Vergi Cezası Hakkında KAP'dan Açıklama Yapıldı

Sıktı artık, yemin ediyorum sıktı.. Ne pis siyasetiniz varmış ya!

3 4 milyona halledilir ama hatırlayanlar olacaktır , ben şike konusunda bundan bahsetmiştim. Fener küme düşünce olayı dengelemek adına bizi de ya vergiden ya da stattan vurmaya çalışacaklardı. Başkanın siyasi çıkışları bunu erkene aldı yani yaşananları yorumlamak çok büyük iş değil , bu ülke böyle çalışıyor.

Tamam işte uzlaşmaya gidilmiş... Dava konusu yapılmaması için her iki taraf da uzlaşır, indirim falan yapılır ( kaçakçılık olmadığında)...

Diğer kulüplerin vergi cezalarını bilmiyorum ama prosedür işliyor gibi görünüyor.

Iyimis.. Bakalim nolacak.

Gezi Parki aciklamasi, twitter aciklamasi falan filan derken iyice düsman oldu hükümet bize...

Gezi Parki aciklamasi, twitter aciklamasi falan filan derken iyice düsman oldu hükümet bize...

Olsun zaten X bir takım gibi başbakan talimatıyla stat açılışında maç yapacağımıza,forma hediye edeceğimize bu belirsizlerle düşman olalım.

Ben mevzuyu tam anlamadım. Ciddi ciddi vergi kaçırma olayı olmuş mu? Neyin uzlaşması bu? Bu adamlarla uzlaşma mı yapılırmış? Eğer kulüp içerisinde hata yapan varsa bedelini öder, kulüp ise ıvırmadan kıvırmadan cezasını çeker. Yok kulüp içinde bir sorun bulunmuyor fakat maliye bakanlığı tarafından sözde ileri demokrasi adı altında kulübün "Berkin Elvan, Twitter Protestosu" mevzularında takındığı tavırdan dolayı bir ceza ise bu o zaman neden yönetimden sert bir açıklama yapılmaz?

Anlayan bir renkdaşım varsa anlaşılır bir şekilde açıklayabilirse sevinirim.

Ben mevzuyu tam anlamadım. Ciddi ciddi vergi kaçırma olayı olmuş mu? Neyin uzlaşması bu? Bu adamlarla uzlaşma mı yapılırmış? Eğer kulüp içerisinde hata yapan varsa bedelini öder, kulüp ise ıvırmadan kıvırmadan cezasını çeker. Yok kulüp içinde bir sorun bulunmuyor fakat maliye bakanlığı tarafından sözde ileri demokrasi adı altında kulübün "Berkin Elvan, Twitter Protestosu" mevzularında takındığı tavırdan dolayı bir ceza ise bu o zaman neden yönetimden sert bir açıklama yapılmaz?

Anlayan bir renkdaşım varsa anlaşılır bir şekilde açıklayabilirse sevinirim.

Vergi ziyaı cezası verginin ödenmemesi veya geç ödenmesinden olur. Bizim cezamız da bu. Kaçakçılık suçu yok çünkü uzlaşma yoluna gidilmiş,kaçakçılık suçu olsa uzlaşma yoluna gitmek mümkün değildir zaten.

Uzlaşma yolu da şöyledir : Mükellef yükümlülüklerine uymamış ve vergi ziyaına yani vergi kaybına neden olmuştur. Uzlaşma olayı idare ile mükellef arasında olur ve mükellef yargı yoluna gitmeden indirim ile kendi aralarında hallederler.Çünkü yargı yolu senin haklılığını da ispat edebilir, senin uzlaşma yolunu kısıp daha büyük meblağ ödemene de neden olabilir.

Yani burada bizim vergi konusunda bir sıkıntımız olduğu açık. Çünkü uzlaşmayı biz istemişiz.

Uzlaşma kanuni bir yoldur, öyle anormal bir durum değil...

