Uzay Haberleri ve Tartışma Konusu - Sayfa 6 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

Uzay Haberleri ve Tartışma Konusu


Eskiden uzaya cok özenirdim ve bir gün gitmeyi isterdim. Taa ki bizden sonraki galaksinin bilmem kac milyon isik yili uzakta oldugunu ögrenene kadar. Ayrica insanoglu daha uzaya gidebilecek gercek teknolojiye bile sahip degilmis ve uzay ile ilgili neredeyse hicbir sey bilinmiyor (Einstein'in teorileri haric, onlar da teori). Anladim ki bu dünyadan kolay kolay kacis yok :)
 
Güneş Plüton'dan nasıl görünürdü?

Dünya, Güneş'ten 150 milyon kilometre uzaklıktadır.
Plüton 6.000 milyon kilometre uzakta, yani 40 kat daha uzakta.
Bu nedenle, Güneş'in çapı Dünyamızdan kıyasla 40 kat daha küçük görünecektir.
Yine Dünyamıza kıyasla parlaklığı, 1600 kat daha sönük olacaktır. Dünya'da 1360W/m² ile, Pluto'da 0.85W/m², enerji miktarı çok zayıf olacak.

Yine de herhangi bir yıldızdan daha büyük.
Bu -18.75'lik bir görünür büyüklüğe karşılık gelir. Gökyüzündeki en parlak yıldız olan Sirius'un görünür büyüklüğü -1.46'dır.

Dünyamızdan, Venüs'ün maksimumu -5 ve Jüpiter'in -8 görünür büyüklükte görürüz.

main-qimg-1799cee21bf6e34b5ea6693b7fdcd402-lq


Apparent Magnitude - Görünür Büyüklük ifadesini nasıl çevirebilirim bilemedim.. Varsa yerine koyabileceğimiz bir bilimsel açıklaması onu yazalım :red:
 
Minyatür boyutta güneş yapıp her eve sınırsız enerji verseler süper olur. Her arabada telefonda, her yerde. Var bir hayalimiz...
 
Dünya'yı uzaydan ilk kez ne zaman gördük? :unsure:

24 Ekim 1946 II. Dünya Savaşı'nın sona ermesinin ardından Almanlardan ele geçirilen bir V-2 füzesini fırlatmak için New Mexico çölünde toplandı. Ancak bu kez, Nazilerin gelişmiş roket teknolojisi, savaş yapmak yerine bilim için, yeni bilgiler edinmek için kullanılacaktı.

Fırlatılan rokete 35 mm'lik bir sinema filmi kamerası bağladı. Roket yüksek hızda doğrudan havaya fırladı, kamera bir buçuk saniyede bir yeni bir fotoğraf çekti ve kareleri eski tarz bir film makarasında sakladı. Görevin ilk kısmı bir başarılıydı. Ekip, füzenin gökyüzünde kaybolmasını izledi, ardından verileri kurtarmak için çöle gitti.

Roket çöle çakıldıktan sonra kamera parçalara ayrılmıştı, ancak film sağlamdı, çelik bir kasetle güvenli bir şekilde korunuyordu. Fotoğraflar grenli ve düşük kaliteliydi.

İşte o gün çekilen en iyi fotoğraflardan ikisi:

1669731887626.png

1669731902030.png
 
Üst Alt