Van'da 7.2 Büyüklüğünde Deprem Oldu!

Cevap: Van'da 7.2 Büyüklüğünde Deprem Oldu!

Azerbaycan, deprem bölgesine ilk dış yardımı gönderen ülke oldu. Azerbeycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatıyla, kardeş ülke Azerbaycan’ın Acil Durumlar Bakanlığı birkaç saat içinde ülkemizdeki depremzedelere yardım için 2 uçak malzeme ve 140 kişilik arama kurtarma ekibi gönderdi.

İzmir Aliağa’daki PETKİM kompleksinde kurulacak Star Rafinerisi’nin salı günü yapılacak temel atma töreni için Türkiye’ye gelecek olan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, acil olarak deprem bölgesi Van’a yardım ulaştırdı.

Azerbeycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatıyla, kardeş ülke Azerbaycan’ın Acil Durumlar Bakanlığı birkaç saat içinde ülkemizdeki depremzedelere yardım için 2 uçak malzeme ve 140 kişilik arama kurtarma ekibi, Bakü’den havalandı. Azerbaycan’dan kurtarma ve sağlık ekipleriyle yardım malzemesi getiren uçak bu akşam Van Havaalanı’na indi.

Uçaklarda bulunanlar ise şöyle:

Birinci uçak:

140 kişilik uluslararası standartlarda ekipmanları ile birlikte özel eğitimli kurtarma ekipleri

Özel kurtarma köpekleri

Özel kesme, kaldırma, kırma, çıkarma aletleri

İkinci uçak:

2 özel sahra mobil mutfağı

150 çadır

2500 battaniye

750 yatak tulumu

Öfke de Ölü gibi

Tevazu da Toprak gibi olmak lazım

Unutmayın Birlik Rahmet tir.

Enkaz altından 7 kişi sağ olarak kurtarılmış

Çok büyük imtihanlardan geçiyor bir çok millet son yıllarda . Bugüne kadar hep yardım eden uzaktan izleyen biz olduk . Şimdi terörle depremle bizim başımızda bu felaketler . Bizlere düşen birlik olmak , dayanışma halinde olup çözümler üretmek . Dua etmek . Allah'tan yardım istemek nihayetinde . Yardım ve dualarımızı esirgemeyelim birbirimizden . Herkes elinden geleni yapmaya mecbur . Bu günleri bu şekilde atlatacağız Allah'ın izniyle .

Yanlız bina yapma konusunda eksiğiz

bunu kabul edelim

Dere yatağına ev yapılıyor bu ülkede

topyekün akıllanmamız lazım

:(

Hayır görünende şer, şer görünende hayır olabilir.

Bu gibi felaketler bizi birbirimize daha da yakınlaştırabilir arkadaşlar.

Mng kargo deprem bölgesine ücretsiz gönderim yapıyor. Özellikle kışlık giyecek ve battaniye'ye çok ihtiyaç varmış arkadaşlar, duyarlı olalım..

super zengin is adamları akıtıverse ya birkaç milyon dolarcık... yoook akıtmaz.

Gscimbom olarak bizde elimizi cebimize atmalıyız beyler...

Evdeki Elbiselerimi ikiye bölüp yarısını Van'a yollayacağım...

arkadaşlar istanbulda her ilçede yardım masaları kuruldu ayrıca van'a giden araclar yardımları kabul ediyor .... duyarlı olalım ... istanbul pendik civarında olanlar mostar köprüsünün altında yardım alıyorlar ...

Yanlız bina yapma konusunda eksiğiz

bunu kabul edelim

Dere yatağına ev yapılıyor bu ülkede

topyekün akıllanmamız lazım

:(

Sakaryada gel 2 kat üstüne izin yok. Gerçekten bu konuda Türkiyeye örnek olur diyebilirim net. Müteahhitler kan ağladı, isyan etti ama hepsi sonunda uymak zorunda kaldı. Kimseye iltimas geçilmedi diyebilirim. Bina kalitesi olarakda eğer projeler uygulansa gerçekten hiçbirşey olmaz allahın izniyle. Çünkü standartlarımız gerçekten yeterli düzeyde ama öyle firmalar varki teste gidecek numuneyi farklı kalitede beton döküp yapı denetimdeki mühendisede para verip işi geçiştiriyor. Üstelik sonra binada kendi oturuyor. Tüm Türkiye bina konusunda Sakaryayı örnek alsın yıkımlar azalır böyle felaketlerde. Her ne kadar 99 depreminde Gölcük çok ön plana çıktıysada Adapazarındaki kadar hasar yoktu. O yüzden akıllandı sanırım bizimkiler. Başka illerde de vardır güzel örnekler ama ben gördüğümden aktarmış olayım. 99'da japonlar geldiğinde bir mühendisle konuşmuştum o da "Japonyada depremler farklı tipte oluyor, buradaki kadar yıkıcı bir karakteristiği yok fakat sizin binalarınız daha sağlam olsa burda 10000 kişi değil 100 kişi bile ölmezdi" demişti.

ya biseyi anlamıyorum. Van'ın cevresi dağlık değil mi ? dağlar yok mu orda ? o kadar dağlık yerde nasıl boyle siddetli deprem oluyor bunu anlamıyorum.

Van da yıkılan apartmanlardan bir tanesini gördüm haberleri izlerken. Kolonlar incecik ve kolonları 4 5 tane demir ile oluşturmuşlar ve acı olan bu bina yeni.

Geri
Üst Alt