Öyle gezi,twitter falan değil, hemen ateşlenmeyelim. Kulüp de açıklama yapmış zaten.

Oy kaygısı yüzünden şikecilerin başkanının hapise girmesini sürekli ertele ama bize reva görülen muameleye bak.ZAMANLAMASI MANİDAR.Çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıkar inş.

metin.gif
AÇIKLAMA:

Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:07 Eylül 2010 tarihinde Şirketimiz ile birleşmesi tescil edilen Galatarasay Spor ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş.'ye tebliğ edilen vergi inceleme raporlarına istinaden; 2005-2009 hesap dönemleri için 29,30 Milyon TL vergi aslı ve 43,95 Milyon TL vergi ziyaı cezası talep edildiği ve Şirketimizce bu tutarlara ilişkin olarak uzlaşma başvurusunda bulunulduğu" 31 Aralık 2010 tarihinde özel durum açıklamasıyla kamuya duyurulmuştur. Şirketimizce başvurulan uzlaşma sonuçlanmış olup, ödenecek vergi tutarı 2.93 Milyon TL olarak belirlenmiş, vergi ziyaı cezası ise kaldırılmıştır.

Muhtemelen bu tarz bir şey olur yine..

Vergi ziyaı cezası verginin ödenmemesi veya geç ödenmesinden olur. Bizim cezamız da bu. Kaçakçılık suçu yok çünkü uzlaşma yoluna gidilmiş,kaçakçılık suçu varsa uzlaşma yoluna gitmek mümkün değildir.

Uzlaşma yolu da şöyledir : Mükellef yükümlülüklerine uymamış ve vergi ziyaına yani vergi kaybına neden olmuştur. Uzlaşma olayı idare ile mükellef arasında olur ve mükellef yargı yoluna gitmeden indirim ile kendi aralarında hallederler.Çünkü yargı yolu senin haklılığını da ispat edebilir, senin uzlaşma yolunu kısıp daha büyük meblağ ödemene de neden olabilir.

Yani burada bizim vergi konusunda bir sıkıntımız olduğu açık. Çünkü uzlaşmayı biz istemişiz.

Öyle gezi,twitter falan değil, hemen ateşlenmeyelim. Kulüp de açıklama yapmış zaten.

Anladım renkdaş saolasın gayet güzel açıklamışsın. Ama aklıma yatmayan birşey daha var. Eğer böyle ise de bir problem yok mu sence? Yani fb, bjk bile şu kötü sıkıntılı maddi durumlarında dahi vergi konusunda bizim gibi böyle sıkıntı yaşamayıp(yaşadılarsa ben bilmiyorum) vergi cezası yemiyorlarsa biz niye yaşıyoruz? Biz niye 100 Milyon TL ceza yiyoruz? Burada ya bizde yönetimsel bir sıkıntı var ya da maliye bakanlığının taraflı bir tutumu var gibi geliyor bana. Çünkü cezai mebla söylendiği gibi ise çok yüklü bir ceza...

"mevzuata aykırı hususlara ilişkin olarak tarhiyat öncesi uzlaşma talebinde bulunmuştur."

mevzuata aykırı hususlara dava açılır uzlaşmaya gidilmez bizim bu yazıları kim gönderiyorsa, vergi müfettişlerine ifadeyi de onlar veriyorsa yandık zaten...

dernek Kurumlar Vergisi mükellefi değildir ancak tic. faaliyette bulunduğu takdirde iktisadi işetme oluşur ve mükellef olur olay bundan ibaret..

bununiçinde sözleşmeler üzerinden damga vergisi ve tutar üzerinden kdv ödemek zorundadır...biletler derneğe yansılıtılmış ama herhangi bir vergi ödenmemiş...

Mali işlerin başında eski v.müfettişi refik vardı sanırım uzlaşmaya gidilirse orta bir yol +gecikme faizi ile anlaşılır tahmin ediyorum

.

Vergi ziyaı cezası verginin ödenmemesi veya geç ödenmesinden olur. Bizim cezamız da bu. Kaçakçılık suçu yok çünkü uzlaşma yoluna gidilmiş,kaçakçılık suçu olsa uzlaşma yoluna gitmek mümkün değildir zaten.

uzlaşma bir önlem olarak hemen hemen tüm mükellefer tarafından inceleme tutanağı oluştururken istenir.. ama daha sonra dava da acabilir...

tabi biz haksızız ve uzlaşma kabul edilecektir..gecikme faizi ve vergi aslının az bir bölümüne anlaşılınır

Anladım renkdaş saolasın gayet güzel açıklamışsın. Ama aklıma yatmayan birşey daha var. Eğer böyle ise de bir problem yok mu sence? Yani fb, bjk bile şu kötü sıkıntılı maddi durumlarında dahi vergi konusunda bizim gibi böyle sıkıntı yaşamayıp(yaşadılarsa ben bilmiyorum) vergi cezası yemiyorlarsa biz niye yaşıyoruz? Biz niye 100 Milyon TL ceza yiyoruz? Burada ya bizde yönetimsel bir sıkıntı var ya da maliye bakanlığının taraflı bir tutumu var gibi geliyor bana. Çünkü cezai mebla söylendiği gibi ise çok yüklü bir ceza...

3 kulüpte zaman zaman ceza yiyorlar ama tarafsız konuşmak gerekirse en acemice davranan hem biz oluyoruz bu konularda

Diğer kulüplerin mali tablolarını bilmiyorum ,o yüzden yorum yapamam...Ama bir gerçek varsa burada biz vergi sorumululuğumuzu ya zamanında yerine getirmemişiz ya da eksik yerine getirmişiz.Muhtemelen uzlaşma yolu ile kabul edilebilir bir rakama çekilir o...Yalnız her kulüpte hemen hemen böyle bir sorun var diye biliyorum ben ama meblağlar hakkında bir bilgim yok,yorum yapmak doğru olmaz bu yüzden.

uzlaşma bir önlem olarak hemen hemen tüm mükellefer tarafından inceleme tutanağı oluştururken istenir.. ama daha sonra dava da acabilir...

tabi biz haksızız ve uzlaşma kabul edilecektir..gecikme faizi ve vergi aslının az bir bölümüne anlaşılınır

Aynen böyle olur... Ama dava konusu yapılmaması ve direkt uzlaşma yoluna gidilmesinin kabul edilmesi de zaten burada bizim haksız olduğumuzu gösteriyor.

3 kulüpte zaman zaman ceza yiyorlar ama tarafsız konuşmak gerekirse en acemice davranan hem biz oluyoruz bu konularda

Ama işte o zaman elalemin ağzına sakız veriyoruz kendi elimizle renkdaş. Yani o zaman hangi kurumsallıktan söz ediyoruz biz ben onu anlamıyorum? Hani stadyum gelirleri, şampiyonluk gelirleri, cl gelirleri, sponsorluk gelirleri vs... ile düzlüğe çıkmıştık? Hani ülkedeki en iyi finansal yapıya sahip kulüp bizdik? Ekşi sözlükteki azizenin trolleri başlamış yok vergi kaçırıyorlar vergi kaçakçıları bilmem ne diye... Yani gerçekte öyle olmasa bile ak medya tarafından şu anda öyle lanse edilmeye çalışılıyor. Azizenin trolleri de fırsattan istifade ediyorlar tabi ki... Çok saçma bir durum yaşıyoruz bence..

Her zaman söylediğim gibi sezon başında neler konuşup ne hayaller kuruyorduk, şimdi neler konuşuyoruz işe bak :mad-49:

Vergi kaçakçılığı olsa uzlaşma yoluna bile başvuramayız. Neyin kafasında onlar ?

En sert muhalefet i yapan biri olarak rutin seyler bunlar

Hemen celallenmeyin

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt