Bak cok uzatmaya gerek yok.
80 li yillarda dunyanin en iyi ligi acik ara Serie A idi. Rakibi yoktu. Bugunku biraz EPL ligi diycem ama tam degil. Bugun dunyanin en iyi oyunculari Messi-Ronaldo ispanyada ama en iyi lig EPL.diyoruz onlar da CL sampiyonu cikaramiyor.
Sampiyon kulupleri kazanmak o zaman bugunku CL kadar prestijli ve para getiren bisey degildi. Para italyadaydi ve orayi kazanmak tek gayeleri idi.
80 li yillarda dunyanin en iyi oyuncularini yaz.
Yanlarinda oynadiklari ligi yaz hepsinin serie A oldugunu gorursun.
Ben basliyim biraz
Platini
Baggio
Maradona
Rumennige
Sokrates
Zico
Basten
Gullit
Rijkaard
Briegel
Boniek
sadece bir bolumuydu bunlar.
Bunlarin hepsi Serie A oyuncusu idi.
Simdiki EPL + La liga gucundeydi.
Leicester da epl sampiyonu olduguna gore boktan bi lig mi simdi ? CL de de sampiyon olamiyorlar.
Diger genc Mehmet kardes de heyecanli biri. Ama o da ogrenecek. Didi kimmis, Garrincha kimmis ,Venga neymis. Saniyor ki 58 de pele olmasa brezilya sampiyon olamayacakti.
Az oncesine kadar 62 de Pele oynamis sampiyon yapmis saniyordu az oncesine kadar. 66 da brezilyada pele olmasina ragmen basarisizligin sebebinin Garinchanin bittigi turnuva olmasindan oturu oldugunu ogrenecek.
Kritik nokta tam da boldladığım kısımlar. Çünkü tutarsız.
Leicester şampiyon oldu evet ama rakipsizlikten oldu. Arsenal 2. oldu o sene zira. Bursa nasıl şampiyon oldu, 4 takım mı yarışıyordu? Sadece Fenerle girdikleri bir yarış vardı.
EPL'den bahsediyorsun, EPL şu açıdan en iyi lig, takımlar arasındaki fark daha az, zirve takım yok ama ortalamaya yakın hepsi. İspanya'da kesinlikle daha iyi oyuncular var, son dönemde iyi hocalar geldikten sonra, iyi oyuncu kalitesi de onlar sayesinde arttı.
Neyse konuya dönersek, muhteşem bir ligde eğer şampiyon olmak o kadar zor ise, 7 yılda 3 takım ilk şampiyonluğunu yaşayamaz, zerre mantığı yok bunun.
CL önemsiz diyorsun, dönemin en iyi takımı denilen Milan neden lige asılmayıp ağırlıklı olarak CL'ye yüklenmiş o zaman? CL kazandıkları senelerde ligde zorlanmışlar hatta kaybetmişler yarışları gördüğüm kadarıyla? Yine tutarsız oluyor.
Mesela sen Getafe örneği veriyorsun sürekli, ben ortada bir alaka göremiyorum zira Napoli 82'de Maradona yokken 4. olmuş zaten, Getafe kim şu an 2. ligde olan bir takım. Mesela Napoli fakir deniliyor ama kaynaklarda Maradona'ya 15 milyon dolar ödedikleri yazıyor, nasıl fakirlik bu?
Dönemin Napoli kadrosuna da baktım İtalya Milli takımında oynamış oyuncular var, hani bu kadar çöp bir kadroda yok.
Son olarak en kritik soruya geliyorum :
Maradona elle o golü atmamış olsaydı, bugün yine en iyisi o diyecek miydin? Zira haksızca bir goldü o.