Video Yardımcı Hakem (VAR) Değerlendirmesi

Sinan Bilgin

Cezalı
Dunya kupasinin ilk maclarinda dahi ziyadesiyle hem video yardimci hakem hem de gol cizgisi teknolojisi kullanildi

Ilk izlenimlerinizi paylasiniz , sistemin avantaj ve dezavantajlari neler ?

Mahzurlu yonleri neler ? Ne sorunlar cikabilir ?

Gorusleriniz ...

Gol cizgisi dogru bir uygulama

VAR ise futbolda birseyi degistirmez,hakem art niyetli olduktan sonra bi ise yaramaz bu sistem Bunu dün diego Costa-Pepe pozisyonunda gördük

Türkiye liginde hakemlerimizin isi eyyam olduguna göre her türlü manipule ederler

Galatasaray-bjk derbisinde VAR in basinda mete kalkavan gibi art niyetli bir hakemin oturdugunu düsünün

Daha sık kullanılmalı bence ama şimdiye kadar bende on numara bir uygulama.

Fransa'nın net golü verilmeye bilinirdi bu gol çizgi teknoloji olmasaydı.

Bazi sorularim var , basliyorum

Fransa nin penaltisi verilene kadar gecen 20 saniyede

A) avustralya gol bulsa ne olurdu ?
B) fransa gol bulsa ne olurdu ?

Hakem kendi tekrar değerlendirmemeli bence, VAR gol diyorsa goldür-penaltı diyorsa penaltıdır. Hakem tekrar saha kenarına gelip pozisyonu değerlendirmemeli bence vakit kaybı oluyor çünkü. İçeride 5 hakem izliyor zaten

Gol cizgisinde kendisi bakmiyor sanirim zaten , iceriye uyuyor

Diger pozisyonlarda ise , tekrar bak istersen diyenler de var hakemleri

Kesin eminiz iptal et dese kendi izlemeyebilir

VAR iyi ama bizim ülkemizde olmaz.saraçoğlunda dakika 90 şu griezmann'ın pozisyonunun aynısı gomis'e yapılsa mesela cüneyt çakır'da o göt var mı penaltıyı verecek?

Gol cizgisinde kendisi bakmiyor sanirim zaten , iceriye uyuyor

Diger pozisyonlarda ise , tekrar bak istersen diyenler de var hakemleri

Kesin eminiz iptal et dese kendi izlemeyebilir
Gol çizgisinde direk kolundaki saate haber geliyor anında

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sonuna kadar karşıyım,zaten koca 90 dkikada 10 dk tempo oluyodu onu da aldı götürdü.Söz konusu Dkda uygulanmasıysa hakem hiç bir pozisyonu kaçırmayacakkk ona göre hakem atayacan

Süper ligde uygulanacak var ile dünya kupasında uygulanacak var arasında farklar varmış. Bizde mesela kapsamı daha dar olacak. Sadece ceza sahası pozisyonları ve ofsaytlarda devreye girecekmiş öyle duydum Sinan daha iyi bilir.

Yok bilmiyorum boyle bir sey ,her ulke kafasina gore mi uyguluyor icerikleri ?

derhal ortadan kaldirilmasi gereken lesh sey

Ispanya macinda birkac pozisyonda kullanmasi gerekilirken kullanilmadi. Sonuc olarak uygulama iyi ama kullanmadiktan sonra neye yarar.

Bizim ülke herşeye muhalefet tff başkanı var ı istemiyorum dedi sövdünüz adama şimdi var gelince pozisuon duruyor diuonuz sene içinde hakem bizi katlediyor diyonuz siz ne istiyonuz? İyi hakemler olsun diyeceksiniz demekki bu dünyanın sorunuki dünya kupasında bile var sistemi var.

Fransa macinda catir cutur yumusak bir penaltiyi verip Arjantin macinda yuzde yuz penaltiyi vermemesi dusundurucu

Platini fln calisiyor helal olsun ne diyek

Bu pozisyona nasıl müdahale etmediler? Net faul topa alakasız adamı bozuyor eliyle.

VAR koca bir saka FIFA tarafini daha net belli ediyor nasil istikrarsizlik devam ediyor anlamiyorum

Yaziklar olsun dalga geciyorlar bizle resmen

Geri
Üst Alt