Venables: "Maradona, Pele ve Messi'yi seyrettim ama Ronaldo hepsinden iyi"

la ne farkeder kimin daha iyi olduğu bizene :D

Peki bu maradona tek başına über takımdı da napoliynen niye CL kazanamadı biri bana açıklasın dönemin en zorlu ligi İtalya ise onu da alması lazım değilmiydi ahbablar

uefa kupasini kazandilar yanilmiyorsam.
ozaman takimlar sadece 3 yabanci oynatbiliyordu. birde carreca vardi yaninda.
digeri hep yerli oyuncular. bu zaman ki gibi yabanci serbest olsa alirlardi heralde.
napoli degilde inter juve ac bildigin italyanin iyi takimlariydi.
napolinin sampiyon olmasi bile mucize.

tek alt edebildikleri nokta.
tabi canim, git bak bakalim gol sayisi kimin fazla.
pele mi yoksa messi veya ronaldomu ?

pele kariyerinde 1000i gecmis az futbolculardan biri.

Brezilya liginden dışarıya çıkmayı deneseydi önce, sonra bakardık gol sayılarına.

Gencler size baska sekilde anlatayim.

Michael Jordan gelmis gecmis en iyi basketbolcu kabul edilir.

Ancak bugunku starlar daha yuksek yuzdeli atarlar daha sert savunmalara karsi. Bugun olsa belki Jordan o kadar buyuk is yapamazdi.

Ama her oyuncu kendi donemine gore degerlendirilir. 1 oyuncu takimi tek basina ne kadar yukariya tasiyabiliyorsa one gore degerlendirilir.

Hatta o oyuncu yokken o takim ne yapiyor ona bakilir.

Jordani en buyuk yapan 3 sampiyonluk sonunda takimi biraktiginda Chicago ayni kadro ile 1 yil play off ilk turda elenmis, diger yil play off a bile kalamamistir.

Jordan geri donmus ve chicagoyu 3 kez daha ust uste sampiyon yapmistir.

Kissadan hisse.

Messi oynamadigi yaklasik yarim sezonda messi biraktiginda Barca kacinciydi, Real madrid macinda donunce kacinciydi ona bakmak lazim.

Pele 58 de oynadiginda brezilya milli takimi kacinciydi, Pele nin 62 de ilk macta sakatlandigi dunya kupasini brezilya kacinci bitirdi ona bakmak lazim.

Bir de diegosuz arjantin ne yapmis, diegodan once napoli ne yapmis, diego ile ne yapmis , diegodan sonra ne yapmis ona bakican.

Cok zor is degil.

digeri hep yerli oyuncular. bu zaman ki gibi yabanci serbest olsa alirlardi heralde.

Inter Juve ve Milan iyi takımlardı ha

85 Verona
91 Sampdoria şampiyonluklarında da Maradona mı vardı onu da bir anlatsana? Bu takımların tarihlerindeki ilk şampiyonluklarıydı.

Sampdoria CL finali de oynuyor üstüne hatta.

Birader bana açıklayın ya sorularım çok açık.

85 Verona
91 Sampdoria şampiyonlukları nasıl oldu bu İtalya ligi muazzam bir lig ise. Napoli o kadar boktan takımdı da nasıl 82'de 4. oluyor?

78'de Arjantin şampiyon olmadı mı zaten, boktan bir ülke miydi bunlar da 86'da Maradona şampiyon yaptı? Elle gol atmasa hangi masalı anlatacaktınız burada, onu da anlatın. O diğer müthiş, muazzam, 100 yılın golünü de görüyoruz, tekrar izleyin 16 numara ne yapıyor bir bakın.

70 yıl önce Brezilya'da top oynayan, dışarı çıkmayan Pele'den bahsetmeyin ama onu zaten geçelim.

74 ve 78'de Cruyff DK kazansa en iyisi o mu olacaktı ya da ? Finalde Almanların lehine kararlar verildi diye mi kaybetti Cruyff ilk sırada olmayı zira adamın 4 senede 3 CL şampiyonluğu falan vardı herhalde. 10'dan fazla falan da lig şampiyonluğu var. 3 tane de Avrupa'nın en iyi oyuncusu ödülü var.

