Van'da 7.2 Büyüklüğünde Deprem Oldu!

Cevap: Van'da 7.2 Büyüklüğünde Deprem Oldu!

kaç bin kişi vanın nüfusu?

lütfen politika katmayın arkadaşlar

masumlara allah yardım etsin

ama gerçeklerede bir göz atalım bakalım

gosteri_degil_nevruz_kutlamasi.jpg

iskalci-t-c-kurdistandan-defol_132590.jpg

VAN

Van'da BDP'nin düzenlediği Nevnuz kutlamasına yaklaşık 40 bin kişi katıldı. Nevruz ateşini, kapatılan DTP eski Genel Başkanı siyasi yasaklı Ahmet Türk ile eski milletvekili siyasi yasaklı Aysel Tuğluk yaktı. Alanda Öcalan ile sözde PKK bayrakları da açıldı. Nevruz, alanda Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla kutlandı.

super haber ama..

burda politka yapmak istemiyorum.. sadece bisey paylasacagim, belki daha once paylasildi..

Vandaki halkin 94% BDPye oy verdi..

Politika yapmaya çalışmışsın ama onu bile becerememişsin. Facebook'ta orda burda kendini vatansefer diye adleden IQ'su ayakkabı numarasını geçmeyen angutlarun uydurduğu saçmalıkları hiç araştırma zahmetinde bulunmadan buraya taşıman garip...

Van Seçim Sonuçları, Van Seçimleri

kaç bin kişi vanın nüfusu?

lütfen politika katmayın arkadaşlar

masumlara allah yardım etsin

ama gerçeklerede bir göz atalım bakalım

gosteri_degil_nevruz_kutlamasi.jpg

iskalci-t-c-kurdistandan-defol_132590.jpg

VAN

Van'da BDP'nin düzenlediği Nevnuz kutlamasına yaklaşık 40 bin kişi katıldı. Nevruz ateşini, kapatılan DTP eski Genel Başkanı siyasi yasaklı Ahmet Türk ile eski milletvekili siyasi yasaklı Aysel Tuğluk yaktı. Alanda Öcalan ile sözde PKK bayrakları da açıldı. Nevruz, alanda Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla kutlandı.

Kardeşim zaten onu yapan insan pkk'lıdır. eğer depremde pkkyı tutan bi insan öldü diye üzülüyosak Türk askeri pkklıları öldürdü diyede üzülmemiz gerek. ama biz masumlar için üzülüyoruz pkk sempatizanları için değil.

Sanırım bunu daha çok yazacağız.

AK PARTİ : % 42.6

BDP(BAGIMSIZLAR) :%38.5

CHP :%5.2

DİĞER : 13.7

Az araştırsan öyle olmadığını görürsün.

duzelttigin icin sagol renkdas.. vallaha facebookta yazilmis gordum, yani yalan oldugunu nebileyim.. insanlarin iyi niyetine dayanarak inaniyorum yaziyorum buraya.. sok oldum gorunce yazdim o yuzden.. duzelltigin icin sagolasin..

Depreme internet cafe de yakalanan ve kendi canı pahasına hiç tanımadıgı bir kişi tarafından siper edilmiş bir şekilde enkaz altından cıkarılan Yunus ne yazık ki hastaneye kadar dayanamadı..

https://i.ensonhaber.com/resimler/galeri/y1.jpeg

Depreme internet cafe de yakalanan ve kendi canı pahasına hiç tanımadıgı bir kişi tarafından siper edilmiş bir şekilde enkaz altından cıkarılan Yunus ne yazık ki hastaneye kadar dayanamadı..

aaa işte bu resmi diyodum çok anlamlı bi resim gerçekten...

bi istatistik onu soyluyorum.. bebek icin sevindim bende.. ama bu oy oranida.. ve o partinin neyaptiginida kiyasa alirsak.. hersey ortada degilmi renkdas..

bu zihniyet bu ülkede var oldukca, kimse huzur icinde yasayamaz. Allah sana yardim etsin Oktay Kardes. Insallah bir gün bu görüs acin degisir.

