Venezuela'da Hükümetin Belirlediği Yumurta Fiyatı Asgari Ücretin Üzerinde

Diktatör olmasının sebepleri demişsin de böyle bir şey mi var etik olarak? Öyle bir yazmışsın ki geçmişte çok acılar yaşadı, o yüzden diktatörlüğünü ilan etti vs. yazmanı da beklerdim devamında.

Sorun Maduro vs. değil. Sorun düzenle alakalı. Bugün Kuzey Kore'de Kim Jong-un gitse yerine oğlu geçecek onun kadar zalim birisi olacak. Ben sadece Maduro'yu eleştirmedim yukarıda. Sovyetler'de de sözde demokrasi, cumhuriyet falan vardı ama politbüro tarafından yönetiliyordu.

Ben ABD onları diktatör olarak gösterdi diye değil, kendi irademle diktatör diyorum. Bir ülkenin başkanı seçimi kaybetmesine rağmen türlü hileler yaparak koltuğundan ayrılmıyorsa o bir diktatördür. Bütün ülkelerde durum böyle olsa dünyanın hali nice olur? O yüzden bir kontrol mekanizması şart. Ha ülkelerin anayasasında demokrasi ve seçim yoktur monarşi vardır o zaman isteyen kafasına göre yönetsin. Ama seçim yapıp kaybettikten sonra koltuğu vermemek faşistliktir, diktatörlüktür.
Latin amerika ülkelerine ispanyollardan sonra , sirayla Ingilizler ve davamı olarak kısaca USA diktatör olarak oturmuştur. (avrupa ve usa diyelim kabaca)

Istemedikleri, kullanamdiklari butun yoneticileri tasviye etmişlerdir.Kalmaya calisanlarida diktatör olmaya itmisledir.

Çok düşüncelisin USA ,latinleri o kadar dusunuyorki ,aglamak istiyorum . Yaşasın Demekrosi !!

Latin amerika ülkelerine ispanyollardan sonra , sirayla Ingilizler ve davamı olarak kısaca USA diktatör olarak oturmuştur. (avrupa ve usa diyelim kabaca)

Istemedikleri, kullanamdiklari butun yoneticileri tasviye etmişlerdir.Kalmaya calisanlarida diktatör olmaya itmisledir.

Çok düşüncelisin USA ,latinleri o kadar dusunuyorki ,aglamak istiyorum . Yaşasın Demekrosi !!
Ben ABD onları düşündüğünden demedim. Her ülkenin kendi çıkarları vardır. Bugün biz Libya'ya Suriye'ye girmiyor muyuz? Veya Osmanlı zamanında her yere girmedi mi? Kusura bakmayın ama seçimi kaybettikten sonra yaşananlar onu diktatör olmaya itmiştir diyerek bu faşistlere destek oluyorsunuz ve onları aklıyorsunuz. Kimse diktatör olmak zorunda değil. Bugün Venezuela evet ABD'nin maşası değildir ama Rusya'nın maşasıdır, köpeğidir. Emperyalizmse sadece ABD emperyalizmi olarak düşünmeyin.

Ben ABD onları düşündüğünden demedim. Her ülkenin kendi çıkarları vardır. Bugün biz Libya'ya Suriye'ye girmiyor muyuz? Veya Osmanlı zamanında her yere girmedi mi? Kusura bakmayın ama seçimi kaybettikten sonra yaşananlar onu diktatör olmaya itmiştir diyerek bu faşistlere destek oluyorsunuz ve onları aklıyorsunuz. Kimse diktatör olmak zorunda değil. Bugün Venezuela evet ABD'nin maşası değildir ama Rusya'nın maşasıdır, köpeğidir. Emperyalizmse sadece ABD emperyalizmi olarak düşünmeyin.
iyi günler,iyi forumlar renktasim

Geri
Üst Alt