Son düzenleme:
Pele 58 de oynadiginda brezilya milli takimi kacinciydi, Pele nin 62 de ilk macta sakatlandigi dunya kupasini brezilya kacinci bitirdi ona bakmak lazim.

Bir de diegosuz arjantin ne yapmis, diegodan once napoli ne yapmis, diego ile ne yapmis , diegodan sonra ne yapmis ona bakican.

Cok zor is degil.
Hemen cevaplayalım ozaman.
1978 yılına ait görsel maradonasız arjantin
06200607_fd935.jpg

1954 Brezilya çeyrek finalde elenmiş pele yokken.
Gelelim 1958 e
Pele, yarı finalde Brezilya'nın Fransa'yı 5-2 yendiği maçta 3 gol atarak kupanın favorisi olduklarını göstermişti. Pele bu karşılaşmada 1958 Dünya Kupası'nda 13 golle bugüne kadar kırılamayan rekorunu kıran Fontaine'i attığı 3 golle gölgede bırakmıştı. Finalde Brezilya'nın rakibi ev sahibi İsveç'di. Peleli sambacılar ev sahibi İsveç'i 5–2 yenerek Brezilya tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nı kazanmıştır. Pele attığı 2 golle bu maça'da damgasını vurmuştur. Sambacı Turnuva'da toplamda ise 6 gole imza atmıştır.

Allah tan belgeler var açıp bakmakta çok zor iş değil

85 Verona
91 Sampdoria şampiyonlukları nasıl oldu bu İtalya ligi muazzam bir lig ise. Napoli o kadar boktan takımdı da nasıl 82'de 4. oluyor?

78'de Arjantin şampiyon olmadı mı zaten, boktan bir ülke miydi bunlar da 86'da Maradona şampiyon yaptı? Elle gol atmasa hangi masalı anlatacaktınız burada, onu da anlatın. O diğer müthiş, muazzam, 100 yılın golünü de görüyoruz, tekrar izleyin 16 numara ne yapıyor bir bakın.

70 yıl önce Brezilya'da top oynayan, dışarı çıkmayan Pele'den bahsetmeyin ama onu zaten geçelim.

74 ve 78'de Cruyff DK kazansa en iyisi o mu olacaktı ya da ? Finalde Almanların lehine kararlar verildi diye mi kaybetti Cruyff ilk sırada olmayı zira adamın 4 senede 3 CL şampiyonluğu falan vardı herhalde.

Sayın Kaya seçim başlığında Rakı sofrası kuracağını söylüyor, sen burada post kasıyorsun ha?

Brezilya liginden dışarıya çıkmayı deneseydi önce, sonra bakardık gol sayılarına.

pffff :D
ozaman brezilya liginde ne oyuncular vardi.
biraz önce söyledim brezilya sadece pele degildi.
onun yaninda örnegin garrincha gibi oyuncular vardi.
sanki brezilya ligi cin veya japon ligi :D
adamlar o zamanlar uluslar arasi domine ediyordu ve o oyunculara karsi o gol saysina ulasti.
ozaman gerd müller 1000 golden fazla atti orda da bir bahane bulursun :D

Abi kendinizle çelişiyorsunuz İtalya en iyisi ise bu tek başına takım olan adam orda şampiyon olduysa niye alamadı CL yi başka oyuncuya ihtiyacı yokki kendisi makine ya.
Bana kalırsa Hagi daha büyük oyuncu ozaman bizle uefa yı aldı adam

Hemen cevaplayalım ozaman.
1978 yılına ait görsel maradonasız arjantin
06200607_fd935.jpg

1954 Brezilya çeyrek finalde elenmiş pele yokken.
Gelelim 1958 e
Pele, yarı finalde Brezilya'nın Fransa'yı 5-2 yendiği maçta 3 gol atarak kupanın favorisi olduklarını göstermişti. Pele bu karşılaşmada 1958 Dünya Kupası'nda 13 golle bugüne kadar kırılamayan rekorunu kıran Fontaine'i attığı 3 golle gölgede bırakmıştı. Finalde Brezilya'nın rakibi ev sahibi İsveç'di. Peleli sambacılar ev sahibi İsveç'i 5–2 yenerek Brezilya tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nı kazanmıştır. Pele attığı 2 golle bu maça'da damgasını vurmuştur. Sambacı Turnuva'da toplamda ise 6 gole imza atmıştır.

