- 15 Nisan 2010
- 26.236
- 1.367
- 1.693
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Gezi Parki aciklamasi, twitter aciklamasi falan filan derken iyice düsman oldu hükümet bize...
Ben mevzuyu tam anlamadım. Ciddi ciddi vergi kaçırma olayı olmuş mu? Neyin uzlaşması bu? Bu adamlarla uzlaşma mı yapılırmış? Eğer kulüp içerisinde hata yapan varsa bedelini öder, kulüp ise ıvırmadan kıvırmadan cezasını çeker. Yok kulüp içinde bir sorun bulunmuyor fakat maliye bakanlığı tarafından sözde ileri demokrasi adı altında kulübün "Berkin Elvan, Twitter Protestosu" mevzularında takındığı tavırdan dolayı bir ceza ise bu o zaman neden yönetimden sert bir açıklama yapılmaz?
Anlayan bir renkdaşım varsa anlaşılır bir şekilde açıklayabilirse sevinirim.
Vergi ziyaı cezası verginin ödenmemesi veya geç ödenmesinden olur. Bizim cezamız da bu. Kaçakçılık suçu yok çünkü uzlaşma yoluna gidilmiş,kaçakçılık suçu varsa uzlaşma yoluna gitmek mümkün değildir.
Uzlaşma yolu da şöyledir : Mükellef yükümlülüklerine uymamış ve vergi ziyaına yani vergi kaybına neden olmuştur. Uzlaşma olayı idare ile mükellef arasında olur ve mükellef yargı yoluna gitmeden indirim ile kendi aralarında hallederler.Çünkü yargı yolu senin haklılığını da ispat edebilir, senin uzlaşma yolunu kısıp daha büyük meblağ ödemene de neden olabilir.
Yani burada bizim vergi konusunda bir sıkıntımız olduğu açık. Çünkü uzlaşmayı biz istemişiz.
Uzlaşma kanuni bir yoldur, öyle anormal bir durum değil...
Öyle gezi,twitter falan değil, hemen ateşlenmeyelim. Kulüp de açıklama yapmış zaten.
Vergi ziyaı cezası verginin ödenmemesi veya geç ödenmesinden olur. Bizim cezamız da bu. Kaçakçılık suçu yok çünkü uzlaşma yoluna gidilmiş,kaçakçılık suçu olsa uzlaşma yoluna gitmek mümkün değildir zaten.
Uzlaşma yolu da şöyledir : Mükellef yükümlülüklerine uymamış ve vergi ziyaına yani vergi kaybına neden olmuştur. Uzlaşma olayı idare ile mükellef arasında olur ve mükellef yargı yoluna gitmeden indirim ile kendi aralarında hallederler.Çünkü yargı yolu senin haklılığını da ispat edebilir, senin uzlaşma yolunu kısıp daha büyük meblağ ödemene de neden olabilir.
Yani burada bizim vergi konusunda bir sıkıntımız olduğu açık. Çünkü uzlaşmayı biz istemişiz.
Uzlaşma kanuni bir yoldur, öyle anormal bir durum değil...
Öyle gezi,twitter falan değil, hemen ateşlenmeyelim. Kulüp de açıklama yapmış zaten.
Anladım renkdaş saolasın gayet güzel açıklamışsın. Ama aklıma yatmayan birşey daha var. Eğer böyle ise de bir problem yok mu sence? Yani fb, bjk bile şu kötü sıkıntılı maddi durumlarında dahi vergi konusunda bizim gibi böyle sıkıntı yaşamayıp(yaşadılarsa ben bilmiyorum) vergi cezası yemiyorlarsa biz niye yaşıyoruz? Biz niye 100 Milyon TL ceza yiyoruz? Burada ya bizde yönetimsel bir sıkıntı var ya da maliye bakanlığının taraflı bir tutumu var gibi geliyor bana. Çünkü cezai mebla söylendiği gibi ise çok yüklü bir ceza...
Anladım renkdaş saolasın gayet güzel açıklamışsın. Ama aklıma yatmayan birşey daha var. Eğer böyle ise de bir problem yok mu sence? Yani fb, bjk bile şu kötü sıkıntılı maddi durumlarında dahi vergi konusunda bizim gibi böyle sıkıntı yaşamayıp(yaşadılarsa ben bilmiyorum) vergi cezası yemiyorlarsa biz niye yaşıyoruz? Biz niye 100 Milyon TL ceza yiyoruz? Burada ya bizde yönetimsel bir sıkıntı var ya da maliye bakanlığının taraflı bir tutumu var gibi geliyor bana. Çünkü cezai mebla söylendiği gibi ise çok yüklü bir ceza...
uzlaşma bir önlem olarak hemen hemen tüm mükellefer tarafından inceleme tutanağı oluştururken istenir.. ama daha sonra dava da acabilir...
tabi biz haksızız ve uzlaşma kabul edilecektir..gecikme faizi ve vergi aslının az bir bölümüne anlaşılınır
3 kulüpte zaman zaman ceza yiyorlar ama tarafsız konuşmak gerekirse en acemice davranan hem biz oluyoruz bu konularda