Venables: "Maradona, Pele ve Messi'yi seyrettim ama Ronaldo hepsinden iyi"

Messi sence geri zekali mi?.. halka mal olmus, arjantinin simgelesmis birine dis gecirsin?

Asla ben en iyiyim diyen biri de olmadi.. bunu ronaldocu olarak soyluyorum..
Demek ki dorukçum messi dünyanın en iyisi değilmiş hatta arjantinin bile ki simge isme dişe geçiremiyor :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Allah razı olsun senden doruk renktaş teşekkürler...

Hayır almanya birleştiği için hakemler tarafından kollandı bunu benim gibi bir alman futbol hayranı söylüyor bir de bu açıdan bak :) Çünkü bu gerçek...Penaltı dandikti brehme bile kabul etti yıllar sonra...
Peki bu maradona bu işgalci almanlara karşı dünya mazlumları için neden 1 hile düzenlemedi bu işte mahir biri sonuçta

O golu atmasa ingiltereye eleneceklerine inaniyor musun ?

Ben 90 da hakem finalde 2 arjantinliyi atip penalti uydurmasa o kupayi alacaklarini biliyorsun.

80 li yillarda Serie A en iyi lig. Ama topu taca atiyorsun. Yeterli delil yok diyorsun.

O zaman 80-90 arasi dk almis , final oymamis milli takim oyuncularina bak. Avrupa sampiyonlarina bak.

Maradona
Sokrates
Zico
Platini
Voller
Briegel
Rummenige
Itallyan yildizlar
Canniggia
Gullit
Basten
Rijkaard
Boniek

Ve cok daha fazlasi Serie A daydi.

Onlarin oynadigi ligde sampiyon olmamis Napoliyi sampiyon yapan Uefa aldiran, dk aldiran adam dan daha iyisi olduguna inanacak degilim.

Cok sukur hepsini gozlerimle gordum seyrettim.
Hayır aksine yeterli veri yok diyorum çünkü hakim değilim. En iyi lig olmasını ŞL ile bağdaştırdım o kıstas değil diyorsun, hakim olmadığım dönem hakkında ahkam kesemem sonuçta.

Bence bu bile makul bir cevap ama esas merak ettiğim şu. Eyv Maradona en iyi diyorsun, o gün İngiltere kazansa da en iyi olmayacak mıydı? O gün yarı finalde elendiler turnuva bitti üstüne 90da finalde elendiler yine gitti ne olacaktı Maradona?

Mesela 74te Cruyff Dünya kupası alsaydı o günkü haksızlık ve şanssızlıklar olmayıp, ilk 3üne girecek miydi senin?

O golu atmasa ingiltereye eleneceklerine inaniyor musun ?

Ben 90 da hakem finalde 2 arjantinliyi atip penalti uydurmasa o kupayi alacaklarini biliyorsun.

80 li yillarda Serie A en iyi lig. Ama topu taca atiyorsun. Yeterli delil yok diyorsun.

O zaman 80-90 arasi dk almis , final oymamis milli takim oyuncularina bak. Avrupa sampiyonlarina bak.

Maradona
Sokrates
Zico
Platini
Voller
Briegel
Rummenige
Itallyan yildizlar
Canniggia
Gullit
Basten
Rijkaard
Boniek

Ve cok daha fazlasi Serie A daydi.

Onlarin oynadigi ligde sampiyon olmamis Napoliyi sampiyon yapan Uefa aldiran, dk aldiran adam dan daha iyisi olduguna inanacak degilim.

Cok sukur hepsini gozlerimle gordum seyrettim.
Kimse maradona kotu demiyor ki koray.. Seni hedef almiyorum sadece fikrimi belirtecegim..

Saydigin futbolcular gunumuzde ortalama futbolcuya es deger.. Hep soylerim futboldaki basarilari, kupalari falan 1990 dan sonrasi dikkate alinmali diye..

Neden boyle bir oneride bulunuyorum.. futboldaki paralarin, reklamlarin ve sponsorluklarin artmasi donum noktasidir.. Futbol bir sektor olduktan sonra futbola yatirim artti ve daha yetenekli oyuncularin cikmasina neden oldu..

Maradona o donem 10 kisiyi calimlayabilir, hatta bunu her mac yapabilir. Ama bu donem yapamaz, karsindaki defans oyunculari basit ayak oyunlarini yemez.. Defans oyunculari daha iyi besleniyor ve daha iyi bakiyorlar kendilerine, sadece defans degil futbol daha kompakt oynaniyor.

Ama gelismis savunmalar karsinda messi, ronaldo, ronaldiho, zidane gibi adamlar bunu basariyor. Bu 1980 larda yapilan bir araba yarisinda birinci olan ile gunumuzdeki birincileri kiyaslamak olabilir..

Sen haklisin maradona 1980 lerde cok iyi bir arabaymis hatta saydigin rakipleride iyiymis.. Ama bu gunumuzde daha iyi sag ayagi olan, daha iyi dripling yapan, daha etkili pres yapan vs. oyuncular var.

Demek ki dorukçum messi dünyanın en iyisi değilmiş hatta arjantinin bile ki simge isme dişe geçiremiyor :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO: Allah razı olsun senden doruk renktaş teşekkürler...
Liseli ergen gibi post atarsan bir daha sana cevap vermem..

Arjantinde simge olmasi iyi veya kotu dunya kupasinda basari saglamis olmasidir baskada bir haltlari simgeleri yok cunku..

Anlıyorum hile yapma çabukluğunu kaybettiği için dopinge başvurmuş demek ki ama bu dünya mazlumları için almanlarada bir hile düzenlemesini beklerdim açıkçası
Mehmetçim yine tarihi bilgi eksikliği...Dopingi 1994'te yaptı yani 4 sene sonrasında...1986'da elle attı, sen 1990'dan bahsediyorsun yani esas olaydan tam 8 sene sonra ayrıca 1994'te attığı golü de izledim :)

Hayır aksine yeterli veri yok diyorum çünkü hakim değilim. En iyi lig olmasını ŞL ile bağdaştırdım o kıstas değil diyorsun, hakim olmadığım dönem hakkında ahkam kesemem sonuçta.

Bence bu bile makul bir cevap ama esas merak ettiğim şu. Eyv Maradona en iyi diyorsun, o gün İngiltere kazansa da en iyi olmayacak mıydı? O gün yarı finalde elendiler turnuva bitti üstüne 90da finalde elendiler yine gitti ne olacaktı Maradona?

Mesela 74te Cruyff Dünya kupası alsaydı o günkü haksızlık ve şanssızlıklar olmayıp, ilk 3üne girecek miydi senin?

Girebilirdi. Ama iste final kazandirmak baska bisey.

Peki senin en iyi dedigin kim Messi mi ??

Bak o varken Barca kazanma orani %71, o yokken %89 !!

Are Barcelona Really Better off Without Lionel Messi?

Liseli ergen gibi post atarsan bir daha sana cevap vermem..

Arjantinde simge olmasi iyi veya kotu dunya kupasinda basari saglamis olmasidir baskada bir haltlari simgeleri yok cunku..
Halbuki senin gibi post atmıştım ama neyse dediğin gibi başka da bir haltları yok yani messi de bir halt değil dedin ikrar ettin teşekkürler ama geçmişte maradonadan önce de bir haltları vardı; kempes o da dünya kupası aldı bir tek messi alamadı çünkü çakma maradona o :)

Mehmetçim yine tarihi bilgi eksikliği...Dopingi 1994'te yaptı yani 4 sene sonrasında...1986'da elle attı, sen 1990'dan bahsediyorsun yani esas olaydan tam 8 sene sonra ayrıca 1994'te attığı golü de izledim :)
Çok manasız 1 post ben 90 yaptı demedimki yaşlanınca doping yapma gereği duymuş dedim, ayrıca sen bunu diyerek doping yaptığını kabul ettin iyi bayramlar

Kimse maradona kotu demiyor ki koray.. Seni hedef almiyorum sadece fikrimi belirtecegim..

