dönemleri bilmeyiz ama tahmin ediyorum çok gerek duyulmamış, yatırım yapılmamış. Eskiden yarışmacılık bu kadar ön planda değilmiş. Sonrasında futbolun endüstri haline gelmesiyle büyük atılımlar yapmışız. Başarı odaklı çalışmışız.

Biz o dönemleri bilmeyiz ama tahmin ediyorum çok gerek duyulmamış, yatırım yapılmamış. Eskiden yarışmacılık bu kadar ön planda değilmiş. Sonrasında futbolun endüstri haline gelmesiyle büyük atılımlar yapmışız. Başarı odaklı çalışmışız.
Galiba o dönemler futbol ekonomisi 14 sene şampiyon olamamayi da kaldırabilir vaziyetteymis.

ciddi yönetim ve teknik heyet başarısızlığı +++ olarak taraftarda buna ayak uydurmuş

alakasi yok.

O donem mafyatik iliskilerin revacta oldugu, $ikecilerin rahatca takildigi bir donemdi. Siyaste bireysel olarak isin icindeydi ve futbol endustriyel hale gelmemisti henuz (kitlese etki yoktu). Meyda ve yesilcam'i kontrol eden fenev (nam-i diger $ikeciler) gemisi yurutmus, mafyatik iliskilerle hem one cikan oyunculari kadrosuna katmis hem de hakemleri/camialari tipki bu sezon (ilk kez degil onceden de) oldugu gibi kontrolleri altina almaya calismlardir. Bunun benzerini $ike surecinde ortaya cikan tapelerde Azize'nin de yaptigini goruyoruz. Yanisi isi saha disinda bitirmek oncelik. Galatasaray'in naif, sportif odakli ve dahi ic problemleriyle ugrasmasi sebebiyle yol almislardir, tabi yerel olarak. Avrupa'da herhangi bir basari yok, Milli Takim seviyesinde de. Ne zaman biz, devrim yapip isi saha isine cekip hem Avrupa'da hem de Milli Takim'a katki vererek milli basarilar ettiysek o zaman gercekler ortaya cikti, takke dusup kel gorundu.

O dönemin başlarına yetişememiş olsam da geri planda kalmış bir kulübü tutmanın etkisiyle olsa gerek, hep liglerinde baskın olan Avrupa kulüplerini değil de onları en çok zorlayan rakiplerini tutmuşumdur. Liverpool' a karşı Manu, Real' e karşı Barca gibi. O zamanlar Liverpool çok üstündü, Manu Ferguson' la birlikte açıldı.

Galiba o dönemler futbol ekonomisi 14 sene şampiyon olamamayi da kaldırabilir vaziyetteymis.
Evet. Taraftar profili, ekonomik getirisi gibi faktörler. Futbolun endüstri haline gelmesi, uluslararası hale gelmesi her şeyi değiştirdi. Galatasaray Türkiye’de bunu en iyi anlayan kulüp oldu. Şansımıza bizim tuttuğumuz takım oldu. fener de eskisi gibi siyasi ve mafyatik ilişkilerle başarı kovalamaya devam etti. Başarısız oldu. Olay bu.

alakasi yok.

O donem mafyatik iliskilerin revacta oldugu, $ikecilerin rahatca takildigi bir donemdi. Siyaste bireysel olarak isin icindeydi ve futbol endustriyel hale gelmemisti henuz (kitlese etki yoktu). Meyda ve yesilcam'i kontrol eden fenev (nam-i diger $ikeciler) gemisi yurutmus, mafyatik iliskilerle hem one cikan oyunculari kadrosuna katmis hem de hakemleri/camialari tipki bu sezon (ilk kez degil onceden de) oldugu gibi kontrolleri altina almaya calismlardir. Bunun benzerini $ike surecinde ortaya cikan tapelerde Azize'nin de yaptigini goruyoruz. Yanisi isi saha disinda bitirmek oncelik. Galatasaray'in naif, sportif odakli ve dahi ic problemleriyle ugrasmasi sebebiyle yol almislardir, tabi yerel olarak. Avrupa'da herhangi bir basari yok, Milli Takim seviyesinde de. Ne zaman biz, devrim yapip isi saha isine cekip hem Avrupa'da hem de Milli Takim'a katki vererek milli basarilar ettiysek o zaman gercekler ortaya cikti, takke dusup kel gorundu.
Galatasaray hep öncü kulüp olmuştur; futbolun, basketbolun yaygınlaşmasında filan etkin rol oynamıştır. Dediğin gibi, genelde elit zümreden oluşan camia spor odaklı kalmıştır. Basketbol' da çok başarılı olup ''Yenilmez armada'' payesini aldığı dönemde, başka takımda çok sivrilen büyük bir yetenekle bağlayıcı sözleşme yapılmışken, ''FB alsın, güçlensin de rekabet olsun'' diye transferi iptal etmiş, o oyuncu sayesinde FB şampiyonluk yaşamış mesela. FB camiası ve yönetiminden tarihin hiçbir döneminde, hiçbir konuda böyle bir jest beklenemezdi...

Biriside benim babamdır, izmir'de yasamalarına rağmen o yoklukta coğu maça gidermiş.

Ben daha dünyada olmadıgım için bilrmiyorum ama o günlerden hatıra bir şampiyonluk teyp kaseti vardi meshur "14 senelik bu cile, bitti artık bu sene " diye gıden marşın da içinde olduğu.. Küçükken çok dinlerdim bu kaseti ama bir taraftar için ne kadar zorlu bir donemmis daha yeni yeni idrak ediyorum fenerlileri gördükçe..

Geri
Üst Alt