Vestel İthal Telefonlar İçin Vergi Talep Etti!

En iyisi Nokia 3310 kullanmak.Nokia 3310 bile bu Vestelden daha iyi telefon gelmisler telefonumuz satilmiyor diyorlar.Tabi satilmaz once Nokia 3310 gibi telefon uretinde devami gelir :D

Bunların mantığı = Şikeci ve TFF mantığı

Tamam yerli üretim desteklensin de ithal üründen verginin vergisinin alındığı bir ülkede ne istediğine bak ulan yaptığın telefonun, bilgisayarın vs %70inden fazlası çin, kore toplaması.

Arçelik ve Beko beyaz eşyada Bosch kalitesinde hatta daha dayanıklı ve sağlam markadır. Özellikle Arçelik beyaz eşya konusunda rakipsiz bir markadır. Beko'da aynı ama Arçelik daha kaliteli bana göre, ne kadar parçaları aynı olsa da.
Yapma hocam ya hiç öyle değil. Çok basit bir örnek vereyim şikayetvar.com adresine girdiğinde yapılan şikayetlere, sorunlara ve çözümülerine bak. Türkiyede ürtetilen Arçelik ile mesela Türkiye'de üretilen Bosch marka birbirinin ikamesi olabilir ama ithal getirilenlerle arada dağlar kadar fark var. Daha geçen gün çamaşır makinesini değiştirdim uzun araştırmalar sonunda aeg'de karar kıldım. Bir önceki makine 2 senelik arçelik'ti. Servis kalitesinden, makina kart problemine kadar her türlü arızaya maruz kaldık. Sürekli geçiçi çözümle idare ettirdiler, servise alıp haftalar sonra verdiler; ki donanımsal bir arıza olduğunu da kendileri de kabul ediyorlardı. Şikayet etmediğimiz yer kalmadı en sonunda yıldım, yeni makine almaya karar verdik. Mesela 1,5 senelik bosch marka bulaşık makinesi arızası sonrası adamlar yenisiyle değiştirdiler. Hizmet kalitesinden parça kalitesine bariz fark var. Donanım haberden teknik ve donanımsal analizleri takip edersen aradaki dağlar kadar farkı çok bariz şekilde görürsün.

Bizim evde 50 yıldır Arçelik kullanılıyor, buzdolabı yağ akıttı motordan 1 senelikti, geldiler götürdüler o model yok artık dediler 2 gün sonra 1000tl daha pahalı olan modeli sıfır getirip kurdular para almadılar 7 yıl da garanti verdiler, çamaşır makinaları çok sağlam, bulaşık makinaları çok sağlam, yedek parça ve servis ağı aşırı geniş, 25 sene önce çıkan modelin bile parçası var.

Beyaz eşyada Arçelik'e laf ettirmem.

vestel sen bilgisayar telefon gibi cihaz yapımına girme git buzdolabı yap tamam tamam hadi tvv de yap ama bilgisayar telefon yapma keza arçelik de öyle :D

Bizim evde 50 yıldır Arçelik kullanılıyor, buzdolabı yağ akıttı motordan 1 senelikti, geldiler götürdüler o model yok artık dediler 2 gün sonra 1000tl daha pahalı olan modeli sıfır getirip kurdular para almadılar 7 yıl da garanti verdiler, çamaşır makinaları çok sağlam, bulaşık makinaları çok sağlam, yedek parça ve servis ağı aşırı geniş, 25 sene önce çıkan modelin bile parçası var.

Beyaz eşyada Arçelik'e laf ettirmem.

arçelik sevmem lakın bulaşık makınesi çok sağlam cıkmıstı 15 sene kullandık yeni bosh aldık 1 yıl dolmadan 3 defa servis gördü :D

vestel sen bilgisayar telefon gibi cihaz yapımına girme git buzdolabı yap tamam tamam hadi tvv de yap ama bilgisayar telefon yapma keza arçelik de öyle :D

Ben sadece Vestel'den buzdolabı aldım. 1 kere o hatayı yaptım soğutacağına ısıtıyordu en son :D

Arçelik'in telefonu var mı bilmiyorum da arçelik çıkarsın telefon alırım vestel almam o derece yani.

İyi yapıyorsun... Ben bir kere o hataya düştüm, yemin ediyorum 8 kere servise gitti televizyon en sonunda illallah dedim bıraktım servise vermeyi,ayrıca 1 kere de değişti ama aynı sorun kısa sürede tekrarladı, şuan çalışır halde ama ekran yeşeriyor 5 dakika sonra...

bizim evde 25 senelik vestel TV vardi en son 2 sene once aldik yeni 3D olandan. cope atmasak haylada calisirdi.

beko arceligi bilmem ama Vestelin tvleri saglam

yalniz genel olarak bende tercih edilmesinden yana degilim arcelik falan

arceliki bilmem ama beko beyaz esyasi burada bile satiliyor ve hakkini vermek lazim baya kaliteli ürünleri var
tabii tv ve diger elektronik esyalar icin bir sey diyemem ama beyaz esya konusunda cok iyiler

arceliki bilmem ama beko beyaz esyasi burada bile satiliyor ve hakkini vermek lazim baya kaliteli ürünleri var
tabii tv ve diger elektronik esyalar icin bir sey diyemem ama beyaz esya konusunda cok iyiler

Beko ile Arçelik aynı... Yurt dışında arçelik ismi çok zor telafuz edildiği için Beko adıyla çıkartıyorlar... İngiltere'de falan da bayağı tutulan bir marka Beko...

Bu arada zaten gavur malı telefonlara yüksek oranda vergi konuluyor... Sen kendi markanı vergiden muaf etmeye çalış adi herif...

Arçelik ve Beko beyaz eşyada Bosch kalitesinde hatta daha dayanıklı ve sağlam markadır. Özellikle Arçelik beyaz eşya konusunda rakipsiz bir markadır. Beko'da aynı ama Arçelik daha kaliteli bana göre, ne kadar parçaları aynı olsa da.

Beyaz eşya diyince aklına sadece Bosch geliyorsa bilemem. Benim ağzımdan Bosch markası çıkmadı zaten.
Buzdolaplarımdan birisi Frigidaire.
Diğeride White-Westinghouse. Dünyada bu iki firmadan daha iyi buzdolabı yapan firma yok.

Mikrodalga, fırın, bulaşık makinası, çamaşır makinasındada Siemens kullanıyorum.
Allaha şükür.

Geri
Üst Alt