Kendisini hiç ama hiç sevmem ama takdire şayan beyanat geldi:

TRTTURK TRT TÜRK

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli: 'Böylesi bir günde ayrimciligi körükleyerek "ağlama sirasi onlarda'" gibi lanetlenmesi gereken yaklasimlari da büyük bir densizlik ve soysuzluk olarak gördügümüzü söylemeliyim.

bu zihniyet bu ülkede var oldukca, kimse huzur icinde yasayamaz. Allah sana yardim etsin Oktay Kardes. Insallah bir gün bu görüs acin degisir.

renkdas zaten yalan habermis, o 1..

2. bu zihniyet diye degil, eger gercek olmus olsaydi gorusum bu kardes, bundan pismanlikta duymam.. senin ulkende x bi parti o Y yandasli teror orgutu destekliyosa, o partiyede o kadar oy veriliyosa.. bunu demem gayet normal.. insanlar oldu.. allah yardimcilari olsun herkesin. bisey demiyoruz.. ama 24 sehidimiz.. unutuldu.. teror suanda.. 2. plana atildi su durumda.. yarin.. yine 30-40 sehidimiz olsa, allah gostermesin.. bu sefer nediyeceksin renkdas? teror laneti artik bitmeli bu ulkede..

duzelttigin icin sagol renkdas.. vallaha facebookta yazilmis gordum, yani yalan oldugunu nebileyim.. insanlarin iyi niyetine dayanarak inaniyorum yaziyorum buraya.. sok oldum gorunce yazdim o yuzden.. duzelltigin icin sagolasin..

2. bu zihniyet diye degil, eger gercek olmus olsaydi gorusum bu kardes, bundan pismanlikta duymam.. senin ulkende x bi parti o Y yandasli teror orgutu destekliyosa, o partiyede o kadar oy veriliyosa.. bunu demem gayet normal.. insanlar oldu.. allah yardimcilari olsun herkesin. bisey demiyoruz.. ama 24 sehidimiz.. unutuldu.. teror suanda.. 2. plana atildi su durumda.. yarin.. yine 30-40 sehidimiz olsa, allah gostermesin.. bu sefer nediyeceksin renkdas? teror laneti artik bitmeli bu ulkede..

Bak sen Facebook'ta görüp direk inanmışsın olaya. Hiç araştırmayı düşünmemişsin bile.. Senin gibi okuma yazma bilen, belli bi öğrenim seviyesinde olan biri bile araştırma yapmaktan çekiniyor duyduğu/gördüğü bi konuda. Şimdi terör yanlılarını suçlama hakkını kendinde görüyor musun? Sadece sana yöneltmiyorum bu soruyu, kendim de dahil herkese yönelttiğim bi soru bu. Bir sürü 18 yaşını doldurmuş, öğrenim görmüş insanlar bile araştırma yapmaktan kaçınırken, terör yanlısı halkı nasıl suçlayabiliriz? Onlara doğduklarından beri terörün iyi bir şey olduğu söyleniyor. Henüz daha çocukken öğretiliyor bunlar. Ve terör yanlısı halkın birçoğu okuma yazma bile bilmiyor, öğrenim görmemişler. Doğal olarak da doğruyu bulmaları zor. Terörün kötü olduğunu öğrenmeleri zor. Bizim gibi okuma yazma bilen, siyasi konulara aklı eren, öğrenim görmüş insanlar "Van %94 bdpye oy verdi" denince inanıp, arkasını araştırmıyorsak, o insanlardan ne bekliyoruz? O insanların böyle imkanları yok, araştırma yapma, durumu sorgulama imkanları yok, çünkü doğduklarından beri beyinleri yıkanıyor. Biraz empati yapalım ve onların durumunu anlamaya çalışalım. Elimizde imkan varken doğruyu aramayan bizler, yeri geldiğinde elinde imkan olmadığı halde o insanlardan doğru yolu bulmalarını, doğru yolda olmalarını beklemeyi çok iyi biliyoruz. Hiç adil değil.