Saydigin futbolcular gunumuzde ortalama futbolcuya es deger.. Hep soylerim futboldaki basarilari, kupalari falan 1990 dan sonrasi dikkate alinmali diye..

Neden boyle bir oneride bulunuyorum.. futboldaki paralarin, reklamlarin ve sponsorluklarin artmasi donum noktasidir.. Futbol bir sektor olduktan sonra futbola yatirim artti ve daha yetenekli oyuncularin cikmasina neden oldu..

Maradona o donem 10 kisiyi calimlayabilir, hatta bunu her mac yapabilir. Ama bu donem yapamaz, karsindaki defans oyunculari basit ayak oyunlarini yemez.. Defans oyunculari daha iyi besleniyor ve daha iyi bakiyorlar kendilerine, sadece defans degil futbol daha kompakt oynaniyor.

Ama gelismis savunmalar karsinda messi, ronaldo, ronaldiho, zidane gibi adamlar bunu basariyor. Bu 1980 larda yapilan bir araba yarisinda birinci olan ile gunumuzdeki birincileri kiyaslamak olabilir..

Sen haklisin maradona 1980 lerde cok iyi bir arabaymis hatta saydigin rakipleride iyiymis.. Ama bu gunumuzde daha iyi sag ayagi olan, daha iyi dripling yapan, daha etkili pres yapan vs. oyuncular var.

Her oyuncu doneminde takimina verdigi katkiya gore bakilir.

Jordan ornegi verdim. Onsuz chicago bir hicti.

Jordan bugun gelse o gunku gibi olamaz. Simdi o da mi en iyi degil ?

Dopingci FETOdona icin bu kadar dil dokmek yersiz geliyor

Çok manasız 1 post ben 90 yaptı demedimki yaşlanınca doping yapma gereği duymuş dedim, ayrıca sen bunu diyerek doping yaptığını kabul ettin iyi bayramlar
Bayram dündü mehmetçim yine tarihleri karıştırıyorsun :) doping yaptığını kendisi de kabul etti ki 1994'te attığı gol fifa tarafından geçersiz sayıldı bu bilinen bir gerçek ben asla gerçekleri inkar etmem...Geçmiş bayramın mübarek olsun renktaş üstat...Hürmetler...

Bayram dündü mehmetçim yine tarihleri karıştırıyorsun :) doping yaptığını kendisi de kabul etti ki 1994'te attığı gol fifa tarafından geçersiz sayıldı bu bilinen bir gerçek ben asla gerçekleri inkar etmem...Geçmiş bayramın mübarek olsun renktaş üstat...Hürmetler...
Deliye her gün bayram hürmetler

Girebilirdi. Ama iste final kazandirmak baska bisey.

Peki senin en iyi dedigin kim Messi mi ??

Bak o varken Barca kazanma orani %71, o yokken %89 !!

Are Barcelona Really Better off Without Lionel Messi?
Yav o örneği geç, Neymar ve Suarez çok formdaydı o dönem hala gidip aynı dönemi örnek veriyorsun işte bu noktada bunamaya başladığını düşünüyorum.

Bu sene Messi olmasa Barca hiç bir kupayı alamazdı nitekim son yıllarda hep böyle gidiyor onun varlığı ve yokluğu arasındaki Barca direk belli oluyor, maç izliyorsan bunu görmemen imkansız.

En iy hakkında net bir görüşüm yok şu an, dönemsel kıyaslamaları daha doğru buluyorum ama Maradona, Messi ve Ronaldo ilk 3te şu an için bana göre, aralarında sıralama yapmıyorum şu an için.

Asıl mesele DK ile ölçülecek iş değil bu. Napoli mevzusu da öyle imkansız bir durum değil bu da çok açık.

Yahu anlamadın mı Mehmet, baktı laf bulamıyor hemen başka yöne kaydırıyor konuyu. Her zamanki hareketleri.

Birazdan Maradona en iyi değil diyenler cahildir, ipnedir falan da der hazır ol.

Geri
Üst Alt