Bak sen Facebook'ta görüp direk inanmışsın olaya. Hiç araştırmayı düşünmemişsin bile.. Senin gibi okuma yazma bilen, belli bi öğrenim seviyesinde olan biri bile araştırma yapmaktan çekiniyor duyduğu/gördüğü bi konuda. Şimdi terör yanlılarını suçlama hakkını kendinde görüyor musun? Sadece sana yöneltmiyorum bu soruyu, kendim de dahil herkese yönelttiğim bi soru bu. Bir sürü 18 yaşını doldurmuş, öğrenim görmüş insanlar bile araştırma yapmaktan kaçınırken, terör yanlısı halkı nasıl suçlayabiliriz? Onlara doğduklarından beri terörün iyi bir şey olduğu söyleniyor. Henüz daha çocukken öğretiliyor bunlar. Ve terör yanlısı halkın birçoğu okuma yazma bile bilmiyor, öğrenim görmemişler. Doğal olarak da doğruyu bulmaları zor. Terörün kötü olduğunu öğrenmeleri zor. Bizim gibi okuma yazma bilen, siyasi konulara aklı eren, öğrenim görmüş insanlar "Van %94 bdpye oy verdi" denince inanıp, arkasını araştırmıyorsak, o insanlardan ne bekliyoruz? O insanların böyle imkanları yok, araştırma yapma, durumu sorgulama imkanları yok, çünkü doğduklarından beri beyinleri yıkanıyor. Biraz empati yapalım ve onların durumunu anlamaya çalışalım. Elimizde imkan varken doğruyu aramayan bizler, yeri geldiğinde elinde imkan olmadığı halde o insanlardan doğru yolu bulmalarını, doğru yolda olmalarını beklemeyi çok iyi biliyoruz. Hiç adil değil.
Not: Bu yazdıklarımı sırf senin için, sana gıcıklığımdan yazmadım. Ben de Facebook'ta onlarca kişi gördüm, ve eminim aramızda da vardır bunlara inanan birçok kişi. Genel olarak konuşuyorum yani.