VAR Hakemi Olsanız Tuttuğunuz Takım'ın Lehine 'Hatalı' Kararlar Verir miydiniz?

İşimi kaybetmemek için çok büyük yapmazdım bazı hakemlerin gözü dünmüş ama rakibi inceden inceden mutlaka doğrardım faal hakemlerden iyi maç yönetirdim yani.

Hakeml kuralları uygulamakla mükelleftir.Verilen kararın kimin lehine kimin aleyhine olduğu ile ilgilenmezdim.

Vicdan muhasebem yüksek olduğundan dolayı adil yönetirdim herhalde. Bu nedenle hakem olmak istemezdim.

Sahaya çıkıp maç yönetsem kesin zorlanırdım. Bilerek tuttuğum takım lehine kararlar vermeye vicdanım izin vermezdi. Objektif davranmaya çalışırken de iş tersine bile dönerdi belki...

Ancak VAR farklı. Kurallar neyi gerektiriyorsa onu yapardım net şekilde. Tekrar tekrar izleme imkanıyla nasıl böyle büyük hatalar yaptıklarını hiç mi hiç anlayamıyorum doğrusu...Yetenek ve olağanüstü kural bilgisi filan gerekmiyor bunun için...

mesleğim o olacaksa hakkıyla yapmaya çalışırdım. emin olamadığım yerlerde yandaki elemanlardan fikir alırdım. en sevmediğim takım da olsa görevim orada adalet dağıtmaksa, haklarını yememeye gayret ederdim.

Fener ve rtenin takımı Başakşehir lehine karar verip yerimi sağlamlaştırırdım

Geri
Üst Alt