Not: Bu yazdıklarımı sırf senin için, sana gıcıklığımdan yazmadım. Ben de Facebook'ta onlarca kişi gördüm, ve eminim aramızda da vardır bunlara inanan birçok kişi. Genel olarak konuşuyorum yani.

Dağdaki köpeklerle , şehirde ki insanları birbirlerine karıstıran vicdansızları kınıyorum..!! Tek tesellim bu vicdansızların sayısının az olması..

Hiç vicdanınız sızlamıyorsa oradaki mama bekleyen , giyecek bekleyen , soğuktan donmak üzere olan çocuklarımızı düşünün belki bir kıpırdama olur vicdanınızda ..!!!

suanda bizim aglamamis gereken uzulmemiz gereken konular deprem ve teror.. ama herkez depremi konusuyor..

ben hollandada yasiyorum.. burda Arnhem sehrindeki bi caminin duvarina PKK yazilari yazildi.. burda ayni camiyi yakmaya calistilar.. arabalara molotov attilar.. yani bunlari diyorum..

Amsterdamda yuruyus yapildi, PKK yandalsari diyorum (burda haberciler KOERDEN/kurtler diyor) ortali karistirip arbedeler cikti.. yani ben suanda uzuntum bu.. olaylar sadece turkiyede degil.. burlarada sicradi.. iyikide sicradi.. cunku burda pkk ya gavurlar Kurtlerin Isci Partisi olarak goruyorlar.. burdada pislik yapsinlarki ogrensinler pkk nin bi teror orgutu oldugunu..

Tüm yurttaşlarımıza baş sağlığı, yaralılarada acil şifalar diliyorum..

beyler şunu unutmayın her zaman azınlığın sesi çok çıkar

örn: teröristler, fenerliler vs gibi

Dağdaki köpeklerle , şehirde ki insanları birbirlerine karıstıran vicdansızları kınıyorum..!! Tek tesellim bu vicdansızların sayısının az olması..

Hiç vicdanınız sızlamıyorsa oradaki mama bekleyen , giyecek bekleyen , soğuktan donmak üzere olan çocuklarımızı düşünün belki bir kıpırdama olur vicdanınızda ..!!!

gunduz manav aksam daga cikanlarda var renkdas.. unutma bunu.. ama haklisin.. suanda kimse saglikli dusunemiyor, bazen ben dahil buna.. gercekten..

allah hepsinin yardimcisi olsun.. bukadar bela baska bi ulkenin basinda olsa, inan bana o ulke coktan dagilmisti.. allaha sukurku turkum muslumanim..

biz burda nekadar yazarsak yazalim.. sanki bu isin sonu gelmez gibi geliyor bana maalesef..

terör laneti senin gibi düsünler kalmazsa biter, baska türlü bitmez, bu ülke yillardir can veriyor, yillardir kürtler görmezden gelindi, ilk baslarda herkes türktür, bu vatan da sadece türklerindir denildi, yeni yeni kürtler kabul ediliyor, yillarca o kadar can verildi, hepsi yok yere..su an biraz zihniyet degisiyor, inanki basindan beri böyle olsaydi, bugün o güzelim güneydoguda insanlar huzur icinde yasiyordu. Ben kendim Kürt Kökenliyim ve bunu asla da inkar etmiyorum, etmem de. Ama güneydoguya yapilan muameleyi de asla unutmam. Babam Ercis'de askerlik yapti, bugün bana oranin sartlarini anlatti, yasam sartlarini hava sartlarini, yarin da galiba kar yagacakmis, cok üzüldüm ordaki insanlarimiza. Gün Siyaset Yapma günü degildir, gün bu konuda BDP'nin ne kadar oy aldigi gün degildir. Gün Birlik Beraberlik günüdür, gün oradaki kurtarilabilecek her cani kurtarma günüdür. Devlet Bahceli bile -ki kendisini zerre kadar sevmem, hatta nefret ederim- birlik beraberlik cagrisi yapiyor, ama senin gibi insanlar cikip böyle hassas bir konuda bile siyaset yaparsa vallahi de billahi de Insanliktan soguyorum, bu ülkede bu zihniyetin hala varoldugu icin utaniyorum...

