vedat muriqi transfer süreci ile ilgili iddia

Keramettin TANRIVERDİ

"Bizi sevenleri üzmeyelim baba"
Yönetici
Administrator
sözlükten birisi yazmış.

açılın bu arkadaşın fenerbahçe’ye transfer sürecini anlatmaya geldim. basında asla bilinmeyen, bilinse de söylenemeyecek gerçekleyi söylemeye geldim.

hepimiz hasan kartal’ın fenerbahçe ve ali koç’un hizmetkârı, galatasaray’ın düşmanı olduğunu biliyoruz, ancak bizim bildiğimiz galatasaray ve fenerbahçe vedat’ı istedi, vedat bizi istedi ama zorla fener’e verdiler. işin aslı öyle değil.

transfer döneminin hemen başında abdürrahim albayrak rizespor başkan vekili ‘ali zeki saruhan’ ile irtibata geçiyor, vedat’ı çok istediğimizi söylüyor. ali zeki saruhan ise herhangi bir bonservis talebinde bulunmadan, başkanla görüşüp bize döneceğini belirtiyor. buraya kadar her şey normal. bundan sonrası ise çok ilginç.

ali zeki saruhan denen rizespor başkan vekili, fenerbahçe ikinci başkanı semih özsoy’u arıyor. vedat’ın çok iyi bir futbolcu olduğunu, galatasaray’ın teklif yaptığını, fenerbahçe’ye inanılmaz faydalı olacağını, vedat’ı fenerbahçe’nin transfer etmesi gerektiğini söylüyor.

semih özsoy ise ‘ersun hoca devre arası istiyordu ancak şimdi öyle bir şey yok, olursa bakarız’ diyip çok da önemsemeden telefonu kapatıyor.

daha sonra fenerbahçe henüz vedat için teklif yapmayı bırakın, kendilerine yapılan vedat teklifini bile reddetmişken, abdürrahim albayrak rize kanadını tekrar yokluyor. burada hasan kartal ve başkan vekili ali zeki saruhan’ın iş birliği ile, yalan söylenerek vedat’ın galatasaray’a gelmesi engelleniyor. abdürrahim albayrak’a:

‘bak fenerbahçe 5 milyon euro teklif yaptı, onun üzerinde bir teklif yapmazsanız size veremeyiz’ deniyor.

ancak bu esnada fenerbahçe vedat muriqi’i istemiyor. bundan galatasaray’ın elbette haberi yok. galatasaray sanıyor ki transferde fenerbahçe ile yarışıyoruz, vedat gitmiyor fener’e vs. ama aslında fener’in talebi bile yok.(vedat gs’ye gelmeyi çok istiyor bu arada)

daha sonra yalvarmaya devam ediyorlar fenerbahçe’ye, ersun yanal istiyor, fenerbahçe “vedat’ı almaya ikna oluyor!!”

galatasaray’ın son teklifi 3.75 milyon €+ozanwafor. ancak fenerbahçe vedat’ı 3.5m€+ersun yanal’ın seçtiği kiralık futbolcular+ali koç’un seçtiği sponsorluk vaadi karşılığı fenerbahçe’ye transfer etmeyi kabul ediyor. tekrar ediyorum fenerbahçe, vedat’ı kabul ediyoe. vedat’a da 2.2 milyon euro teklif edip imzalıyorlar.

yani işin özeti galatasaray vedat’ı istiyor, rizespor vedat’ı fener’e teklif ediyor, fener reddediyor, buna rağmen galatasaray’a fenerbahçe 5 milyon euro veriyor diye yalan söyleniyor, en sonunda bütün çabalar sonucu vedat fener’e transfer oluyor.

işte hocanın bu sene bahsettiği organize, profesyonel kötülük bu.

Bilemiyorum açıkçası. Vedat'ı sırf biz almayalım diye almış da olabilirler burada denildiği gibi.

Rize'nin bu tavrı da beklenen bir durum.

Futbolcunun bizi isteme hikayesinin ise doğru olduğunu düşünmüyorum.

İsteyen Emre Akbaba gibi ister ve sonunda gelir.

hasan denilen karaktersizin bizim maç sonu kudurmasından sonra zaten bize gelmeyeceği belliydi
fenerin uşakları olmuş hepsi

Bu tür şeylere ben şaşırmıyorum. Rizespor zaten yıllardır fb hizmet eden bir klüp oldu. Trabzonsporlular hiç sevmez hatta sevmemelerinin sebebi budur.Benim komşum trabzonsporlu ondan duyduğumu yazıyorum. Fb'nin bu kadar yerli oyuncuyu bile toplamasının ben yabancı sınırının gelecek olmasından dolayıdır diye tahmin ediyorum.

nisan'da sanırım fener - vedat ilişkisi ile ilgili haberler çıkmıştı, rize yüksek bir bedel istemişti.

sonraki dönemde rize, fener'e özellikle satmak istedi bu çok bariz.