Allah tan belgeler var açıp bakmakta çok zor iş değil

62 ye niye bakmadin ??

66 ya niye bakmadin? Bak ogren oyle gel.

Abi kendinizle çelişiyorsunuz İtalya en iyisi ise bu tek başına takım olan adam orda şampiyon olduysa niye alamadı CL yi başka oyuncuya ihtiyacı yokki kendisi makine ya.
Bana kalırsa Hagi daha büyük oyuncu ozaman bizle uefa yı aldı adam

bizdeki yerli oyuncular ozaman uber di bunu unutma !!!
elbette yaninda bi kac oyuncu olacak bu arjantin 86da burruchaga ve valdano gibi oyunculardi.
ama baktigin zaman geri kalan takim hep arjantinde oynayan oyuncular.

birde napoliyi sampiyon yapmis , daha ne zaman sampiyon olmus napoli ?
leichester gibi bi olay bu, kücümsemeyede gerek yok.
cli zaten hep bilinen takimlar kazanir.
leichesteri örnek olarak yazayim, oraya bi messi veya ronaldoyu monte etsen climi kazanacak veya kazanabilir ?

Son düzenleme:
pffff :D
ozaman brezilya liginde ne oyuncular vardi.
biraz önce söyledim brezilya sadece pele degildi.
onun yaninda örnegin garrincha gibi oyuncular vardi.
sanki brezilya ligi cin veya japon ligi :D
adamlar o zamanlar uluslar arasi domine ediyordu ve o oyunculara karsi o gol saysina ulasti.
ozaman gerd müller 1000 golden fazla atti orda da bir bahane bulursun :D

Bu konuda kesin bilgi var mı?
500 civarında olması lazım, Messi ve Ronaldo onu geçti zaten.

Brezilya'da kaliteli oyuncular oynadığını biliyorum ama milli takımda, tüm brezilya ligine hakim olan ya da o dönem oturup da brezilya ligi izleyen kimse yoktu zira.

Şu videoyu izlersek defansların ne kadar boş olduğu görülüyor, neyse Pele'yi kıstas almadığımı söyledim çok eski zamanlar ve şişirilmiş bir oyuncu benim gözümde.

62 ye niye bakmadin ??

66 ya niye bakmadin? Bak ogren oyle gel.
Tamam ben onlara bakayım sen 90 94 70 e bak olurmu :D Kendin diyorsun öncelerine bak diye baktık işte sonuçta ortada daha ne 18 yaşında adam finalde 2 yarı finalde 3 gol atmış hemde eliylen falan değil haaa

85 Verona

74 ve 78'de Cruyff DK kazansa en iyisi o mu olacaktı ya da ? Finalde Almanların lehine kararlar verildi diye mi kaybetti Cruyff ilk sırada olmayı zira adamın 4 senede 3 CL şampiyonluğu falan vardı herhalde. 10'dan fazla falan da lig şampiyonluğu var.

Tahmin ettiğim gibi cevap yok.

Ben doğru düzgün izlendiğini bile düşünmüyorum bu oyuncuların, biraz araştırma yapılınca neyin ne olduğu çok açık şekilde bulunuyor.

bizdeki yerli oyuncular ozaman uber di bunu unutma !!!
Tüm mesele bumu yani yerli oyuncu mu.Size diyorum ki anlattığınız adam çer çöple dünyanın en zor şeyi olan İtalya ligini kazandıysa ondan daha kolay bir lig CL yi niye kazanamadı makine yağmı kaçırıyo yoksa motor yatak mı sardı da makine CL yi alamadı

Merak ettigim tek birsey var.

Neyin mücadelesini veriyorsunuz burada. "Eski" kafalar zaten hic bir zaman bildiginden dogru buldugundan vazgecmez ki.

Sonu olmayan tartismalar bunlar. Su olsaydi bu olsaydi bilmem halamin biyigi olsaydi amcam olurdu.

Geri
Üst Alt