Veterinerlik Okusam mı ?

Emre Karaca

10 Numara!
Beyler, puanları da düşük. Bursa ya da Samsun'da veterinerlik okumayı düsünüyorum. Bu konu hakkında bilgi sahibi olan var mı ? Tanıdıgı olan falan, iş imkanları nasıldır tavsiye eder misiniz?

Futbol menajer ol

Puan fln da gerekilmiyor ve paralar bol bol akiyor

* LG G2 Tapatalk *

iş imkanı olan bir sektör okumandan asla pişman olmazsın genellikle öğretim görevlisi oluyorlar lakin sektörün ihtiyacı var veterinerlere

Ölmek üzere olan köpeğimi hayata dönderdikten sonra, kutsal bir iş yaptıklarını kabul ettiğim meslektir.

Hayvanlari seviyormusun ?

* LG G2 Tapatalk *

bi ara ben de hevesliydim ama birkaç veterinerle konuştuktan sonra vazgeçmiştim. harcadığın emeğe göre sana verdiği imkanlar (ücret, çalışma koşulları vs) çok az o yüzden değmez demişlerdi. tabi bu 3 sene önce falandı şimdi değişmiş midir bilmiyorum

veteriner deyip geçme dostum, hele istanbul gibi bi yerde kendine bi yer açarsan çok iyi şartlarda çok güzel para da kazanırsın, benim arkadaşlarım kedileri için arada muayeneye gidiyorlar en az 200-300 tl ödüyorlar, veterinerler de öyle anadoludaki gibi ineklerle camışlarla uğraşmıyorlar burda :)

bence çok güzel bi meslek, ama hayvanları sevmen şart, onları sevmeden yapamazsın bence bu işi

Veterinerlik deyip de öyle iki köpeğe bakıyorlar, iki kediye bakıyorlar deyip geçmeyin. Yeri gelecek İnek doğumuna gireceksin, Yeri gelecek büyük baş hayvanın bir tarafına elini, kolunu sokacaksın, yeri gelecek ameliyat yapacaksın.

Mutlaka bu mesleği yapanlara ulaş ve çalışma şartlarını öğren derim.

Güzel meslek ama hayvanlardan korkan ve cekinen bence yapamaz.

ankara üni.okuması zor hatta çok zor bir örnek vereyim birinci sınıfın başından itibaren diğer hiçbir bölümde olmayan anatomi dersleri ile başlıyorsun biyofizik biyokimya aynı şekilde ki senin genişletilmiş derslerinin 1dönemini diş hekimliğinde 1koca öğrenim yılına sığdırıyolar tıp fakültesinde daha almaya başlamıyolar.okuması ciddi anlamda zor fakat inanılmaz keyifli.bazı iğrenç bulduğun şeylerden bir süre sonra eğlence çıkarmaya başlarsın

ankara üni.okuması zor hatta çok zor bir örnek vereyim birinci sınıfın başından itibaren diğer hiçbir bölümde olmayan anatomi dersleri ile başlıyorsun biyofizik biyokimya aynı şekilde ki senin genişletilmiş derslerinin 1dönemini diş hekimliğinde 1koca öğrenim yılına sığdırıyolar tıp fakültesinde daha almaya başlamıyolar.okuması ciddi anlamda zor fakat inanılmaz keyifli.bazı iğrenç bulduğun şeylerden bir süre sonra eğlence çıkarmaya başlarsın

İgrençlikten kastın ne mesela abi? Ayrıca okuduktan sonra iş imkanları nasıl, sen para kazanabiliyor musun?

İgrençlikten kastın ne mesela abi? Ayrıca okuduktan sonra iş imkanları nasıl, sen para kazanabiliyor musun?

iş imkanı var para da kazanırsın iğrençlik derken ortam ilgilendiğin şeyler kokular

ha bu arada puanları düşük diyosun ama azcık tembellik varsa hiç bulaşma çünkü işin sağlık olduğu için canla ilgilendiğin için kimse seni bir dersten geçirmeyecek hepsinden geçmek zorundasın

iş imkanı var para da kazanırsın iğrençlik derken ortam ilgilendiğin şeyler kokular

ha bu arada puanları düşük diyosun ama azcık tembellik varsa hiç bulaşma çünkü işin sağlık olduğu için canla ilgilendiğin için kimse seni bir dersten geçirmeyecek hepsinden geçmek zorundasın

Anladım abi bilgiler için tesekkür ederim :)

İlkokul 2.sınıfta Hayvanları Koruma Kolu olarak benimle bir kızı seçmişlerdi. Okulda ufak bir hayvanat bahçesi vardı oradan sorumluyduk gidip ilgileniyorduk. Kız bir gün bana dedi ki "Ben büyüyünce veteriner olacam. Bu hayvanlar çok güzel, çok seviyorum." Sonra biz kızla 8.sınıfın sonuna kadar okuduk. Hala fikri değişmemişti, kız her tenefüs hayvanların yanına indi 8 sene neredeyse. Lisede farklı liseleri kazandık gittik. Arada görüşüyorduk hala fikri değişmemişti. Sonra üniversiteye girdik. Facebookta okul güncellemesini gördüm "İstanbul Üniversitesi - Veterinerlik Fakültesi" diye. Şu anda hala görüşüyoruz kendisinin 4. senesi okulda. "Dünya üzerinde yaptığım en mantıklı hareket, ama çok sabır ve sevgi isteyen bir şey." diyor.

Sözün özü içinde yüksek bir hayvan sevgisi yoksa hem kendine hem de hayvanlara eziyet olabilir. Aynı doktorluk gibi sevgi ve fedakarlık isteyen bir iş.

Geri
Üst Alt