Cokta organımızda değil artık. İsterse elli gol atsın yine istemiyorum.

Bu kadar bilgiye nereden ulaştı? Muhtemelen sallama. Bu bilgilere ulaşması için 3 kulüpten kaynağının olması lazım.

hayırsız olsun

umarım rize de düşer tez zamanda

Muhtemelen doğrudur haber. Bu sene de şampiyon olup hepsine öldürücü darbeyi vurmamız lazım kesinlikle.
İnşallah Rizespor da hakettiği alt liglere doğru yol alır, bu sene küme düşerek bu yolculuğa başlamaları dileğiyle.
Böyle yöneticiler futboldan temizlenmediği sürece şaibeli maçlar izlemeye ne yazık ki devam edeceğiz.

Valla dünyada bizim ligden iyi 10 tane lig varken hala Türkiye içinden yabancı oyuncu almaya çalışana her şey mübah. Balkan toprakları Vedat gibi oyunun özünü iyi bilip sadece onun kadar parlatılmaya muhtaç yüzlerce oyuncuya sahip. Ülkede yarım sezon top oynayıp dünyada başka oyuncu yokmuş gibi üstüne atlamaktansa yabancıyı dışarıdan alıp geliştirmeye uğraşmak çok daha iyi bir iş. Her şeyi geçtim, daha 2 ay önce yöneticisinin oğlu stadında tokatlanmış kansızla transfer masasına oturmak bile yersiz bir işti. İnşallah bu olayla da Rizespor denilen iğrenç oluşumla olan bütün kulüp bağlarımız sona ermiştir. Topu bilen pivot santrafora çok muhtaçsa Avrupa'nın her büyük kulübü gibi Sırbistan'dan, Arnavutluk'tan bir kardeş takım seçelim, transfer önceliği bizde olan futbolcu yetiştirsinler. Bizde yeteneği olan ama top oynamayı bile Yunus Akgün, Recep Gül, Erencan Yardımcı gibi gençlerimizi oraya kiralarız. Geleceğimizin kurtulabileceği bir anlaşma yerine Vedat gibi standart bir santraforla günü kurtarmaya çalışmak Galatasaray'a orta vadede bir şey getirmez.

Bence Vedat Fener'i istiyordu o konuda tuzağa düştük

Özellikle o Fener formalı fotolarından sonra daha emin oldum
Vedat Fenerbahçe isteyene kadar bize gelmek istemiştir muhtemelen daha sonra Fenerbahçe isteyince döneklik yapmış olması muhtemel.
Emre gibi işte, 2001 de kadıköyde Fener'e gol attığında Adem Büyük'ün haftasonu golden sonraki sevinci gibi sevinirken şimdi ondan büyük Fenerli yok.

Mevlutde de ayni olay.

Biz isteyince 500k euro Fener'e beleş. Çok belli bu sene lig bizimle Fener arasında geçecek. Boş puan kayıpları yapmamamız lazım kesinlikle. Fener haftada 1 maç oynuyor çünkü.
Hepsini hoplata hoplata. Ardindan yine Yerli kurali diye kudurur kOC un 6222leri

Öyle birşey olsaydı açıklama yapmazdı anlaşamadık yönetim ile fikir ayrılığına düştük klüpte kalıyorum demezdi

SM-G955F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

5d4d1ef40f25441814272ffc

D-0m00zWsAEDNUa.jpg

Sadece bu değil Mevlüt olayı da var. Alenen bjk, fb ve başakşehir bizim korkumuzdan işbirliği içine girmiş durumda. Farkı açmamızdan fena halde tırsıyorlar ve diğer kulüpleri de ittifaklarının içine çekmeye çalışıyorlar.
Mesela Emre Akbabayı'da çok zor almıştık niyeyse kimse bize futbolcu satmaya yanaşmıyor.
Bizimde salaklığımız şu ki ne diye anadolu kulüplerinden özellikle kaşımpaşadan oyuncu alırsın bırak kardeşim altyapından adam oynat diagne 13 verdikte ne faydası oldu bize. Emre Akbaba bile bi işe yaramadı henüz yarar mı muallak.
Valla vadatı alsaydık bence bu kadroyu kuramazdık iyikide almamışız.

Geri
Üst Alt