üst üste 14 yıl şampiyonluk görmemiş taraftar

O hasretin son 5 senesine yetistim yas olarak. Evde 3 Fenerli abi bir de Besiktas’li abla. Sirf onlara uyuzluk olsun diye tuttugum Galatasaray. Renklerine de vurulmustum ayrica. Abilerimin benle dalga gecmesi, mahalledeki ve okuldaki agir Fener dominasyonu. Kim bilebilirdi ki Turkiyenin son 36 yilindaki 18 sampiyonlugunu Galatasaray’in alacagini. Biz hasrete sevdalandik ama zaferlerle gecen bir omur yasadik. Ilkokuldaki Fenerli arkadaslarim ne haldedir cidden merak ediyorum :)

O hasretin son 5 senesine yetistim yas olarak. Evde 3 Fenerli abi bir de Besiktas’li abla. Sirf onlara uyuzluk olsun diye tuttugum Galatasaray. Renklerine de vurulmustum ayrica. Abilerimin benle dalga gecmesi, mahalledeki ve okuldaki agir Fener dominasyonu. Kim bilebilirdi ki Turkiyenin son 36 yilindaki 18 sampiyonlugunu Galatasaray’in alacagini. Biz hasrete sevdalandik ama zaferlerle gecen bir omur yasadik. Ilkokuldaki Fenerli arkadaslarim ne haldedir cidden merak ediyorum :)

Renkdas senede 10 mesaj ortamasiyla hala kullanici adi ve sifreni hatirlayip uye olman da ince bir detay :)

Bakin biz 1980'lerin basini bilen taraftariz. Bizim devrimiz gecti. Galatasaray sizlere emanet. Lutfen sunu unutmayin. 14 yillik hasretin ardindan sampiyon olduk ama 1987 yazinda Ali Sami Yen kapalisinda dev bir pankart asiliydi. "Yetmez bize bu kupa, hedef artik Avrupa" diye. Bu pankarttan 13 yil sonra Cimbom once UEFA'yi sonra Super Kupa'yi kazandi. Yerel basarilar yetmez. Vizyon Avrupa'dir. Bu vizyon zaten sizi Turkiye'de zaten en buyuk yapmaya yeter. Lutfen genc Cimbomlular olarak bu vizyonu asla kaybetmeyin.

Biriside benim babamdır, izmir'de yasamalarına rağmen o yoklukta coğu maça gidermiş.

Ben daha dünyada olmadıgım için bilrmiyorum ama o günlerden hatıra bir şampiyonluk teyp kaseti vardi meshur "14 senelik bu cile, bitti artık bu sene " diye gıden marşın da içinde olduğu.. Küçükken çok dinlerdim bu kaseti ama bir taraftar için ne kadar zorlu bir donemmis daha yeni yeni idrak ediyorum fenerlileri gördükçe..
Halit Kıvanç maçları tek tek anlatmıştı golleri falan

“14 senelik bu çile
bitsin artık bu sene
sen şampiyon olacak
seni sevmeyen ölsün

Bu maça gitmiştim. BJK deplasmanda son dk. golüyle berabere kalınca şampiyonluk kucağımıza düşmüştü.

O zaman biletler, Hasnun Galip te satılırdı. Kavga dövüş bilet alabilmiştim.

Geri
Üst Alt