Van'da 7.2 Büyüklüğünde Deprem Oldu!

Cevap: Van'da 7.2 Büyüklüğünde Deprem Oldu!

Muge Anli gibi salak insanlar hala televizyonda sov yapmaya devam ediyor yaziklar olsun.

Arkadaşlar ölenler herşeyden önce insan. Bence artık PKK olayını bu başlıkta en azından dillendirmeyelim bile.

biraz 90ların başında bölgenin durumunu araştırın,devlet dediğiniz kavramın ordaki insanlara sahip çıkmayışının farkına varın,üstüne üstlük bölge halkının çoğunluğunun devletin yanında olduğu bi dönem,çok sayıda kitap var bu konularla ilgili örnek vereyim soner yalçının binbaşı erseverin itirafları diye kitabı mevcut,bi kısmında bahsediyo.biraz empati kurun,hayat toz pembe değil.tamam bahsettiğiniz gibi kansızlar da vardır eyvallah ama bu kansızları sadece kürt olarak tanımlamak da yanlış,geniş bakın olaylara.

böyle vahim bi durumda bile çirkinleşmeyin,bu daha vahim çünkü.

Adı Yunus... 13 yaşında... Her depremin bir simgesi vardır ya Yunus da Van depreminin simgesi olmaya aday.

Yunus, bu 7.2 büyüklüğündeki yıkıcı depreme Van'ın Erciş ilçesinde bir internet kafede yakalandı.

Kafenin bulunduğu binanın enkazında canlı olduğu anlaşılınca kurtarma ekipleri hemen olay yerine gönderildi.

Yanlarında Reuters'ın deneyimli foto muhabiri Ümit Bektaş da vardı.

İşte Van depremi de dünyaya Bektaş'ın çektiği bu karelerle anlatılıyor.

Yunus, enkaz altında saatlerce bekledi. Kurtarma ekibi başının altına bir yastık verdi, dinlensin diye.

Tam tabiriyle "gık"ı bile çıkmadı Yunus'un. Görevliler, "Yunus'a sabırlı ol" dediler, Yunus da saatlerce sakince kurtarılmayı bekledi.

Üstelik üzerinde bir başkasının cansız bedeniyle.

Yıkıntıların arasında Yunus'a kalkan olan bir beden... Minik Yunus'un kurtarıcısı...

Minik çocuğun sol omzunun üzerinden uzanan bu ölümün soğuk eli oluyordu Yunus'u hayata döndüren.

Bu kişinin kimliği bilinmiyor. Sadece bir erkek olduğu biliniyor. Bir de elindeki alyanstan evli olduğu...

Hurriyet

Muge Anli gibi salak insanlar hala televizyonda sov yapmaya devam ediyor yaziklar olsun.

Müge anlı değil,onu bu seviye düşünceye sevkeden karaktersizler utansın artık,diyorum ben de..

Hırsızın hiç mi suçu yok,muhabbetine dönüyor bu...

Saldırı, kendini kul zanneden köpeklerden gelir.

Depremse Allah'ın takdiridir.

Ben,yardımımı,doğuda ve batıda yaşayan şehit analarına ulaştırmaya çalışacağım.Hayırlısıyla da ulaştıracağım.

Diğer arkadaşlar da depremzedelere yardımcı olurlar.

Şehidimizin anasının da,

göçük altında kalan insanımızın da bir nebze olsun yüzünü güldürmemiz lazım.

Ülke olarak bu, VATANİ BORCUMUZDUR..

Vandaki depremden sonra Kimi Hayatını Kimi insanlığını kaybetti

Ne kadar yardım toplandı şu ana kadar belli mi bu arkadaslar ?

Ne kadar olduğunu bilmiyorum ama deprem sonrası yardım konusunda hem miktar hem süre olarak bir rekor kırılmış olabilir. Allah herkesten razı olsun. Türkiye Van'a akıyor. Çadır sorunu dışında sorun kalmadı gibi dedi Bakan. O sorunun da yarına kadar halledilmesi bekleniyor. Arkadaşlar pil, fener, çocuk maması öncelikli mesele. Yardım göndeririken aklımızda bulunsun.

ben izmir karşıyakada oturuyorum elbise ayırdım bunları nereye götürmemiz lazım vana ulaşması için

yardim dernekleri vardir kardes yada belediye binasina git onlar iletir.

umarim artik kacak bina dikmezler heleki dogu bölgesinde kacak bina yapan yapana

MNG kargo sanırım Van'a yardım gönderenlerden kargo ücreti almıyor ve bedava ulaştırıyor. Birşeyler gönderecekler, MNG şubesi arayıp bilgi alabilir bence.

Yapı Kredi Açıklama yapmış.

Van’da yaşanan deprem felaketinin ardından bölgedeki müşterilerimizin kredi taksitlerini ve ödemelerini üç ay boyunca faizsiz olarak erteliyoruz. İki adet mobil şubemiz yarın sabah itibariyle Van ve Erciş’te kesintisiz hizmete vermeye başlayacak. Yapı Kredi Arama Kurtarma Ekibi YAKUT da 20 kişilik ekiple afet bölgesinde aralıksız sürdürülen arama kurtarma çalışmalarına destek oluyor. Tüm Türkiye’ye tekrar başsağlığı diliyoruz.

Edit: Akbank da aynı uygulamayı yapıyormuş

ben izmir karşıyakada oturuyorum elbise ayırdım bunları nereye götürmemiz lazım vana ulaşması için

Yurtiçi Kargo, PTT Kargo, MNG Kargo tarafından bu tür yardımlar ücretsiz olarak bölgeye gönderilerek ve Afet Koordinasyon Merkezi ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bunun için yardımlarınızı ilgili şubelere getirmeniz yeterli.

Allah hepsinin yardımcısı olsun.Ölenlere Allahtan rahmet,yakınlarına sabır diliyorum.Bu acıyı daha öncedende yasamıs olanlar VAN daki vatandaslarımızı bazı insanlara göre cok daha iyi anlar.

Allah yardimcilari olsun.

Insallah o kizilay cadirlari bir kac ay sonra daglarda bulmayiz.

PTT yanlış yaptı...

Gittik kolilerle...

Almadılar bugün...

Ataköy PTT şubesini şikayet ettim genel müdürlüğe...

Bir karar verildimi herkes uymalı...

Çocuk oyuncağı değil...

ALLAH'tan MNG kargo ile işimizi halletik...

En ufak bir yardımda bulunanlardan Rabbim iki dünya'da da Razı olsun...

Geri
Üst Alt