Van'da 7.2 Büyüklüğünde Deprem Oldu!

Cevap: Van'da 7.2 Büyüklüğünde Deprem Oldu!

Bu arada Azarbeycan hariç bütün ülkelerin yardım teklifini reddetmişiz.

19 ağustos da da Amerika ve İsrailin yardım tekliflerini reddetmiştik.Haarp tartışmalarının dönmesi normal.

Sakaryada gel 2 kat üstüne izin yok. Gerçekten bu konuda Türkiyeye örnek olur diyebilirim net. Müteahhitler kan ağladı, isyan etti ama hepsi sonunda uymak zorunda kaldı. Kimseye iltimas geçilmedi diyebilirim. Bina kalitesi olarakda eğer projeler uygulansa gerçekten hiçbirşey olmaz allahın izniyle. Çünkü standartlarımız gerçekten yeterli düzeyde ama öyle firmalar varki teste gidecek numuneyi farklı kalitede beton döküp yapı denetimdeki mühendisede para verip işi geçiştiriyor. Üstelik sonra binada kendi oturuyor. Tüm Türkiye bina konusunda Sakaryayı örnek alsın yıkımlar azalır böyle felaketlerde. Her ne kadar 99 depreminde Gölcük çok ön plana çıktıysada Adapazarındaki kadar hasar yoktu. O yüzden akıllandı sanırım bizimkiler. Başka illerde de vardır güzel örnekler ama ben gördüğümden aktarmış olayım. 99'da japonlar geldiğinde bir mühendisle konuşmuştum o da "Japonyada depremler farklı tipte oluyor, buradaki kadar yıkıcı bir karakteristiği yok fakat sizin binalarınız daha sağlam olsa burda 10000 kişi değil 100 kişi bile ölmezdi" demişti.

Mimarlık bürosun da staj yapıyorum öyle müteahhitler var ki kulak misafiri olurken sinir oluyorum.

Bir kat fazla cıkmak icin acaip muhabbetler döndürüyorlar daha cok nasıl kar ederim bilincinde adamlar.

Oysa ki '' tam yapayım cok güzel ve sağlam olsun az ama devamlı'' kazanayım bilinciyle hareket etselerde böyle sıkıntılar olmasa.

ALLAH'tan bizim abi duyarlı böyle adamlar ile calısmayı reddediyor.

ya biseyi anlamıyorum. Van'ın cevresi dağlık değil mi ? dağlar yok mu orda ? o kadar dağlık yerde nasıl boyle siddetli deprem oluyor bunu anlamıyorum.

Hem dağlarla alakası yok hem de var. Marmarada özellikle doğu marmarada da dağlık bölge gözüne alçak gelmesin. Yerleşim yerlerinin rakımı düşük ama etrafında yüksek dağlar mevcut.

Birde doğu coğrafyamızda eski yanardağlarımız var.Bence Her ne kadar depremler sismik olmasada orada yer her zaman hareketliymiş demekki.

ya biseyi anlamıyorum. Van'ın cevresi dağlık değil mi ? dağlar yok mu orda ? o kadar dağlık yerde nasıl boyle siddetli deprem oluyor bunu anlamıyorum.

1. Derece deprem bölgesi Van.

Aslında fay hattı ile alakası var. Van hem kuzey hem de güney fay hattında bulunuyor. Mesela İzmirde 1. Derece de bulunuyor ama bizdeki fay hatları kırık ve uzun değil.

aktiffay.jpg

Mimarlık bürosun da staj yapıyorum öyle müteahhitler var ki kulak misafiri olurken sinir oluyorum.

Bir kat fazla cıkmak icin acaip muhabbetler döndürüyorlar daha cok nasıl kar ederim bilincinde adamlar.

Oysa ki '' tam yapayım cok güzel ve sağlam olsun az ama devamlı'' kazanayım bilinciyle hareket etselerde böyle sıkıntılar olmasa.

ALLAH'tan bizim abi duyarlı böyle adamlar ile calısmayı reddediyor.

Eee 1 kat en kötü yerde 300bin lira para ediyor, normaldir. Reel olarak kat kazanımına lafım yokda parasıyla belediyeden adam ayarlama olayına uyuzum. Başkanları parmaklarında oynatıyorlar. Sakaryada bu yok, bunu kastetmiştim işte. Belki başka yerden sıkıştırıyorlardır ama en azından bina konusunda çok sıkı.

Sakaryada gel 2 kat üstüne izin yok. Gerçekten bu konuda Türkiyeye örnek olur diyebilirim net. Müteahhitler kan ağladı, isyan etti ama hepsi sonunda uymak zorunda kaldı. Kimseye iltimas geçilmedi diyebilirim. Bina kalitesi olarakda eğer projeler uygulansa gerçekten hiçbirşey olmaz allahın izniyle. Çünkü standartlarımız gerçekten yeterli düzeyde ama öyle firmalar varki teste gidecek numuneyi farklı kalitede beton döküp yapı denetimdeki mühendisede para verip işi geçiştiriyor. Üstelik sonra binada kendi oturuyor. Tüm Türkiye bina konusunda Sakaryayı örnek alsın yıkımlar azalır böyle felaketlerde. Her ne kadar 99 depreminde Gölcük çok ön plana çıktıysada Adapazarındaki kadar hasar yoktu. O yüzden akıllandı sanırım bizimkiler. Başka illerde de vardır güzel örnekler ama ben gördüğümden aktarmış olayım. 99'da japonlar geldiğinde bir mühendisle konuşmuştum o da "Japonyada depremler farklı tipte oluyor, buradaki kadar yıkıcı bir karakteristiği yok fakat sizin binalarınız daha sağlam olsa burda 10000 kişi değil 100 kişi bile ölmezdi" demişti.

Adapazarı merkez çarşısında hala sıkıntılı çok bina var.Özellikle de öğrenci evleri.

Herkese buyuk gecmis olsun.

Køtu haberlerde hep ust uste gelir :(

Eee 1 kat en kötü yerde 300bin lira para ediyor, normaldir. Reel olarak kat kazanımına lafım yokda parasıyla belediyeden adam ayarlama olayına uyuzum. Başkanları parmaklarında oynatıyorlar. Sakaryada bu yok, bunu kastetmiştim işte. Belki başka yerden sıkıştırıyorlardır ama en azından bina konusunda çok sıkı.

Evet işte zaten ona sinir oluyorum ''rüşvet veririz o sorun değil '' falan diyor. Çıkarları olan şeyleri rüşvetle hallediyorlar adamlar bu çok sinir bozucu işte reis.

Güzel öneri;

"Gaziantepspor maçının tribün hasılatının Van halkına gönderilmesini bir taraftar olarak kulübümden istiyorum. Saygılar"

Twitter

Acun fener'e değil de van'daki mağdur vatandaşlarımız için yardım toplasın bu daha önce gelir,acun program yapsa zaten çok büyük para toplanır.

Böyle birşey yapacak mı acaba yapar diye düşnüüyorum ben.

Salih__D Salih

@GalatasaraySK Gaziantepspor maçının tribün hasılatının Van halkına gönderilmesini bir taraftar olarak kulübümden istiyorum. Saygılar

Hadi bakalım en azından bunu yapalım kulüp olarak.

Adapazarı merkez çarşısında hala sıkıntılı çok bina var.Özellikle de öğrenci evleri.

Kastım yeni binalar. Zaten Adap. binalar %60'a yakın yerleşim yenilenmiş 99dan öte. Çarkın arkasındaki binaları kastediyorsan haklısın ama öğrenciler de piyasa yapıcam diye şerefsiz ev sahiplerine para vermesin gidip yurtta kalsın adam gibi. Yada aynı paraya okullarına yakın yerde kalabilirler. Esasen o binaların çoğuna devlet güçlendirme parası verdi ama bina sahiplerinin çoğu parayı yedi evleride nasılsa tutacak diye öğrencilere kiraladı. :(

Van 'da 99 'dan sonra yapılıp yıkılan binaların mühendislere müebbet verilsin.

dilerim acılar son bulur.

Geri
Üst Alt