Vicdani Ret de mi geliyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Vicdani Ret de mi geliyor?

Zorla milleti askere alıyorlar ya. Profesyonel yap adam zor şartlar altındayken ''Ben istedim böyle olmasını'' desin. İşsiz bir sürü insan var onlara da iş olur hiç değilse. Profesyonel olunca silaha da hakim olur. Ama yaparlar mı bunu bence zor. Askeriye bedava er varken profesyonel yapıp maaş niye ödesin.

Vicdani rete de olumlu bakıyorum.

Çocuklar annesiz olamaz ama babasız olurlar. Şehitlik de bu yüzden annelere değil babalara daha çok yakışır.

Git öl o zaman banane.

Niye burda ölmeyi reklam edip, insanlara ölmek güzel birşeymiş gibi aşılamaya çalışıyorsun?

Profesyonel olunca zorunlu askerlik diye bişey kalmamalı.

Kesinlikle profesyonel orduya dönülmeli acilen. Ancak aynı zamanda 1-2 aylık temel eğitim herkese zorunlu olmalı. Adam gibi amacına göre eğitim verilirse, insanlar zaten vicdani red de ihtiyaç duymaz.

Hatta şu zorunlu askerliğin devlete hiçbir yararı yoktur. Hem maddi açıdan, hem de manevi açıdan. Yılda kaç milyar dolar o çocukların beslenmesine, teçhizatlanmasına, ıvır zıvırına akıtılıyordur, Allah bilir.

işsizlik te bir o kadar azalıyor

herkes bir düzen altına giriyor

hırsızı katili pisliği toplumda salına salına gezemiyor

Partiyle bağdaştıramazsın ki...

Partimin çoğu politikasını benimsemediğim olur...

Buda demokrasidir...

Ben Milli Görüşcüyüm...

Milli ve Dini bir görüşü temel esas aldığımdandır...

Demokrasi diyorsun ama en önemli demokratik adıma hayır diyorsun. Bu ayrı bir çelişki değil midir? :)

işsizlik te bir o kadar azalıyor

herkes bir düzen altına giriyor

hırsızı katili pisliği toplumda salına salına gezemiyor

Af buyur? İşsizlik ile ne alakası var? O adam 1.5 yılını daha aktif biçimde değerlendirse, bu ülke çok fena kalkınır. Hiç düşündün mü o dağda ölen evlatların kaç tanesinden profesör, doktor, mühendis çıkar diye?

Git öl o zaman banane.

Niye burda ölmeyi reklam edip, insanlara ölmek güzel birşeymiş gibi aşılamaya çalışıyorsun?

üslubuna dikkat et

biz bu ülke için Çanakkalede ne kadar şehit verdik ilk önce onu öğren

onlara saygı duy

onlar olmasaydı bu ülke olurmuydu onu düşün

benim reklam yaptığım falan da yok

doğru düzgün tartışmayı öğren.

Af buyur? İşsizlik ile ne alakası var? O adam 1.5 yılını daha aktif biçimde değerlendirse, bu ülke çok fena kalkınır. Hiç düşündün mü o dağda ölen evlatların kaç tanesinden profesör, doktor, mühendis çıkar diye?

askerlikte de okumayı yazmayı öğrenen bir meslek edinen birçok kişi var

sende onu unutma

Bence diyorum zaten...

Çoğunluğu vereceği karara bakar...

Ama ben karşıyım...

sende benim Demokratik seçimime karşı duruyorsun o halde...:)

Hayır tabi ki, seçimine karşı değilim. Ama senin bir tezine, antitez üretip tartışmak da demokrasinin bir parçasıdır reis. :) Hatta anti-demokratik eylemlerde bulunmak bile demokratiktir. :)

çinde askerlik 3 yılmış :yikes:

Yine şehitlik mertebesinden giriş yapılmış. Cennetden devam ederiz bi kaç sayfa sonra :ays:

Dogru duzgun egitim almadan o gencecik cocuklari savasa surmek vatan hizmeti degil bence vurdumduymazlik ve insan hayatinin bir ulkede cok ucuz olmasinin gøstergesidir.