Bak sen Facebook'ta görüp direk inanmışsın olaya. Hiç araştırmayı düşünmemişsin bile.. Senin gibi okuma yazma bilen, belli bi öğrenim seviyesinde olan biri bile araştırma yapmaktan çekiniyor duyduğu/gördüğü bi konuda. Şimdi terör yanlılarını suçlama hakkını kendinde görüyor musun? Sadece sana yöneltmiyorum bu soruyu, kendim de dahil herkese yönelttiğim bi soru bu. Bir sürü 18 yaşını doldurmuş, öğrenim görmüş insanlar bile araştırma yapmaktan kaçınırken, terör yanlısı halkı nasıl suçlayabiliriz? Onlara doğduklarından beri terörün iyi bir şey olduğu söyleniyor. Henüz daha çocukken öğretiliyor bunlar. Ve terör yanlısı halkın birçoğu okuma yazma bile bilmiyor, öğrenim görmemişler. Doğal olarak da doğruyu bulmaları zor. Terörün kötü olduğunu öğrenmeleri zor. Bizim gibi okuma yazma bilen, siyasi konulara aklı eren, öğrenim görmüş insanlar "Van %94 bdpye oy verdi" denince inanıp, arkasını araştırmıyorsak, o insanlardan ne bekliyoruz? O insanların böyle imkanları yok, araştırma yapma, durumu sorgulama imkanları yok, çünkü doğduklarından beri beyinleri yıkanıyor. Biraz empati yapalım ve onların durumunu anlamaya çalışalım. Elimizde imkan varken doğruyu aramayan bizler, yeri geldiğinde elinde imkan olmadığı halde o insanlardan doğru yolu bulmalarını, doğru yolda olmalarını beklemeyi çok iyi biliyoruz. Hiç adil değil.

Not: Bu yazdıklarımı sırf senin için, sana gıcıklığımdan yazmadım. Ben de Facebook'ta onlarca kişi gördüm, ve eminim aramızda da vardır bunlara inanan birçok kişi. Genel olarak konuşuyorum yani.

agzina saglik.

Mahir abi lütfen avatarını değiştir. Yazdığın yazıyı okurken elimle avatarını kapatmak zorunda kaldım çok fena göz yoruyor.

Terörün gerçek yüzünü görmemiş insan kalmadı ülkede oradakileri nasıl , ne şekilde zorluyorlar sıkıştırıyorlar haberlerin yok galiba..

Herkesin orda bi düzeni , bir ailesi , çocukları var .. Bir düşün bunlar üzerinden sana nasıl bir tehtid yapılabileceğini..?

Buradan konusmak kolay , oradaki yaşamlarını bilmiyoruz çünkü ama empati diye birşey var hiçbir şey yapamıyorsan bir de onların yerine koy kendini..

Terör gerçek , kirli , şerefsiz yüzünü göstermiştir eskisi gibi değil artık oaradaki vatandasların düşünceleri .. Ama istisna yok mu tabii ki var ..

Şu depremde bile ilk olarak KIZILAY - AKUT - Jandarma - Polislerimiz yardıma koşmustur .. Bu vatan birdir bölünemez..! Her karış toprağıyla bizimdir , hepimizindir..

Artık oradaki insanlarında görüşlerinin yavas yavas değiştiğini göremeyen kördür , bağnazdır..!

Terörün artık 1 can bile almasına sabrımız kalmamıstır , hükümette bunun farkındadır .. Bu saatten sonra kökünü kazımadan geleceklerini hiç sanmıyorum..

Allah yardımcımız olsun hem terör , hem de deprem konusunda..!

Geri
Üst Alt