Bu durum iste insanlarin bunu gørmesini engeller. Benim cocugum olsa askere gitse ve ølse soracagim ilk soru ne kadar egitimden sonra onu gønderdiniz ? Can yelegi var miydi dag kosullarinda gerekli egitimi aldi mi diye sorarim ?

Bir cok seyi gølgeliyor dag karakollarinizin yanlis yere yapilmasindan askerinizin gerekli egitim almamasina kadar. Eger gerekli egitim kosullari varsa ve bu is profesyonellestiriliyorsa bunu yapmamak vurdumduymazliktir insan hayatinin ucuz olmasidir sehit sloganlari ile cogu seyin gøz ardi edilmesidir.

Ekstra genelkurmay baskaniniz acikladi halimiz rezalet diye. Ne ørter bunu sorgulamamayi sehit sloganlari her Turk askerdir vs. vs. sloganlari arasinda yapilan hatalar profesyonel olamama cagin gereklerine ayak uyduramama vs. vs. hepsi arka plana atilir insanlarin bunu sorgulamamasina neden olur.

Ama şimdi bunların Vicdani Reddin yanlışlığını savunan arkadaşların dedikleriyle alakası yok çünkü bunlar profesyonel ordu kurulmamış olmasının sonucudur. Hatta daha da ileri gideceksek PKK'yı destekleyen birçok ülke olması ve birinin de Türkiye'den üst düzey insanlar olmasıdır. Mesela bu askerlik konusu gelenek olarak da değerlendirilmeli bence.

Yani söylemek istediğim şu ben askerlik konusunda vicdani reddin mantığını kabul ediyorum ama Türkiye'ye uygun olmadığını düşünüyorum. Bu konuda birinci yanlış vasıfsız askeri ateşe sürmek ki bu çok canımızı yaktı. İkinci yanlış 15 ay boyunca devletin insanları kendine yük etmesi. Bu süre kısaltılabilir. Hatta belki sembolik bir hale dahi getirilebilir o artık ayrıntılara girer.

Ekstra saygi duymalisiniz eline silah almak istemiyorsa ki askere giden herkes de savasmiyor. Anlatmislardi bazi arkadaslar cogu da caycilik v.b seyler yapmislar ego tatmin araci olmuslar Bati'da. Vatan borcu esittir silah tutmak degildir. Silah tutmak istemiyor kamu hizmeti yapmak istiyor. Profesyonellestirirsin ordunu asker sayisini azaltirsin fakat daha nitelikli bir hale getirirsin ve gitmek isteyen gider gitmek istemeyen de kamu hizmeti yapar. Kimse kahraman olmak zorunda degil. Ekstra bunu yapmayan birisi biliyorum okudum Turkiye'de yillarca cezaevinde surunmus. Yani bir gørus ve tercih meselesi. Kimse o kisiye korkak diyemez cunku yillarca cezaevinde yatmayi gøze almis.

Yehudalar sanirsam yanlis da hatirlayabilirim sirf dini inanislarindan dolayi gitmek istemiyorlar askere ters gøruyorlar bu durumu isimlerini yanlis hatirlamis da olabilirim. Birisine gøre bu durum dininin geregidir digerine gøre geregi degildir. Kimisi de inanmaz. Devlet tum bu istekleri bir potada eritebilmeli bunun olanaklarini saglamali. Saglayabilir mi saglayabilir birisi gider orda anlatilanlara gøre 3 tane kursun atar temizlik yapar profesyonellestikten sonra digeri de gider kamu kurulusunda farkli bir hizmette bulunur. Silah tutmak ve kamu hizmeti arasinda fark yok sadece tercih meselesi ve insanlarin tercihlerine saygi duyulmali bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt